Hos Mommer

25. juni 2019

Golf – begynderheld og teamwork

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:47
Tags: ,

Vi har prøvet at spille golf i dag. Vi mødtes godt en snes ivrige golfspillere in spe kl. 9 og startede med at få lidt morgenmad, inden instruktøren tog os ud for at lade os øve overhovedet at ramme bolden, hvilket sjovt nok viste sig at være ret svært.
Ned i knæ, lad numsen stritte bagud, lad være med at kigge på køllen – hold blikket på bolden. Ingen af os lignede vist dem, man ser normalt, når der vises billeder af golfspillere in action, og selv om vi gjorde vores bedste, kan Thomas Bjørn stadig sove roligt om natten.
(Og hvorfor Johns kamera havde besluttet sig for at tage sepiabilleder i dag, har vi ingen forklaring på.)

Golf for begyndere (2)Golf for begyndere (5)Golf for begyndere (7)

Da man mente, at nu var vi tilstrækkeligt professionelle til at gå hen og øve os i at putte, blev vi ledt over på den dertil indrettede bane. Det gik helt galt for mit vedkommende, for jeg kom hele tiden til at slå for hårdt til bolden. Det var jo det, vi lige havde brugt det meste af en time på, altså at slå alt, hvad vi kunne, så det var vildt svært for mig kun lige at skulle puffe blidt til bolden med putteren.
Efter et kvarters tid blev vi delt op i hold á tre eller fire – det passede dermed til seks hold, som så blev sendt ud på 6-hullersbanen. Hvert hold startede på hver sit af de seks huller, og vi nåede da også igennem dem alle. Det er rigtig godt tænkt, at man højst har otte slag til at få en golfbold i hullet – havde der været frit slag (!), havde de fleste af os nok stået derude endnu.

Golf for begyndere (11)

Jeg blev sat sammen med to for mig ukendte herrer – man havde meget strategisk sørget for, at ingen ægtefæller kom til at spille sammen; arrangørerne ville måske ikke risikere nogen efterfølgende skilsmisser …
Jeg kom på hold 5 og vi startede dermed på hul 5. Vi tre blev et stykke inde i spillet enige om, at vi skulle have lov til at danne en ny form for golf-teamwork, for herre1 var rigtig god til at slå bolden hen på greenen i første hug; herre2 var god til at putte, og jeg Golf for begyndere (4)var overraskende god til at slå en bold op af en sandgrav. Dette fortæller indirekte om, hvor ‘god’ jeg også var til at lægge bolden i den forbaskede sandgrav …
Sidste hul for os var banens berygtede hul 4, hvor der konstant var et par supervisorer, fordi den er svær for alle og for sådan nogle totalamatører som os stort set umuligt at ramme greenen. Bolden skulle slås ind mellem nogle høje træer og op over et lumsk buskads. Der lå en pose med øvebolde, som vi blev bedt om at starte med, da bolden med 99 % sikkerhed ville blive slået ind et sted, hvor ingen nogensinde finder den igen.
Derefter gik man ned og lagde en ny bold ved ‘droppointet’, fik lagt et slag til og spillede så hullet færdigt.
Men hvad skete lige for Ellen? Hun slog det perfekte slag og landede bolden to meter fra hullet i første slag!
Jeg aner ikke hvorfor det lige skete, men der havde jeg reelt en chance for at slå en birdie, som på vores par-3-bane ville have betydet i hul på to slag, men nu var jeg som før nævnt bare ikke specielt god til at putte, så jeg var tre slag om at få bolden i hul, selv om den var landet så tæt på. Dammit. Der havde jeg ellers haft chancen for at kunne indskrive mig i The Hall of Fame på den golfbane.
Samtlige vidner (der var heldigvis mange) gav mig dog den credit, at hvis der var en præmie for dagens bedste slag, så var jeg den indlysende kandidat til at få den.
Det var der desværre ikke, men vi vandt dog præmien for bedst scorende hold, (hvilket afgjort mest skyldtes de to gutter, der var så gode til det, jeg for det meste var ret dårlig til), så jeg kom hjem med to flasker rosevin. De stod ganske fint til kobbertøjet …

Vi tager ikke golf op som fritidsinteresse, men det var sjovt at prøve, og det er især godt at have lært mange af fagudtrykkene, så vi ved hvad der tales om, når de nævner fx par, handicap, birdie og eagle. Det har vi helt styr på nu. Tror vi.

14 kommentarer

 1. Jeg har prøvet at golfe en enkelt gang. Én eneste gang i løbet af hele dagen ramte jeg bolden lige i røxxx, så den svævede smukt afsted. Desværre var det på et tidspunkt, hvor jeg nok skulle have puttet i stedet, så bolden røg ud over banen, hen over vejen og ind på en sagesløs mands mark. Jeg har aldrig haft en golfkølle i hånden siden, og jeg tror ærligt talt heller ikke, at jeg får det

  Kommentar af Fru Z — 25. juni 2019 @ 22:58

  • Haha, jeg kan se det for mig … og næh, det var nok ikke lige den mest motiverende debut, du fik der 😀

   Kommentar af Ellen — 26. juni 2019 @ 10:42

 2. De fleste golfbaner rundt omkring er ellers i rimelig panik for at få nye medlemmer. Der er vist almindelig krise over hele linjen, så I kunne da godt hver i sær have støttet dem med nogle få tusind kroner om måneden.

  I øvrigt pudsigt med disse golfbolde. Jeg finder dem rundt omkring i mark og skov selv flere km fra golfbanen.
  Min teori: Ravnene, og måske også kragerne, tror det er æg, og slæber dem med mod reden som foder til ungerne hvorefter de droppes, når fejlen opdages.
  Jeg kender ikke golfboldes nedbrydnigstid; men der går nok nogle tusind år inden disse bolde er omsat i naturen.
  Egentlig noget værre griseri, at de efterlades af spillerne i omgivelserne.

  Kommentar af natural2222 — 26. juni 2019 @ 4:02

  • Det er nok lige som med juletræerne: Nogle ser meget hurtigt fidusen og laver gode penge, mens de fleste opdager ‘vognen’ for sent og kun er med til at sørge for, at der er for mange udbydere. Golfbaner skød jo op som paddehatte for 20-30 år siden, men der er vist mange der har lukket og slukket igen.
   Jeg tror på din teori med ravnene. Hvis golfboldene er så længe om at nedbrydes, er forureningen heldigvis begrænset, og de bliver ikke spist, som så meget plastik gør.
   Man er jo næsten nødt til at efterlade boldene. Jeg slog en ud i noget brændenældebuskads, og jeg skulle i hvert fald ikke ind og lede efter nogen bold derinde i min tynde sommerpåklædning!

   Kommentar af Ellen — 26. juni 2019 @ 13:58

 3. Det lyder da til, at I har haft det skægt! Flere af mine tidligere kollegaer har stor fornøjelse af at spille sammen, og det er jo også god motion. Jeg kommer dog aldrig til at golfe – det skulle da lige være den Mexikanske Golf, teehi 🙂

  Kommentar af Eric — 26. juni 2019 @ 11:44

  • Det var helt sikkert sjovt, men det har ikke fået os til at forsøge os yderligere – bortset fra, at vi kan mødes lidt øst for Mexico i stedet 😉

   Kommentar af Ellen — 26. juni 2019 @ 13:59

 4. Godt I havde en god dag med køller og andre slagvåben.
  Nok har vi golfklubben liggende tæt på. Men den fritidsbeskæftigelse har aldrig trukket i mig… Så hellere en rask gåtur med stave.

  Kommentar af Anne Holtegård — 26. juni 2019 @ 22:43

  • Jeg bliver heller aldrig golfspiller, men dog hellere det end stavgang … godt vi er så forskellige 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. juni 2019 @ 21:30

 5. Det lyder som om I har hygget jer gevaldigt. Jeg har aldrig prøvet at spille golf, men med min let klodsede tilgang til al sport, tror jeg (for klubhuset og naboernes skyld), at det er bedre at lade den interesse forblive i fosterstadiet.

  Kommentar af fiberfryd — 27. juni 2019 @ 8:24

  • Jeg stopper også karrieren her, endnu inden den er begyndt – der er så meget andet at bruge sin kostbare tid på end sport 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. juni 2019 @ 21:32

 6. Så har du prøvet det, tjek 🙂 Men du ser nu ret prof ud med det sving

  Kommentar af Lene — 28. juni 2019 @ 9:20

  • Haha, du er nu meget sød, Lene 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2019 @ 16:26

 7. Det er da utroligt så meget motion du skriver om i øjeblikket. Jeg kommer til at tænke på Golfstrømmen når jeg ser golferne strømme over banen.

  Kommentar af Jørgen — 1. juli 2019 @ 21:33

  • Vi kan ikke påstå, at vi keder os 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2019 @ 9:32


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.