Hos Mommer

20. april 2019

Om jeg fatter hvorfor …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:16
Tags: , , , ,

Jeg forstår overhovedet ikke, hvorfor det skal koste mig 1000 kroner, hvis jeg har en defekt lyddæmper på min bil, når motorcykler uden beregning, men til voldsom gene for omgivelserne, bare kan fyre flere hundrede dB af med fare for at sprænge samtlige trommehinder på deres vej. Der er ingen logik her!
Nå. Jeg bliver nok nødt til at lære mig selv at forsøge at abstrahere fra motorcykelidioterne, for jeg tror desværre ikke, de reagerer på mit brokkeri.
Men det er sandelig ikke nemt at ignorere dem!
Ferrariklubben var også ude i dag. Tre stykker lige efter hinanden, og de var lige gode til at køre 150 km/t, samtidig med, at de overhalede på et sted, hvor der var dårlige oversigtsforhold. Jeg ville virkelig ønske, at de kørte i fjorden, de tåber. Beklager.

Overvintrede dahliaerOvervintrede dahliaer

Heldigvis er der også andet, der har fart på. Mine dahliaer, fx. De har overvintret på et loft uden vinduer, i kasser, der er helt tillukkede, og alligevel havde nogle de fleste af dem temmelig lange stængler. Grønne var de ikke, for det kræver sollys, men de udviser så sandelig en livskraft, der vil noget!
De kom alle i jorden i dag. Nogle af stænglerne er oven jorde; andre knækkede eller blev begravet, så hvis der bliver den lovede frost i nat, overlever førstnævnte ikke, men de skal nok komme alligevel med den livsvilje, de har udvist.
Da jeg havde fået dem alle i jorden, ville jeg til at sætte den sidste knold i en potte, men den var i mellemtiden forsvundet, så jeg spurgte John, om han havde smidt en pose ud med billede af en rød dahlia.
– Jada. Den var jo tom.
– Det tror jeg ikke …
– Jo den var! Nu skal jeg hente den, så kan du selv se!
Kartoflerne

– Øhhh, hmmm. Det var pokkers …
Den (gennemsigtige plastpose) var naturligvis ikke spor tom, og han så en anelse flov ud. Jeg må dog medgive, at knolden var meget lille og tør, så jeg er spændt på, om den overhovedet bliver til noget, men tom var posen ikke, så knolden skal have en chance. Mænd, altså … men på den anden side er jeg glad for, at han gider rydde op efter mig. Det er lige som når jeg laver mad, så rydder han også løbende op – i dag med at fjerne mine små ukrudtsbunker, samle kasserne sammen og sætte dem på plads, sætte redskaber på plads, osv. Og smide affald ud …

Og hvad har vi her til højre? Min kartoffeleksperiment, som indtil videre lader til at lykkes. Fra alle fire spande er der skudt de første grønne blade op, så nu skal de ud fra drivhuset. I morgen … i nat er der som sagt risiko for frost, men så skulle det også være slut for denne gang. Har jeg valgt at tro på.

14 kommentarer

 1. Den lille knold har gode chancer for at komme. Alle vore georginer stammer fra “bundfald”, som andre har kasseret. Det er der en vis charme ved.
  Det er det utroligste man kan udsætte de knolde for, når man blot undgår frost.

  Kommentar af natural2222 — 20. april 2019 @ 19:15

  • Så er alt håb forhåbentlig ikke ude endnu for den stakkels lille, oversete knold. Jeg har bare aldrig set så indtørret et eksemplar, men vi får se …

   Kommentar af Ellen — 20. april 2019 @ 20:03

 2. I år vil jeg gerne have georginer, men jeg venter lidt endnu. Jorden er kold, men lige om lidt er den nok klar.
  Tænk at have sin egen oprydder, det har min mand også haft i mange år 🙂

  Kommentar af Lene — 20. april 2019 @ 20:03

  • Ja, jorden er kold, men den er i det mindste frostfri, så nu satsede jeg … og spændende, at du vil have georginer. De er lidt besværlige, men til gengæld er de jo så fantastisk smukke.
   Haha – jeg håber han sætter lige så stor pris på det, som jeg gør 😀

   Kommentar af Ellen — 20. april 2019 @ 20:05

 3. Det bliver flot med masser af dahliaer i de nye bede. Motorcyklerne er et stensikkert forårstegn, lige som viber og lærker, så det må I nok vænne jer til, når nu I bor på en af de smukkeste vejstrækninger. Hvis bare de ville sætte farten ned …

  Kommentar af fiberfryd — 20. april 2019 @ 21:37

  • Jeg ved det godt, men det er nu noget mere hyggeligt med pruttende Harleyer end de der larmemaskiner, de fleste kører med 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. april 2019 @ 22:17

 4. Nej, det med støjen er ikke til at fatte. Held og lykke med Knold og hvis der skulle komme en Tot.

  Kommentar af Eric — 21. april 2019 @ 10:20

  • Nej, vel? Og tak – jeg håber der kommer rigtig mange dahlia’totter’ 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. april 2019 @ 17:32

 5. Jeg glæder mig til at følge dit kartoffeleksperiment – og også din dahliaer. Og så er du heldig at have en mand, der kan lide at rydde op 🙂 Jeg håber virkelig, Ferrariklubben kører i vandet, som de har fortjent!

  Kommentar af Madame — 21. april 2019 @ 16:17

  • Jeg glæder mig også 🙂
   Det er en god mand at have – især når man ikke selv er verdensmester i at rydde op!
   De lømler! Og politiet ligger her jo aldrig i weekenden, hvor alle bøllerne kører ræs – hvilket de naturligvis er helt klar over.

   Kommentar af Ellen — 21. april 2019 @ 17:34

 6. Nye kartofler fra egen have – der findes nærmest ikke noget bedre. Held og lykke med projektet

  Kommentar af Fru Z — 21. april 2019 @ 19:32

  • Det er ganske enkelt det rene slik! Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. april 2019 @ 19:42

 7. Lav et stort skilt med teksten “Skru ned for gassen!”. Det hjælper sikkert ikke på trafiktumpernes tumperier. Godt du har dahliaer og kartofler og den slag til at bortlede opmærksomheden fra støjen.

  Kommentar af Jørgen — 22. april 2019 @ 20:40

  • Det tror jeg desværre ikke har nogen effekt medmindre jeg hænger det i meget lav højde og hen over vejen 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. april 2019 @ 21:13


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.