Hos Mommer

29. april 2019

Genoplivning af en tradition

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:10
Tags: , ,

Madame tog for et stykke tid siden et godt initiativ og annoncerede, at hun syntes det kunne være hyggeligt med et blogtræf på Gavnø, mens de havde deres tulipanfestival. Jeg – og andre, selvfølgelig – var med på ideen. I gamle dage, dvs. for 7-8 år siden, var der blogtræf med jævne mellemrum, og jeg arrangerede, sammen med Jørgen, et af slagsen i 2015, men ellers har det været lidt skralt med den slags arrangementer de seneste år. Det er lidt synd, for det virker på to måder: Man får genset andre bloggere, eller man kan træffe og få sat ansigt på bloggere, man kender elektronisk, men endnu ikke har mødt IRL.
Der var desværre hele fire sidste øjebliks afbud, så vi var ikke så mange, men det afholdt os ikke fra at blive enige om, at dette skulle gentages – i hvert fald en gang om året. Bloggeres partnere er naturligvis velkomne! Også selv om de ikke selv er bloggere.

Blogtræf 2018Betula pendula `Dalecarlica´

Vi undrede os over denne birk, som stod nær slotskapellet og som ingen af os havde set før. Vi kunne dog godt blive enige om, at det var en birk pga. den hvide bark og raklerne, men var ikke tidligere stødt på denne udgave.
Google er stadig min ven. “birk med fligede blade” gav masser af hit, hvoraf jeg kan konstatere, at arten åbenbart er ganske almindelig, og at den hedder Betula pendula ‘Dalecarlica’; Fligetbladet hængebirk, såmænd. Så lærte jeg også noget i går.

Tulipanerne var smukke, men Pia og jeg talte om, at der ikke var gjort så meget ud af bedene, som der tidligere har været. Det var bestemt smukt nok, det der var, men når man har set fordums overdådighed af tulipanbede med fx figurer formet af tulipaner, så var det altså lidt skuffende. Det er nok også svært år efter år efter år at få folk til at komme helt fra Holland for at lægge tulipanløg.
Sidste år havde tulipanfestivallen 60 års-jubilæum. Det har sikkert været flot, men så har der vel ikke været så meget krudt tilbage til i år.

Gavnø slotskapel

Slotskapellet er et fint lille rum, som er rigt dekoreret. Det beskrives som “Nordens mest farverige kirkerum”. Det vil jeg gerne tro …
Prædikestolen bæres af en person med tre tæer og tre fingre, begge dele med kløer lige som fx hunde har det. Eller måske som en drage, men sådan en har jeg aldrig set i virkeligheden …
Jeg troede det var Fanden selv, man hånede ved at lade ham være hovedløs og bære en prædikestol i en kirke, men den er på Gavnøs egen hjemmeside angivet som “en hovedløs trold”, og de må jo vide det.

Gavnø slotskapelGavnø slotskapel

Prismelysekronen i kapellet er alt for meget bling-bling til, at jeg normalt ville forbinde den med en kirke, især på grund af det blå og grønne slebne glas, men det kan selvfølgelig også godt være en, de ikke længere gad se på inde på slottet … hvem ved?

Vejret var fint, og det var som sagt en hyggelig sammenkomst. Næste gang håber vi at se både dem, der måtte melde afbud i går og gerne også flere end det. Pia, Allan, John og jeg afsluttede dagen med en dejlig middag på Fjordkroen, som ligger næsten lige ved siden af os.


Et lille kuriosum: Den 19. maj kan man – mod normal entre – komme ind og grave tulipanløgene op og uden yderligere beregning tage dem med hjem og sætte i sin egen have.
Så langt, så godt. Det stemmer bare ikke helt overens med en anden begivenhed, de har nævnt på samme side:30. maj: Oplev Danmarks største tulipanfestival i netop disse dage. Det er et fantastisk syn og en seværdighed i sig selv.”
Selv om de mod forventning ikke allerede skulle være gravet op og fjernet, tvivler jeg på, at der overhovedet kan være tulipaner i blomst så sent.

Reklamer

18 kommentarer

 1. Jeg så gerne have med, men min chauffør lider af blodpropper hist og pist – håber vi er raske nok til at deltage næste år.
  Kan du fortælle mig hvor langt I har gået på området? Jeg har jo min begrænsning…
  Jeg glæder mig i den grad over smukke billedet og gode blogindlæg 😉

  Kommentar af Kisser — 29. april 2019 @ 14:26

  • Det håber jeg også, Kisser – du var savnet 🙂
   Det ved jeg godt nok ikke – hverken i meter eller skridt, men parken er ikke vildt stor, og der er mange bænke, du havde kunnet blive parkeret på, hvis du trængte til en pause.

   Kommentar af Ellen — 29. april 2019 @ 15:25

 2. Hvor er det hyggeligt at I har genoptaget traditionen (og lidt ærgerligt, at jeg ikke er blogger mere) 😉

  Kommentar af fiberfryd — 29. april 2019 @ 15:03

  • Vi kunne jo eventuelt begynde at inkludere instagrammere, for det kunne være så hyggeligt, hvis du også kunne deltage 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. april 2019 @ 15:25

 3. Det lyder som en rigtig hyggelig dag I har haft, og jeg havde printet køreopskrift ud, men desværre blev det umuligt for mig at deltage. Jeg havde glædet mig til at se jer i virkeligheden,!Mange hilsener Marianne

  Kommentar af Marianne Bentzen — 29. april 2019 @ 16:25

  • Det var rigtig ærgerligt, Marianne – jeg havde glædet mig til at møde dig!

   Kommentar af Ellen — 29. april 2019 @ 21:57

 4. Det var rigtig hyggeligt, og jeg er meget glad for, at vi nu har pustet liv i blogtræffene igen. Vi skal bestemt mødes mindst en gang om året – det er nemlig, som du også skriver, sådan, at man får genset andre bloggere, eller man kan træffe og få sat ansigt på bloggere, man kender elektronisk, men endnu ikke har mødt IRL.
  Næste gang håber jeg, vi får nogle flere med. Jeg kan huske vores træf på Frilandsmuseet i 2011, hvor vi vist var 11 bloggere med kærester/ægtefæller. Det var Stine fra Kong Mor, der arrangerede.

  Kommentar af Madame — 29. april 2019 @ 17:22

  • Det er jeg også glad for, for det er en god og hyggelig tradition. Mon ikke vi kan lokke nogle flere med næste gang?
   Jeg husker også frilandsmuseumstræffet – det var et af de større, men vi ville vist alle sammen meget gerne hilse på Stine 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. april 2019 @ 22:00

 5. Det er en god tradition, som I har genoplivet. jeg håber det lykkes mig at deltage på et eller andet tidspunkt.

  Kommentar af Lene — 29. april 2019 @ 18:21

  • Det håber jeg også, Lene 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. april 2019 @ 22:00

 6. Det var nemlig et hyggeligt blogtræf, selvom vi ikke blev så mange.
  Vi var på Gavnø sidste år, da de have jubilæum og tulipanerne blomstrede. Der var ikke flere tulipaner end i år, og der var heller ikke noget særligt, som før i tiden. Derfor var tulipanfestivallen allerede en stor skuffelse sidste år. Vi tog kun derop (sidste år) fordi der var rundvisning med guide på dele af slottet og i parken. DET var til gengæld ret interessant.
  Hvad parken angik i år, havde jeg derfor ikke de store forventninger. Den var helt som forventet, ret spartansk. Vi er nok bare svære at stille tilfreds, på det område, når vi ved hvordan, det har set ud før i tiden.
  Det var også nogle hyggelige timer efterfølgende.

  Kommentar af Pia — 29. april 2019 @ 20:01

  • Nå! Jeg ville da have troet, at de havde gjort noget ud af jubilæet, men det gjorde de altså ikke. Jeg er i hvert fald glad for, at det samtidig var et blogtræf, for havde det bare været John og mig, der havde været der, havde vi virkelig været skuffede, men nu var det heldigvis hyggeligt. Det er ret overdrevet at kalde det tulipanfestival, synes jeg.
   Og ja, også hyggeligt med ‘eftertræffet’ 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. april 2019 @ 22:03

 7. Det var dejligt at tilbringe nogle timer en søndag i april i selskab med herlige mennesker.
  Jeg er ikke sikker på jeg er til tulipaner i rækker og geled, men det er naturligvis farvestrålende at se mangforldigheden. Uden egentlig at have tænkt over det på stedet, er det fornemmelsen, at enkle tulipaner var i flertal selv om der vist også var nogle med for meget indhold i blomsterhovedet.
  Den lille kirke var et charmerende bekendtskab.

  Kommentar af Jørgen — 29. april 2019 @ 21:56

  • Det er altid dejligt med godt selskab, og jeg håber, traditionen kan fortsætte.
   For mig gør det ikke noget, at de står i rækker, men de skal være enkle – jeg bryder mig ikke om ‘lådne’ eller overfyldte tulipaner.
   Det var så fint, det lille kapel.

   Kommentar af Ellen — 29. april 2019 @ 22:05

 8. Blogtræf er rigtig fint, og egentlig var der ikke noget i marken, som krævede min tilstedeværelse; men “heldigvis” kunne jeg ikke komme.
  Heldigt, idet årsagen til mit fravær var, at vores barnebarn på 3 år var på weekend hos os. Og når man er så heldig, at hun holder af at besøge os og ikke har hjemve et eneste sekund, er det med at nyde stunderne sammen.

  Fruen og jeg har aldrig været på Gavnø, så det havde ellers været en oplagt mulighed. Samtidig ville det have været en mulighed for at se lidt af Sjælland, som ellers kun er noget vi passerer for at komme til Kastrup Lufthavn, når det ikke er muligt at rejse fra Billund, Hamburg eller Lübeck.
  Det må være et levn fra før broens dage, at vi i den grad udelukker Sjælland. Det bør vi nok gøre noget ved.

  Kommentar af natural2222 — 30. april 2019 @ 3:54

  • Det er klart, at børnebørn har førsteprioritet – sådan skal det være; det kunne bare have været hyggeligt at møde dig igen. Måske næste gang …
   Det er lidt pudsigt, som det der Storebælt er en grænse, der er svær at krydse – vi har det også lidt sådan, og ja, det burde vi alle gøre noget mere ved, end vi gør.

   Kommentar af Ellen — 30. april 2019 @ 9:14

 9. Så hyggeligt med disse træf. Har ikke selv oplevet det endnu, trods jeg har været med i mange år. Langt de fleste træf har jo været på Sjælland, og eller i Nordjylland, altså dem jeg har set. Jeg bor i Midt/Vest Jylland, tæt på det Nord/Vest Jylland, når grænsen sættes.
  Det at plante nye tulipaner der ikke har været vist tidligere, giver måske begrænsninger, så var det godt der var andre oplevelser på dagen.

  Kommentar af Abildjyden — 30. april 2019 @ 10:03

  • Det er nemlig rigtig hyggeligt at få sat ansigter på de bloggere, man ‘omgås’ så ofte.
   Har de fleste været på Sjælland? Underligt, egentlig.
   Jeg tror såmænd ikke kun, det handler om nye sorter, men en kendsgerning er det, at det ikke er så flot som tidligere, så ja, det var godt, at vi havde en masse andet at tale om.

   Kommentar af Ellen — 30. april 2019 @ 10:33


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.