Hos Mommer

15. august 2019

En overraskelse og en sidegevinst

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:33
Tags: , ,

Lige pludselig, i går midt på eftermiddagen, stod der to for os så velkendte personer ved vores dør: “Gi’r I en kopkaf?”
Jamen det gør vi da altid gerne. Vi havde godt nok ikke Gevalia i huset, men vi har noget der er bedre, så det fik vi brygget og serveret for Inge og Hasse, som kiggede ind på vej hjem fra Danmarks Borgcenter i Vordingborg, som de havde brugt en del af dagen på.
Det blev til små to hyggelige timer. Desværre kunne vi ikke byde på aftensmad, hvad jeg ellers normalt ville have gjort, for vi skulle ud af døren ved femtiden for at kunne være i Skælskør ved sekstiden.

P1040617P1040618P1040619

I aftes var der nemlig flere åbne haver i Skælskør. Vi holdt os dog til én: Jette og Hall Thimans have, for det der egentlig trak i går var sidegevinsten, nemlig, at Thiman i den forbindelse åbnede sit værksted, hvilket kun sker ved særlige lejligheder. Det er Jette Thiman, der har hovedansvaret for haven, og sjældent har jeg da set en så veltrimmet have – jeg skal bare aldrig melde mig til at holde åben have, for så ukrudtsfri en have vil aldrig kunne opleves i Den Stråtækte! Never ever! Det var helt misundelsesværdigt, men jeg kender også mig selv …
Hun havde bl.a. en del dahliaer, og især de tre afbildede syntes jeg var smukke. Jeg skal have fundet ud af hvad de hedder, så jeg kan få inkluderet dem i min egen samling. Hvis I kender en eller flere af dem, så sig endelig frem.

Hall Thimans værkstedHall Thimans værksted
Hall Thimans fugleVi er begge meget glade for Hall Thimans fugle, som han snitter i lindetræ og derefter maler. Han holder sig til de fugle, man normalt kan se uden for vores vinduer, og det har jeg også holdt mig til i vores lille samling, som efterhånden består af ni fugle. Bortset fra fuglekongen, som jeg ikke har set IRL.
De overholder så nogenlunde de rigtige størrelsesforhold – og så alligevel ikke, for gærdesmutten og rødhalsen er for store i forhold til de andre fugle, men hvad pokker; det er kunst og det er så fint. Synes vi.
De syv første fugle i samlingen er erhvervet under vores besøg på Reersøgalleriet, hvor vi, hver gang vi er der, lige skal have en ny fugl med hjem.
Nu mangler vi bare at finde et grantræ, som skal skæres i passende størrelse, tørres og afbarkes, så det kommer til at ligne et særdeles afdanket minijuletræ, hvorefter fuglene skal anbringes på grenene – og flagspætten naturligvis inde på stammen.
Det havde Thimann gjort med nogle af sine mange fugle, og den ide tog jeg omgående til mig.
Man jeg bliver så nemt inspireret, når man jeg ser hvad andre har fundet på. Jeg er ikke særlig opfindsom eller kreativ selv, men jeg er både nem at begejstre og rigtig god til at abe efter!

Advertisement

10 kommentarer

 1. Daliaer er skønne. Den til højre, der er hvid med lavendelfarvede kanter, er min favorit af de tre.
  Kender du Lars Holmsteds flettede fugle-bøger. Hvis ja, men nok ikke, fordi så havde du nok flettet næbbet😂, Men ellers så giv dem en chance. De er sjove og udfordrende. Prøv evt. at lave dem i stof (og i patchwork fremfor flettet). Der er mange timers fornøjelse i (og lidt banden).
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 15. august 2019 @ 20:18

  • Den hvide hedder Eveline, har jeg i mellemtiden fundet ud af.
   Jeg måtte lige google LH og hans fugle. De er meget fine, men for mig at se, vil det være at få tegnet selve fuglen, så den ligner ordentigt og ikke fletteriet, der vil volde problemerne – og jeg ville slet ikke kunne gøre det pænt i stof … 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. august 2019 @ 9:10

 2. Hvor sjovt, at de lige dukkede ud af det blå ☺️
  Det er da nogle skønne fugle – hvorfor har jeg ikke lagt mærke til dem??? (Ja, det kan du nok ikke svare på 🙄)

  Kommentar af fiberfryd — 15. august 2019 @ 23:51

  • Ja, det var fint – lige som vi udsatte dig for engang – du tog det også pænt 😉
   De står i hjørnet ved døren til systuen, så det er ikke et sted, man går forbi hele tiden.

   Kommentar af Ellen — 16. august 2019 @ 9:11

 3. Det værksted, både størrelse og orden er lige efter min smag. Jeg er af den opfattelse at kvm. og kvantitet skal kunne forenes.
  Hyggeligt med visit.

  Kommentar af Abildjyden — 16. august 2019 @ 7:06

  • Det er da også det bedste, hvis det kan forenes – jeg er desværre nok bedre til at rydde op end til at holde orden 😉

   Kommentar af Ellen — 16. august 2019 @ 9:12

 4. Hvor er det smukke dahliaer! Men lige som dig skal jeg heller aldrig melde mig til at holde åben have 😉
  Fuglene er bare så smukke, og jeg kan godt forstå, du må eje nogle af dem. Her i nærheden har vi en mand, der bruger drivtømmer til at lave fugle af.

  Kommentar af Madame — 16. august 2019 @ 15:08

  • Jeg elsker dahliaer! Har allerede for mange, men bliver ved med at finde nye, jeg ønsker mig.
   Hehe, der skal da være noget vildt over en have, ikke sandt? 😉
   De der kreative mennesker, der kan bruge hvad de end måtte finde til deres kunst, er en lille smule misundelsesværdige – men godt, at de findes.

   Kommentar af Ellen — 16. august 2019 @ 15:37

 5. Jeg bliver nærmest overvældet af den perfektion i de udstillingshaver… Der er andet/mere af interesse i mit liv end at luge ukrudt!
  Hvor er de fugle smukke! Jeg har kig på nogle af glas..
  De evner til at skabe fortolkninger af natur er fascinerende.

  Kommentar af Anne Holtegård — 17. august 2019 @ 8:31

  • Jeg ville gerne have en pænere have, men som du siger, er der også andet, der trækker 🙂
   At kunne fortolke og/eller bruge naturen så kreativt må være dejligt.

   Kommentar af Ellen — 17. august 2019 @ 9:25


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.