Hos Mommer

6. november 2019

De sidste indkøb

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:52
Tags: , ,

Forleden dag ringede jeg til Charlotte for at spørge hende, hvad hun mangler. Her blev bl.a. nævnt te, og som jeg vist før har fortalt, eksporterer vi te til England, da de jo ikke selv kan finde ud af at hverken lave eller forhandle en ordentlig te.
Vi har også nougat og marcipan med, så hun kan lave konfekt til jul. Man kan godt løbe marcipan i England, men det er ikke nær så godt som det danske … det er alt for sødt, og blød nougat kender de ikke.
De skal godt nok holde jul i Danmark, men derfor synes C alligevel, at der skal laves konfekt, og da de tager hjem inden nytår, skal det nok blive spist.
Derudover har jeg købt hyggesokker i bunkevis. Jeg sendte et par over til hver af dem efter deres besøg i sommer, da jeg opdagede, at Aubreys havde så store huller, at de var blevet til benvarmere i stedet. Annas var helt kaput. Det var Aubies jo sådan set også, men han nægtede at kassere dem. Vi fandt ikke nogen, mens de var her, men kort tid efter fandt jeg nogle stykker, hvoraf jeg altså sendte to par afsted. Resten kommer med nu, plus et par vildt tykke julehyggesokker, som jeg ved de vil elske at have på. Aubrey flytter ind i hyggesokker året rundt, både nat og dag, når han ikke opholder sig udendørs – han er aldeles afhængig af dem, men nu burde han have til et stykke tid.
Julegaven til Charlottes svigerforældre nåede at ankomme i går. Den havde jeg nær glemt at bestille, men de var hurtige til at sende, og PostNord var hurtig til at levere. Det er årets juleuro fra Georg Jensen, som de bare elsker begge to. Uroen, altså, ikke Georg Jensen … og når jeg køber årets, ved jeg, at de ikke får dubletter. Der går totalt Mrs Hyacinth i Elizabeth, når hun praler med sin specielle flotte danske julepynt. De hænger på grangrene rundt om deres åbne kamin, og alle julens gæster bliver gjort opmærksom på denne pynt. Hvert år … Charlotte morer sig ofte over den hyacinthske attitude – også i andre sammenhænge.

John sad i går og studerede lokalaviserne, og som så ofte sad han og kommenterede forskellige tilbud.
 – Den olivenolie du bruger til stegning, koster 45 kroner. Er det ikke billigt?
– Joda. Den koster normalt 89.
– Den rødvin, du blev så glad for, er sat ned til under halv pris. Du ved, den der Why Not.
– Holddaop …
– En pakke Lurpak til en tier. Det er da også billigt, ikke sandt?
– Jo. Også under halv pris. Hvor ser du alt det henne?
– Kvickly, Vordingborg.
– Okay. Der kører vi til i morgen formiddag og køber ind!

Som sagt, så gjort. Vi købte stort ind, men benyttede os stort set kun af de gode tilbud, og gør man det, er der altså en del penge at hente.
Nu er julevinen i hus. Plus smørret til julesmåkagerne. Og en hel del andet … det er godt, vi har (skabs)plads nok.

8 kommentarer

 1. Jeg kan godt forstå, at Charlotte er glad for juleuroerne fra Georg Jensen. Vi arvede mange af dem fra Rasmine. De er skønne.
  Og jeg kan bestemt godt forstå, at ungerne elsker hyggesokker 🙂
  Når vi har haft besøg af vores englændere, har det tit været lakrids, spegepølse og Frikalet, de måtte have med hjem 🙂

  Kommentar af Madame — 6. november 2019 @ 19:30

  • De er virkelig smukke – vi har selv nogle stykker, og jeg kan godt forstå, at I er glade for jeres … men det er nu Charlottes svigerforældre, vi forærer en uro til hvert år. Charlotte har fået juletræslysholdere 🙂
   Lakrids er vist meget almindeligt at savne for udenlandsdanskere, men det er første gang, jeg hører, at Frikalet er savnet (jeg vidste ikke engang hvad det var) 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. november 2019 @ 20:15

 2. Jeg synes det er så sjovt med teen, der kommer fra Danmark til England. Må I få en skøn tur, og med alt det I har købt skal I enten have meget lidt med, hvis I flyver, eller måske kører I selv?

  Kommentar af Lene — 6. november 2019 @ 21:43

  • Det morer vi os tit over 🙂
   Tak – vi flyver denne gang – og det er ikke alt det vi har købt, der skal med til England 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. november 2019 @ 22:14

 3. En klækkelig besparelse! Måske var det derfor, at jeg nær mistede selvkontrollen, da jeg var på indkøb i Kvickly med Linnea og Sara i fredags. Jeg har ALDRIG set så mange mennesker i den lokale Kvickly og det var stort set umuligt at finde en plads på den ellers pænt store og oftest halvøde parkeringsplads. Der var vist også tilbud på Lego, for en masse (formodede) bedsteforældre slæbte sig en pukkel til! Desværre var der ikke tilbud på noget af al det jeg skulle ha’ 😂
  Jeg håber I får en rigtig dejlig tur.

  Kommentar af fiberfryd — 7. november 2019 @ 0:22

  • Ja, det bliver man glad over.
   Puhhha, den slags afskyr jeg også – man skal undgå store supermarkeder på fredage … det var måske oven i købet eftermiddag? For så går det helt galt. Og så fik du ikke engang noget ud af det … 😦
   Tak for gode ønsker 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. november 2019 @ 7:48

 4. Det var da skønt at han fandt alle de gode tilbud! Et par gange har jeg oplevet at Rema her i byen er billigere end Kvickly Helsinge (som ellers er meget god) – Rema reklamerer vistnok med tilbud en gang imellem, men var det ikke dem, der oprindelig skrev at “vi har aldrig rabattilbud, for vores priser er ALTID lave!!!” ???

  I sommer nød jeg at de fine store tomater (til stegte tomater) kostede 12 kr/kg, nu koster de 20 kr/kg men det er egentlig stadig ret godt gået. Til gengæld smager de ikke som sommermodne tomater (æv).

  Kommentar af Donald — 7. november 2019 @ 1:34

 5. Rema er virkelig billige med visse ting … det er en god ide at have styr på priserne generelt, så man kan købe de rigtige ting de rigtige steder.
  Sæsonvarer smager sjældent af noget udenfor sæsonen … jeg kan ikke selv overholde det, men tænker tit på, at man kun burde købe grønsager i sæsonen, for det er altså en anden smagsoplevelse – og så har man oven i købet noget at glæde sig til 🙂

  Kommentar af Ellen — 7. november 2019 @ 7:52


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.