Hos Mommer

18. juli 2019

En mystisk plante

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:55
Tags: , ,

I kanten af et af dahliabedene er der dukket en plante op, som er lidt af et mysterium for mig.
Det ligner en agave – og så alligevel ikke, for bladene er for bløde.
Det kunne også ligne agapanthus en lille smule – og så alligevel ikke, for bladene er for stive, men der står en del agapanthus i bedet ved siden af.
Det er ikke nemt … PlantSnap kom frem til, at det må være en yuccapalme, og det ligner den da også, men hvordan pokker den skulle have sået sig selv lige der, er mig i så fald en gåde. Jeg ejer nemlig ikke en yuccapalme, og området vrimler heller ikke ligefrem med dem, hvorfor den næppe heller kan være bragt af vinden eller af en fugl.

En billedgoogling gav det resultat, at det er en Agave azul, som også kaldes tequilaagavenAgave tequilana, commonly called blue agave (agave azul) or tequila agave, is an agave plant that is an important economic product of Jalisco, Mexico, due to its role as the base ingredient of tequila, a popular distilled beverage. The high production of sugars named agavins, mostly fructose, in the core of the plant is the main characteristic that makes it suitable for the preparation of alcoholic beverages.” Wiki
Da jeg borede lidt mere i det, fandt jeg også nedenstående, som ligner til forveksling: Yucca filamentosa ‘Hofer’s Blue’ – Adam’s Needle.
Er der måske en af jer kloge læsere, der kan be- eller afkræfte disse teorier? Den er omkring 50 cm høj, og den er kommet i år, for i foråret var bedet helt bart, så den er relativt hurtigt voksende.
Det er ikke fordi den er særlig pæn, især ikke i selskab med dahliaer, men nu får den lov at stå indtil jeg forhåbentlig har identificeret den med større sikkerhed. Måske har den oven i købet tænkt sig at blomstre på et tidspunkt – hvem ved?

P1030426image

Hvis det virkelig er en Agave azul, kan det være, jeg skal gå bort fra gin, næsten endnu inden jeg for alvor er begyndt, og i stedet begynde at fremstille Den Stråtæktes Egen Tequila.
Det ville være ret alternativt.

8 kommentarer

 1. – og så er der bare lige problemet med at finde de rigtige orm til at putte i flaskerne …

  Kommentar af Elsebeth — 18. juli 2019 @ 18:01

  • Kan jeg ikke bare lave min egen danske udgave med regnorme, mon? 😉

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2019 @ 21:03

 2. Det er spændende, hvad den udvikler sig til. Og beriger dig med 🙂
  Og så tænker jeg “er I allerede hjemme igen?” Efter den meget begivenhedsrige tur. Og dramatiske.

  Kommentar af Betty — 18. juli 2019 @ 23:24

  • Vi får se – men det er nok en yucca.
   Vi var ikke væk så længe denne gang, men ja, vi nåede en del af enhver art.

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2019 @ 10:22

 3. Jeg tror det er en palmelilje, altså en Yucca – der gemmer sig nok en i en nabohave. 😉 Agaver har mere kødfulde blade.

  Kommentar af Marianne Kruse — 19. juli 2019 @ 8:05

  • Jeg mente nok det med bladene, så jeg tror efterhånden på, at der har fundet en yucca ind i min have 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2019 @ 10:24

 4. Jeg stemmer på yucca, dels fordi den får så fine blomster, dels fordi jeg synes du skal holde dig til gin. Der kan jeg nemlig være med; jeg har aldrig fundet fidusen med tequila. Dybest set aner jeg ikke, hvilken plante det drejer sig om 😉

  Kommentar af fiberfryd — 19. juli 2019 @ 8:48

  • Jeg har heller aldrig fundet tequilafidusen, og mit eget forslag med regnormen gør egentlig ikke tanken mere tiltrækkende … jeg holder mig til gin, så 😉

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2019 @ 10:25


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.