Hos Mommer

19. august 2019

Sådan er det desværre sommetider

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:33
Tags: , ,

Englænderne ankom lørdag kl. 17:30 efter en lang tur fra Umbria i Italien. Vi havde en lang og hyggelig aften, hvor Tim bl.a. underholdt om en kæmpe sag, han netop er startet på … eller rettere er blevet hentet til at skulle være PR-repræsentant for. Normalt hviler alting i august, hvorfor han regnede med at kunne holde sine tre uger fri, men sådan skulle det ikke være. “Nogen” varmer op og forbereder, så Tim har været ‘på’ på telefonen en del gange under deres ferie, og han blev flere gange spurgt, om han ikke kunne komme til London, hvilket han afviste.
Natten til søndag hørte jeg ham stå op kl. 01:30, og han gik først i seng igen 04:30. Det er med deltagere fra UK, USA, Japan og et par lande til, jeg ikke kan huske, så derfor bliver han kontaktet døgnet rundt.
Søndag morgen meddelte han, at han var nødt til at kapitulere og tage til London – Det er trods alt hans firma, og han kunne ikke længere tillade sig at fjernstyre sine ansatte; han var nødt til selv at komme ind og deltage i nogle møder.
Surt. Og synd for dem alle. Men samme alle forstod det godt, især efter hans lange forklaring om sagen, som jeg naturligvis ikke kan sige noget om her.
Han tog derfor et fly søndag eftermiddag, og Charlotte skal om nogle dage køre hele vejen til England uden en co-driver – men det klarer hun selvfølgelig fint, for hun har nu bestilt natfærgen fra Hoek van Holland, som vi har taget nogle gange, i stedet for Calais-Dover som oprindeligt planlagt.

P1030503

Det betød, at vi måtte lave en smule om på planerne, for nogle af dem vil vi ikke lade Tim gå glip af, så det må vente til en anden gang.
I stedet fandt John på, at vi kunne tage op til fugleparken, som ligger mellem Gilleleje og Esrum, hvilket vi syntes var en glimrende ide.
Der var andet end fugle; bl.a. surikater, som ikke skuffede os, da de stillede sig op på netop den måde, som disse nuser små kræ er så kendt for.

P1030532P1030478

Der var små geder, som måtte fodres med dertil indkøbt foder … enten er der (for) mange, som får lov til det, eller også var denne lille ged højgravid.
Vi var positivt overraskede over stedet, som dækkede et pænt stort areal, hvor voliererne lå spredt og mere eller mindre skjult mellem træer og buskads.
Der var masser af borde og bænke, hvor man kunne indtage en medbragt frokost, hvilket vi havde læst, at man kunne og derfor gjorde.

P1030492

Dagens højdepunkt var, da vi kom med ind for at fodre lorierne med nektar. Eller noget, som skulle forestille at være nektar, men fuglene labbede det da i sig med stor fornøjelse. Charlotte og børnene fodrede på livet løs, mens John og jeg fotograferede alt hvad vi kunne.
En satte sig på Charlottes hoved, hvilket føltes en anelse underligt, som hun udtrykte det.
Det var meget smukke og farverige fugle, og havde man tid nok, ville man nemt kunne lære at kende forskel på dem, for ikke to var helt ens.

P1030509P1030526

Hvad det var, Anna fandt så uendeligt morsomt på det øverste billede, er vi ikke rigtig klar over … måske var hun bare betaget af, at fuglen ville håndfodres af Charlotte.

Vi havde en god dag i det nordsjællandske – en dag som blev længere end vi havde regnet med, da vi først var hjemme igen 17:30, selv om vi kørte hjemmefra kl. 10 og kun var i fugleparken – kun suppleret med et enkelt pitstop ved en isbod undervejs på vej hjemover.

16 kommentarer

 1. Surt for og med Tim, men sådan er det for de driftige. Og flotte fugle! Er det mon de mange gæster, der gør, at fuglene er så tamme?

  Kommentar af Eric — 20. august 2019 @ 8:27

  • Ja, sådan er det, og til disse rigtig store sager vil de kun ‘bruge’ bossen himself.
   Og ja igen – jeg vil også tro, at det er fodringen, der er årsagen.

   Kommentar af Ellen — 20. august 2019 @ 9:45

 2. Sikke en god idé at I besøgte Nordsjællands Fuglepark – der er virkelig spændende og meget at opleve som fx at fodre lorierne. Vi har været der flere gange.

  Kommentar af Madame — 20. august 2019 @ 10:03

  • Ja, du må da kende den – det var en god oplevelse for os alle.

   Kommentar af Ellen — 20. august 2019 @ 13:41

 3. Ja selvstændige må ofte ændre deres planer, og som hustru lærer efterhånden at acceptere det (nogle gange 😉
  Skønne billeder af en dejligt smilende Anna og hendes mor med ny hårsmykke

  Kommentar af Lene — 20. august 2019 @ 16:47

  • Der er nok heller ikke andet at gøre end at acceptere det – alternativet eksisterer nok ikke reelt – ikke uden at droppe selvstændigheden.
   Tak … der kom mange gode billeder ud af det i går 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. august 2019 @ 20:05

 4. Det ser ud som et dejligt sted. Bare ærgerligt, I måtte undvære farmand. Men det har i nok lært at acceptere.

  Kommentar af Betty — 20. august 2019 @ 22:17

  • Sådan er det bare, når man er selvstændig – man må tage jobbene når de er der.

   Kommentar af Ellen — 21. august 2019 @ 10:38

 5. Fin tur; vores børnebørn ville sikkert også synes godt om fugleparken.
  Det er både godt og skidt at være uundværlig, men trods alt et held, at Tim nåede at holde det meste af ferien, selv om det holdt hårdt.

  Kommentar af fiberfryd — 21. august 2019 @ 0:35

  • Det tror jeg, de ville – du skal bare sørge for at være der, når lorierne fodres, enten kl. 11 eller kl. 14.
   Ja, tænk hvis deres italienstur var gået i vasken – så var dette trods alt bedre.

   Kommentar af Ellen — 21. august 2019 @ 10:39

 6. Hellere løse et lille problem søndag eftermiddag end et stort problem mandag morgen.
  Er der opgaver i firmaet er det bare med at komme af sted. Det er alligevel umuligt at få det ud af hovedet.

  Kommentar af natural2222 — 21. august 2019 @ 5:38

  • Det sidste har du nemlig helt ret i – han kan ikke slippe det og det er derfor meget bedre for alle, at han reelt tager sig af det.

   Kommentar af Ellen — 21. august 2019 @ 10:41

 7. Ja, det var godt nok ærgerligt. Men I fik da heldigvis lov at beholde tre af hovedpersonerne lidt længere

  Kommentar af Fru Z — 21. august 2019 @ 10:46

  • Ja, det var, og det er ikke første gang, de har været her uden Tim … det er ikke sådan med det der arbejde …

   Kommentar af Ellen — 21. august 2019 @ 11:17

 8. Spændende med fugleparken. Vi holdt sommerhusfamilieferie i det nordsjællandske og kørte forbi skiltene, og jeg var lidt i tvivl om, hvad det egentlig dækkede over. Det viser dine billeder jo til fulde.

  Kommentar af conny — 23. august 2019 @ 10:44

  • Langt fra til fulde, Conny, men tak alligevel 🙂
   Jeg synes, at Fugleparken er et besøg værd – tag madpakken med, hvis vejret er til det, da det kunne blive til en hyggelig familieudflugt.

   Kommentar af Ellen — 23. august 2019 @ 10:56


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.