Hos Mommer

19. maj 2019

Mest skilte af alskens art

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:09
Tags: ,

I går tog vi en omvej for at se et område, der på kortet så interessant ud.
Og det var det – meget fladt og med kun én smal vej rundt; en vej, hvor man skulle lukke døren efter sig.

P1030075

Et farligt område, hvor man ikke lige skal tage sig en badetur, hvis ikke man er helt klar over, hvad man har med at gøre.

P1030076

Et område, hvor man tilsyneladende er vant til tidevandsoversvømmelser. Der var mange af disse skilte, og nogle gange stod der, at vandet var to fod dybt.

P1030082

Vi tog en anbefalet togtur fra Carlisle til Settle, hvor vi blandt andet skulle køre over The Ribblehead Viaduct, som vi sidste år fotograferede fra vejen. Dengang havde vi ikke forudset, at vi præcis et år efter selv skulle sidde i det tog. Det var godt, jeg tog det billede sidste år, for når man sidder i toget, kan man ikke fotografere den flotte viadukt.

Ribblehead Viaduct

På en af de første stationer efter afgangen fra Carlisle så vi denne mand stå og læne sig op ad gelænderet ved dette lille hus. På skiltet står der Private, så vi tænkte på, om han mon havde lejet det som feriebolig.
Han må have været en ægte trainspotter, for han stod der gudhjælpemig endnu (forhåbentlig igen), da vi 2½ time senere kom retur forbi stationen.

P1030101

Ved nogle stationer kunne man nemlig leje ferieboliger. Jeg tror godt nok, jeg kunne finde mere spændende steder at bo i min ferie!

P1030106

I Settle skulle vi slå en time ihjel. Det gjorde jeg bl.a. ved at ringe og sludre med Charlotte, men jeg lagde dog også mærke til huset, som Jack byggede.

P1030109

Carlisle-Settle-strækningen er smuk, og det ved de godt selv – men de overdriver ikke

P1030110

De slog lidt på ordspillet med brugen af ordet settle.

P1030111

I den ene retning blev man inviteret til at settle up, og i den anden retning til at settle down.
Jeg ville dog synes, at de burde bytte om på op og ned, fordi man herfra kører mod nord for at komme til Carlisle og mod syd til Leeds – men hvad pokker … de kører jo også i den forkerte side af vejen …

P1030112P1030115

Dette skilt herunder kunne også ses på flere stationer. De må være dygtige og meget sikre på sig selv på Northern Line, hvis de kan love refundering af billetterne efter kun et kvarters forsinkelse. Hvis det var sådan i Danmark, ville langt størsteparten af DSB’s passagerer vel kunne rejse gratis altid, vil jeg tro, efter alt det brokkeri, jeg konstant hører i medierne.

P1030125

Jeg tog en del billeder under togturen, men kameraet er ikke så dygtig som jeg er til at kompensere og dermed abstrahere fra reflekserne i vinduerne.
Jeg skal derfor skåne jer for dem, bortset fra et enkelt af et af de særdeles ensomt beliggende landbrug.
Her kan man virkelig tale om at bo in the middle of nowhere!

P1030100

14 kommentarer

 1. Herlig læsning fint illustreret med billeder. Informationer er nødvendige og er de også morsommer bliver det jo ikke meget bedre. Det må have været ture der har kunnet holde opmærksomheden godt oggrundigt fast – og det er festligt når det sker så koncentreret som her.
  Jeg læser lige de tidligere rejseindlæg – er kommet lidt bagud.

  Kommentar af Jørgen — 19. maj 2019 @ 20:35

  • Det kan trods alt ikke være skønne landskabsbilleder alt sammen, selv om jeg har mange flere jeg kunne tænke mig at vise. Lidt afveksling må der til.

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2019 @ 21:06

 2. Efter dit sidste, hårrejsende, indlæg, er det helt rart at komme ned på flad grund og et knap så spændende landskab! Pyh ha, jeg er ikke sikker på at jeg ønsker mig at trille rundt i de bakker, kylling som jeg er. Der kan man da tale om en spændende ferie 🙈
  Men sidde på en bænk, det kan jeg lige klare 😆

  Kommentar af fiberfryd — 19. maj 2019 @ 23:11

  • Hehe, her er lidt for enhver smag her i England, og det er godt med lidt afveksling 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2019 @ 8:28

 3. Tænk, at bo så herligt ude bag alting, som denne landmand. -Og så have en støjende jernbane på klos hold af baghaven.
  Der var næppe nabohøringer dengang banen blev anlagt.

  Kommentar af natural2222 — 20. maj 2019 @ 6:13

  • Ahhh, ligefrem klos hold? 😉
   Jeg har boet i to år med et S-tog i baghaven, men efter 14 dage lagde jeg ikke mærke til det mere, og jeg egentlig kunne godt forestille mig, at disse mennesker langt ude i ingenting kunne være helt glade for tegn på civilisation.

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2019 @ 8:31

   • Helt som S-tog i baghaven er det da godt nok ikke. Undgå lyden kan de dog næppe.
    Måske er toget ligefrem en slags dags-opdeler for dem. Det kunne være morsomt at kende svaret.

    Kommentar af natural2222 — 20. maj 2019 @ 17:58

    • Næh, toget må nødvendigvis kunne høres, og du kan meget vel have ret i, at det ville kunne bruges som en slags ur, men det finder vi nok aldrig ud af.

     Kommentar af Ellen — 20. maj 2019 @ 20:06

 4. Så spændende at læse – det er utroligt meget, I oplever på jeres tur.

  Kommentar af Madame — 20. maj 2019 @ 7:03

  • Ja, vi keder os ikke 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2019 @ 8:31

 5. Hvor sjovt! Først troede jeg, at I var, hvor jeg er – i Grange-over-Sands, for det lød næsten sådan. Så indså jeg, at I har kørt over den viadukt, jeg har fotograferet for nogle dage siden… Vores veje krydses på flere måder, åbenbart. Det ensomtbeliggende hus kunne næsten have været det, vi engang lejede… Behøver jeg at sige, at jeg elskede vores 3 uger dér? Ikke en lyd bortset fra får og fugle… 🙂 Togturen lyder skøn; den har jeg aldrig prøvet, men vil bestemt gribe lejligheden, hvis den byder sig engang… 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 20. maj 2019 @ 19:53

  • Vi var i den modsatte ende af halvøen; i Bowness of Solway. Vore veje har krydsedes, men lidt surt, at vi ikke kunne få det til at passe rent tidsmæssigt. Hvis I, lige som os, og det er I jo, er til natur og dyb, dyb stilhed (bortset fra dyrelydene), kan jeg sandelig godt forstå, I har nydt jeres tre uger på sådan et sted.
   I må da tage togturen – jeg er sikker på, at I vil nyde den 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2019 @ 20:12

 6. Det lyder som en dejlig togtur. Og god skiltning 🙂
  Jeg var lige ved at tro, om I var hjemme igen, da jeg så ordet skilte indgå i overskriften. Her er så overplastret med valgplakater som aldrig før. Flere kandidater har adskillige plakater af sig selv på stribe. Fra byrådet bliver der nu stillet krav om, at nogle af plakaterne tages ned igen. De distraherer bilisterne.
  Så vil jeg nu foretrække de plakater, du viser 🙂

  Kommentar af Betty — 22. maj 2019 @ 15:58

  • Fornuftigt byråd, I har! Alle valgplakater burde forbydes; jeg tror ikke på, at de fjollede skilte flytter nogen stemmer, og det er noget af det grimmeste at se på – plus det trafikforstyrrende element, ikke mindst fordi folk skamløst overtræder reglerne 😦

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2019 @ 16:09


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.