Hos Mommer

18. maj 2019

Hardknott and Wrynose passene

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:49
Tags: ,

Da jeg for allerførste gang var i Lake District med mine forældre, kørte vi over Hardknott-passet. Dengang syntes jeg det var lidt vildt.
Det synes jeg stadigvæk. Stigninger/fald på 30 % og meget, meget smalle veje. Heldigvis er der mange mødepladser, og den uskrevne regel er, at det er den, der er på vej nedad, der skal bakke, hvis dette er nødvendigt for at kunne passere hinanden – hvilket det var indimellem.

P1030032P1030042

Vi skulle tibagelægge godt 30 km ad denne rute, der ikke er for sarte sjæle. Læg mærke til, hvor lang tid gps’en mener, det tager. Det er ikke en vej man vælger, hvis man skal skynde sig! Det gik dog ikke så langsomt i bil som for denne åbenbart tossede sjæl, der ville tage den på en ‘armcykel’ (hvad hedder det, når man ikke bruger benene?). Vi overhalede også cyklisterne. Trods alt.
Det tog os over to timer, men vi havde også et par fotostop undervejs, når vi havde mulighed for at sætte bilen fra os.

30 %P1030061

Herover har jeg tegnet vejen op med rødt. Som det ses, er der ikke meget autoværn – eller plads … og dette var ikke det stejleste stykke – jeg glemte helt at prøve at fotografere, da vi var på steder på mellem 25 og 30 % stigning eller fald; jeg havde for travlt med andre ting …
Vi mødte ingen autocampere, men vores værtinde sagde, at det var meget almindeligt, at autocamperfolket tog denne vej i deres store biler. DET havde jeg pure nægtet at være med til. Det er dog nok ikke værst at føre camperen, men værst for de biler, der skal møde den. Men det går åbenbart godt, siden de ikke er blevet forbudt at køre på denne vejstrækning.

P1030053

Vi har en dieselbil, som bekendt har en stærk motor, men den kunne kun trække os opad i første gear – John havde regnet med, at vi skulle bruge andet gear, men det skulle vi så ikke … det hed også første gear nedad, ellers fik vi hurtigt alt for meget fart på.
Det var ikke en gennemsnitshastighed, der ville have imponeret en fartdjævel, men adrenalinproduktionen var ikke af den grund sat ud af drift, skulle jeg hilse og sige.

P1030055

Men kønt var det. Skiftevis smukt og barsk – selv om det barske også var smukt – og udsigten kunne vi ikke klage over.

P1030057

P1030041

Krydsende trafik!
Der lå enkelte gårde i udkanten af området, men stadig med flere kilometer ud til en større vej. Vi talte om, at vi var glade for, at vi bor hvor vi bor, men at der formentlig ikke falder så meget sne her, selv om det at køre på vejene når de bare er regnvåde, stod for os som noget absolut uønskværdigt!

P1030066P1030060

Vi brugte lidt af formiddagen på at gå rundt og snuse i Keswicks gågader, så det blev ikke til andet i går end det og turen over passene, men det var også passende … vi trængte til at komme tilbage på vores B&B og slappe af indtil det var tid at spise aftensmad.

Reklamer

16 kommentarer

 1. Bjergkørsel er ikke for sarte sjæle, og sådan en er jeg. Jeg kan ikke fordrage hårnålesving med frit fald til den ene side, hvor man som passager bare kan kigge ned i afgrunden og håbe, at bremsepedalen ikke har hjerteproblemer. På den anden side er det altid flot sceneri – som også på dine billeder.

  Kommentar af Eric — 18. maj 2019 @ 19:06

  • Man skal i hvert fald stole på sin chauffør, og det gør jeg 🙂 Man kan naturligvis aldrig gardere sig mod trafikale idioter, men vi mødte ingen. Jeg tror, at selv de mest stupide er klar over, at man ikke skal opføre sig fjollet her.

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2019 @ 10:36

 2. Hvor er det flot! Både at I gjorde det og de flotte fotos selvfølgelig 🙂 Vi lejede i nogle år et ensomt beliggende hus, hvor man skulle igennem Wrynose pass for at komme frem til det. Og igennem tur/retur hver gang man skulle på indkøb. Man glemte ikke liiiige en liter mælk… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 18. maj 2019 @ 21:48

  • HA – nej, så måtte man vist klare sig uden den liter mælk indtil videre 😀

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2019 @ 10:37

 3. Nu drømmer jeg om motorcykelture i det område 🙂

  Kommentar af Lene — 19. maj 2019 @ 5:15

  • Den drøm kan du roligt lokke din mand til at være med til at leve ud 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2019 @ 10:37

 4. Mindes nogle smalle veje i Norge… Uha, jeg sad uroligt!
  Men smukt… Sikke nogle landskaber I kører igennem 😍 Jeg nyder alle billederne. God tur videre😊

  Kommentar af Anne Holtegård — 19. maj 2019 @ 8:19

  • Ja, det kan være ret spændende, og det kræver en sikker chauffør, men sådan en har jeg heldigvis, så jeg kan godt nyde det, selv om det er en anelse nervepirrende 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2019 @ 10:39

 5. Jeg gentager vist mig selv, men det gør jeg så gerne: Hvor er der smukt. Dejlige billeder du viser, og godt du har en proff. chauffør 🙂

  Kommentar af Betty — 19. maj 2019 @ 12:46

  • Så er vi to, Betty, for jeg gentager også mig selv 🙂 Her er virkelig flot, og en professionel chauffør er ikke at foragte under disse trafikale omstændigheder!

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2019 @ 18:44

 6. Det ser ud tilat være en fantastisk vej i et smukt område i har fundet. Den må kunne bruges til bjergvejsfobiterapi.
  Jeg kommer til at tænke på dødsdromer med de stigninger du nævner.

  Kommentar af Jørgen — 19. maj 2019 @ 20:42

  • Hehe, ja, enten dør man af skræk eller også bliver man kureret.

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2019 @ 21:07

 7. Hvor viser du os smukke steder. Ikke rare steder at køre, men smukke steder 🙂

  Kommentar af conny — 20. maj 2019 @ 15:30

  • Ja, her er så smukt, at det gør helt ondt, og I har jo selv været i Lake District, mener jeg, men I var måske ikke lige i disse pas?

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2019 @ 17:45

   • Nej, vi var ikke i disse pas. Vi boede fast et sted (ved søen Ullswater længere nordpå end Windermere) og brugte det sted som udgangspunkt for vandreture – vi måtte også køre til nogle af turene, men jeg husker ikke nogle pas. Jeg husker mere de meget smalle veje med meget høje (og hårde) stengærder, der tog en del af pladsen fra vejene 😉

    Kommentar af conny — 23. maj 2019 @ 10:50

    • Jeg har aldrig forstået alle disse hække og stengærder. De gør det livsfarligt for cyklister, de forhindrer os i at se de smukke udsigter, og de holder på den sne, der godt nok sjældent falder.

     Kommentar af Ellen — 23. maj 2019 @ 19:23


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.