Hos Mommer

21. juni 2019

CPH Garden 2019

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:36
Tags: , ,

For to år siden blev det første CPH Garden afholdt inde i Valbyparken, og John og jeg tog derind sammen med Ditte. Vi havde egentlig aftalt at springe i år over, men da Ditte spurgte, om vi ville se det sammen med hende og Peter, sagde vi ikke nej, for det er jo altid hyggeligt at være sammen med dem.
I år foregik det i Ballerup, hvilket var en god beslutning, for der var oceaner af plads i forhold til sidst.
Derved blev der også plads til mange flere spise- og drikkesteder, hvad der var for lidt af i 2017. Disse var strategisk anbragt i områdets periferi, således at alt til haverne – og haveejerne – var anbragt inden for ‘fourageringsvoldene’.

P1040519P1040517

Vi skulle lige afprøve disse havestole fra Grythyttan og fik en overmåde positiv overraskelse – de var supergode at sidde i, fordi de fjedrede lidt. Vi talte om, at dem kunne vi da godt bruge seks af til bordet på siddepladsen foran huset.
Lige indtil vi så prisen. 3250 kroner. Pr. stol. Så skal en af os vinde i Lotto først!
Det er godt at have havedrømme …
Signe Wenneberg, som stod og solgte sin gin, havde taget en vis Fru Kjærsgaards ord til sig. Jeg tror ikke bemeldte dame havde forestillet sig, hvad hun satte i gang med den spidse bemærkning.
Jeg smagte ikke ginen, men det gjorde Ditte, og hun købte en af hver af de to typer. Jeg burde også have købt, for det ville næsten være som at støtte lokalproducenterne, idet jeg fandt ud af, at SW brygger i samarbejde med Braunstein, som ligger i Køge.

P1040524P1040523

Der var alvor, og der var pjat. Sidstnævnte i form af en panton- og en coronastol forklædt som betrukket med henholdsvis hvid- og rødkål.
Der var også otte showhaver, som vi havde glædet os til at se, for i 2017 var vi imponerede over de fleste af dem.
Lad os bare sige, at det var vi bestemt ikke i år.
Vi var tværtimod temmelig skuffede … havde de udvist lidt mere fantasi eller kreative evner, havde det været i orden, men sådan skulle de altså ikke se ud i år. Forskelligheden i 2017 var stor blandt showhaverne, men i år lignede de hinanden alt for meget, syntes vi.
Nå. Man kan ikke få alt, men ellers var der nu næsten alt at få, hvad haveejere kan drømme om.
Måske med streg under drømme, for tendensen er tilsyneladende, at der skal investeres i vildt dyre ting – apropos mit indlæg før dette med Bo Bedre-hjem, så var årets CPH Garden i nogen grad en udstilling af, hvordan man ret nemt kommer af med adskillige snese tusinde kroner. En flot udstilling, godt nok, men det kræver en anden pengepung end vores. Nogle af udstillerne havde givet messerabatter, ganske som man som besøgende forventer, men vi havde mistanke om, at flere af dem havde skruet priserne en god tand i vejret i dagens anledning.

P1040521

Nu skal det ikke være brok det hele, for selvfølgelig var der også megen inspiration at hente, og overordnet set havde de taget ved lære af erfaringerne fra debutarrangementet i 2017 og dermed fået forbedret rigtig meget i forhold til det.
Jeg tror dog alligevel, at vi springer CPH Garden over i 2021 – medmindre nogen kommer og fortæller os, at de har nogle helt fantastiske showhaver.

20 kommentarer

 1. Grytthyttans klassiker er rigtig god at sidde i også i længere tid. De holder i mange mange år uden andet end minimal vedligeholdelse. De fås brugte til betydeligt færre penge. Prøv Blocket.se, hvis du er interesseret – lige nu er der fire stole og et bord i Lund for 5.000 SEK. Jeg har tilfældigt fundet otte stole og to borde ialt på fem år på div. dødsboauktioner, marskandisere og genbrugsbutikker.
  Jeg synes, at G&T smager godt og endnu bedre, når ginen er bedre end metervaren, men så skal tonicen også udvælges med omhu (og også “pynten” ifølge dem, der er hoppet med på G&T-dillen! Oh ve, oh skræk, hvis agurkeskrællen er skåret forkert, citrusskallens indhold af olie er for lidt eller meget).
  Jeg vil foretrække gin🍸, der er destilleret fremfor brygget🍺 😉.
  Mvh. og god fornøjelse med “haveriet”, der må trods alt have været lidt inspiration.

  Kommentar af Kristine — 21. juni 2019 @ 18:37

  • Okay, det er den vej, man skal gå, hvis man vil erhverve sig nogle A2-stole, men så får man åbenbart også et helt sæt til halv pris af en enkelt ny stol.
   Jeg er novice udi G&T, men jeg lytter og lærer!
   Hehe, den med den bryggede gin er en tanketorsk, fordi det hedder Bryghuset Braunstein 🙂
   Der var selvfølgelig inspiration at hente, som jeg også skrev, så forgæves var turen ikke.

   Kommentar af Ellen — 21. juni 2019 @ 19:56

   • 5.000 SEK svarer ca. til 3.500 kr, så det er ca. 300 kr mere end en ny stol og ikke en halv. Måske øver du dig for meget på G&T🤔😉.

    Kommentar af Kristine — 21. juni 2019 @ 20:11

    • Nårhja … det kører bare for mig, og jeg har ikke ikke engang drukket noget (alkohol) i dag 😀

     Kommentar af Ellen — 21. juni 2019 @ 21:10

 2. Tak for en rigtig hyggelig dag. Jeg kom da hjem med lidt ideer, selv om haverne på mange måder lignede hinanden. Der er ‘mode’ i plantetyper og sorter og det sås (lidt for) tydeligt. Den naturlige/lidt vilde stil lige nu falder fint ind i min smag, men der manglede nytænkning og kant. Sofieros inspirationshave var vist den jeg holdt mest af; nu skal jeg have anskaffe mig den ‘Black lace’ hyld jeg har sukket efter 😉

  Kommentar af fiberfryd — 22. juni 2019 @ 0:00

  • Selv tak – selskabet fejlede heldigvis ikke noget, og der var gode ideer at hente, selv om jeg er enig i dine betragtninger.
   Og ja, den hyld var altså ret flot – måske vil den være pæn der, hvor vi lige har fældet noget lidt mere end halvdødt.

   Kommentar af Ellen — 22. juni 2019 @ 10:43

 3. Det er altid dejligt at komme ud og så endda i godt selskab.
  Når arrangementer som ikke husker at forny sig nok, mister det bevågenhed. Min opfordring er, tjek lige en 3. gang, før du/I giver afkald.
  #Klimatosse er blevet kult 😉

  Kommentar af Abildjyden — 22. juni 2019 @ 6:56

  • Det er det nemlig 🙂
   Det er rigtigt, og jeg har skam ikke opgivet CPH Garden, men springer nok en gang over. Måske … det kan være jeg om to år har glemt, hvad jeg tænkte i år 😉

   Kommentar af Ellen — 22. juni 2019 @ 10:44

 4. Ja, klimatosser er vi heldigvis mange der er, og jeg har været det, siden jeg var i tyverne – så for mit vedkommende er det kun betegnelsen, der er ny. Haveudstillinger som denne er så sjove; der er altid et eller andet at hente, og det var der så også her. Både stole og gin… ja, du skulle vel have købt gin, når du nu er hoppet på “G&T-vognen”… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 22. juni 2019 @ 20:33

  • Vi er nogle, der har været både grønne og klimatosser længe før det blev moderne. Jeg har aldrig været fanatisk og heller ikke været lige så tidligt på den som dig, men tidligt nok til ikke bare at have redet med på bølgen, og måske har folk nok smilet overbærende indimellem – det har du nok også oplevet 🙂
   Jeg overlod gladeligt ginkøbet til Ditte – vi købte hele fire flasker i England i maj, så vi har gin til flere år 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. juni 2019 @ 21:30

 5. Befolkningstætheden i det københavnske område er vel så voldsom, at man stort set kan slippe afsted med hvad som helst i forhold til arrangementer. Der vil altid komme et pænt antal besøgende.
  -Og så er der vel lidt om det jyske mundheld, at på Sjælland er det ligegyldigt hvad tingene koster, når blot de er dyre.

  For nylig var der en lille artikel om et par handlende, som beskriver oplevelsen af den lidt større påpasselighed med indkøb, når man kommer vest for Storebælt:
  https://www.fyens.dk/kerteminde/Tv-par-har-svaert-ved-at-saelge-retroguld-paa-Fyn-Fynboer-vil-jo-ikk-gi-noet-for-noet/artikel/3350124

  Kommentar af natural2222 — 23. juni 2019 @ 2:06

  • De har måske ret i din første teori, og den næste påstand kan jeg tilslutte mig, hvis du lige lover mig at erstatte ‘på Sjælland med ‘i København’, fordi vi ude på landet her på øen er ikke interesserede i at betale for meget for tingene 😉
   Jeg har læst artiklen, du linker til. Det er ret interessant, men kommer nok ikke helt bag på mig – jeg vil igen hævde, at det er København og ikke hele Sjælland, der skiller sig ud. Parret i artiklen kommer jo fra Frederiksberg, så det er ikke underligt, at de på landet på Fyn oplever et helt andet publikum, og jeg tror de ville opleve det samme, hvis de havde slået sig ned i Vordingborg 🙂
   Jeg ser lidt forskellige udsendelser, der alle handler om antikt og gammelt, og har især hæftet mig ved en genbrugsforretning i København med en meget sød og kreativ ejer – men både John og jeg er ofte temmelig forbløffede over, hvad han er i stand til at sælge til folk.
   Mon det ikke snarere er storbyboere, der ikke i så voldsomt omfang opsøger alle de mange handlende ude omkring i landet og derfor lettere lader sig forføre af noget, vi andre betragter som nummeret før ragelse? Og at det hovedsageligt er i storbyerne, folk er vilde med det retro, som rigtig mange af os andre bare har, fordi vi ikke smider så meget ud? Det er mine teorier 😀

   Kommentar af Ellen — 23. juni 2019 @ 10:09

   • Du har helt sikkert ret! I har sikkert snusfornuften i behold i såvel Vordingborg som Kalundborg. Der er en frygtelig tendens til at alt øst for Storebælt er København, og jeg har desværre selv en rem af huden.

    Kommentar af natural2222 — 23. juni 2019 @ 16:32

    • Hehe, alt forladt, men jeg blev godt nok lidt overrasket, for jeg troede det var et rent jysk fænomen 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. juni 2019 @ 18:45

 6. Jeg kan høre at vi er helt enige mht CPh Garden 2019. De showhaver var ganske enkelt kedeligt. Især i forhold til de flotte haver der var i 2017. Vi havde glædet os til at se dem, men blev fælt skuffet. Syntes faktisk området derude var ret kedeligt, der var mere karakter over det i Valbyparken. Jeg fortrød faktisk at jeg ikke fik købt SW´s gin. Den smagte virkelig godt, dejlig mild kryddersmag. Men jeg havde lidt svært ved at se hvornår den skulle blive drukket…Grythyttan havde de også i 2017, de er så behagelige, men kan ikke stables og så røg de ikke ind på denne matrikel. Hvis du køber dem i Sverige er de langt billigere…..Skr er nede på omkring 0.70kr, så der er penge at spare. Og de findes i forskellige udgaver, med forskellige priser (som jeg fik tjekket i 2017).

  Kommentar af havehyrden — 23. juni 2019 @ 11:11

  • Nemlig: Det var især showhaverne, der skuffede – stedet synes jeg til gengæld var godt valgt, for der var plads nok til de mange besøgende, selv om jeg godt kan se din pointe med ‘karakter’.
   Der står på Grythyttans hjemmeside, at de kan stables? Det er nemlig også et krav fra vores side. Og jeg er sørgeligt klar over den lave svenske valutakurs – jeg har jo lige solgt sommerhus derovre … hvad pengene angik, var det et meget dårligt tidspunkt 🙂
   Jeg har tjekket de forskellige udgaver af stolen, og det er typisk for mig den dyreste, jeg bedst kan lide (den lyse eg), men ja, prisforskellen er ret stor på de enkelte varianter.

   Kommentar af Ellen — 23. juni 2019 @ 11:57

 7. Det var synd, du blev skuffet, Ellen – jeg var godt underholdt og blev inspireret til nye planter. Men det var en rigtig god idé, at Haveselskabet valgte dette nye sted med masser af plads for CPH Garden i år.

  Kommentar af Madame — 23. juni 2019 @ 15:34

  • Det var kun godt, at ikke vi alle var skuffede!
   Og ja, der var bestemt gode ideer til nye planter, og stedet er vi også enige om var et godt valg 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. juni 2019 @ 18:43

 8. Til de fleste tider påskønner jeg udtryk for kreativitet. Der er dog en blonde. Denne blonde nås, når nogen betrækker designikoner med rød- hhv. hvidkål. Jeg får det dårligt ved tanken om, at noget værdifuldt ødelægges, bare for at nogen kan få afløb for deres “smarte” ideer. Synd for såvel Panton som Corona for ikke at tale om rød- og hvidkål.

  Jeg har det på samme måde, når nogen “upcycler” vinylplader til frugtskåle, tapetserer væggene med kassettebånd eller laver nipsgenstande af bøger. Jeg synes ikke, de har fattet det. Upcycling handler om at tilføre værdi, ikke i at ødelægge.

  Kommentar af Henny Stewart — 23. juni 2019 @ 19:39

  • Hmmm. Sådan tænkte jeg ikke,da jeg så stolene – syntes bare det var lidt sjovt, men jeg kan godt se din pointe.
   Mht. til dine eksempler, så synes jeg godt nok ikke, det er at ødelægge tingene, når man alligevel ikke kan bruge dem til deres oprindelige formål. Det vil man sikkert mene er at tilføre dem en ny værdi. At jeg så absolut heller ikke synes, det er flot eller smart at anvende dem, som du beskriver her, er en anden sag 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. juni 2019 @ 10:15


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.