Hos Mommer

21. april 2019

En dejlig tur til Reersø

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:58
Tags: ,

 

For seks år siden blev jeg tilbudt at udstille mine fotografier på Reersøgalleriet, hvilket jeg dengang på samme tid var yderst smigret og forbløffet over. Det er jeg såmænd endnu … men primært fordi jeg en god måned senere fik konstateret brystkræft, takkede jeg nej. Dog ikke med det samme, men et halvt års tid inden jeg skulle have været ‘på’. Der var nu også andre årsager: Vi købte Den Stråtækte, og jeg fandt ud af, at det nok ville koste mig omkring 10.000 kroner at trykke tilstrækkeligt mange tilstrækkeligt store billeder (det vReersø (8)irker ikke helt seriøst med postkortstørrelser …) og købe forskellige rammer m.m., så jeg var efterhånden alligevel ikke helt sikker på, at det med en udstilling var en god ide.
Søde Helle, som har galleriet sammen med sin lige så søde mand Flemming, og John og jeg har dog perifert holdt forbindelsen, fordi vi havde nogle gode samtaler og hyggede os i hinandens selskab. Vi har bestemt ikke løbet hinanden på dørene, men er rendt sammen et par gange siden, og selv om det er et par år siden sidst, genkendte hun mig straks, jeg trådte ind i galleriet.
Hun inviterede fluks på kaffe og lækkert hjemmebagt, og inden vi havde set os om, var der gået et par timer i deres hyggelige gård, hvor de samtidig kan holde øje med, om galleriet får gæster. Flemming excellerer i hjemmelavede snapse og likører, så en sådan fik jeg også, mens John sprang over, fordi han som altid var chauffør. Det var faktisk Flemming, som fik gjort mig interesseret i at lave snaps af alle mulige mere eller mindre mærkelige ting. Vi har mange stående i dag, og vi drikker stort set aldrig af dem! Lidt fjollet, men de kan da heldigvis holde sig længe.

Reersø (5)

Inden galleribesøget gik vi en tur på havnen, hvor vi kunne konstatere, at Reersø har to fruer. Der skal såmænd nok også være flere, men de to af dem er nogle rigtige skuder og ligger altså her side om side. Reersø by og havn er en klassisk hyggelig landsbyidyl, og vi kan varmt anbefale en tur dertil. Er man til dansk kromad, kan man spise enten frokost eller aftensmad i den hyggelige kro midt i byen. Der fås ikke en mere autentisk landsbykro end denne … den er lige så autentisk dansk, som engelske landsbypubber er i England. Vi indtog frokosten på kroen. Selv tjeneren var ‘autentisk’, for han lignede til forveksling Thummelumsen fra Livsens Ondskab: Han var hverken ung eller særlig høj, og ikke mindst havde han samme lidt pudsige gangart. Dette var sandt at sige ikke en særlig smigrende beskrivelse, og jeg håber derfor ikke, at han læser dette, men det er på ingen måde ondt ment, vi hyggede os meget og det føjede yderligere et pust af ægthed til stedet.

Storebæltsbroen set fra Reersø havn

Man kan se Storebæltsbroen fra Reersø havn. Ikke tydeligt, men se den kan man, også selv om der ligger lidt formiddagsdis og forsøger at skjule den.

10 kommentarer

 1. Jeg har et helt skab fyldt med flasker af ting, jeg har haft lagt i sprit. Med større eller mindre held :-). For et par år siden lavede jeg 24 forskellige små flasker, og så smagte vi en ny hver dag i december. Vi gav karakterer og besluttede, hvilke flasker der fortsat skulle have en plads i skabet, og hvilke der skulle ud.
  På den måde blev det ret hyggeligt – Per pakkede en ny flaske ud hver morgen som en julekalender. Jeg genbrugte flasker fra ingefær-shots, så det passede med to små snapse i hver flaske

  Kommentar af Fru Z — 21. april 2019 @ 19:54

  • Det er faktisk ikke nogen helt dårlig ide … selv om jeg ikke er helt oppe på 24 forskellige endnu. Jeg må hellere lave nogle flere 😀 … fik faktisk en rigtig god solbærlikør i dag af Flemming. Og mig, som ellers slet ikke bryder mig om solbær …

   Kommentar af Ellen — 21. april 2019 @ 21:05

 2. Åh, ja. De spændende snapse står også i ro og fred hos os – de er meget nemmere at lave, end at drikke 😉 Måske skulle jeg bruge Fru Zs metode for at få has på det.
  Vi holdt sommerferie i Reersø for 5-6 år siden og der var ganske rigtigt meget dejligt. Måske kiggede vi oven i købet indenfor i galleriet? Det kunne ligne os, selv om jeg ikke lige husker det.

  Kommentar af fiberfryd — 21. april 2019 @ 20:24

  • Det er underligt, ikke? Det er også nemmere at købe meget garn end at bruge meget garn 😉
   Zauppers ide er glimrende, men vi har ikke 24. Måske skulle vi slå os sammen også om det projekt?
   Reersø er dejlig, og det er et fint galleri, de har sig dernede, med flere forskellige udstillere udover Helles egne malerier.

   Kommentar af Ellen — 21. april 2019 @ 21:08

 3. Reersøgalleriet er et rigtig hyggeligt sted, som jeg besøger med ujævne mellemrum sammen med mine gamle kolleger, når vi er på sommerhustur – ca. hvert fjerde år går turen til Reersø, som man godt kan tabe sit hjerte til.
  Hvad med din udstilling – kommer den nogensinde?

  Kommentar af conny — 22. april 2019 @ 13:16

  • Man kan nemlig meget nemt blive forelsket i Reersø 🙂
   Nej jeg tror ikke, den udstilling kommer. Jeg har egentlig ikke rigtig lyst.

   Kommentar af Ellen — 22. april 2019 @ 14:50

 4. Og dit billede af broen er langt smukkere end dem, der står skarpt. Der kommer et drys magi over broen med disen 🙂

  Kommentar af Lene — 22. april 2019 @ 16:59

  • Tak, og ja, John og jeg var også helt enige om, at det var et rigtig godt billede 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. april 2019 @ 17:38

 5. Det kunne se ud til være enide at lægge køre hjem via Reersø en dag turen er gået til Kalundborg for at se udstillingen om Mad Money II på Kalundborg Museum. Det er jo ikke lige hver dag tanken om en tur til Reersø opstår, så tak for tanken.

  Kommentar af Jørgen — 22. april 2019 @ 20:33

  • Velbekomme – det er faktisk en god tanke, så jeg ønsker jer en god og hyggelig tur til Reersø.

   Kommentar af Ellen — 22. april 2019 @ 21:14


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.