Hos Mommer

3. juli 2019

To gange Nyhavn

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:30
Tags: , ,

Vi har gang i planlægningen af en stor rejse til Alaska og Canada, hvilket involverer rejsebureauet Nyhavn Rejser, som ikke længere ligger i Nyhavn, men lige ved siden af Østerport station. Vi tog toget til staden, for det der med at finde parkeringspladser i den indre by er en stort set umulig mission, og hvis det endelig lykkes at finde en, koster afgiften nærmest prisen for en lille bil. Det er nu ikke fordi toget gør det billigere; det kan kun betale sig, hvis man rejser én person, men det er en del mere afslappende – især for ham, der plejer at være chauffør – og så holder vi begge to af denne rejseform. Ikke så meget S-tog, det kan være lidt ligemeget, men alle andre former for tog, og turen med lokalbanen fra Faxe Ladeplads til Køge er hyggelig.

P1030290P1030291P1030292

Vi gik fra Nyhavn til Nyhavn. Visse steder fornemmer man ikke, at man befinder sig i en storby, for med roserne og stokroserne og de farverige, små og hyggelige byhuse kunne vi lige så godt befinde os i en provinsby. Gadenavnene er også romantiske: Hjertensfrydsgade, Krusemyntegade … og ved det blå hus står der en blå cykel, naturligvis.
Vi lovede i foråret hinanden, at vi en dag skulle ind til København og lege turister, og nu vi alligevel havde en aftale derinde, kunne vi lige så godt slå to fluer med ét smæk.

P1030293

Vejret var okay, selv om det blæste meget. Desuagtet vovede vi os ud på voverne i form af en kanalrundfart på en times tid, for det var maaange år siden, vi sidst var på sådan en, og vi havde været så forudseende at tage regnfrakker med, så vi kunne holde den kølige vind ude. Det var højvande i går, så broerne var kun lige til at komme under, hvilket betød, at vi skulle huske at dukke os, medmindre vi havde lyst til at blive et hoved kortere i løbet af turen.

P1030296

Det var en hyggelig tur med både gensyn og nysyn.
Der var rigtig mange turister i byen, både på Strøget, i Nyhavn og ude ved Den Lille Havfrue, men eftersom vi kunne tælle fem store krydstogtskibe, gav det nok en del af forklaringen på de mange mennesker.

P1030302

Var det noget med en husbåd? 222 m2 for bare 6,550 millioner kroner? Ingen have at passe – fem værelser, to badeværelser, bryggers, stor opholdsstue, ditto køkken og en tagterrasse.

P1030312

Ingeniørernes hus BLOX (inspireret af legoklodser) havde jeg ikke set før – det er flot, synes jeg.
Med billetten til rundfarten fik vi et rabathæfte, som inspirerede os til at booke et bord på den italienske Riz Raz i Kompagnistræde.
Det var en positiv overraskelse – de havde en omfattende, vegetarisk middelhavsbuffet, som man kunne vælge solo eller som tilbehør. Vi gjorde det sidste og bestilte som hovedret en Riz Raz Blend It, som bestod af ristede kammuslinger, kæmperejer, laks, lammekrone og kyllingespyd plus garniture.
Vi blev meget mætte. Jeg gemte strategisk kyllingen til sidst, for hvis jeg ikke kunne spise op, var den den, der skulle levnes. Det viste sig at være et klogt træk fra min side …

P1030315P1030315

Plastikaffald i et strøgvindue? Nej, men en efterligning i kongeligt porcelæn. Hvorfor? Pas … men det fangede da vores opmærksomhed.

22 kommentarer

 1. København er en hyggelig (og dyr!) by at gæste, når man ikke overrender den. Kanalrundfart har vi også haft fornøjelsen af. I øvrigt ser det ud til, at husbåden også har saltvandspool 😉

  Kommentar af Eric — 3. juli 2019 @ 15:52

  • København er nemlig en dejlig by – selv om jeg aldrig ville kunne bo der!
   Hehe, ja, der stod også, at “Afstand til badebro” var 20 sekunder 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2019 @ 21:37

 2. Det er sjældent, at jeg benytter mig af København, men i dag var jeg også i hovedstaden for at mødes med en bornholmsk strikkeven. Jeg sprang dog af toget på Nordhavn station og gik hen til Woolstock – den hyggeligste garnbutik/cafe, som vi en dag må frekventere sammen – og fem timer senere gik turen retur samme vej. Ikke så meget sightseeing til mig 😊

  Kommentar af fiberfryd — 3. juli 2019 @ 18:16

  • Det laver vi engang om til en aftale – altså at besøge Woolstock sammen 🙂 Det lyder hyggeligt.

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2019 @ 21:38

 3. Dejligt med en tur til staden og så en stor rejse igen, der bliver noget at glæde sig til 🙂

  Kommentar af Lene — 3. juli 2019 @ 19:48

  • Det gør vi også allerede – altså glæder os, selv om der er næsten et år til 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2019 @ 21:38

 4. Spændende med en rejse til Alaska – det glæder jeg mig til at gøre meget mere om.
  Turen til København er måske mere dagligdag for mig – selvom jeg ikke arbejder i det absolutte centrum. Og jeg tager heller ikke toget …

  Kommentar af Fru Z — 3. juli 2019 @ 19:57

 5. Sikke dog en skøn Københavnertur. Hvor er der smukt og provinsielt i Nyhavn Jeg får lyst til en bådtur. Det er nogle år siden, jeg sidst var på havnerundfart. Man får nogle andre indtryk af byen på den måde. Det bliver spændende at høre om jeres store rejse.

  Kommentar af Betty — 4. juli 2019 @ 11:36

  • Det er altid hyggeligt med en lille tur på vandet – og ja, det bliver en spændende tur til næste år!

   Kommentar af Ellen — 4. juli 2019 @ 18:43

 6. I forlængelse af at du skriver, at dette med stokroserne ligeså godt kunne være i en provinsby:
  Det får mig til at tænke på mit gamle postulat om, at intet er så provinsielt som en københavner, der tror sig boende i en storby.
  Herrestegudda. Sølle 2,3 mill. sjæle når samtlige Amagerhusmandssteder og nordsjællandske privatgalopavlscentre er talt med.
  Nå. godt at I havde en god tur, og jeg kan godt forstå de som værner om stokroserne, hvis man af den ene eller anden grund er bosat i hovedstaden.

  Kommentar af natural2222 — 4. juli 2019 @ 15:53

  • Min egen kommentar forsvandt igen!?
   Vi har sommetider talt om, at fx den danske statsminister ‘regerer’ over 5,5 millioner, mens Londons borgmester har over 8 millioner 🙂
   Det er så okay – det gør ikke spor, at det er en lille storby.

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2019 @ 11:05

 7. Vi var fornylig på et vandretræf, hvor vi boede på vandrehjem på Amager. Bl.a. kom vi rundt på en specialdesignet havnerundfart – det er altid en glæde at se vores hovedstad fra vandsiden, og de nye kvarterer forandrer sig, for hver gang man kommer forbi.
  Woolstock, som Ditte nævner, står også på min liste; den ene datter bor lige i nabolaget, så mon ikke der kunne være basis for en hyggetur derhen.
  Jeres næste store tur lyder usandsynligt spændende. Planlægningsfasen er vel også en del af oplevelsen 😉

  Kommentar af conny — 5. juli 2019 @ 8:55

  • Enig – det betyder noget for perspektivet at se en by fra vandsiden.
   Der er måske endda basis for, at både du, Ditte og jeg kunne mødes på Woolstock? Det kunne da være hyggeligt! Nu skal vi lige til England, så vi kan skrives ved, når vi er hjemme igen.
   Den tur bliver SÅ spændende, og jo, planlægningsfasen (og glæde sig til-fasen) er bestemt en del af det; det er bl.a. derfor vi er i så god tid 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2019 @ 11:09

   • Det var da ingen dårlig ide. Så må vi se, om de travle pensionisters og den arbejdsramtes kalendere kan koordineres 😉

    Kommentar af conny — 8. juli 2019 @ 9:22

    • Det skulle meget gerne kunne lade sig gøre 🙂

     Kommentar af Ellen — 8. juli 2019 @ 15:21

 8. Hyggelig dag som turist.
  Og ja, Woolstock er rigtig hyggelig! Den må I besøge en dag.
  Alaska… Det er godt nok langt væk.. Jeg glæder mig til at læse mere.. 😊

  Kommentar af Anne Holtegård — 5. juli 2019 @ 16:07

  • Jeg skal så afgjort besøge Woolstock!
   Alaska er meget langt væk, men det er en superspændende tur, vi er ved at få stykket sammen.

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2019 @ 17:04


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.