Hos Mommer

8. november 2019

Den slags er vi blevet for gamle til

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 12:11
Tags: , ,

Vi er igen i den lille wiltshireske landsby – og vi nåede toget, selv om det kun var lige netop. Flyet var over ½ time forsinket, og der var forsinkende vejarbejde på motorvejen, så da bussen fra Heathrow nåede Reading station, var der 10 minutter til toget gik, og jeg skulle først afhente de forudbestilte og -betalte billetter. Al elektronikken til informationsskiltene var ude af drift, så jeg kunne ikke tjekke, om toget gik fra den sædvanlige perron 7, men vi småløb dertil i håb om, at det var tilfældet. Da der var tre minutter til afgang, afbrød jeg en samtale og spurgte den eneste synlige stationsmedarbejder, hvorfra vores tog gik. Det gik fra perron 8. Mente han … SHIT – vi skulle så lidt tilbage, op ad en rulletrappe, lidt hen og ned ad en anden rulletrappe. Mens jeg sagde tak, så jeg vores tog ankomme. Jeg kan godt løbe, men John har svært ved det – og i øvrigt gør det det ikke nemmere med hver en kuffert plus håndbagage.
Han prøvede så godt han kunne – jeg var forrest og da jeg var halvvejs nede ad rulletrappen fløjtede en mand afgang. Jeg viftede vildt med armene, hvilket han heldigvis så og ‘holdt’ på toget. Jeg spurgte “Pewsey?” Han sagde ja, og jeg sagde, at den herre halvt nede på trappen derovre også skulle med. “Okay, step in”, sagde han, men da jeg ville være sikker på, at John også kom med, ventede jeg på ham. Da han lettere forpint nåede mig, skældte togmanden mig ud: “I told you to enter!” Jajaja … det gjorde vi så begge, og toget satte i gang med en lille forsinkelse, men jeg var glad for, at vi nåede det, for der var tre timer til det næste tog – eller også skulle vi have været taget til Swindon, men så havde C haft en noget længere tur for at hente os.
Vi er altså blevet for gamle til den slags rejsestress!

Urchfont

Resten af dagen gik heldigvis i et adstadigt og noget mere ældrevenligt tempo. Charlotte, John og jeg var alene, da resten af familien plus svigerfar og Andy var i færd med at køre wolseleyen til Birmingham, men mere om det senere.
John havde besluttet sig for at forære Charlotte et af sine kameraer. Han ville ellers have solgt det, men havde fået at vide, at han ikke skulle forvente at få mere end højst 4000 og sikkert kun 3000 for kamera med linse. Det ville i givet fald være et betragteligt tab, og C havde i sommers talt om, at hun flere gange havde overvejet at få et kamera, der kunne meget mere end det hun har, men det hun havde i tankerne ville koste så mange penge, at hun ikke rigtig havde samvittigheden i orden til det.
Hun blev meget glad for det – som i virkelig, virkelig glad, og vi kørte fluks en tur ud i det engelske landskab for at finde motiver, så hun kunne få lidt hands-on-undervisning af John. Det hyggede de sig en del med begge to.

P1000210P1000211

Mens de to mest koncentrerede sig om landskabsbilleder, så jeg andre ting gennem linsen. Bl.a. gik turen gennem Urchfont, som kan smykke sig med en titel, som meget praktisk ikke har noget årstal knyttet den den årlige pris, så det skilt kan stå der længe og lade som om det er nyt. (C.P.R.E. står for Campaign to Protect Rural England.) Men okay – de vandt faktisk prisen her i 2019, og om det er en slags vandrepokal, ved jeg ikke.
Friars Lane måtte jeg også smile over – når man har nået bunden, vil jeg mene, at det li’som kun kan gå opad, så den sidste del giver lidt sig selv …
I dag har C en kunde til prøvning her til formiddag, men hun satser på at kunne holde fri i resten af den uge vi er her … dejligt.

13 kommentarer

 1. Pyh, det var da godt, I nåede toget. Jeg HADER den slags i sidste øjeblik-situationer og har altid gjort det, så det er ikke nødvendigvis aldersbetinget. Jeg forstår C´s begejstring – det er så fedt at få et kamera, der virkelig kan noget. God tur, og regn nu ikke væk. Jeg så en overskrift om heftig regn, men det var måske ikke i jeres område.

  Kommentar af Eric — 8. november 2019 @ 17:06

  • Det er virkelig stressende … jeg har også altid foretrukket at være i meget god tid til alt.
   Der er rigtig mange flood warnings herovre, men ikke lige for vores område, heldigvis, selv om det havde regnet meget inden vi kom.

   Kommentar af Ellen — 8. november 2019 @ 19:44

 2. Det er frygteligt, når man skal løbe halvt i panik. Det er som om pulsen aldrig kommer helt ned igen.
  Hvor er det dejligt for C og gavmildt af John. Rigtig god nydning. Jeg skal være sammen med min datter og hele min søskendeflok i morgen, glæder mig.

  Kommentar af Lene — 8. november 2019 @ 18:33

  • Det er IKKE sjovt, nej!
   Hun blev godt nok også meget glad.
   Ohhh, rigtig god nydning til dig/jer også. Det er sådan noget, man virkelig glæder sig til 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. november 2019 @ 19:50

 3. Uha, sikke en stressende rejse – det lyder frygteligt. Hvor var det sødt af John at forære Charlotte kameraet. Og nu har hun ekspert i nærheden, som kan lære hende en masse staldfiduser.

  Kommentar af Madame — 8. november 2019 @ 21:07

  • Den del af turen kunne vi godt have undværet.
   Ja, hun har nemlig en god læremester i nogle dage, og det tror jeg både lærer og elev nyder 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. november 2019 @ 22:17

 4. Sikke en god beslutning med kameraet. Når man ikke lige står og mangler penge, så er andres glæde over en gave meget mere værd end det man evt. kan sælge det for.
  Det var da synd, at I fik sådan en forjaget tur.

  Kommentar af fiberfryd — 9. november 2019 @ 19:51

  • Lige netop! Han ville meget hellere gøre C glad, når han alligevel skulle sælge med så stort et tab.
   Irriterende var det i hvert fald med det renderi.

   Kommentar af Ellen — 9. november 2019 @ 20:23

 5. Godt I kom frem i god behold… Jeg mindes en løbetur inkl kuffert gennem Schiphol lufthavn, det var hæsblæsende hæsligt!
  Det er nu dejligt at kunne give grej et godt nyt hjem, når man ikke vil bruge det selv.
  Og med god sidemandsoplæring kommer C godt fra land med sit nye kamera. Rigtig god fornøjelse til hende 😊
  Spøjse skilte😁
  Fortsat god tur.

  Kommentar af Anne Holtegård — 10. november 2019 @ 13:19

  • Det er nemlig hæsligt, når man ikke er sikker på at nå hvad man skal nå!
   Hun har en god læremester i John, så hun skal nok få lært at bruge kameraet optimalt.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. november 2019 @ 17:19

 6. Hvor jeg morede mig over beskrivelsen af jeres kamp for at komme med toget. Det fik mig til at tænke tilbage på min første udlandsrejse alene. Og hvorfor? Fordi jeg netop skulle med tog ril Reading. Jeg tror, det var i sommerferien efter 1. G eller deromkring. Jeg kom med færgen fra Esbjerg, og i London skulle jeg så finde frem til den rigtige banegård. Det gik også fint nok, men da jeg stod af toget i Reading, stod der en venlig togmand og bad om min billet. Det havde jeg lige glemt – at man skulle gemme sin billet til udgangen. Jeg husker ikke, om jeg i min forfjamskelse fik fundet billetten, eller om den venlige togmand lod mig slippe ud uden 🙂

  Jeg skulle afhentes af en dansk dame, som jeg ikke kendte – eller vidste hvordan hun så ud. Det var lidt skørt. I bare 14 dage skulle jeg bo hos dem, som en slags aupair og passe deres tre piger. Konen var ellers hjemmegående, men skulle til Wimbledon og se tennis. Manden var vist en ligesom jeres svigersøn, der arbejdede altid og kom sent hjem fra et London-kontor hver aften. Så passede jeg børnene og strøg lidt skjorter for at få tiden til at gå. Det var manden meget glad for, Jeg nåede også at få 2 fridage på de to uger. Den ene dag satte de mig i en bus, så jeg kom på heldagsudflugt til The Black Hills of Wales – kan det passe, der er noget, der hedder sådan? Den anden fridag satte hun mig i forbindelse med en anden dansk aupair i nærheden, som lånte “herskabets” lille mini, og så kørte vi ned til vidunderlige Bath.

  Tilfældigvis kom jeg ind på en wordpress-side, hvor du præsenterede din blog for at få den optaget på en eller anden liste. Jeg gav dig lige en rating på 5 🙂 En gang skrev du om en blogweekend – eller et blogarrangement. Er det noget man bliver en del af herigennem, eller er det bare et privat initiativ?

  Jeg er også begyndt at skrive løs, men det er på en gammel blog på blogspot.com, så det selskab kan jeg nok ikke komme med i. Det kunne ellers være lidt sjovt, hvis der var nogen, der læste, hvad man skrev. Og ellers pyt. Jeg har selv stor glæde af at skrive og her få samlet nogle ting. Jeg har da altid trods alt Ib til at læse med.. Måske kan jeg også lokke dig til at kigge ind? videnomverdenas.blogspot.com

  Kommentar af anne marie Schultz — 15. november 2019 @ 11:22

  • Velkommen hertil, Anne Marie. Som du ser, er du fluks kommet på min blogliste, og lige om lidt kigger jeg over til dig for at læse hvad du har skrevet.
   Tak for rating 🙂 – jeg er faktisk ikke engang klar over, hvor du har set den præsentation fra min side. Har du mulighed for at vise et link?
   Vores – meget få – blogtræf er privat arrangerede, men ikke mere privat end at alle, der blogger, plus ægtefæller, er velkomne. Disse blogtræf florerede en del for nogle år siden, men blogland skrumper og interessen falder til fordel for Instagram.

   Det med togbilletterne i England skal man vide, men de er gerne ret large over for forvirrede turister 🙂
   Bortset fra lige det med billetterne lyder det som en god førstegangsoplevelse i UK. Du/I har formentlig været der siden?
   Og jeg tror du mener Black Mountains i Wales – både dem og Bath – og mange andre steder – er nemlig bare skønne steder at besøge.

   Kommentar af Ellen — 15. november 2019 @ 12:15

 7. 🙂 Tak

  Kommentar af Anne Marie — 18. november 2019 @ 10:52


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.