Hos Mommer

29. september 2019

Nogle gange må man bøje sig

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:25
Tags: , ,

Forleden dag erklærede jeg ovre hos Madame, at jeg ikke gad gå i biografen, for i en sådan en kan man (normalt) ikke strikke samtidig med, at man ser filmen. Jeg ved godt, at der er strikkebiografer somme steder sommetider, men det er desværre ikke der, hvor jeg skal hen og se filmen Downton Abbey i morgen aften (hvorfor er der mon så mange, der tror, det hedder Downtown Abbey?).
Jeg har nemlig, på trods af min påstand, lige meldt mig til at deltage i en biograftur for at se den film … en af niecerne spurgte, om ikke familien skulle se den sammen, nu hvor vi alle havde set virkelighedens Downton, nemlig Highclere Castle, i sommer? Det syntes man generelt (dog især dem af hunkøn) var en god ide, så jeg ville ikke holde mig selv udenfor, men sagde, at den var vi med på. John kommer med som eneste mand …
Den har fået nedsablende kritik, men det plejer ofte at betyde, at jeg vil synes om det, hvad det end er, så vi satser.
Man har et standpunkt, til omstændighederne tvinger én til at tage et nyt … jeg vil dog stadig helst se film hjemme i stuen, for jeg synes det er virkelig irriterende ikke at kunne bruge hænderne samtidig!

Efterår 2019

Med hensyn til udstillingen på ovenstående billede kan jeg ikke hævde, at det er omstændighederne, der har fået mig til at skifte mening.
I starten var jeg stærkt imod alt det tossede halloweenpjat og skulle i hvert fald aldrig nogensinde selv falde i den fælde. Aldrig! Never ever!
Den er jeg nu i høj grad faldet i og kan ikke forestille mig et efterår, hvor jeg ikke sætter pynt ud i form af græskar og andre orange sager. Jeg synes det lyser så fint op i den mørke tid, vi allerede er et pænt stykke inde i.
Jeg kalder det bare ikke halloween, men efterårspynt, for så kan jeg bedre bilde mig selv ind, at jeg næsten har holdt fast i min mening … jeg sætter så også grænsen her ved den udendørs pynt; jeg har ikke, og har heller ikke tænkt mig at begynde på det, nogen som helst form for orange og/eller uhyggelig pynt inden døre.
Siger jeg i hvert fald endnu …

P1030795

Jeg tror gæssene hygger sig mere med regnvejret, end jeg gør … holdnuop, hvor de snakker nede på fjorden lige nu. Det er så hyggeligt at høre på.
Nu vil jeg sætte mig med strikketøjet, tage hovedtelefoner på og dermed udelukke gåsesnak og Formel 1-støj fra tv-apparatet og i stedet lade Stephen Fry om snakken. Det er altså en udsøgt fornøjelse at høre lydbøger indtalt af ham; han er klassser bedre end selv de bedste danske oplæsere, selv om der er flere, der er rigtig gode.

24 kommentarer

 1. Jeg forbinder halloween med, at udsmykningen skal være uhyggelig grænsende til det skræmmende, hvilket din ikke kandiderer til, så du kan sagtens både beholde din pynt og afvise den amerikanske skik.
  Jeg foretrækker at se film i biografen, fordi det er en oplevelse, da mine sanser er meget mere fokuserede i mørket og bortset fra popcorngnasken og slikposeknitren er der ingen distraktioner, mens min seen film i fjernsyn, iPad, tlf. eller lign. er meget mere overfladisk pga. manglende koncentration.
  Downton eller -town er muligvis mest et spørgsmål om sjusket læsning eller at man først har hørt titlen og associerer det læste/hørte med ens engelske vokabularium, hvor downtown abbey lyder meget plausibelt, da der kan være (forhenværende) klostre hist og pist.
  Mvh. og fornøjelse med efterårshygge indendørs.

  Kommentar af Kristine — 29. september 2019 @ 15:19

  • Takker for supporten – jeg klarer den nu lidt længere i min egen illusion 😉
   Jeg er klar over, at for mange er det en uskik ikke at se film i biografen, men jeg har heldigvis ingen problemer med at koncentrere mig hjemme i stuen, og i øvrigt generer den ofte særdeles høje lyd i biografen mig temmelig meget, men sådan er vi jo så forskellige.
   Jeg er enig i, at det nok er fordi de fleste sikkert kender ordet downtown, men jeg undrer mig alligevel over, at de ikke kan høre forskellen i udtalen.

   Kommentar af Ellen — 29. september 2019 @ 16:36

 2. Jeg strikker ikke, men kommer alligevel for lidt i biografen. Til gengæld har vi købt sæsonkort til teatret – det er vi blevet bidt af.
  Hvis amerikanerne havde noget kultur, som ikke kun går ud på at malke forbrugerne, ville jeg nok ikke være så afvisende, som jeg er (vrisse, vrisse, sur sok).
  God tur i biffen 🙂

  Kommentar af Eric — 29. september 2019 @ 15:58

  • Teatret er da også en helt anden oplevelse end en biograftur!
   Vris du bare løs – det må man gerne på min blog 😉 – jeg er delvist enig og har det som dig med valentine-hysteriet, der florerer i februar, men vi er vel sagtens ikke bedre her i lille Danmark, i og med, at ‘man’ hopper med på vognen, og man bestemmer heldigvis selv, om man vil smide penge efter den slags.

   Kommentar af Ellen — 29. september 2019 @ 16:44

 3. “Man har et standpunkt, til man tager et nyt”, var der en, der sagde engang 🙂.
  Glæder mig til en udførlig anmeldelse! God fornøjelse.

  Kommentar af Lone Nielsen — 29. september 2019 @ 17:13

  • Hehe, ja, det var go’e, gamle J.O. Krags udødelige bemærkning, jeg havde i tankerne 🙂
   Jeg ved ikke, hvor udførlig anmeldelsen bliver, men jeg skal nok komme med min mening om filmen.

   Kommentar af Ellen — 29. september 2019 @ 20:51

   • Jeg glæder mig meget til at se filmen. Det må være ekstra spændende at se den, når du har været på slottet. Jeg skal se den på fredag.
    Smuk, smuk opstilling efterårsudstilling du har kreeret. Orange er en skøn farve.

    Kommentar af Kisser — 30. september 2019 @ 16:43

    • Jeg kan kun sige god fornøjelse – og uden sarkasme, altså – det var en god film, så du kan godt glæde dig!
     Det er de helt rigtige efterårsfarver at lege med 🙂

     Kommentar af Ellen — 30. september 2019 @ 23:19

 4. Film, der bliver nedsablet af de såkaldte filmkritikere, er altid – som i altid – værd at se. God fornøjelse 🙂

  Kommentar af perteilmann — 29. september 2019 @ 18:56

  • Det er også vores erfaring, Per, så vi satser på, at det ikke viser sig at være spild af vores tid og penge.

   Kommentar af Ellen — 29. september 2019 @ 20:53

 5. Jeg synes, det er en større oplevelse at se film i biografen… Alene størrelsen på lærredet!
  Men.. Jeg kan ikke lide det voldsomme lydniveau, så det holder mig oftest hjemme i stuen ved den lille skærm og egen lydregulering!
  Gitte meddelte, at det var en god film.. Kunne tåle et gensyn, så vi prøver at finde en dag til et biografbesøg.
  Og så må jeg slukke for min del af lyden, hvis den er for høj i biffen😉
  Jeg nyder de flotte græskar og flotte krukker med efterårsplanter på trappesten rundt omkring. De pynter og lyser op.
  Halloween mm. springer jeg over med lukkede øjne!

  Kommentar af Anne Holtegård — 30. september 2019 @ 7:42

  • Vi er enige mht. lydniveauet – jeg synes virkelig, det er generende højt – og jeg har ikke høreapparater, jeg kan tage af 🙂
   Så den ligefrem kan tåle at blive genset? Det må jeg sige!
   Og også enig i, at vi forsager Halloween, men elsker efterårspynt 😀

   Kommentar af Ellen — 30. september 2019 @ 9:16

   • Gitte fortæller, at det er en stille og rolig film med behageligt lydniveauet og fin klassisk musik som baggrund.
    Jeg håber, der bliver tid til at se den i biografen

    Kommentar af Anne Holtegård — 30. september 2019 @ 22:45

    • Det var det nemlig – lyden var høj, men ikke nær så høj som frygtet, så det gik fint, og filmen var ganske rigtigt god 🙂

     Kommentar af Ellen — 30. september 2019 @ 23:19

 6. Har lige set Downton Abbey til vores lokale månedlige formiddagsbio i fredags. Filmen er lige, som den skal være, dvs. skøn! Jeg havde strikketøj uden mønster med og fik strikket en masse i mørket også uden brug af mit strikkelys!
  Rigtig god fornøjelse!

  Kommentar af Fru Moll — 30. september 2019 @ 9:00

  • Endnu en positiv kritik – dejligt 🙂
   Hmmm. Jeg har også et strikkelys, men vil ikke bruge det i en biograf. Tak for inspiration: Jeg tror jeg finder frem til en karklud. Sådan en må jeg kunne strikke i blinde 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. september 2019 @ 9:18

 7. Jeg er jo sådan en, der normalt godt kan vente på at se filmene på TV, fordi man så allerede har betalt, kan drikke kaffe til og strikke, hvis man skulle føle for det. Jeg har dog også tænkt på at overtale manden til at gå i Biffen og se Downton Abbey. Man skulle jo helst nå at se den, og da den er noget af “a big deal”, kan man jo godt forestille sig, at der går lang tid, før den bliver tilgængelig på TV. Mht. “Downton vs. Downtown”, så husker de ældre af os måske et stort hit med Petula Clark, der netop hed “Down Town”, hvilket blev hamret ind i skallen masser af gange i løbet af omkvædet. Eller også er det frasen “down town”, som fx i down-town-Østervrå, der har arbejdet sig ind i det danske sprog.

  Kommentar af Henny Stewart — 30. september 2019 @ 11:00

  • Jeg har det på præcis samme måde og ville hellere end gerne have ventet – også længe – på at kunne nyde filmen hjemme med kaffe og strik, men sådan skulle det altså ikke være denne gang …
   Ja, vi husker “Down Town” m.m., men jeg synes stadig, der er forskel at høre på udtalen, men det er der nok nogle, der ikke kan høre..

   Kommentar af Ellen — 30. september 2019 @ 11:15

   • Ja, jeg har så lige haft diskussionen med gemalen, som nægter under henvisning til, at hans trommehinder blev voldtaget, sidst vi var i biffen. Nu, da jeg blev mindet om det, husker jeg også godt, at det var vildt ubehageligt, så højt det var, så vi håber, at filmen bliver tilgængelig via streaming snart.

    Kommentar af Henny Stewart — 30. september 2019 @ 11:39

    • Vi er vist mange, der ikke bryder os om den høje lyd i biograferne … hvorfor pokker skal den da også være så forbasket øredøvende høj? Jeg forstår sådan set godt din mand … måske skulle jeg huske nogle ørepropper …

     Kommentar af Ellen — 30. september 2019 @ 11:42

 8. Jeg skal se den i morgen og glæder mig til at se den. Men du har ret lyden er alt for høj og for mange reklamer før de kommer igang. Nå men det må vi jo tage med.
  Syntes det lyser smukt op med de kønne efterårs farver.

  Kommentar af Jonna — 30. september 2019 @ 22:23

  • Lyden var ikke så høj som frygtet, så du kan trygt gå ind og se filmen.
   Reklamerne har jo altid været en del af en biograftur – jeg kan godt huske dengang jeg syntes det var sjovt at se reklamer. Det synes jeg ikke mere 🙂
   Ja, det er så kønt med lidt ‘lys’ på havebordet.

   Kommentar af Ellen — 30. september 2019 @ 23:22

 9. Sjovt nok er Halloween egentlig ikke en amerikansk, men en keltisk skik, så traditionen er kommet med irerne til USA. Amerikanerne har til gengæld ansvaret for al det kommercielle halløj. Da jeg var barn skar vi roelygter til Allehelgen; roer er bare ikke så kønne og dekorative som græskar 🎃 Her er lige et par links, hvis du har lyst (bibliotekaren slår til igen 😉).
  https://www.coca-cola.dk/stories/10-ting-du-sikkert-ikke-vidste-om-halloween#ath og http://www.historie-online.dk/temaer-9/arstidens-skikke-14-14-14/halloween-29-29/allehelgen-og-halloween-i-dag (der er mere i de beslægtede artikler)
  https://www.kristendom.dk/allehelgen-og-halloween

  Linnea og jeg har også aftalt at se filmen sammen, så det glæder mig at du kunne lide den.

  Kommentar af fiberfryd — 1. oktober 2019 @ 6:51

  • Beklager opholdet i spamfiltret – det skyldes, at der er mere end ét link i kommentaren 🙂
   Det med Allehelgen vidste jeg jo i virkeligheden godt. men havde glemt alt om det – jeg har oven i købet været på Gl. Estrup et efterår og set snesevis af udskårne roelygter … og du har helt ret i, at græskar er en hel del kønnere 🙂
   At amerikanerne er gode til at lave alt om til pengemaskiner, er vist set i mange sammenhænge, men vi er heldigvis ikke tvunget til at hoppe med på vognen – her tænker jeg bl.a. på Valentine’s Day i februar – det er da bare for meget!
   Bibliotekaren må meget gerne slå til igen og igen – du ved, at jeg nyder at nyde godt af din store viden … og nu skal vi snart ses igen. Det glæder jeg mig til, ligesom I godt kan glæde jer til at se filmen!

   Kommentar af Ellen — 1. oktober 2019 @ 9:27


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.