Hos Mommer

6. juni 2019

Det er også en måde at blive millionær på

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 10:49
Tags: ,

image

Ovenstående er klippet fra en artikel i Børsen. Det er selvsagt ikke en ny regel, men jeg kendte ikke til den før i dag, og jeg syntes omgående, at det er en virkelig dum regel! Men okay … af to onder … det er nok bedre end hvis han havde fået 0,2 % flere stemmer, så han var kommet i Tinget, men 1,8 % er 1,8 % for meget, efter min ringe mening. Hr P og Mr Trump har lidt for meget tilfælles, synes jeg. Jeg skal undlade at skrive hvad – vil helst ikke anklages for injurier. Selv om det strengt taget nok ikke engang er injurier, men der er nogle, der ikke lader sig forstyrre af fakta …

Og liste O kan godt liste A’ (frit efter Shu-Bi-Dua). Liste helt af gjorde de dog desværre ikke, men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. De har fået et stort og velfortjent gok lige i nødden, så jeg er glad. Der er flere faktorer, der er skyld i dette, men jeg vil så gerne tro på, at det primært er fordi de frasagde sig enhver form for ansvar, da de fik de mange stemmer ved valget i 2015. Ikke at jeg ønskede, de skulle have magt, men demokratiet havde talt, og man kan simpelthen ikke bare stille sig i opposition og dermed hele tiden kunne stikke en kæp i hjulet i stedet for at leve op til det ansvar, deres vælgere gav dem. Så kan de lære det, kan de. Elller … det gør de forhåbentlig ikke, for jeg så dem hellere end gerne helt dømt ude.

imageJeg kalder normalt min blog for upolitisk, men dette måtte lige ud. Jeg siger ikke, hvad jeg stemte på, men jeg kan godt afsløre, at det hverken var på SK eller Klaus Riskjær. Førstnævnte bliver ikke nævnt ved det fulde parti- eller personnavn fra min side – jeg vil ikke medvirke til, at denne yderst ubehagelige personage stiger opad i Googles hitparade.

Valget er overstået, sommeren har indfundet sig, haven kræver ikke det store lige nu, så jeg vil placere min dertil indrettede på min nyerhvervede solstol (som aldrig vil være placeret i solen, mens jeg har indtaget den) et eller andet godt sted i samme have og fortsætte med mit nye strikkeprojekt, mens jeg hører en lydbog.
Rent luksusliv, ikke sandt?

42 kommentarer

 1. Godt brølt, løve 😉

  Kommentar af Fru Moll — 6. juni 2019 @ 12:18

  • Fru Moll: 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 16:14

 2. Hvis det her var et facebook-opslag, så ville du få et kæmpestort ‘like’ herfra. Jeg er SÅ enig med dig.

  Kommentar af LIselotte — 6. juni 2019 @ 12:23

  • Tak – jeg har da linket til indlægget på FB efter din kommentar 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 16:15

 3. Det fine ved demokrati er, at loven gælder for alle og uanset anskuelse behandles ens.
  Partistøtteloven sikrer, at partier, der har vist en vis opbakning fra vælgerne og ikke modtager (store) donationer fra interessenter og støtter, også har mulighed for at understøtte og udbrede sit budskab.
  Jeg ville ønske, at der ikke var resonansbund for de racistiske/fascistiske synspunkter, som der er udbasuneret op til dette valg, men desværre viser valgresultatet noget andet. Dog er det bedre, at disse synspunkter kommer frem i lyset fremfor at gære i mørket.
  Mvh. og god fornøjelse med solstol og strikketøj

  Kommentar af Kristine — 6. juni 2019 @ 12:45

  • Jeg synes stadig, det er en lov, der ikke burde være der – og det er ikke alene pga. RP!
   Jeg ved ikke, om jeg er helt enig i, at de synspunkter skal frem i lyset – de skulle have været tiet ihjel, skulle de. Og nej, jeg er selvfølgelig ikke imod demokratiet, men netop denne afart af radikalisme har i mine øjne ikke meget med demokrati at gøre.

   Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 16:19

 4. Vi er helt på bølgelængde! Og nyd skyggen og strikketøjet i din dejlige solstol.

  Kommentar af Marianne Bentzen — 6. juni 2019 @ 14:20

  • Tak, Marianne – og det har jeg gjort, men er lige trukket ind, for himlen ligner et kommende uvejr 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 16:19

 5. Jeg har gjort dig selskab, dvs. jeg har fundet solstolen i skyggen.
  Partistøtten (altså den statslige) kan ikke ophidse mig ret meget, jeg synes det er værre, når partier/kandidater slører kilderne til private donationer.
  Det sagt, glæder jeg mig også over, at Racismus Pal-Udansk ikke kom ind. Fru Mundsvær havde jeg også gerne været foruden, men jeg trøster mig med, at som tinget nu er sammensat, bliver partiet efter alt at dømme et NB.
  Det bedste ved valget er dog, at valgkampen nu er overstået, så man ikke behøver søge til udenlandske medier for at finde ud af, hvad der sker i verden.

  Kommentar af Eric — 6. juni 2019 @ 14:36

  • Ja, der er vi så ikke helt enige, Erik – jeg kan ikke se noget forkert i at støtte et parti som privatperson eller virksomhed, men der skal altså ikke være statsstøtte til et ikke-indvalgt parti – uanset hvem og med hvilken partifarve man ikke blev valgt ind.
   Haha – godt navn til herren, men han ville sikkert følge sig smigret over dit påfund 🙂
   Lad os håbe, at partiet bliver et NB, og ja, jeg er også glad for, at valget er overstået, men den endelige konstellation skal nok lige være dannet, inden vi får mediefred.

   Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 16:25

   • Jeg tror, du misforstår. Jeg har intet mod ikke-statslige donationer, jeg synes blot, at man skal kunne se, hvem der finansierer gildet, når beløbet er over en vis størrelse. Det siger loven såmænd også, men alligevel ser vi kreative krumspring for at omgå dette. Man skulle tro, at de skammer sig eller vil sløre, hvis interesser de arbejder/betaler for.

    Kommentar af Eric — 6. juni 2019 @ 18:55

    • Okay – jeg havde ikke lige læst dine ord korrekt 🙂 Så er vi sådan set enige, for jeg kan heller ikke helt forstå, hvorfor det er nødvendigt at skjule hvem der støtter hvem.

     Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 19:21

 6. Det bliver spændende at følge med i processen videre frem mod en regeringsdannelse.
  Der er så meget, de er enige i på begge sider af og hen over midten. Det er metoderne, der skiller.
  Jeg er, visse personager ufortalt, alligevel stolt af den politiske proces og tonen mellem partierne. De taler da sammen… JP citerede Lewis Godall, politisk korrespondent Sky News; han var dybt fascineret af at se vores politikere tale sammen for åben skærm!
  Mens de snakker, må du nyde (sol) stol og strik i skyggen.

  Kommentar af Anne Holtegård — 6. juni 2019 @ 14:51

  • De er nemlig enige om det meste, så naive Ellen synes det ville være så fint med en VA-regering, men det synes A vist ikke, desværre. De to ville i givet fald have flertallet, så …
   Jeg har bevidst undgået al politik-sniksnak den seneste måned, men det er da fint, at de kan finde ud af at bibeholde en ordentlig tone indbyrdes. Måske med et par enkelte undtagelser? Nå, det var en påstand, for jeg har som sagt ikke set noget som helst.
   Jeg har nydt, tak, men nu er jeg indendørs; det ser truende ud derude.

   Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 16:30

 7. Jeg var ikke klar over, at vi som samfund sådan ydede trøstpræmier til “partier”, der ikke kom ind. Det synes jeg så, pronto, at vi skal holde op med. Det er dybt sørgeligt, at over 60000 mennesker kunne finde på at stemme på det hold, der er ingen grund til at kaste penge efter det også! Og nej, havde det nu været en venstreorienteret fraktion, der ikke var blevet valgt ind, synes jeg heller ikke, de skulle have haft en trøstpræmie.

  Kommentar af Henny Stewart — 6. juni 2019 @ 15:26

  • Nå, heller ikke dig? Rart at se, at jeg ikke var den eneste.
   I øvrigt er vi ganske enige, hvad den fjollede støtte angår.

   Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 16:33

 8. Nyd du blot dit politikerfrie område 🙂

  Kommentar af Lene — 6. juni 2019 @ 19:32

  • Det gør jeg også – i høj grad 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 21:20

 9. Skønt med sådan et klart og velformuleret indlæg (ja, du er jo altid velsignet klar i spyttet, uanset hvad du bringer til torvs. Jeg læser dig med stor fornøjelse)

  Kommentar af Hanne — 6. juni 2019 @ 19:43

  • Tusind tak for de søde ord, Hanne 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. juni 2019 @ 21:21

 10. Vi er helt enige, og jeg er også dybt imod, at der udbetales støtte. Jeg var ved at få morgenkaffen i den gale hals, da jeg læste det i dag… 😦

  Kommentar af Mia Folkmann — 6. juni 2019 @ 22:10

  • Det var jeg også – væk med den støtte!

   Kommentar af Ellen — 7. juni 2019 @ 10:19

 11. Nej tænk, at der udbetales støtte til partier, der ikke er kommet ind? Det vidste jeg ikke, og jeg synes heller ikke, det er en god ide! Det bliver spændende, hvordan regeringsdannelsen bliver. Jeg er glad for, valget er overstået, men synes dog, der har været en pænere toner mellem de forskellige politikere. Når vi ser bort fra ham, jeg heller ikke vil nævne ved navn.

  Kommentar af Betty — 6. juni 2019 @ 23:05

 12. I betragtning af, at vi slet ikke stemmer ens, så er vi (igen) enige 😂
  Jeg glæder mig, som Eric, over at hele det valgcirkus er overstået, så jeg igen kan holde ud at åbne avisen/radioen/skærmen. Kors, som de kan koge (tynd) suppe på valgflæsk, analyseret til hakkekød af politiske kommentatorer. Jeg springer med glæde al det over og holder mig i stedet til en vurdering af partierne konkrete tiltag i den forløbne regeringsperiode og deres grundlæggende værdier.

  Kommentar af fiberfryd — 7. juni 2019 @ 0:02

  • Det er bestemt ikke første gang, vi synger i skøn samdrægtighed på trods af vore politiske ståsteder 🙂
   Der har, pga. medierne, været valgkamp det meste af to år. Det er næsten ikke til at bære, men nu er det vel overstået for en tid.
   Og nej, det er så sandelig ikke ‘løfterne’, de skal vurderes på.

   Kommentar af Ellen — 7. juni 2019 @ 10:24

 13. Når reglerne nu er skruet sådan sammen, er det at håbe, at der bliver gennemført intensiv kontrol af disse små-partiers bogholderi.
  -Men det er nok tvivlsomt. De øvrige partier er nok næppe interesserede i al for megen snagen i partibøgerne.
  Var der ikke noget med nogle meget store ungdomsafdelinger engang ved kontrol af tipsmidler?

  Kommentar af natural2222 — 7. juni 2019 @ 4:39

  • Jeg ved nu ikke … jeg ville egentlig hellere (i dette tilfælde) have, at RP brugte pengene på vin, kvinder og sang, fremfor hans form for udbredelse af ‘partiprogrammet’, der jo desværre sluger alt for mange mandetimer hos politiet, som kunne bruge deres tid langt, langt bedre.
   Jo, der var vist noget i den retning, men jeg kan ikke huske detaljerne.

   Kommentar af Ellen — 7. juni 2019 @ 10:28

   • Haha. Ja, lad dem bruge pengene på Bierstube-besøg.

    Kommentar af natural2222 — 8. juni 2019 @ 5:02

    • 🙂

     Kommentar af Ellen — 8. juni 2019 @ 9:23

 14. Jeg hørte også om partistøtteloven, men kunne ikke tro mine egne ører. Så meget pr. stemme? Det er latterligt. Men på den anden side husker jeg at man frygtede for demokratiets fremtid dengang i 1980’erne da folket ikke længere ville være medlem af politiske partier og den slags (fagforeninger, interessegrupper, NGO’er osv.)

  Så udtænkte man en støtteplan. Måske har jeg misforstået noget, men det må få stå foreløbig.

  Desværre tror jeg ikke at det er måden at redde demokratiet. Når politikere kan blive folketingmedlemmer uden at kunne procentregning og uden at have grundlæggende viden om samfundsøkonomien, når det hele handler om at fiske efter stemmer på en temmelig demagogisk måde, så er det måske på tide at vi ændrer ved demokratiet.

  Indfør eksamen for politikere: Danskprøve højt niveau, danskhedsprøve, samfundsøkonomi, empati-prøve … hmmm nok ikke realistisk 😦

  Kommentar af Donald — 7. juni 2019 @ 12:27

  • Frygtede man virkelig for demokratiets kollaps, bare fordi man ikke ville være partimedlem? Fjollet.
   Haha, ja, lad os indføre en folketingspolitikerprøve – problemet er bare, at kun Bertel Haarder ville bestå, tror jeg 😀

   Kommentar af Ellen — 7. juni 2019 @ 17:13

   • Ja Haarder – han var go’ også selv om jeg ikke stemte på ham!
    Hvis kun han ville bestå måtte man jo finde nogle andre kandidater end dem, vi har!

    Kommentar af Donald — 7. juni 2019 @ 17:48

    • Nåja, klart. Der må andre til, så 🙂

     Kommentar af Ellen — 7. juni 2019 @ 19:35

 15. Fin analyse, meget enig

  Kommentar af Ib Hansen — 7. juni 2019 @ 19:14

  • Tak, Ib 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. juni 2019 @ 19:35

 16. Enig med alt hvad du skriver om P…men ikke i en VA regering, jeg er ikke fan Af LL, han er ganske enkelt en uværdig politiker der vil magt for enhver pris. Ja jeg ved vi er uenige her, og jeg har ikke stemt på A…men det med RP kan vi godt blive enige om. Syntes det er så pinligt at 1,8 % af danskerne har stemt på ham. Men heldigvis ikke 2% . Men god pinse 🙂

  Kommentar af havehyrden — 7. juni 2019 @ 19:17

  • Vi er ganske enige om, hvad vi er enige og uenige om. Jeg forstår heller ikke, at RP kan hive over 66.000 stemmer hjem!
   God pinse til dig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. juni 2019 @ 19:37

 17. Det er ganske rimeligt at uddele et hak i tuden til folk der har fortjent det efter valgkampe og valg. Man må jo påse at blotrykket holder sig i ro.
  Det er heller ikke noget jeg har tænkt meget over, dette med partistøtte. Jeg synes jeg har hørt at beløbet er 33 kr pr. stemme. Jeg har forstået at fænomenet er opstået som en konsekvens af at vælgerne ikke længere er medlemmer af de politiske partier i fornødent omfang, hvilket var tilfældet for mange år siden. Det er vel så denne mulighed der har bevirket at det kristelige parti ikke er lukket for længe siden.
  Jeg har også noteret mig at stemmeprocenten i nogle af de såkalte ghettoområder er øget betydeligt ved dette valg og at de radikale har fået ca. 33%. Det er fint med mange afgivne stemmer – og måske er det en protest mod den unævnelige. Lidt får man måske for pengene på denne måde.

  Kommentar af Jørgen — 8. juni 2019 @ 20:19

  • Det er 33 kroner – har jeg også fundet ud af efter udgivelsen af dette indlæg, men det gør det bestemt ikke bedre … det er måske nødvendigt pga. manglende medlemmer, men det blev bare så synligt nu, hvor RP gav os en rigtig god grund til at blive forarget over støtten.
   Det kan meget vel være, at samme RP er skyld i, at visse, som ikke tidligere har stemt, har stemt denne gang, så på den måde har han utilsigtet gjort noget godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. juni 2019 @ 22:06

 18. Jeg var godt bekendt med denne støtte, da jeg er medlem af et parti, og på den møde ser regnskabet etc. Ved os spares det op og bruges til valgkamp etc. Det koster jo mange penge.
  Jeg undlader at skrive hvilket parti jeg er medlem af, det kan hurtigt tjekkes både ved at læse med hos mig, og tjekke men facebook profil/væg.
  Jeg bifalder en del af din tanke. Har så flere tanker for tilbagegangen hele 21 mandater, blandt andet noget med symbolpolitik.
  Tak for et lille opråb.

  Kommentar af Abildjyden — 15. juni 2019 @ 9:21

  • Der må opråb til engang imellem, uanset hvilken politisk fløj man tilhører. Den såkaldte vælgerlussing skyldes flere ting, enig, og jeg så gerne,at de forsvandt helt ud af politikerbilledet, må jeg indrømme.

   Kommentar af Ellen — 15. juni 2019 @ 11:00


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.