Hos Mommer

22. juli 2019

Vejret er strålende

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:06
Tags: , , ,

SvampefarvningVejret er i enhver forstand strålende – det småregner nemlig, hvilket passer fruen her perfekt, for vi fik ikke helt nok i de fire mm fra forleden. Det ville være synd at sige, at det er skybrud, men det er meget bedre med denne stille, silende småregn, som kun gavner og ikke ødelægger.
Det gavner mig også indirekte, for jeg er hus- og havepasser for bagboen de næste 14 dage … nu varer det lidt længere, inden jeg behøver at vande deres flotte have.

Det er med andre ord indevejr, og vi hygger med forskellige sysler. John med fotoredigering, for han er, efter vi var i Grønland, begyndt at tage alle sine billeder i raw-format, så det tager en rum tid, inden han har behandlet feriebillederne, så de umiddelbart kan ses på andre medier end hans egen pc.

Jeg fik langt om længe taget mig sammen til at katalogisere resultaterne af mit svampefarvekursus. Jeg ved ikke, hvorfor det lige pludselig blev en nærmest uoverkommelig opgave at få ordnet garnet og sat prøver i det dertil indrettede A4-ringbind. Men nu er det sket, og jeg har lige husket mig selv på at starte på noget tinbejdsning, når jeg er tilbage fra Nordsjælland onsdag aften. Garnerne på billedet er alunbejdsede, hvilket de ikke skulle have været, men det vidste jeg jo først, da kurset var i gang. Det har været lidt besværligt at få fat i tinklorid, men det lykkedes, og jeg glæder mig til at se nogle forhåbentlig anderledes resultater med de tørrede svampe jeg fik med hjem. Tinnen skulle gøre farverne meget klarere end alun kan præstere, selv om de var lidt forbavsede og overraskede over mine fine farver på kurset.
De røde er cinnoberbladet slørhat og den grønlige er brunporesvamp.

P1030433Det er blomstertid. Jeg blev blomsterbarn i 1968, hvilket ikke helt passede mine landmandsforældre, men jeg lod mig rive med af bølgen, selv om jeg aldrig gik all in, men kun bevægede mig lidt prøvende rundt i periferien af det hele. Bevidsthedsudvidende stoffer blev det aldrig til, ikke engang for ‘lige at prøve’, og jeg fik senere at vide, at det var det, mine forældre havde været mest bekymret for; ikke så meget mit hippietøj og musikken, men stofferne! Det kan jeg godt forstå i dag, men det var aldrig i spil for mig, for jeg havde allerede set for mange blive ødelagt af det stads.
Blomsterne har jeg aldrig sluppet. Jeg elsker blomster, og på denne årstid har jeg altid masser af blomster både ude og inde … kan slet ikke få nok af dem.

Herunder resultatet af et af Johns familiegruppebilleder fra englandsturen. Vi har sendt to rundt til alle, for enten så nogle lettere fjollede ud, eller også så nogle andre lettere fjollede ud, eller også vendte et barn ryggen til, eller også glemte en eller flere at smile – desværre er det temmelig vanskeligt at kombinere den halve snes billeder, så alt bliver optimalt.

ENGLAND JULI-57

Vi savnede Heidi, Nikolaj og lille Ida. Det kunne have været sjovt at have haft hele klanen med! Det blev vi enige om at forsøge os med om et par år. Det var Tim og Charlottes eget forslag, så de har åbenbart ikke fortrudt at have haft hele banden på én gang.

8 kommentarer

 1. Sikke en (for)samling 🙂
  Og sikke smukke farver på garnet.

  Kommentar af Fru Z — 22. juli 2019 @ 18:52

  • Ja … snakketøjet gik meget, men det er du nok ikke forbavset over 😉

   Kommentar af Ellen — 22. juli 2019 @ 21:06

 2. Og I huskede familiebilledet. Dejligt billede, og hvor er dine børnebørn blevt store, de vokser snart deres mor og mormor over hovedet. Vi glemte familiebilledet, og vi var for en gangs skyld samlet alle. Her har vi fået en del regn, men vi satser på solskin i morgen til vores feriegæster i sommerhuset.

  Kommentar af Lene — 22. juli 2019 @ 23:04

  • Familierelationer er noget, min yngste søster går meget op i, så det huskede hun – synd, at I glemte jeres gruppebillede.
   Åh ja, de vokser – alt for hurtigt … Anna og Charlotte er vist lige høje nu, når de har bare fødder, og Aubie kommer sikkert også snart.
   Det bliver tørt og varmt nu. Meget varmt! Hyg jer med jeres gæster 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. juli 2019 @ 9:21

 3. Det er et skønt familiebillede! Og hvor er dit garn dog smukt.
  Når du skriver om bevidsthedsudvidende stoffer, kommer jeg til at tænke på mit ophold på Krogerup Højskole, hvor flere tog stoffet og blev fuldstændig ødelagt.

  Kommentar af Madame — 23. juli 2019 @ 9:22

  • Tak 🙂
   Uh, det var virkelig noget skidt, var det. Godt, vi ikke lod os friste!

   Kommentar af Ellen — 23. juli 2019 @ 9:59

 4. Dejligt billede – det er fint, at det ikke ser alt for opstillet ud. Sjovt som nogle, i og for sig ganske harmløse, opgaver kan synes helt uoverskueligt. Men dejligt at det nu er gjort.

  Kommentar af fiberfryd — 25. juli 2019 @ 1:47

  • Vi følte os ellers meget opstillede 🙂
   Ja, det er utroligt – havde jeg bare skulle sno feddene og lægge dem på plads, men bare fordi det også skulle i mappen, måtte jeg virkelig tage mig sammen!

   Kommentar af Ellen — 25. juli 2019 @ 9:30


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.