Hos Mommer

13. maj 2019

Bombay Sapphire Distillery

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:24
Tags:

Måske nogle af jer så udsendelsen i tre eller fire afsnit om Bombay Sapphire Distillery, som blev totalrenoveret til et moderne gindestilleri?
Det gjorde vi – to gange endda, for Tim og Charlotte havde ikke set det derhjemme og så det derfor i DK engang de var hjemme hos os.

P1020917

Hvis I så serien, vil I sikkert kunne nikke genkendende til ovenstående billede, men mest interessant ved renoveringen var såmænd ikke selve renoveringen, selvom det også var fint nok at se, men beregningerne, konstruktionen og opførelsen af drivhuset.
Det voldte arkitekter og producenter temmelig store problemer undervejs – tenderende til hjertestopstadiet, efterhånden som deadline for åbning af det nye destilleri rykkede bekymrende nærmere, uden man havde fået løst problemerne med bl.a. spændingerne i glasset.

P1020922

Det er et vildt imponerende stykke arbejde – måske mest imponerende, hvis man har set tv-serien, men uanset det, vil jeg tro det er i stand til at få folk til at kigge en ekstra gang.
Det er bygget, så floden Test løber igennem nede ved gulvet, og stål- og glaskonstruktionen blev produceret i Italien (så vidt jeg husker), men at få det hele til at passe sammen til sidst var som sagt næsten ved at tage livet af de ansvarlige …

P1020944

… hvilket man måske godt kan forstå, når man ser og derfor sikkert fornemmer, hvad en sådan konstruktion kræver af først beregninger og senere indstilling af produktionsudstyr til både rammer og alt det buede glas. Der er mange skæve vinkler, og ikke to elementer er helt ens.

P1020945

Billetten inkluderede en rundvisning  i en del af destilleriet, og det tog vi selvfølgelig med. De fortalte, at hemmeligheden ved netop deres gin er ikke ingredienserne som sådan, men den præcise mængde af dem – og at kun to personer havde opskriften, som aldrig var blevet skrevet ned (de startede sidst i 1700-tallet …), men som udelukkende var overleveret mundtligt i samtlige godt 300 år. Disse to personer var aldrig på arbejde samtidig, rejste aldrig med samme fly eller sad i samme bil. De måtte ikke engang bo tæt på hinanden, for døde de to på én gang, havde destilleriet et alvorligt problem med opskriften på deres gin.
Det ved jeg ikke rigtig, om jeg kan tro på, men det er da en god historie.

P1020950P1020956

Inden rundvisningen kom vi til et rum, hvor de havde opstillet små kugler med låg. Nede i kuglerne var der en duft indfanget på et stykke trækpapir – der var 22 forskellige, og vi skulle på et ‘postkort’ angive vores præferencer, som ved besøgets afslutning kunne omsættes til en cocktail indeholdende netop disse præferencer.

P1020958P1020959

De blev blandet i cafeen og resultatet var en Living Coral for mit vedkommende og en Secret English Garden for Johns.
Jeg vidste slet ikke, at jeg kunne lide gin, men disse to smagte rigtig godt.
Man kunne ikke smage ginen, så det var måske derfor. I mine yngre dage var Tom Collins min foretrukne cocktail – der kunne jeg heller ikke smage ginen eller alkohol i det hele taget, men alt det andet var meget lækkert, og derfor slog den som en hest sparkede.
Det var en god dag. Igen.

Reklamer

22 kommentarer »

  1. Jeg havde helt glemt den serie, men husker at vi har snakket om den og set billeder af det fantastiske byggeri. Bombay Sapphire har jeg drukket en del, men jeg kan nu også godt lide gin 😉

    Kommentar af fiberfryd — 14. maj 2019 @ 7:55 | Svar

    • Du får en, næste gang I kommer … måske en Secret English Garden – den var ret enkel at lave 🙂

      Kommentar af Ellen — 14. maj 2019 @ 8:25 | Svar

  2. Det er da vist et destilleri, der går all in på PR-fronten. Sådan et drivhus kan ingen stå for, og det har da åbenbart også givet ubetalelig TV-omtale. Dygtigt!
    Det er altid spændende at besøge produktionsvirksomheder, og så er det ligegyldigt, om de producerer chokoladefrøer, mineraluld eller køkkenskabe. Det viser sig (næsten) altid at være mere kompliceret, end man havde forestillet sig, og det afslører en imponerende specialviden.
    Mon ikke det med ginopskriften er endnu et opfindsomt PR-trick?

    Kommentar af Eric — 14. maj 2019 @ 8:09 | Svar

    • Enig, men det er gjort godt.
      Og enig igen … Vi ser en serie over BBC Earth, som hedder Inside the Factory. De er meget interessante, uanset hvad der fabrikeres
      PR- trick er det sikkert, men de fik da solgt os to flasker gin 😁

      Kommentar af Ellen — 14. maj 2019 @ 8:29 | Svar

  3. Hvor er det flot! Da du skrev om alle problemerne og spændingerne i glasset, kom jeg til at tænke på de store væksthuse i Eden Project i Cornwall, som jeg så en udsendelse om for år tilbage. Gad vide, om destilleriet har kunnet bruge nogle af erfaringerne derfra.
    Gin/tonic er en af vores favoritter – jeg er også til de “blomstrede” smagsvariationer.

    Kommentar af conny — 14. maj 2019 @ 9:07 | Svar

    • De talte ikke om EP i udsendelserne, men dets store ‘vinduer’ er lavet af en slags plastic, hvor de her på BSD er af glas, så de to materialer arbejder ikke på samme måde.
      Det kan være, det også bliver min favorit ☺

      Kommentar af Ellen — 14. maj 2019 @ 10:21 | Svar

  4. Jeg har ikke set denne serie, ser ikke lige så meget tv, streamer lidt serier, så måske ligger den tilgængelig et sted.
    Jeg fik en fantastisk drinks med Gin til Grøn sidste år. Jeg kan ikke drikke noget med brus/kulsyre og syntetisk/raffineret sukker, så jeg er lidt vanskelig ;-), det ved jeg. Heldigvis har jeg gemt oplysningerne om denne drinks, så jeg kan bestille den igen.
    Tror vi er mange der husker/mindes tanken om fyrnåle, når Gin bringes på banen. Mon ikke det var en billig udgave? Jeg har det på samme måde med Vodka og Rom, i dag smager de meget bedre end da jeg var ung, Vodka med appelsinjuice, eller Rom i cola. I dag blandes de meget anderledes, og smager fantastisk.

    Kommentar af Abildjyden — 14. maj 2019 @ 9:17 | Svar

    • Den kan måske findes på Youtube?
      Det er godt hvis man kan rekonstruere en god drink 🙂
      Det kan jo sagtens have været billige udgaver dengang, men gins hovedingrediens er jo enebær, så … men det er kun et gæt … jeg husker også fyrrenålelugten.

      Kommentar af Ellen — 14. maj 2019 @ 10:26 | Svar

  5. Kender ikke til stede eller til gin… Men det ser godt nok spændende ud.
    Det drivhus er vildt! Sikke former.
    Interessant at få en drink ud fra en sanseopskrift!

    Kommentar af Anne Holtegård — 14. maj 2019 @ 9:26 | Svar

    • Det er et spændende sted at se, alene for arkitekturens skyld.
      Ja, det var et lidt anderledes koncept 🙂

      Kommentar af Ellen — 14. maj 2019 @ 10:27 | Svar

  6. Sjovt, at man kan duftpræferere sig til en drink. Hvor mange variationer er der mon! I teorien 20!, men i praksis!
    At enebær er hovedingrediensen i gin, tvivler jeg på. Mon ikke det er vand eller alkohol afhængig af alkoholprocenten🤔.
    Jeg kan godt lide enebær, så gin og vildtretter er lige mig, men jeg foretrækker de nyere ginmærker, hvor smagen af enebær er nedtonet i forhold til andre (citrus)smagsstoffer.
    Mvh.

    Kommentar af Kristine — 14. maj 2019 @ 17:05 | Svar

    • Det må vist være 22!, du mener – og du ved nok også godt, hvad jeg mente med hovedingrediensen, for ved udelukkende at sige vand/alkohol, kan det jo være hvad som helst med procenter i 😉
      I praksis blandede de 11 forskellige drinks, hvor smagsvægten så var lagt på baggrund af vores valg.
      Jeg kan godt se, at jeg har meget at lære om gin, men jeg har nu aldrig drukket særlig meget spiritus – holder mig mest til vin.

      Kommentar af Ellen — 14. maj 2019 @ 18:19 | Svar

  7. Det var meget spændende at læse og helt utroligt at se billerne af den smukke stål- og glaskonstruktion. Jeg har desværre ikke set udsendelsen, men ville ønske, jeg havde.

    Kommentar af Madame — 15. maj 2019 @ 6:23 | Svar

    • Det kan jeg godt forstå – det var en meget interessant dokumentar.

      Kommentar af Ellen — 15. maj 2019 @ 8:22 | Svar

  8. Den slags drinks, hvor man ikke kan smage alkoholen, er helt vildt farlige! Da Gud lavede alkohol så den smagte dårligt, vidste hun sandelig godt, hvad hun gjorde.

    Kommentar af Henny Stewart — 15. maj 2019 @ 20:47 | Svar

    • Hehe … ja, de er særdeles lumske. Man skal have styr på, hvor meget man indtager, men det bliver sværere efterhånden 😉

      Kommentar af Ellen — 15. maj 2019 @ 20:50 | Svar

  9. Ha, jeg har stor erfaring med Hennys kommentar. Når jeg er blevet fuld i mit voksne liv er det netop pga alkoholiske drikke, som smager som slik og sodavand 🙂

    Nogen gange gad jeg godt, at jeg gad se dokumentarprogrammer, for I får megen sjov og lærerig viden 🙂

    Kommentar af Lene — 16. maj 2019 @ 10:59 | Svar

    • De er rigtig farlige, den slags drinks 😁
      Vi ser så mange af den slags dokumentarer, som vi har mulighed for. De er yderst sjældent kedelige, tværtimod er det bedre end at se film. Synes vi i hvert fald …

      Kommentar af Ellen — 16. maj 2019 @ 13:31 | Svar

  10. Det er da ellers noget af et drivhus, tak skæbne for en besværlig, men spændende konstruktion. Tak for info om gin.

    Kommentar af Jørgen — 19. maj 2019 @ 20:53 | Svar

    • De var også tæt på at have slået et større brød op end de kunne bage, men det lykkedes dem heldigvis.

      Kommentar af Ellen — 19. maj 2019 @ 21:09 | Svar


RSS feed for comments on this post.

Skriv et svar til conny Annuller svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.