Hos Mommer

18. april 2019

Sydafrika eller Sydsjælland? Same, same …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:05
Tags:

Kan I huske Husk lige tandbørsten? Hvor man, afhængigt af hvordan man klarede sig, kunne vinde en rejse til Sicilien eller Sønder Omme? Eller Madeira eller Maribo? Jeg kom til at tænke på den gamle underholdningsserie, da vi i dag cyklede til Feddet og fik øje på køerne i og ved deres vandingshul. John og jeg udbrød samtidig, at “det er ligesom at være i Sydafrika!”
Jojo – Sydafrika eller Sydsjælland – hvorfor tage så langt, når man kan opleve det samme begge steder?
Næsten …
Det er så køer her og ikke elefanter, men nu befinder vi os som bekendt på Sydsjælland, så det ville godt nok have undret os en del, hvis der havde stået en flok elefanter.

Vandingshullet

P1040369Vi drak den medbragte eftermiddagskaffe på langbænken ved Fed Havn. Det blæser stadig lidt for meget – vi er SÅ glade for vores elcykler, men her var der læ, og temperaturen har langt om længe rundet et tocifret tal. Det var den også længe om!
Vi cyklede gennem campingpladsen på Feddet på vej hjem. Der er sandelig allerede kommet mange campister, men påsken er jo også traditionelt den tid, hvor sæsonen indledes. Næsten alle sad udenfor, men alle var fuldt påklædt, mange af dem oven i købet med vindjakker på. Alle … på nær én, som kun var iført et par badebukser. Det var modigt, synes jeg nok.

Dagens frokost blev meget optimistisk indtaget oppe i shelteret, men det blev ikke til så meget mere tid deroppe i dag, for jeg sad og blev lidt for kold lidt for hurtigt. Shelteret er bygget, så den åbne side vender mod syd-sydøst; for det første fordi den så vender ud mod fjorden og for det andet fordi den fremherskende vind i Danmark kommer fra vest.
Det gør den så bare ikke, når der har bidt sig en påskeøsten fast (et begreb, jeg lige har lært af Farmer), så der var ikke helt læ deroppe, desværre.
Jeg kunne bare have hentet et varmt sjal eller et tæppe, men det gjorde jeg altså ikke. I stedet tog vi cyklerne frem og arbejdede os til varmen.
Det har vi nok også meget bedre af.

Reklamer

14 kommentarer

 1. Det er nu faktisk ganske mildt efter årstiden.
  Du husker måske 1966, hvor der var snestorm d. 14. Jeg måtte opgive at komme de 1½ km til skolen. Nåede kun 500 meter og husker, at jeg nærmest måtte bære cyklen retur. Søndag d. 17 april var der konfirmation i sognet og flere gæster måtte blive hjemme grundet føret. for 3 år siden fik vi et kortvarigt, men kraftigt snevejr d. 24 . april.
  Joh, april kan have meget at byde på endnu, selvom vejrudsigten ikke lover vejrforandring. Vi nød eftermiddagskaffen i haven i dag; men det var også på et udvalgt læsted. Vinden er kold og er her til aften frisket op.

  Kommentar af natural2222 — 18. april 2019 @ 18:24

  • Jeg husker ikke ’66, men jeg husker ’82, hvor vi skærtorsdag og langfredag lige før midten af april anlagde græsplæne i det smukkeste vejr. Lørdag morgen vågnede vi op til 20 cm sne!
   Jeg ved det jo godt, det med aprilvejret. Det var nok mest fordi vi nåede at have nogle skønne, milde dage, det føltes lidt ærgerligt at skulle have det så koldt igen.
   Og ja, jeg skal da lige love for, at vinden har ‘frisket op’ nu!

   Kommentar af Ellen — 18. april 2019 @ 21:53

 2. Det er som om, vi har byttet vejr. Godt nok stadig lidt koldt ved fjorden, hvis jeg læser det rigtigt, men vi har i dag haft det vådeste regn- og haglvejr, jeg længe har oplevet.
  Til gengæld klarede det op igen her, og vi var ude til cirka kl. 23, så vi klager absolut ikke

  Kommentar af Fru Z — 18. april 2019 @ 23:22

  • Ja, de østvendte kyster er koldest.
   Subtropiske uvejr er altid voldsomme i forhold til det, vi kender, men kortvarige, og på sin egen måde er det hyggeligt. Hvis ikke man lige er ude at gå en lang tur …

   Kommentar af Ellen — 19. april 2019 @ 9:25

 3. April er lunefuld!
  Her var vinden mild og blid. Det var det skønneste vejr at gå tur i.
  Elcyklen har stort set ikke været i brug siden sidste sommer. Bilen blev en nødvendighed. Måske jeg kommer i gang med at cyklen, når Erik får en elscooter. Det vil give os en helt anden slags frihed lokalt.

  Kommentar af Anne Holtegård — 19. april 2019 @ 7:55

  • Det er den!
   Det bliver rart, hvis I kan følges ad igen på ture, og det med den lokale større frihed er jeg helt med på. men jeg nyder nu også at køre til Præstø for at handle – helt alene 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. april 2019 @ 9:27

 4. Vi har det skønneste vejr, folk går rundt i shorts og t-shirts. Vi fik sol på næsen, da datteren og jeg sad udenfor i går og drak vin sammen med naboen 🙂

  Og jeg gad godt sådan en skøn cykeltur med indbygget kaffepause, håber I får mere varme.

  Kommentar af Lene — 19. april 2019 @ 10:59

  • Vi kunne godt se, at I ville få noget højere temperaturer oppe hos jer. Jeg er slet ikke misundelig 😉
   Cykelture er gode – også til at få sol på næsen af … og varmen skal nok komme.

   Kommentar af Ellen — 19. april 2019 @ 14:52

 5. Nattefrost (eller snarere, morgenfrost) har vi haft her de sidste nætter, men i løbet af dagen bliver det lunt, så det er april! Jeg er glad for at det ikke er for varmt, så jeg kan holde ud at arbejde i haven. Hvor er det dejligt, at både shelter og cykler bliver brugt igen; inden længe er den sommer her.

  Kommentar af fiberfryd — 19. april 2019 @ 11:55

  • Det er i høj grad april! Og ja, det er en god arbejdstemperatur, men planterne vil gerne have det lidt varmere, inden de for alvor tager fat 🙂
   Sommeren er her, inden vi får set om om. Allerede om godt to måneder er det Skt. Hans. Det vil jeg slet ikke tænke på!

   Kommentar af Ellen — 19. april 2019 @ 14:53

 6. Det lyder som en dejlig cykeltur. Jeg kan rigtig godt lide billedet af køerne ved vandingshullet. De er da pæne. Ligeså pæne som elefanter. Jeg ved godt, de ikke kan sammenlignes, og det ville se lidt for underligt ud, hvis der stod en flok elefanter. Her i midtjylland har vi ikke haft så kolde vinde. I dag var der 21 grader på min terrasse, men det var også i solen.

  Kommentar af Betty — 19. april 2019 @ 22:29

  • Skotsk højlandskvæg er så søde fordi de har det lange pandehår 🙂
   I har haft meget bedre vejr derovre, men det kommer forhåbentlig også til os en dag. Plus lidt regn også, tak. Jeg er meget krævende …

   Kommentar af Ellen — 20. april 2019 @ 10:35

 7. Sikke en dejlig cykeltur I var på! Men man skal klæde sig godt på i øjeblikket – det er på en mærkelig måde både koldt og varmt.

  Kommentar af Madame — 20. april 2019 @ 8:05

  • Nemllig. Solen har magt, men når luften er så kold, slår det ikke rigtig igennem, desværre.

   Kommentar af Ellen — 20. april 2019 @ 10:36


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.