Hos Mommer

19. juni 2019

Det er nok ikke til Bo Bedre

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:19
Tags: , ,

Det er varmt.
Det er sommer i Danmark.
Det er også sommer i Den Stråtækte.
Jeg arbejdede lidt ude i haven i morges, men det blev hurtigt for varmt til andet end at sætte sig i skyggen under æren (det hedder træet …) med strikketøjet og en kopkaf, nyde stedet, udsigten, en lydbog og livet i al almindelighed.

Den Stråtækte juni 2019Den Stråtækte juni 2019 (1)

Ansatte fra boligmagasinet Bo Bedre, som jeg i øvrigt kun har set ganske få eksemplarer af, og det for mange år siden, ville sikkert løbe skrigende bort ved synet af vores hjem. Det er vist ikke lige deres stil – og heldigvis for det … at have et “Bo Bedre-hjem” er ikke nødvendigvis godt i mine øjne.
Men hvad ved jeg om boligstil og -indretning? Ikke en pind. Hvad ved jeg om, hvordan en have skal se ud efter tidens tendenser? En lille smule. Retter jeg mig efter det? Måske lidt, men det handler mest om, hvad vi trives bedst med.
Hvad ved jeg om, hvad John og jeg synes om og hvor og hvordan vi helst vil bo? En hel masse.

Bagboerne havde i går eftermiddags og aftes fyldt vores trailer med hækafklip, og han og John kørte afsted med det i dag. Sidst på eftermiddagen spurgte jeg dem, om de ikke kunne komme og gøre os selskab, så vi havde en undskyldning for at snuppe en G&T (som John jo lige har lært mig at drikke). Det ville de gerne. Der kom lidt snacks på bordet, herunder de første drivhusagurker, lidt gin og lidt tonic, hvilket tilsammen udgjorde grundlaget for meget hygge, mens vi snakkede og snakkede og kiggede lidt på sejlklubben, som altid er ude på fjorden om onsdagen for at øve sig på et eller andet. At sejle kunne dog være et udmærket bud …

P1030244
De gik igen omkring 18:30, så jeg var glad for, at jeg har mad fra Årstiderne i denne uge – det tog kun 20 minutter at tilberede.
Det har virkelig været varmt i dag.
Hvor er det dog godt, at vi selv kan bestemme, hvornår vi vil lave noget og hvor meget vi gider. Ingen bestemmer over os.
Pensionistlivet er ret fedt (har jeg sagt det før?) og nu er vores venner heldigvis så småt ved at komme med på vognen, så vi ikke længere er afhængige af weekenderne, men kan tage hverdagene i brug til samvær med andre end os selv.

26 kommentarer

 1. Mon ikke man på sjællandsk ville sige, at I bor idyllerisk (sådan husker jeg i alle tilfælde udtrykket fra min barndom). Og netop en sådan dag er velegnet til at lave så lidt som muligt og nyde pensionistens frihed til driverliv.
  Jeg fik det også rigeligt varmt ret hurtigt i dag.

  Kommentar af Jørgen — 19. juni 2019 @ 21:41

  • Min far sagde også altid idyllerisk, men han gjorde det med et glimt i øjet, for han vidste godt, at det var forkert 🙂
   Varmen er ikke helt god for os ældre – det er godt, vi selv bestemmer tempoet.

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 9:27

   • Idyllerisk er også kendt nord for Kbh., men som en ironisk parafrase, der angiver, at idyllen er overdreven, kunstig mm. F.eks. plastikbambier, havenisser eller en gammel harve på murværket.

    Bo Bedre har eksisteret i mere end 55 år, da jeg husker det fra min barndom og ungdom. I 70’erne var der mange gør det selv-anvisninger, f.eks. at bygge sin egen sengehems, reoler, brikse med opbevaring og meget andet udover reportager fra private hjem, anprisning af produkter til hjemmet, oplysning om nye tendenser til boligen, artikler om have samt en brevkasse, hvor man kunne få rådgivning vedr. et bredt udvalg af fagområder med relation til boligen.
    Pensionistlivet har mange fordele, der bør nydes, inden forfaldet hindrer dit og dat. Driv, strik og drik er vel en af dem. 🧶🍸🥒

    Kommentar af Kristine — 20. juni 2019 @ 13:52

    • Det er så nok forskellen på nord og syd for Kbh, for far/vi mente det ikke ironisk, når det blev sagt.
     Jeg husker også Bo Bedre fra min barndom, men mine forældre købte det aldrig – vi var jo bønder 😉
     Pensionistlivet har så mange fordele, at jeg ikke kan remse dem alle op – faktisk er det nok kun det med forfaldet, der er en ulempe 😉

     Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 15:11

 2. Bo Bedre eller ej; det er et skønt sted, I har. Og det er dejligt at høre, at du/I nyder livet både dér og i det hele taget. 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 19. juni 2019 @ 22:17

  • Jamen, er det ikke også sådan, det helst skal være, Mia? Det gør I jo også på jeres måde, og det er bare så fint 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 9:28

 3. Bo bedst er bedre end bo bedre – og det gør I!
  Jeg er, ikke overraskende, enig i, at nogen gerne må skrue ned for varmen og ikke mindst luftfugtigheden. DMI lover jævnligt køligere dage, men jeg synes ikke, at vejret tager det til efteretning …

  Kommentar af fiberfryd — 20. juni 2019 @ 0:11

  • Hehe, ja, det har du ret i – både grammatisk og i virkeligheden 🙂
   Vi er godt nok inde i en varm periode lige nu, men det er jo helt perfekt, at det regner om natten, så jeg har egentlig ingen klager 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 9:30

 4. “Bo bedre” har eksisteret i mange år, så det må appellere til nogen. Jeg vil tro, at det mest er drømmeføde, for trods topskattelettelser er der vist ikke mange, der har råd til at realisere bladets råd. Må jeg bede om “Lev bedre” eller “Nyd bedre” – det kunne du redigere.

  Kommentar af Eric — 20. juni 2019 @ 7:43

  • Haha, ja, og du kunne skrive artiklerne 😀
   Men det har eksisteret i årtier, ja, og jeg tror på den med drømmeføde – selv om jeg ikke selv kunne drømme om at bo, som de angiver. Det er nok også derfor jeg ikke køber magasinet …-

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 9:31

 5. “Bo Bedre” er sjovt at bladre i, når den ligger ved tandlægen, frisøren eller fodterapeuten, måske er der en lille detalje der inspirere, men leve i de hjem der åbner dørene, det vil jeg overhovedet ikke kunne trives i. Jeg vil hellere være min egen stil, og nyder at komme ud og se andres hjem, hvad de gør for at skabe det, der betyder noget for dem.
  Skønt med en G&T, andet jeg gerne vil nyde når sommeren er her er rosévine alene eller som et mix eller aperol som mix blandt mine favoritter.

  Kommentar af Abildjyden — 20. juni 2019 @ 9:33

  • Der er nok mange, der ikke synes Bo Bedre-hjem er idealet. Jeg nyder også at se andres hjem (og Hammerslag 😉 og blive inspireret af rigtige, levende mennesker.
   Nemlig: Hvid- og rosévine er gode sommervine. Aperol kender jeg ikke – endnu 😉

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 9:56

 6. Jah, bortset fra den økonomiske sikkerhed, er pensionistlivet lidt som at være bonde.
  Hvor er det herligt, at plænerne i år er grønne.

  Kommentar af natural2222 — 20. juni 2019 @ 10:22

  • Haha, Farmer, min far ville have elsket dig 🙂
   Det er indtil videre helt perfekt, den måde vejret opfører sig på.

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 15:13

 7. Bo bedre var inspirerende med gørdetselvideer for maaaange år side. Nu er det sådan noget glittet papir med bling bling og luftkasteller for de fleste!
  Jeg synes et hjem skal passer til de mennesker, der bor der. Bedre bolig fås ikke.
  Plads til at leve livet efter egne planer og evner, er det bedste ved pensionistlivet. Nydelse i nuet… med Rosé eller Cola … alt efter smag!

  Kommentar af Anne Holtegård — 20. juni 2019 @ 13:27

  • Så enkelt kan det siges, Anne.
   Pensionistlivet er SÅ godt – jeg har virkelig svært ved at forstå, at nogle ikke bryder sig om det … vi ser her bort fra syg- og andre dårligdomme, for så er det naturligvis en knap så stor fornøjelse.

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 15:16

 8. Jeg er også en stor fan af pensionistlivet – og af jeres meget smukke gård. Her i Halsnæs har vi flere gårde, der minder om jeres.
  Sikke en varme – kunne vi bare nøjes med 22 grader ville jeg være glad 🙂

  Kommentar af Madame — 20. juni 2019 @ 16:45

  • Tak – vi er også glade for at bo her, men det er ingen vist i tvivl om 😉
   Jeg har det også bedst, når ikke det overstiger omkring 22°, og de 30° sidste sommer var ALT for meget!

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 17:27

 9. Det er et totalt bedårende sted, I har der. Pyt med Bo Bedre. 😁

  Kommentar af Marianne Kruse — 20. juni 2019 @ 16:58

  • Tak, Marianne, og ja, stort pyt 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 17:28

 10. Syntes det ser dejligt ud og hvor ville det være trist hvis vi alle boede ens. Er som en stor tilhænger af at være pensioniste er så rart selv at bestemme over tiden.

  Kommentar af Jonna — 20. juni 2019 @ 19:16

  • Temmelig trist, ja, og tak 😉
   Nemlig: Nu har andre bestemt over vores tid det meste af livet, så det er skønt at kunne bestemme selv!

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2019 @ 19:22

 11. Jeg bruger idyllerisk på samme måde som din far. Han ville sikkert sige det om jeres sted, for der ser da virkelig vidunderligt ud. Vi er heldige, vi pensionister, der selv kan bestemme, hvornår vi vil gøre dit og dat. Og en drink på terrassen med hyggelige naboer er en herlig beskæftigelse en sommereftermiddag. 🙂

  Kommentar af Betty — 20. juni 2019 @ 22:13

  • Han ville måske sige det, ja, men alligevel er jeg helt sikker, for jeg kunne godt tro, at han mere ville se det som et sted, hvor der altid var meget arbejde at gøre, og vedligehold havde han haft som pligt hele sit liv pga. gården 🙂
   Det sidste kan jeg jo kun være enig i!

   Kommentar af Ellen — 21. juni 2019 @ 16:40

 12. I bor noget så dejligt, og hvem vil ønske at bo lige til et Bo Bedre? Ikke langt fra mig er der et hus, hvor ejerne er glade for at bo. Huset hedder “Vos te’pas”.

  Kommentar af Elsebeth — 21. juni 2019 @ 15:25

  • Fint navn, og det er jo netop sådan det skal være … fri os fra Bo Bedre-hjem, men jeg kender dog et par stykker, der ville nyde at bo i og at kunne vise et sådant frem.

   Kommentar af Ellen — 21. juni 2019 @ 16:42


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.