Hos Mommer

7. juni 2019

Jeg blev både en smule rystet og forarget

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:14
Tags: ,

Jeg sad i formiddags og fiflede lidt rundt på Facebook; bl.a. under emnet begivenheder.
Her så jeg følgende opslag …

image

… og måtte lige synke en ekstra gang.
Vedkommende ‘deltager’ var en af mine ældste venner. Vi var lige gamle og havde kendt hinanden fra vi var 16 år.
Til min sorg døde han i slutningen af april, kun 3-4 uger efter diagnosticering af knoglemarvskræft.
Derfor har jeg en begrundet tvivl om hvorvidt han har meldt sig interesseret i dette veteranbilshow …
Jeg kiggede under ‘alle opslag’ og kunne ikke finde noget opslag vedrørende dette show, som var dateret inden han blev syg, og som han derfor kunne have reageret på.

Hvis det er det snyd, jeg tror det er, så er jeg altså forarget – jeg har flere gange tidligere oplevet, at FB snyder med, hvem der har liket hvad.
John undrede sig engang (med rette) over, at jeg havde liket et eller andet produkt, hvortil jeg kun kunne svare, at det havde jeg sandelig heller på ingen måde liket! Jeg kunne sige det med sikkerhed, for jeg liker aldrig virksomheder eller produkter, så hvis I ser et eller andet af den slags, jeg hævdes at ‘synes om’, er det altså rent fup.

Dengang Pernille døde, var det et værre dokumentationsmas for Karin at få ændret hendes FB-side til et såkaldt mindesmærke.
Jeg kan derfor kun opfordre til, at man i tide selv husker at anmode om, at ens konto slettes efter ens død – hvis det altså er det, man ønsker, for man kan også udnævne en ‘eftermæleadministrator’, som så bestemmer for en, men for mit vedkommende vil jeg slettes og dermed forsvinde fra FB-sfæren.
Det er nemlig en meget underlig fornemmelse at opleve det, jeg oplevede i dag, og det jeg vil ikke have, at andre gør, når jeg ikke er her mere.

image

Jeg vil tilføje, at FB er ret optimistisk: Da jeg trykkede på ‘Slet efter dødsfald’, kom der en bekræftelse med bl.a. følgende ordlyd:
”Det betyder, at din konto vil blive slettet, hvis du dør..”
Jeg ville jo nok mene, at der skulle have stået ‘når’ i stedet for ‘hvis’.

12 kommentarer

 1. Hvor må det have været underligt og også hårdt at se.
  Og jeg har flere gange set noget andre har delt eller liket, hvor det ganske enkelt ikke hænger sammen med dem, de er. Der har jeg tænkt gad vide hvem der har gang i det? Kan ikke huske om du har været iblandt.

  Kommentar af Lene — 7. juni 2019 @ 21:20

  • Det gav lige en mærkelig fornemmelse, ja.
   Du har også lagt mærke til FB-snyderiet … jeg ved ikke efter hvilke kriterier, den slags bliver skabt efter, men jeg bryder mig ikke om, at folk ufrivilligt bliver brugt på den måde til reklamering for ting af alskens slags.

   Kommentar af Ellen — 7. juni 2019 @ 21:30

 2. Jeg er ked af at høre, at din gamle ven er død. I sådan en situation er det da ekstra ubehageligt, at se den slags ‘fake news’.
  Facebook er desværre blevet en kedelig sammenblanding af helt ok opdateringer, ligegyldigheder, usmagelige grovheder – og rigtig, rigtig mange reklamer. Jeg er med på, at FB skal have betaling for ydelsen, men der må være grænser for opfindsomheden.

  Kommentar af fiberfryd — 8. juni 2019 @ 7:16

  • Trist og alt, alt for tidligt.
   Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg af ren og skær irritation har været helt tæt på at lukke min FB-konto … og så er jeg jo alligevel blevet hængende, især pga. dit første listepunkt 😉

   Kommentar af Ellen — 8. juni 2019 @ 9:21

 3. Dette er en glimrende illustration af min modvilje mod FB. Det er trist at den forstærkes, men sådan er det uanset forklaringen.

  Kommentar af Jørgen — 8. juni 2019 @ 19:45

  • Netop: modvilje – og alligevel bliver jeg i FB. Dobbeltmoral, Ellen …

   Kommentar af Ellen — 8. juni 2019 @ 22:07

 4. Det er frygteligt, at Facebook snyder! Jeg har ikke oplevet det selv, men har læst om det. flere gange. Hvor er det dog trist, at du har set din ven blive brugt på denne måde

  Kommentar af Madame — 8. juni 2019 @ 20:28

  • Det fremmer ikke ligefrem troværdigheden, vel?
   Ja, det var trist at skulle blive mindet om ham på denne usmagelige måde.

   Kommentar af Ellen — 8. juni 2019 @ 22:09

 5. Er det hele ikke blot tegn på, at FB har toppet. Jeg fornemmer blandt de yngre dele af familien og bekendskabskredsen, at FB opfattes som lidt bedstefar-agtigt.
  -En platform mest anvendelig til at finde frem til de overlevende til det kommende 50-års studenterjubilæum.
  Dette sidste er der jo ikke noget dårligt i; men mon det er FBs og deres reklamekøberes selvopfattelse?

  Kommentar af natural2222 — 9. juni 2019 @ 4:24

  • Det har nok toppet, men der er stadig lang vej til bunden, og der er stadig mange flere unge/yngre end ældre, der bruger FB. Der er en interessant statistik her:
   http://astridhaug.dk/de-vigtigste-tal-om-danskerne-paa-sociale-medier-2018/ – hvis du scroller lidt ned, kommer der en del diagrammer.
   Jeg har kun fundet én eneste fra min gymnasieklasse på FB! Jeg havde regnet med at se mange flere, men de er åbenbart ikke hoppet på det sociale medie.

   Kommentar af Ellen — 9. juni 2019 @ 9:20

 6. FaceBook, Instragram, Twitter etc. er fyldt med fejl efter min opfattelse. Algoritmer kan ikke trænge ind bag en personlighed. Undre mig de ikke har gennemskuet at jeg overhovedet ikke har lyst til reklamer. Og det de prøver med, skyder de helt ved siden af. Det er jo helt til grin. Dog har jeg bemærket, flere af de reklamer der dukker op, kan være emner der har været talt om kort før.
  Jeg har fået lavet en boks til vigtige papirer, hvor jeg blandt andet har koder og brugernavne på en liste til alt det mine efterkommere skal tage sig af, når jeg ikke er her mere. På den måde kan de logge ind som mig og lukke ned.

  Kommentar af Abildjyden — 15. juni 2019 @ 9:32

  • Ja … eftersom det er alle, der kan bruge de sociale medier, er der nødvendigvis også mange fejl i, men mange er sørgeligt ubevidste om, at det ikke er et sandhedsmekka.
   God ide med et sted, hvor de efterladte kan hente dine loginoplysninger.

   Kommentar af Ellen — 15. juni 2019 @ 11:03


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.