Hos Mommer

5. maj 2019

Et døgn i et mini-sjato

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:54
Tags: , ,

P1040391Sus og Jan købte deres dejlige sommerhus sidste år, og vi gik, engang vi var på besøg deroppe og kørte ud for at se nærmere på området, på et tidspunkt en tur på Hundested Havn, hvor vi faldt over disse fine, håndskårne, ca. 20 cm store, bogstaver. De ville købe, så der kunne skrives SJATO, fordi de har fundet det skønneste minislot (mit hjem er mit slot, ved I nok!), men butikken havde ikke flere a’er. De ville ikke skrive chateau, for bogstaverne var ikke ligefrem gratis …
Det var lidt øv med det manglende a, men jeg fik øje på et snabel-a, som bekendt kaldes ‘at’ på engelsk, så det købte de i stedet for og syntes, det blev en herlig blanding af deres initialer, engelsk og dansk.
Desværre er det kun os selv, der kan se det, for samtlige deres gæster har spurgt, hvad den der underlige kombination dog skal betyde. Vi synes ikke desto mindre stadig selv, at det er vækdig sjovt …

Ved Nakkehoved Fyr

Die Drei Mädchen-døgnet blev fuldstændig som forventet: Meget hyggeligt, meget snakkende, meget lækker mad, meget god vin, meget grineri, meget sen sengetid, men heldigvis ikke for meget alvor, selv om der naturligvis også skulle være plads til det. Det er jo – også – en opdatering på vores liv siden sidst, og det kan trods alt ikke være lutter sjov fra ende til anden. Vores glæde ved samværet er dog ikke mindre af den grund, men de to af os har også kendt hinanden i 41 år, og den tredje kom ind i billedet i ‘86.

Vi kørte en tur til Nakkehoved Fyr, hvor kun Karen havde været før, men for lææænge siden. Der er søreme smukt!
Det var vejret til gengæld ikke. Fredag aften var det tordenvejr, men i stedet for regn faldt der hagl, store hagl, og det i så store mængder, at der stadig var hvidt på græsplænen til langt op ad formiddagen. Det var kun 5 ° om lørdagen, så pga. den blæst der også var, blev det en særdeles kold tur på Nakkehoved; for mit vedkommende med bådepandebånd, halstørklæde og skindhandsker. Den 4. maj. Hrmpf.

En træ-elefant

Kan I se elefanten?

Kommende grankoglerKommende grankogle

Årets grankogler er i deres vorden for tiden. Bittesmå, nuser og vildt smukke, når de står i solen med deres lilla og rødlige farver – jeg gik nærmest fotoamok ude i ‘slotsparken’.

14 kommentarer

 1. Ja, sikke et vintervejr vi har haft med voldsomme haglbyger og iskoldt vejr. Jeres Drei Mädchen-døgn lyder virkelig hyggeligt.
  Det er meget smukke bogstaver, I fandt i Hundested Havn, og det ser sjovt ud med et snabel-a.

  Kommentar af Madame — 5. maj 2019 @ 19:07

  • Det er altid skønt at være sammen med dem, selv når det er vintervejr i maj.
   Ja, det var en lidt sjov ide, vi fik der.

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2019 @ 21:01

 2. Nej, den globale opvarmning er ikke rigtig slået igennem her til lands i dette forår. -Men det er nu ofte hændt, at første del af maj opleves særdeles kølig efter en lun april. For det er vel reelt problemet: Aprils sommerlige vejr fik lokket os til at hænge det lune tøj for langt tilbage i skabet.

  Kommentar af natural2222 — 5. maj 2019 @ 20:46

  • Næh, lige nu kniber det lidt med forståelsen for den opvarmning. Vi havde nogle varme dage i april, ja, men jeg synes nu alligevel, at det er ekstraordinært koldt med bare fem grader i starten af maj.

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2019 @ 21:03

 3. Vidunderligt dejligt døgn med Drei Mädchen, trods vintervejret i Maj.
  Så skønne farver, og ja, jeg så elefanten før jeg nåede at læse dit spørgsmål 🤣

  Kommentar af Abildjyden — 6. maj 2019 @ 7:57

  • Ja, det er altid skønt, uanset vejret.
   Hehe, den har været meget tydelig for dig 😊

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2019 @ 14:24

 4. Jeg så elefanten 🙂 og jeg vidste ikke at @ udtaltes at. Så blev jeg lidt klogere. Rigtig god tur, mon ikke I er på vej nu?

  Kommentar af Lene — 6. maj 2019 @ 10:23

  • Den er fin, ikke sandt?
   Så lærte du også noget i dag 😊
   Tak, og jo, vi er lige kørt ind i Holland.

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2019 @ 14:27

 5. Psykologisk interessant eller bare tilfældigt, at du ser en elefantgestalt på jeres “de tre pigers tur”, fordi elefanten er vel en metafor for jeres forhold: Intelligens, stor og lang hukommelse og levetid.
  Nakkehovedfyrs fyrmuseum er interessant og nærheden til Kullen i Sverige opleves tydeligt i sigtbart vejr.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 6. maj 2019 @ 20:21

  • Høhø, man kommer langt med smiger 😉
   Vi må se museet næste gang … jeg skal have John med, for han skal også op og nyde dette område.

   Kommentar af Ellen — 7. maj 2019 @ 17:00

 6. @ er åbenbart ikke almindelig kendt under betegnelsen ‘at’. Efterhånden har jeg lært, at jeg skal sige ‘snabela’, for de fleste spørger, “Hvordan staver du det?” Jeg har lært, at det var munkene, der fandt på sammenskrivningerne & = et og @ = ad eller ‘at’, som det bruges i maiadresser idag.Hvis jeg vil undgå en kraftig irettesættelse af min lillebror, gør jeg klogt i ikke at sige snabela.

  Kommentar af Elsebeth — 7. maj 2019 @ 14:52

  • Næh, det har jeg også konstateret nogle gange efterhånden. Jeg kan ellers meget bedre lide ‘at’, fordi det er langt nemmere at sige, så jeg bruger det, men må oftest forklare folk, at det betyder snabel-a.

   Kommentar af Ellen — 7. maj 2019 @ 17:03

 7. Jeg kan sagtens se elefanten 😎

  Og jeg kan også se det morsomme i skiltet – det gør vist ikke noget at kun få indviede kan se det.

  Kommentar af Donald — 7. maj 2019 @ 23:49

  • Det var godt 🙂
   Det gør ikke spor – så får man en lille snak om det.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2019 @ 10:46


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.