Hos Mommer

6. oktober 2019

Der er ikke så meget mere at sige

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:20
Tags: , ,

Der er ikke så meget mere at sige – i hvert fald har jeg ikke så meget mere at sige, for jeg tror de fleste af mine ord er brugt op i løbet af weekenden.
Og dog … jeg har lyttet lige så meget, som jeg har snakket. Mere, faktisk. Hovedet er fyldt op af opdateringer m.m., og jeg er træt og brugt, men på den go’e måde, for det har naturligvis været lige så hyggeligt som det plejer at være.

Liselund, SlagelseFregatten SjællandFregatten Sjælland

I år var det på Liselund i Slagelse. Et sted, som viste sig at være velegnet til formålet: Vi kunne alle få enkeltværelser; der var masser af plads til både workshops, salg af garn og bøger, foredrag og sofastrikkehygge.
Et sted i parken ligger et ikke specielt charmerende lille træhus. Kuriositeten består i, at det er bygget af træ fra fregatten Sjælland, men ingen har råd til at vedligeholde det, så det står bare og forfalder mere og mere. Der var åbenbart heller ikke råd til at bygge en udvendig trappe … eller også har den været der, men er faldet ned eller fjernet. Træværkets anderledes udseende mellem de to døre kunne tyde på, at dette nok er tilfældet.

StrikkefestivalhyggeStrikkefestivalhyggeStrikkefestivalhygge

Festival er måske er stort ord, når vi ikke er flere, end vi er, men det har denne begivenhed bare heddet fra starten, hvor der vist også var en del flere deltagere, og sådanne navne lader sig ikke lige sådan ændre.
Til gengæld er det jo vældig hyggeligt. Billederne er fra den store dagligstue, hvor der var fire sofagrupper og et spisebord, og således plads nok til, at vi alle kunne sidde der på én gang.
Men holdnuop, hvor der kan snakkes, hvilket der måske er en del af jer, der ikke har svært ved at forestille sig … især sidst på formiddagen i dag fik lydnivauet lige en ekstra tak opad, måske fordi det nu sang på sidste vers, for efter frokosten sluttede festen, og vi skiltes for denne gang.

Den store strikkefestival på Fanø, som jeg var til sidste år, er da meget sjov at have set. Der er en million stande med en million varianter af strik og garn, men der er også en million mennesker, og jeg hader at skulle både gå og stå skulder ved skulder. Man kan ikke se ordentligt på varerne, man kan ikke få en snak om dem, og det kan være svært at komme til at betale – selv med Mobilepay …
Jeg siger ikke, at jeg aldrig skal til Fanø mere, og Webstrikfestivallen er noget helt, helt andet og kan i virkeligheden ikke sammenlignes med Fanøarrangementet, men det vil til enhver tid være denne lille begivenhed, jeg har deltaget i denne weekend, der har min førsteprioritet.
Der er bare lige det, at til næste år skal det nok foregå i Esbjerg i weekenden lige efter Fanø-arrangementet … hmmm … man kunne jo bare blive derovre.

26 kommentarer

 1. Lyder som om, du har haft en rigtig hyggelig weekend – jeg er vist lidt misundelig!
  Jeg er heller ikke til de store strikke- og håndarbejsfestivaler – har været én gang i Fredericia, og der var rigtig mange flotte stande, men der var alt for mange mennesker, så man kunne slet ikke komme til! Men man skal jo aldrig sig aldrig, vel, så måske igen en dag!
  I Ry ved Skanderborg afholdes en mindre strikkefestival, Fiberfest, der har en passende størrelse, både hvad angår stande og antal besøgende! Det er Madam Munk, der er med til at arrangere den. Men jeg tror også, I har nogle fine i det sjællandske!

  Kommentar af Fru Moll — 6. oktober 2019 @ 19:03

  • Madam Munk besøgte vi engang og hun har holdt foredrag til en af vores festivaller.
   Der er ALT for mange besøgende til de store events. Det kan nogenlunde gå, hvis man er der, når de åbner, men allerede efter en times tid bliver det for meget.
   Der sker noget på Sjælland indimellem, men jeg synes, I har langt flere muligheder i Jylland 🙂
   Du skal bare melde dig ind i Webstrikkerne, som i dag er en gruppe på Facebook. Så kan du deltage til næste år – det kunne da være hyggeligt 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. oktober 2019 @ 19:31

   • Troede faktisk, det var forbeholdt bloggere! Nu har jeg sendt sendt en anmodning og er allerede blevet godkendt – så måske!

    Kommentar af Fru Moll — 7. oktober 2019 @ 10:28

    • Herligt! Så ses vi måske i sidste weekend i september til næste år? For det er der, det sker i 2020 – skriv det ind i kalenderen allerede nu 🙂

     Kommentar af Ellen — 7. oktober 2019 @ 10:31

 2. Åh. Dejligt, at du havde en skøn weekend.. Det er bare så opløftende at være i godt nørdeselskab 😊
  Man vender hjem med indtryk og masser af planer for alt det garn man har og det man gerne vil have!
  Dejligt med god indkvartering og plads til alle.
  Jeg var medlem for maaaange år siden, men syntes det var så besværligt at finde rundt på den side, der var den gang. Jeg vidste ikke, at det var blevet til en Facebook gruppe. Det lyder da nemmere og mere brugervenligt.

  Kommentar af Anne Holtegård — 6. oktober 2019 @ 22:03

  • Inspirationen til kommende projekter udeblev, men ellers har du ret 🙂
   Det var først en Yahoo-gruppe, ja, men nu hvor det er en FB-gruppe, kunne du jo forsøge dig igen;-)

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2019 @ 9:11

 3. Vakkert lite trehus, forhåpentligvis kan det bevares.
  Super at du har hatt en deilig Strikkefestival… dessverre har vi ingeting i nærheten.
  Farø ligger på ønskeliste min :-))) og Estland er sikker veldig god med strikketradisjon også…. og selvfølgelig Danmark :-))) på Bornholm jeg var til
  Strikkefestival en gang.
  Men vi har mange marked her … stoff … Leinen/ lin … pepperkake … alt … unntatt ull – Ha en riktig fin kveld.
  Hilsene til deg og jeg har glad å lese i blogg din. Viola

  Kommentar af Barwitzki — 6. oktober 2019 @ 22:17

  • I har ellers nogle gode markeder i Tyskland – men I er nok mest kendt for jeres julemarkeder, vil jeg tro.
   Du vil sikkert finde Fanø strikkefestival interessant – men du må da bare tage initiativet til at arrangere et garnmarked i din nærhed 🙂
   Ditte og jeg skal til Strik Bornholm til næste år – det bliver første gang for mit vedkommende 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2019 @ 9:27

 4. Tak for en meget hyggelig og snaksom weekend.
  Jeg er både til små og store strikkearrangementer. Det indeklemte mylder på Fanø er en udfordring – standene mange og fristelserne ligeså, så det kan være rigtig slemt, men det handler også om at vælge de rigtige tidspunkter. Til gengæld er øen utrolig dejlig og det, at man møder kendte og ukendte strikkere overalt, giver en helt speciel stemning.
  Fiberfolk i Roskilde er så fin og måske kan jeg lokke dig med til Strik Bornholm en gang? Det er mere overskueligt og der er meget bedre plads til at slentre rundt og kigge på stande …

  Kommentar af fiberfryd — 7. oktober 2019 @ 8:16

  • Selv tak!
   Det er rigtigt, at stemningen var speciel derovre, men det mylder, altså …
   Strik Bornholm er jeg derimod helt med på at prøve. Måske skulle vi allerede nu melde os til næste år og se at få fundet et sommerhus asap til os alle fire? Det taler vi lige om på lørdag … John og jeg har jo længe talt om at tage en tur til Bornholm.

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2019 @ 9:17

 5. Selv om strikkelysten mangler, så får jeg helt lyst til at deltage i sådanne arrangementer efter din beretning. Kombinationen af strik, snak og hygge er jeg fan af 🙂

  Kommentar af Lene — 7. oktober 2019 @ 10:08

  • Det kan jeg godt forstå, Lene, og du er velkommen til at melde dig ind i vores FB-gruppe 🙂
   Der er ingen regler om, hvor meget man skal strikke i løbet af året, og heller ingen om, hvor meget man skal nå løbet af weekenden 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2019 @ 10:21

 6. Jeg kender det godt – jeg var også helt mør søndag aften, efter en skøn og hyggelig uge med gang i den.

  Kommentar af venterpaavin — 7. oktober 2019 @ 12:20

  • Ja, men det er heldigvis en god måde at være træt på 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2019 @ 17:21

 7. Webstrikfestivallen lyder hyggelig vellykket og meget bedre end den store strikkefestival på Fanø, Jeg kan se, at jeg går glip af meget ved ikke at strikke.

  Kommentar af Madame — 7. oktober 2019 @ 14:15

  • Det gør du naturligvis, men så oplever du så meget andet, vi ikke oplever – goderne er nok nogenlunde ligeligt fordelt.

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2019 @ 17:22

 8. Så dejligt at komme hjemmefra og opleve, samle inspiration, samtidig så skønt at komme hjem og finde ro, tid til fordybelse og reflektioner. 😊

  Kommentar af Abildjyden — 7. oktober 2019 @ 15:36

  • Det er altid skønt at komme ud, være sammen med gode mennesker og opleve og samle inspiration 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2019 @ 17:23

 9. Godt I havde en god “festival”. Jeg havde tænkt på at melde mig ind i webstrikkerne. Jeg gider bare ikke FB – er rigeligt på nettet i forvejen – og så er der vist ikke så megen ide i det.
  Vi oplever stort set aldrig trængsel på Fanø. Vi tager bare tingene i en anden rækkefølge end alle de andre. Det samme gælder for resten den store Fredericia-messe. I modsætning til flere andre kan jeg nu også godt lide, når der er rigtig mange boder. Alle dem, der har de garner, jeg kender i forvejen, springer jeg over, og så er der såmænd ikke så meget tilbage.

  Kommentar af Kirsten — 7. oktober 2019 @ 16:56

  • Man kan jo bruge FB så meget eller lidt, man vil – du ville sagtens kunne melde dig under FB-fanerne, melde dig ind i webstrikgruppen og kun følge med i den og/eller måske andre strikkegrupper, du måtte finde. Jeg bruger ikke ret meget tid på FB.
   Det var selvfølgelig en mulighed at deltage i Fanøfestivallen på den måde du beskriver her – men hvad er “en anden rækkefølge”, når det gælder teltet med en million boder?

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2019 @ 17:27

   • Tag teltet sidst på dagen! I år brugte vi hele fredag i Sønderho og var i teltet i Nordby, som i øvrigt er blevet skiftet ud med hal og skole, lørdag fra ca. 16 og søndag fra ca. 13. Ingen problemer overhovedet.
    Jeg er medlem af FB-foreningen, også medlem af nogle få grupper, men jeg følger ikke med i dem, og jeg logger mig kun ind et par gange om året. Men jeg vil da lige overveje en gang til. Som du siger, så kan jeg jo bare lade være med at bruge tid på det.

    Kommentar af Kirsten — 9. oktober 2019 @ 9:28

    • Tak for tippet! Vi troede det var smartest at være der, når de åbnede, men fandt hurtigt ud af, at det var det ikke.
     Jeg synes da, at du skal melde dig ind i ‘Webtrikkerne’. Der er også en gruppe, der hedder ‘Webstrikkere med et smil’ – det er vist i bund og grund den samme gruppe, og hvorfor det er sådan, ved jeg ikke, men det er førstnævnte, der er aktiv nu.

     Kommentar af Ellen — 9. oktober 2019 @ 9:44

 10. Det lyder hyggeligt med strik på den lille festival.
  Det er ærgerligt, der ikke er midler til at bevare det lille træhus. Om ikke andet så fordi træet har en særlig historie.

  Kommentar af Betty — 7. oktober 2019 @ 21:49

  • Netop – det var også sådan, vi tænkte, Betty.

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2019 @ 9:20

 11. Det er ikke så ringe endda med en weekend, hvor der fyldes på interessedepoterne.
  Det misligeholdte træhus hedder Aladdins slot.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 8. oktober 2019 @ 16:40

  • Det var da det, hun sagde! Aladdins slot … det havde jeg allerede glemt igen – tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2019 @ 16:51


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.