Hos Mommer

8. maj 2019

“Nu skal jeg betro dig en lille hemmelighed”

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 10:53
Tags: ,

Vi tog Stena Line fra Hoek van Holland til Harwich, hvorved vi sparer en overnatning, som vi tager på båden. Man border fra ved tyvetiden; den sejler kl. 22, vi bliver purret næste morgen kl. 05:30 engelsk tid og kører fra borde kl. 06:30. Det er både den hurtigste måde og den korteste vej, når vi skal have bilen med til UK, fordi det kun bliver til 1100 km i alt, hvor der alene er 1100 km til Calais, og så mangler vi stadig at køre 350 km i England.
På denne båd kan man forhåndsbooke en treretters menu, hvilket jeg havde gjort. Jeg bestilte the wine deal, som índebærer et glas vin pr. ret og valgte, pga. de valgte tre retter, at køre hele vejen igennem med én rødvin, som var lavet på sangiovesedruen.
Tjeneren kom og skænkede en lille mængde vin i et stort glas – because it’s more pleasant to drink wine from a big glass. Det var jeg enig i …
Fem minutter senere kom kun tilbage og lænede sig fortroligt lidt ind mod mig:
– Let me tell you a little secret: The ‘wine deal’ gives you only a small amount of wine. If you just buy three glasses seperately, you’ll get much more wine – and save money! The wine deal is € 11, and three glasses of wine will be € 10,20. 
– Nooo? Why? Oh, never mind … I think I’ll skip the deal and have three glasses of wine – if it’s the same wine as in that ‘deal’.
– It is. And I’m really not allowed to tell you this, but I think it’s crazy!

Stena LineStena Line (1)

Den største ulempe ved denne transportform er, at vi render ind i myldretiden! I hvert fald, når vi rejser på hverdage. Vi blev enige om, at ‘Londons største parkeringsplads’ nemlig ringvejen M25, der går hele vejen rundt om London, sikkert ville være totalt håbløs på dette tidspunkt, så vi fandt frem til en vej, der gik via Cambridge og Oxford.
Det gik såmænd ikke så meget bedre, for der var vejarbejder rigtig mange steder, så det tog næsten to timer længere end beregnet, men var trods det alligevel et bedre valg, for det var en betydeligt kønnere tur, end det ville have været ad den kendte rute via London og Reading.

Nu er vi her, og det er naturligvis herligt. Hvis dette indlæg bliver udgivet, er jeg i sagens natur kommet på nettet, men det fungerer stort set ikke for tiden derovre, og de kan ikke finde ud af hvorfor, men det skete efter et voldsomt uvejr, og hvad det mobile netværk angår, ligger vi midt i et hul, så det er ikke nemt …
De har flere forskellige netværk i huset, fordi murene er så tykke, at det ikke kan gå igennem dem, ikke engang med forstærkere. Det eneste netværk der virker, er det i køkkenet. Meget mærkeligt, men det bliver derfor nok begrænset, hvor meget jeg vil være ‘på’, mens vi er her.

26 kommentarer

 1. Du fik fat i et netværk, der virker 🙂 Dejligt at I er kommet godt frem, men det lyder som en lang køretur i England. Det var en venlig tjener, der gjorde dig opmærksom på a little secret.

  Kommentar af Madame — 8. maj 2019 @ 12:28

  • Ja, når jeg sidder i køkkenet, virker det fint.
   Køreturen var såmænd ikke så slem endda … vi var fremme 13:30 inklusive pauser.
   En meget venlig tjener, ja 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2019 @ 18:54

 2. Mon I bordede skibet🤔? At et rederi ligefrem skemalægger, hvornår et af deres skibe kan bordes, er usædvanligt og tilmed også så brugervenligt, at det er ved tyve-tiden! Måske skulle du have holdt dig til “Wine deal”🍷🍷🍷😉😂.
  Mange mennesker betaler meget for at kunne trække sig tilbage til steder, hvor der ikke er adgang til internettet, så tænk på hvor mange penge du i virkeligheden sparer🤥.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 8. maj 2019 @ 17:14

  • Jamen tak … jeg ville have været villig til at vædde på, at man bordede et skib for at komme om bord, men jeg kan godt se, at der er en forskel 🙂
   Høhø … men jeg forstår godt nok ikke hvorfor man vil betale sig fra at være fri for internettet – der er jo ingen, der tvinger os til at gå online, så man kan da bare slukke sine dimser.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2019 @ 18:59

   • Man border skam et skib for at komme ombord, men med en anden hensigt end når man boarder!😉
    I øvrigt er forhåndsbooke meningssjusk, da man altid booker på forhånd – det er jo hele fidusen ved at booke.
    Selvfølgelig kan man selv gå offline, men det gør omgivelserne nødvendigvis ikke, medmindre man er et sted, hvor alle har valgt det.
    👋🏻

    Kommentar af Kristine — 8. maj 2019 @ 19:47

    • Jaja, det er nu gået op for mig. Det var en af de lidt uheldige undersættelser fra min side. Utilsigtet, men det bliver det desværre ikke rigtigt af.
     Og forhåndsbooke er en pleonasme … det kører for mig 😉
     Nej, okay, det er da rigtigt, men sådan er vi så forskellige. Der er mange ting, jeg gerne vil betale for – at være internetløs hører så bare ikke med til dem.

     Kommentar af Ellen — 8. maj 2019 @ 20:12

 3. Hvor var hun sød, tjeneren, der betroede dig den lille hemmelighed 🙂 Mon I sov godt de timer, I havde til rådighed? Det var en lang rejse, men I er jo rutinerede.
  Godt du fandt netværket. God fornøjelse rundt omkring i UK.

  Kommentar af Betty — 8. maj 2019 @ 21:01

  • Ja, hun var sød, og vi sov glimrende 🙂
   Det er en lang tur, men det er vi vant til … så nogenlunde da – det går i hvert fald fint endnu.
   Tak.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2019 @ 22:41

 4. Dejligt at I er nået godt frem, på trods af lidt søvn og god vin 🙂

  Kommentar af Lene — 8. maj 2019 @ 21:55

  • Det ene kompenserer for det andet … eller hvordan er det nu det er? 😉

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2019 @ 22:42

 5. Ja, det er en skrækkelig tur rundt om London i myldretiden; vi prøver i det hele taget at undgå myldretiden, men det lader sig jo ikke gøre altid. Det er helt sikkert den hurtigste vej til UK med båden – men for os, der rejser med hund og meget gerne vil bo en periode i Brugge undervejs, er det fint med tunnellen. Underligt med internettet. I Hollymount mistede vi internettet, hver gang det havde regnet meget. Det var noget med de gamle stofledninger, der sugede vand fik vi at vide…??!! Sådan er der så meget med gamle huse 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 8. maj 2019 @ 22:16

  • Man kan ikke få alt, og denne korte tur er det betingelsen.
   C & T har netop haft i de gamle ledninger i tankerne … de skal have gjort noget ved det, for det generer, at Tim ikke kan arbejde hjemmefra, når han har muligheden.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2019 @ 22:46

 6. Ofte er tilbud skruet sært sammen. Et glas vin er jo ikke en international anerkendt måleenhed. Ligesom når et areal opgives i antal fodboldbaner. Det er lidt sært med de fup-mål, når findes præcise måleenheder.
  -Og dårlige netforbindelser! Det går ikke i vor tidsalder. Vi har heldigvis købt fibernetforbindelse da det blev muligt herude på bøh. Vi har lige skiftet lejere på to stuehuse, og det er noget af det første, der spørges ind til. Dine englændere får forhåbentlig presset udbyderne til at få orden på sagerne.

  Kommentar af natural2222 — 9. maj 2019 @ 5:46

  • Der er mange populære.måder at angive mål på, og folk har nok lettere ved at forholde sig til en fodboldbane end et eller andet antal kvm.
   C mailede udbyderen i aftes. Der er fibernet ind til en boks i landsbyen; derfra går det videre.på de gamle kobberledninger, og så er de jo næsten lige vidt … men det skal løses!

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2019 @ 10:10

 7. Hvilken herlig hemmelighed 😉 Knap så herlig er myldretiden – og så i et fremmed land, selvom England nok er knap så fremmed for jer som for os.
  Fortsat god tur – jeg glæder mig til billeder af søer og bjerge senere.

  Kommentar af conny — 9. maj 2019 @ 9:08

  • Myldretid er intet problem … andet end at det er vildt irriterende 😡
   Det bliver dejligt at gense området.

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2019 @ 10:12

 8. Dejlig tur, og skønt der lige var et lille hul i netværket, så du kunne give en status opdatering.
  Jeg smiler lidt ved tanken og hvor besværligt det er for dig at komme på nettet der, kontra en oplevelse jeg havde i 2010, hvor jeg var i Ægypten, og en af de medrejsende, stod og talte i telefon, midt ude i ørkenen. Selvfølgelig var der ingen mure der kunne stoppe for adgang, men….Det er tankevækkende.
  Ønsker dig/jer nogle skønne dage.

  Kommentar af Abildjyden — 9. maj 2019 @ 10:01

  • Det var fint, men lidt af et problem for familien, at det er så ustabilt. Børnene afleverer også lektier via internettet.
   Jeg havde godt nok ikke troet det muligt at kunne mobilsnakke midt ude i ingenting! Her i UK er der maaange huller, men det er selvfølgelig også et ret kuperet landskab.

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2019 @ 10:15

 9. Fint med ulydighed i anstændighedens ærinde! Må fremkommeligheden være bedre på den fortsatte færd.

  Kommentar af Eric — 9. maj 2019 @ 10:14

  • Ja, det skal hun kun have ros for – og det fik hun … også i form af rigelige drikkepenge 🙂
   Tak – vi vil forsøge.at indgå myldretid.

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2019 @ 10:17

 10. Det var en god tjener, og en rar historie!

  Jeg har én gang været frem/tilbage fra Calais. Jeg kan godt se fordelen i at bruge Hoek van Holland, og IH hvor får jeg lyst til at tage turen igen – mest for at se natur og romer-rester i Wales.

  Det hersens Internet er det godt at have flere indgange til. En gammeldags ledning er langsommere, men ofte mere stabil. Ofte er det software/browser “apps” som er problemet, mere end det er netforbindelsen, men det ved du sikkert mere om, når I nu har boet dér et par gange, i et “hul” som ikke gavner “mobil”nettet.

  Kommentar af Donald — 9. maj 2019 @ 10:26

  • Naturen i England/Wales er da også bare vidunderlig!
   Her er den gammeldags meget ustabil … og det er ikke browseren eller andet software her på stedet, for vi bruger forskelligt, både sw og apparatur, og det er lige galt alt sammen 😦

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2019 @ 16:12

 11. Hvor er det heldigt at den rare tjeners chef ikke er bekendt med “Mommer” s blog! Og godt at du fandt en vej til internettet, for vi vil ikke undvære dine underholdende beretninger.

  Kommentar af Marianne Bentzen — 9. maj 2019 @ 21:19

  • Det er nok meget godt, ja, men han læser nok heller ikke dansk 😉
   Tak for de søde ord, men der er ikke engang ret meget at skrive om … vi hygger og snakker bare …

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2019 @ 23:23

 12. Godt, at jeres tjener introducerede jer for ‘the real deal’.
  Der er et eller andet charmerende upraktisk over England. Internet med upassende pauser og huller, udvendige vandrør der fryser, tossede varmesystemer og bøvlet konvolutsengetøj; man kan ikke andet end at holde af det. Håber I får mange dejlige dage med og uden familien.

  Kommentar af fiberfryd — 9. maj 2019 @ 23:19

  • God tjener, ja 🙂
   Hehe, du har så ganske ret – men heldigvis indførte C omgående danske sengevaner og har investeret i dyner til alle senge, for at sove i konvolutter er bare SÅ irriterende!
   Vi nyder det, gør vi.

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2019 @ 23:27


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.