Hos Mommer

24. juni 2019

Bål og brand og brand

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:15
Tags: , ,

Så er det vendt. Startende i fredags går det atter mod kortere dage, men det varer heldigvis et stykke tid inden vi mærker noget til det. Hvorfor synes jeg mon, at tiden fra vintersolhverv til sommersolhverv er omkring dobbelt så lang som tiden fra sommersolhverv til vintersolhverv? På den ikke-så-go’e måde, vel at mærke … tiden fra nu og hen mod jul flyver afsted, mens det er omvendt fra jul til nu.
21. december siger jeg gerne: “NU vender det endelig! Det var godt nok på tide.”
21. juni siger jeg gerne: “Du godeste, er det allerede midsommer? Hvor blev de seks måneder af?”
I øvrigt forstår jeg ikke, hvorfor vi ikke gør som svenskerne: Går over til at kalde det midsommer og fejre det på den fredag, der ligger tættest på årets længste dag. Jeg ved godt, at det ifølge overleveringerne er noget med Johannes Døberen, som fødtes et halvt år efter Jesus, men kan det ikke være det samme? Der står jo ikke i grundloven, at sankthansaften skal være d. 23. juni.
Næsten alle danskere gør noget ud af denne aften, så lad os da få lov til at fejre den i forbindelse med en weekend – især fordi den længste dag alligevel aldrig falder d. 23. juni. Enten det eller også lade det stakkels arbejdende folk have en fridag d. 24. juni.

Sankt Hans på Danmarks Borgcenter 2019Sankt Hans på Danmarks Borgcenter 2019

Vi kørte i aftes til Danmarks Borgcenter, som de nu kalder det, vi i min barndom bare kaldte Gåsetårnet … men der er så også gjort en hel del mere ud af det end dengang, og jeg kan varmt anbefale et besøg på museet.
Der var vi dog ikke inde i går, og på arealerne ude omkring ruinerne kan man komme og gå som man vil. Det gjorde vi og forbavsende mange andre – vi kom ca. 20:30 og blev der til de to taler var holdt, 5. klasses smukt fremstillede heks var sendt afsted til Bloksbjerg, Kaya Brüel godt i gang med at synge, og bålet ude i voldgraven næsten brændt ud.

Sankt Hans på Danmarks Borgcenter 2019Sankt Hans på Danmarks Borgcenter 2019

Under vores ophold hørte vi flere brandudrykninger, og på vores [om]vej hjem over Kalvehave fandt vi ud af hvorfor: Der holdt et større opbud af blinkende brandbiler tæt på en gård, men heldigvis så det ud til, at det løbske bål (som vi formoder var årsagen) var bragt under kontrol og gården reddet fra noget, der kunne have endt i en katastrofe for beboerne.

Vi oplevede således både bål og brand i går. Den anden brand i overskriften var ikke menneskeskabt, men den var ganske ufarlig og kunne nydes i næsten ubegrænsede doser hele vejen hjem.

P1040549P1040551

8 kommentarer

 1. Forslaget om den nærmeste fredag er sympatisk, men stik imod arbejdsudbudsprædikanternes DNA kunne man indføre en ny fridag. Der er mange, for hvem weekenden er for kort 🙂

  Kommentar af Eric — 24. juni 2019 @ 19:40

  • Ja, så hvis det ændres, er chancen nok størst for den med fredagen 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. juni 2019 @ 21:24

 2. Læste lige om et engelsk firma, der – som ét af flere – havde indført 4 dages arbejdsuge. Til samme løn vel og mærke. MON ikke de ansatte var glade?! Firmaets indtjening steget; der var færre sygedage og stabile, trofaste medarbejdere. What’s not to like… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 25. juni 2019 @ 12:53

  • Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er da rigtig godt, hvis det kan fungere i længden. Har de så flere arbejdstimer på de fire dage, de er på arbejde, eller hvad?

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2019 @ 15:29

 3. Hvor er det smukke billeder! Jeg siger som dig, at vi burde kalde det midsommer i stedet for og fejre det på den fredag, der ligger tættest på årets længste dag.

  Kommentar af Madame — 25. juni 2019 @ 16:03

  • Ja! Det er da langt, langt bedre.

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2019 @ 16:50

 4. Har det på samme måde.. Fra jul til midsommer er der evigheder… Trods helligdage spredt ud med løs hånd.
  Jeg synes, skt hans skulle ligge i juli.; det er jo sommer og ferie. Jeg er slet ikke klar til kortere dage nu!
  Det ser spændende ud på borgcentret. Den er på ønskesedlen til Gittes og min tur i august. Nu må vi se hvad vi når. Vi slutter af med pw træf i Roskilde, det glæder vi os til.

  Kommentar af Anne Holtegård — 25. juni 2019 @ 16:05

  • Sankthans skal i hvert fald ikke bare altid ligge den 23.6.
   Borgcentret er et spændende og interaktivt museum, og man kan sagtens tilbringe nogle timer der.
   Det bliver spændende at se, hvad I ender med at foretage jer i august. Træf i Roskilde lyder hyggeligt.

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2019 @ 16:52


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.