Hos Mommer

30. oktober 2019

Så kom den – frosten

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 12:37
Tags: , , ,

Den gik ikke længere. Jeg så på stjernehimlen i aftes og ønskede mig lidt flere skyer, så vi kunne holde nattefrosten væk lidt endnu, men mit ønske blev ikke opfyldt. De fleste af dahliaerne har dog mirakusløst nok overlevet, så det kan kun lige netop have haft sneget sig under frysepunktet.
Jeg vågnede til en af de smukkere solopgange. Da John en lille halv time senere fik øjne, var den stadig lige betagende, og efter yderligere en halv times tid begyndte fjorden at dampe i morgenlyset. Betagende. I virkeligheden … det er svært at gengive på et billede, da det helst skal ses som panorama.
Den første nattefrost 30. oktober 2019

Men smukt var det ikke desto mindre.
Jeg elsker bare at bo her …

Solopgang over Præstø Fjord

Smuk var også den dampende fjord, som ses herunder. Jeg kom først til at tænke på Avalon og derefter på Betty, som jeg bare har SÅ meget respekt for, fordi hun er vinterbader … for mig står det for noget ovenud rædsomt at skulle nedsænke sit luksuslegeme i vand med den temperatur – eller endda koldere.

Den første nattefrost 30. oktober 2019

Disse støvet-grårosa farver forærer mig en glimrende visuel overgang til at vise resultatet af farvningen forleden, hvor jeg – blandt andet – farvede 300 gram af de 400 gram lysegråt garn, som jeg købte, da vi var i Ravning for at besøge g-uld.
Originalgarnet/-farven ses længst til venstre; derefter de tre gradueringer. Forskellen er ikke stor, men den og også farverne er lige præcis som jeg havde forestillet mig, at de skulle være. Nu er der garn til min egen version af Piletørklædet, men jeg har forbudt mig selv at gå i gang, for der mangler stadig ting til julekassen, og jeg ved udmærket hvad der sker, hvis jeg først kaster mig over det halstørklæde.

No4 cochenillefarvet

Billedet af tørklædet er g-ulds, men jeg satser på, at det er i orden at sætte det ind her, når jeg nu har købt både garn og opskrift af dem. Det bliver bare så suuuperblødt, gør det – og jeg er ikke engang uldsart … må hellere til sin tid passe på, at en uldsart person ikke kommer til at røre ved det, for så kunne jeg måske risikere at få en bestilling.
Fordi cochenille ikke behøver en indledende bejdsning og fordi farvebadet helst ikke må overstige 85°, er det farvede garn lige så blødt og lækkert som det ufarvede. Bejdsningen kan sommetider godt gøre det en lille smule hårdere, er min erfaring.

16 kommentarer

 1. Det ser da også dejligt ud med den smukke natur der hvor du bor. Her så jeg også solen stå op og selv om de ikke er så meget natur lige her er det et dejlig syn, jeg bliver så glad når der venter solskin på mig.

  Kommentar af Jonna — 30. oktober 2019 @ 15:05

  • Hvis solen står op i sådan et farveorgie, så er det vist ligemeget, hvor man befinder sig – den er bare altid smuk, og så kan man kun blive glad 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. oktober 2019 @ 21:37

 2. Hvor bor I dog smukt så nær ved vandet, og billedet med tågen er fortryllende. Her havde vi også frost i morges – og i går.
  Dit plantefarvede garn er bare så flot!

  Kommentar af Madame — 30. oktober 2019 @ 17:57

  • Det er det bedste, John og jeg har gjort sammen: At finde – og købe – dette skønne sted 🙂
   Det er for tidligt med den frost, er det … men det hjælper nok ikke at brokke sig …
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. oktober 2019 @ 21:38

 3. Du er åbenbart ikke den eneste, der nyde udsigten! Jeg vidste ikke, at jeres naboer er 🦁🦁.
  Mvh. og god fornøjelse med pilespids og pomponer.

  Kommentar af Kristine — 30. oktober 2019 @ 19:57

  • Åhh, de RÆDsomme løver – alle griner af dem og af den fjollede mands storhedsvanvid. Jeg har set mindre løver på store slotte, men han skulle absolut have nogen, der er for store til selv Versailles!
   Tak … jeg er ikke helt sikker på, at der kommer pomponer på …

   Kommentar af Ellen — 30. oktober 2019 @ 21:42

 4. Farverne blev jo helt perfekte! Jeg er sikker på, at det bliver skønt at strikke med, når du giver dig selv lov til at gå i gang. Jeres fantastiske udsigt er altid smuk, men morgenrøde og tåge pynter på alt. Det er fordelen ved sæsonskift, klart vejr og temperaturfald, så intet er så skidt, ved du 😉

  Kommentar af fiberfryd — 31. oktober 2019 @ 8:21

  • Ja, de gjorde søreme … jeg var en anelse overrasket 🙂
   Vi er jo ikke uenige, og jeg hverken kunne eller ville bo i et land uden årstider, men jeg bliver hvert år lidt led af det, når jeg må se mine smukke dahliaer dø.

   Kommentar af Ellen — 31. oktober 2019 @ 9:06

 5. Ajjj, sådan en fantastisk udsigt og flotte billeder. Jeg gad godt at gå over vejen og tage en dukkert der 🙂
  Og skønne farver i dit garn.

  Kommentar af Betty — 31. oktober 2019 @ 23:10

  • Det er der mange der siger, Betty, men der er altid så mange gæs og svaner her, at bunden er ulækker – plus, at her er meget fladvandet, så det vil være ren masochisme, fordi man skal vade og vade laaangt ud, før vandet når én til livet. Der er derfor ingen, der bader ved vores del af fjorden 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. november 2019 @ 10:58

 6. Deilige bilder… Avalon…yes… høsttåke :-))) I dag vi har solen, men første frost var i natten her også… men herlig ute. Jeg tar en tur :-)))
  Her i lille byen er “Pepperkake-market”; det er en fest en gang i året, fordi her arbeider 8 bakeri bare pepperkake hele året.
  Og hva spiser jet i dag til kafe… ???
  Hilsener til deg. Viola

  Kommentar af Barwitzki — 1. november 2019 @ 13:24

  • Frost er smukt, men det kunne godt have ventet en lille måned endnu 🙂
   Skal du mon have peberkager til kaffen i dag? 😉

   Kommentar af Ellen — 1. november 2019 @ 16:46

 7. Skønne billeder og skønne farver til et smukt sjal

  Kommentar af Lene — 1. november 2019 @ 20:14

  • Tak og ja, det synes jeg også 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. november 2019 @ 20:19

 8. Vi fik også den første lille snert morgenfrost. Dog heller ikke har mere, end at de fleste af georginerne overlevede. Jeg kan se på dahlia-gruppen på FB, at mange for længst har mistet deres blomster. Vi er heldige at havet tæt på.

  Kommentar af natural2222 — 2. november 2019 @ 6:10

  • Ja, det er vist et par uger siden for manges vedkommende; der er flere fordele ved at bo tæt ved vandet – jeg klager i hvert fald ikke 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. november 2019 @ 10:18


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.