Hos Mommer

10. juli 2019

Mænd i alle aldre har grilltjansen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 12:19
Tags: , ,

Man taler meget om, at det oftest er mandens job at grille, mens kvinderne udfører resten af arbejdet. Jeg tror godt man kan sige, at på det punkt hører vi til gennemsnittet. I forgårs havde vi tre søskende lavet maden, fordi de næste to generationer først ville ankomme efter kl. 16, og de skulle da lige have tid og lov til at lande. I går blev vi tre ‘gamle’ derfor smidt ud af køkkenet, hvorefter alle i midtergenerationen overtog madtjansen – men altså på traditionel vis; dvs, at inden længe havde mændene forføjet sig ned til den store åbne grill, de har i æblehaven – i hvert fald næsten alle mænd, og de ældre sørgede for at lære de unge op. Der skal meget kød på til så mange mennesker. Som man måske kan gætte, er der ingen vegetarer blandt os …

GrillhyggeP1030324

Senere blev der lagt brænde på i stedet for trækul, og så hyggede alle over 12 år sig omkring bålet, til mørket var faldet helt på. De fem under 12 gik glip af det, men det ved de heldigvis ikke …

P1030328

I går så vi Highclere (= Downton Abbey). Det var bestemt interessant at se i virkeligheden, men det var lidt ærgerligt, at vi ikke måtte fotografere inden for på slottet, for det var opulent og imponerende flot.
Sjovt var det dog alligevel at gå rundt og kunne genkende rummene, hvor serien var blevet optaget. Vi var ikke i tvivl om, hvad der var hvad, men skulle der være enkelte, der ikke kunne genkende det, var der i hvert af de aktuelle rum sat en fotostat op med en eller anden scene fra serien.

P1030335P1030343

Ikke blot var slottet imponerende – selv om vi alle var enige om, at det så mindre ud i virkeligheden end i serien – parken var det ikke mindre. Den er skabt af den tids nok mest berømte landskabsarkitekt, Capability Brown. Drivhuset hørte ikke ligefrem til de mindste af slagsen, og også The Secret Garden (en flot staudehave) og alle de enorme solitærtræer var smukke at skue. Jeg synes, at gamle cedertræer er noget af det flotteste.

P1030332

Vi ville gerne være ved slottet kl. 13, og med en times kørsel dertil var det smartest at smøre madpakker og tage med. Dem indtog vi ved og på en temmelig omfangsrig træstub med den nydeligste udsigt til slottets gavlvæg.

Vi er ovenud heldige med vejret; det er bedre, end vi var blevet lovet, med 24 grader og, helt usædvanligt, næsten vindstille. I går var der oven i købet fuld sol det meste af dagen. I dag er der flere skyer, men det gør ikke spor, når det er så varmt. Tværtimod, og vi er alle glade for, at det holder tørt, også selv om haven godt kunne bruge noget vand, men nu må det meget gerne vente, til flowershowet er overstået på lørdag – og der er ryddet op efter det, inden vi kører mod øst på søndag.

11 kommentarer

 1. Det lyder til, at I har det rart. Når man er så mange samlet, hjælper det gevaldigt, at vejret arter sig, og det største rum – uderummet – kan inddrages.

  Kommentar af Elsebeth — 10. juli 2019 @ 16:35

  • Det kan jeg kun være enig i, Elsebeth 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. juli 2019 @ 14:54

 2. Måske skulle man prøve at bytte grillmiddagsroller og se hvilke ulykker det ville afstedkomme på begge sider? Her i huset får hankønnet også lov at grille, men det er nu ikke fordi han er særlig god til det; det kræver trods alt, at man ikke glemmer, hvad man har gang i undervejs. Så her i huset bliver der jævnligt sviet kul 😱😂

  Kommentar af fiberfryd — 10. juli 2019 @ 18:11

  • Det ville naturligvis kun afstedkomme ulykker på det, der sker inde i køkkenet … vi kvinder har naturligvis (også) helt styr på grilleriet 😉

   Kommentar af Ellen — 11. juli 2019 @ 14:56

 3. Hvor ser den bålaften bare hyggelig ud. Det er en dejlig måde at være sammen på – også uden at sige noget hele tiden.

  Kommentar af conny — 11. juli 2019 @ 9:16

  • Vi er heldigvis gode til også at være sammen hver for sig, for ingen kan holde alle ud altid, når man er så mange – man kan indimellem have brug for lidt alenetid.

   Kommentar af Ellen — 11. juli 2019 @ 14:57

 4. D. et ser på alle måder ud til at være super hyggeligt.

  Kommentar af Betty — 11. juli 2019 @ 22:21

  • Det kunne godt tåle en gentagelse, blev vi enige om 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. juli 2019 @ 8:20

 5. Hej Ellen og co. Kommer der snart en opdatering? Det ser ud til I hygger jer og vi nyder at følge med her på bloggen. Vi savner flere billeder. God sommer 🙂 Heidi og Nikolaj

  Kommentar af Nikolaj — 13. juli 2019 @ 8:10

  • Måske kommer der et indlæg senere i dag, når flowershowet er overstået. Vi hygger os, men der sker nok ikke så meget, som kan have interesse for andre end os selv.
   Det er dejligt, at I følger med … jeg må se om jeg kan finde noget af interesse at skrive om 🙂 … jeg kan fortælle, at lille Ella har det skønt med alt det nye og spændende legetøj, som C har gemt fra A&A var mindre.

   Kommentar af Ellen — 13. juli 2019 @ 8:24

 6. Pudsigt.. Det med mænd og grill!
  Ligesom om urtiden slår til…
  Hvor er der flot ved Highclere Castle. Det drivhus… Eller er det orangeri i den størrelse?

  Kommentar af Anne Holtegård — 14. juli 2019 @ 18:17


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.