Hos Mommer

16. august 2019

Inkluderet …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:05
Tags: ,

I går var jeg på Hvidovre Hospital for at tale med dem på Infektionsmedicinsk afdeling.
Der skulle skrives en hulens bunke papirer under, inden de måtte udsætte mig for noget som helst; de skal jo til enhver tid kunne dokumentere, at det var aldeles frivilligt, jeg indfandt mig her, at de gerne måtte vaccinere mig, at de måtte tage blodprøver, inklusive den ekstra, jeg accepterede, og som var ment som en lille bonusgevinst til den i forvejen store undersøgelse, at jeg havde forstået alt det, de forklarede mig, at de også gerne måtte tage prøver fra svælg, mund og næse for at se, om jeg er en af de raske smittebærere af pneumokokbakterien. Det er også en lille ekstraundersøgelse, man har sat i gang for at forsøge at få klarlagt, hvor mange der er af dem. Jeg følte mig helt som en slags Tyfus-Marie.

Sygeplejersken udspurgte mig om alt muligt, hvorefter lægen undersøgte mig på kryds og tværs, men ikke fandt frem til noget, der skulle kunne forhindre min deltagelse. Kræften kunne tidligere have gjort det, men ikke efter fem år, og nu er det seks år siden jeg fik det konstateret. “Alt ser ud og føles normalt – du er tilsyneladende en sund og rask kvinde.”
Med andre ord: grønt lys for injektionen med enten den kendte vaccine, som dækker 13 af de pneumokok-underarter, som giver lungebetændelse, eller med den nye, som dækker 15. Det er jo ikke en voldsom forbedring, men den må være stor nok til, at man vil have udgifterne og ulejligheden.

Der kom en anden sygeplejerske ind for at give mig injektionen. Da det er et dobbeltblindet forsøg, må projektsygeplejersken ikke vide, hvad jeg får, men eller anden skal ligesom kunne se hætteglassets etiket og dermed vide hvad patient nr. 3004 fik … samme patient 3004 blev bedt om at holde øjnene lukket under seancen.

Derefter skulle jeg observeres i en halv time for at se, om jeg døde af det.
Det gjorde jeg ikke, og vi udnyttede tiden til at undervise mig i brugen af den Samsungdims, jeg skal anvende til at indrapportere hver dag i fem dage: Temperatur, eventuelle hævelser eller ømhed osv. Man kan få influenzalignende symptomer (lige som man kan få af influenzavaccine – det er ikke derfor influenza, man får), såsom feber og ledsmerter. Det er den slags, der skal indrapporteres, for et fase tre-forsøg går meget på at finde frem til så mange bivirkninger som muligt, idet man allerede ved, at selve vaccinen virker. Man finder aldrig frem til samtlige bivirkninger, for så skulle jordens samlede befolkning deltage i samtlige kliniske afprøvninger, hvilket naturligvis er temmelig urealistisk.

Jeg fik et smart, nyt termometer med hjem – fint nok, for jeg har kun et gammeldags kviksølvtermometer – og kunne i aftes konstatere, at jeg havde 36,7 og dermed ingen feber. Der var lidt rødme hvor jeg var blevet stukket, men på en visuel skala fra 1-5 var størrelsen mellem 0 og 1. Ingen utilpashed, ingenting, så jeg er en af dem, der slet ingen bivirkninger får, åbenbart. De opstår nemlig hurtigt og varer kun et døgns tid, så på nuværende tidspunkt er jeg ret sikker på, at jeg er sluppet fri.


HmmmTil slut en observation fra min dahlia-identifikationsjagt. Jeg fandt ud af, at den hvide hedder Eveline, så den vil jeg købe til foråret … hvis jeg er så heldig, at der er noget i pakken, for i princippet indebærer “ca. 1 stk.” vel et indhold på enten 0, 1 eller 2 knolde?

19 kommentarer

 1. Altid rart at få papir på det gode helbred! Er det så en vaccine, der virker for evigt, eller skal P-skiven stilles en gang imellem? Det kunne jeg sikkert slå op, men det er nemmere at spørge fru Blomst.

  Kommentar af Eric — 16. august 2019 @ 15:25

  • Ja, det er så!
   Den vaccine her skulle gerne vare resten af livet – uanset hvornår i det man får den 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. august 2019 @ 15:34

 2. Det lyder virkelig godt med den nye vaccine, der dækker hele 15 pneumokok-underarter. Men om det er den, du har fået, eller den gamle med 13, ved du ikke?

  Kommentar af Madame — 16. august 2019 @ 16:33

  • Nej, det kan jeg først få at vide, når hele undersøgelsen er afsluttet.
   Men uanset hvilken, er jeg vaccineret mod mindst 13 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. august 2019 @ 16:35

 3. Det var da tjept klaret (altså indkaldelsen efter din tilmelding, ikke selve besøget) – og det lyder heldigvis som om, du lige akkurat klarer skærene 😉 Godt, når nu englænderne snart dukker op.
  Selvfølgelig skal hospital m.m. sørge tage alle de forbehold, men det burde vel kunne klares med en enkelt underskrift? Gudskelov at hende der svingede sprøjten ikke også var ‘blindet’ 😂

  Kommentar af fiberfryd — 16. august 2019 @ 20:38

  • Ja, de reagerede hurtigt. Jeg sagde, at jeg fik englænderinvasion på lørdag, men det ville ikke være noget problem, fik jeg at vide.
   Nej, én underskrift er ikke nok, i og med det faktisk blev til tre undersøgelser, jeg deltager i, hvorfor det også er tre forskellige modtagere af data, som alle skal have en original underskrift. Plus det med, at jeg skulle skrive under på ‘læst og forstået’, osv. osv.
   Men pyt med det – det betyder jo ikke noget 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. august 2019 @ 21:23

 4. Helt igennem professionelt forløb… Så skulle du være frisk og beskyttet.
  Vi anskaffede et øretermometer sidste år. Det er nemmere og bedre end det gamle kviksølv.
  God fornøjelse med invasionen😊

  Kommentar af Anne Holtegård — 17. august 2019 @ 8:39

  • Jeg ville godt nok også være blevet forbavset, hvis det havde været uprofessionelt 🙂
   Kviksølvtermometret er pålideligt nok, men det ærlig talt ikke særlig behageligt at bruge.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. august 2019 @ 9:18

 5. Nu forsøger jeg om jeg kan kommentere uden at hele mit navn kommer frem. For nu kan jeg ikke finde ud af at slette min wordpresskonto, suk.
  Jeg havde skrevet en lang kommentar under influenzaemnet, men nu kommer du ind på det her, nemlig at man får influenzalignede symptomer, som for nogle kan være hårde. Det var det for mine forældre, da de fik deres første influenzavaccine, så de grinte lidt af, at efter i mange år aldrig at have været syg, så blev de syge, da de fik vaccine. Og de fik kun vaccinen fordi alle sagde at når de var over 60 burde de.
  jeg har så ikke fået vaccinen, fordi jeg aldrig har haft influenza eller været rigtig syg. Det kommer nok og så hopper jeg vel på bølgen.
  Spændende med det forsøg. Det lyder ikke af meget med to arter mere, men som du siger, de må jo regne med at de kan tjene pengene ind , nok via det offentlige. Og det havde jeg også skrevet om i mit forsøg på kommentar med blot mit fornavn men det venter jeg til en anden gang 😉
  Ha en god weekend.

  Kommentar af Lene — 17. august 2019 @ 9:13

  • Det må altså være irriterende at høre til dem, der mærker næsten samtlige bivirkninger, der kan opstå!
   Hvis du ikke har haft influenza, kan jeg godt forstå, at du ikke vil vaccineres, men har man først haft en gedigen omgang eller flere, lader man (jeg!) sig hellere end gerne vaccinere – bivirkninger eller ej, for holddaop, hvor bliver man (jeg) bare syg.
   Det er da også irriterende, at du åbenbart ikke kan kommentere så anonymt, som du gerne vil. Jeg forstår ikke hvorfor, men har slettet de andre navne, så kun fornavnet ses, og det gør jeg gerne hver gang du kommenterer, men hele navnet kommer selvsagt til at figurere, indtil jeg opdager din kommentar 🙂
   God weekend til dig også!

   Kommentar af Ellen — 17. august 2019 @ 9:23

 6. Tak og nu laver jeg lige en lille test. Har nemlig slettet min wordpresskonto.

  Kommentar af Lene — 17. august 2019 @ 14:35

  • Blev nødt til at bruge en anden mailadresse for at kunne kommentere. Så ikke flere wordpresskonti til mig, håber jeg må bruge den anden mail efter 30 dage 🙂

   Kommentar af Lene — 17. august 2019 @ 14:36

  • Du gik lige igennem uden at ryge i spamfiltret 🙂
   Underligt, at du skal have så meget bøvl med en WP-konto. Jeg har aldrig problemer med min – bortset fra, at jeg ikke kunne kommentere hos Betty en overgang, men det gik vist i sig selv igen, og i øvrigt tror jeg ikke, det var et WP-issue.

   Kommentar af Ellen — 17. august 2019 @ 14:48

 7. … for at se om jeg døde af det.

  Ja det er da fornuftigt. Var du ikke også ude for den slags overvågning, da du fik den første dosis kemo? Og da jeg af nødvendighed fik nogle blodtransfusioner, var der faktisk en af dem, der viste sig at give lidt bivirkninger, og så er det godt at man anser det for nødvendigt at passe på og våge over patienterne.

  Jeg ville gerne vide, om det var en vaccine eller en slags antibiotika du fik, jeg har nok misforstået noget, siden jeg spørger, det må være en vaccine, som skal være en måde at lære immunsystemet at afvise (dræbe) lungebetændelsebakterier.

  Godt at du går med til forsøg – jeg håber ikke at du nogen sinde får lungebetændelse.

  Tænk er det allerede 6 år siden at du blev kureret med kemo. Wow.

  Kommentar af Donald — 18. august 2019 @ 1:06

  • Ikke så meget kemoen som første gang, jeg fik antistofbehandlingen som afslutning på hele behandlingsforløbet. Kemoseancen tog altid 2-3 timer, så ‘overvågningen’ skete på sin vis undervejs – men selvfølgelig skal de holde øje med én, når man får noget, den ikke kender.
   Det er skam en vaccine, og den gælder resten af livet. Antibiotika får man, når man er blevet syg; vaccinationer er forebyggende, fordi man, som du er inde på, danner antistoffer.
   Det håber jeg heller ikke, at jeg får – det var lungebetændelse, der var ved at tage livet af dig, var det ikke?
   Tiden flyver!

   Kommentar af Ellen — 18. august 2019 @ 10:21

   • Jo, en art lungebtændelse, lungehindebetændelse med nogle meget umedgørlige bakterier var ved at tage livet af mig – selv om lægerne på hæmatologisk sagde at der var masser af luft tilbage i mig (det var dem, der tog imod mig, de følger op på alting inden de sender én videre til rette afd.)

    Jeg følte det, som om jeg ikke kunne få vejret – der var også mindre lungekapacitet end før infektionen.

    Men nu går det fremad, langsomt, langsomt. 🙂

    Kommentar af Donald — 18. august 2019 @ 11:38

    • Puha – og du er ikke engang helt rask endnu. Sikke dog en omgang!

     Kommentar af Ellen — 18. august 2019 @ 12:02

 8. Dejligt du er i gang med projektet. Krydser fingre for de 2 ekstra underarter af lungebetændelse kan reducere og forbedre livskvaliteten for de patienter der lider.

  Kommentar af Abildjyden — 18. august 2019 @ 8:08

  • De får under alle omstændigheder ‘fanget’ nogle flere med den nye vaccine 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. august 2019 @ 10:22


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.