Hos Mommer

10. oktober 2019

Der er stadig noget at se

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:40
Tags: , ,

P1000038I mandags kørte vi til Birkegårdens Haver – bare for at finde ud af, at der var lukket og sæsonen slut for i år. Vi var lige ved at køre igen, da jeg så, at hvis man betalte en halvtredser enten på mobilepay eller i en dertil indrettet kasse, måtte man gerne gå ind og se sig omkring. Nu var vi kørt så langt, så det gjorde vi. Det var såmænd også fint nok – vi behøvede ikke at kunne besøge cafeteriaet, men nød at have hele området for os selv, kun med selskab af nogle ansatte, der havde travlt med at stille alle mulige halloweenting op rundtomkring, fordi de holder åbent i den første efterårsferieweekend.

Der var de skønneste efterårsfarver indimellem – se bare bladet her til højre. Der er ikke pillet ved billedet; det var i voldsom grad et rødorange blad, jeg fandt.
De havde haft frostvejr, kunne vi se på deres dahliaer. De havde lagt en eller anden dug over, formentlig fordi de gerne vil kunne vise de smukke blomster frem i uge 42. Blomsterne havde da heller ikke taget skade, men bladene var bestemt ikke pæne mere.
Vi har 7-9-13, bank under bordet og hvad der ellers findes af besværgelser, ikke haft frost endnu. Mine dahliaer er på deres smukkeste og mest blomsterfrodige stadium lige nu, så jeg ville blive ret ked af det, hvis frosten kommer og ødelægger det hele alt for tidligt. Bedene bugner af blomster, også selv om jeg tager mange ind og sætter i vaser.
Herunder en echinacea eller purpursolhat. Jeg har den ikke selv, men det har jeg måske til næste år, for jeg stjal en, hvor frøene var færdigudviklede.

Echinacea - purpursolhat

Jeg har fået nye fødder. Jeg har købt (endnu) et par støvler af mærket New Feet, som jeg faldt for sidste år på Fyn. De sidder som var de fremstillet lige præcis til mig. Det var også bare fordi John skulle til bandagisten i Køge for at finde et par gode knævarmere. Det betød lidt ventetid for mig, og kostede dermed et par nye støvler. Det er noget værre noget … jeg lader mig nok for let friste.
Men jeg stod lige og manglede dem …

Vi spiste frokost på Cafe Baum, som er blevet vores yndlingssted i Køge. Man kan få alle deres vine (og de har maaange) på glas. Det ville jeg virkelig ønske, at mange flere kunne finde på at tage op, for det er hammerirriterende at skulle spises af (tøhø) med husets vin, der sjældent får englene til at synge. Hvis Cafe Baum kan, kan andre vel også! John drikker sjældent vin, og slet ikke rødvin, så jeg skal ofte – i hvert fald til frokost – kun have et enkelt glas. Er det aftensmad, kan jeg godt drikke en halv flaske, men da ikke en hel! 
Jeg fik oven i købet lov til at smage på tre forskellige. Jeg nævnte, at jeg nok mest var til zinfandel-drue i dag, men han kom med en zin, en negroamaro og en syrah, fordi han mente at de alle tre kunne bruges til den valgte mad. Jeg valgte negroamaroen.
Man skal prøve noget nyt, når mulighed gives.

12 kommentarer

 1. Var det ikke en negroamaro/zinfandelblanding vi drak i lørdags i Slagelse? Den var fin.
  Er Birkegårdens haver værd at gæste?
  Tillykke med de nye støvler

  Kommentar af fiberfryd — 10. oktober 2019 @ 21:15

  • Jo, det tror jeg det var – og ja, den var rigtig god.
   Ja, det synes jeg, de er, men selvfølgelig er der mere at se om sommeren.
   Tak – du får dem at se på lørdag 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2019 @ 21:43

 2. Tillykke – New Feet har en rigtig god pasform . Jeg er også meget glad for mærket.
  Birkegårdens haver lyder som et spændende sted at besøge. Tak for tippet!
  Zinfandel er vores yndlingsvin i øjeblikket 🙂

  Kommentar af Madame — 11. oktober 2019 @ 7:36

  • Også dig? Men ja, jeg er jo enig 🙂
   Velbekomme – men vent til næste sommer med at besøge haverne.
   Zinfandel findes i mange varianter, men det er åbenbart næsten umuligt at få en dårlig vin fra den drue 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. oktober 2019 @ 9:08

 3. Vi har også undgået frost, og som vandet siler ned i øjeblikket giver det heller ikke frost den næste nætter.
  Vi har fået over 40 mm (Over fordi regnmåleren ikke kunne rumme mere) på 4 timer og det vælter stadig ned. Den største risiko for dahliaerne ligger nok i, at knoldene kan rådne i den våde jord.

  Kommentar af natural2222 — 11. oktober 2019 @ 20:27

  • Det er da også irriterende, som det har regnet stort set hele dagen, men vi har ikke nær fået det, I har fået – ligger på omkring 15 mm de sidste 24 timer.
   Dahliahovederne bliver så tunge af alt det vand, men de står da endnu, har jeg set.

   Kommentar af Ellen — 11. oktober 2019 @ 21:09

 4. Det var en fin vinservice på den cafe. God reklame for stedet. Som dog ligger for langt væk for mig.
  Jeg skal have nye støvler, så jeg skal vist kigge efter New Feet.

  Kommentar af Betty — 11. oktober 2019 @ 21:17

  • Ja, lad os få nogle flere af dem – også i Silkeborg, måske? 🙂
   Du kan da prøve et par for at se, om det er et mærke, du (og dine fødder) også synes om.

   Kommentar af Ellen — 11. oktober 2019 @ 21:20

 5. Dejligt at komme ud og se. Årstiden der nu er skiftet til den gul/brun/røde farve, og meget ligger på jorden, nu, måske det sidste falder her fra søndag til mandag. Her ramte frosten sidste weekend, hele 2 nætter.
  Yngstedatteren troede det var Halloween her engang i efterårsferien, og ikke først den 31/10. Nok fordi der er er så mange arrangementer der relateret til Halloween, hver en forlystelsespark, hvert en by har deres indspark. Hun er jo heller ikke opvokset med Halloween, den er jo kommet til i forbindelse med diverse tiltag.
  Så skønt med nye støvler.

  Kommentar af Abildjyden — 13. oktober 2019 @ 8:31

  • Ja, det er rigtigt efterår nu – på godt og ondt.
   Jeg kan godt forstå, hvis man er forvirret over, hvornår det er halloween, når der foregår så meget omhandlende netop den begivenhed i efterårsferien.

   Kommentar af Ellen — 13. oktober 2019 @ 9:07

 6. Herligt indlæg! Ja selvfølgelig havde du brug for de støvler! Sko som sidder godt er man da nødt til at købe, tænk på hvor vigtigt det er at kunne gå godt og især, når man har gået nogle år, kan man ellers let få en skade. Det tænker man måske ikke så meget på, når man er ung.

  Kommentar af Donald — 15. oktober 2019 @ 20:28

  • Det er nemlig meget vigtigt med ordentligt fodtøj, men det har jeg vist været ret bevidst om det meste af mit liv 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. oktober 2019 @ 12:46


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.