Hos Mommer

14. april 2019

Holberggård igen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:01
Tags: , , , ,

P1020740Vores første møde med Holberggård for et par måneder siden var så godt, at vi fik lyst til at udsætte Ditte og Peter for denne gode oplevelse. De er endnu mere interesserede i gooumetoplevelser end vi er, så det var oplagt at spørge netop dem.
Der var desværre ikke flere 10-retters menuer på programmet i år, så vi måtte nøjes med otte retter … hvilket man til gengæld har mulighed for endnu fire gange i år. Det gør vi ikke, men måske en enkelt sidst på året, for godt er det. Enten dette eller – dog nok lidt mere sandsynligt – en tur til Norsminde endnu en gang, for også der at vise Ditte og Peter, hvor eminent god mad vi bliver præsenteret for.

Denne gang overnattede vi ikke. I stedet havde vi bestilt en taxa til at komme og hente os – vi var jo fire, der skulle samme sted hen, så det blev langt billigere end at skulle have haft to værelser.
Ganske som første gang var de særdeles rundhåndede med vinene, når man tog en vinmenu, så at skulle køre bil var aldeles udelukket, og vi hentede den ikke før næste eftermiddag.
De kunne søreme huske os, de samme to søde damer, der også sidste gang serverede al den lækre mad for os. Ét er, at vi kunne huske dem, men at det også gik den anden vej kom lidt bag på os, men vi opdagede det ved, at en af dem henvendte sig til John og spurgte, om han ville foretrække en ren hvidvinsmenu lige som sidste gang. Der tog de fusen på os … eller også har vi af en eller anden grund gjort et uudsletteligt indtryk på dem, men vi valgte at undlade at spørge yderligere; bare fortælle dem, at vi var passende imponerede over deres hukommelse.

De otte retter var ikke mindre lækre end de 10 sidste gang. Jeg har valgt ikke at pensle det hele ud i detaljen. I stedet får i menuen og retterne som en collage. De interesserede af jer er garanteret i stand til at koble rettens udseende på billedet sammen med rettens identitet på menukortet, og de ikke-interesserede bliver skånet for at spilde for meget tid.

Holberggaard 12 april

The autocamperI autoamper i New FOrestAutoamper i New Forest

Englænderne har stadigvæk langt varmere vejr end os. Man kan faktisk opholde sig udendørs uden at skulle iklæde sig grønlandsdragt.
Børnene er begyndt at udtrykke et kraftigt ønske om at få lov at prøve at holde ferie i en autocamper, hvortil C sagde, at “vi kan godt prøve, men inden vi lejer sådan en i 2-3 uger, skal vi, herhjemme i England, prøve om det overhovedet er noget for os!”
De lejede en og kørte til New Forest fredag aften, og det ser ud til, at det er noget for dem. I hvert fald for børnene – også selv med uinviterede gæster i form af først heste, som kom til aftensmadstide, og senere næste morgen, hvor det var køerne, der var nysgerrige.
Man må åbenbart bare placere sig selv midt blandt dyrene i New Forest, men jeg ved ikke noget om det – glæder mig bare til at krydsforhøre dem (altså familien, ikke dyrene …), når vi kommer derover inden så længe.

14 kommentarer

 1. Sikke en spændende menu I fik – det ser fantastisk ud både på menukortet og billederne.
  Og jeg kan godt forstå, at dine børnebørn er glade for autocamperlivet! Da jeg var barn, var campinglivet noget af det bedste, jeg vidste, og i en autocamper må det være en del mere behageligt.

  Kommentar af Madame — 14. april 2019 @ 16:12

  • Nemlig – vores egne børn var også vilde med campinglivet; det er en virkelig god måde at holde ferie på med børn. De har da også gjort en del i teltferier i Italien, men fx Bretagne, som C så gerne vil til, har hun ikke meget lyst til i et telt.

   Kommentar af Ellen — 14. april 2019 @ 16:24

 2. Autocamper! Jamen, altså, god fornøjelse. Jeg har prøvet det en gang, og det var fordi, det nu en gang var det køretøj, vi kunne låne os frem til i Canada. Men vi overnattede nu så lidt som muligt i dyret. Nu var det også et ret støvet og mølædt eksemplar, så vi brugte den mest som “bil”, uden hvilken vi ikke ville have fået set ret meget i Canada. Jeg har en enkelt gang været på miniferie i campingvogn med børn, det er vel en mere sammenlignelig oplevelse. For mig indebar det endeløs oprydning, for at man kunne forvandle sæder til senge og tilbage igen og stadig være i stand til at finde underhylere til alle om morgenen. Jeg syntes ikke specielt om det, men vi havde lånt campingvognen, så det var billigt. Det er måske lidt af et tema, det her med at finde sig i noget, der ikke er videre mageligt, fordi det var billigt? Hmmn, ja, det tror jeg.

  Kommentar af Henny Stewart — 14. april 2019 @ 17:42

  • Dine oplevelser har vist været en del mere negative end vores, og det er naturligvis altid ens egne erfaringer, der vil være udgangspunktet.
   Charlotte elskede vores ferier med campingvogn, som foregik mens hun var mellem 11 og 18 år. Vi camperede også, fordi vi ikke havde så mange penge, men vi nød det alle sammen og ville ikke have undværet de år.

   Kommentar af Ellen — 14. april 2019 @ 19:53

 3. Det er fint at blive mindet om Holberggård, og det ser jo ud til at niveauet er ganske stabilt.

  Kommentar af Jørgen — 14. april 2019 @ 21:08

  • Ja, det vil jeg tro, at det er – Pia og Allan var også tilfreds begge gange, så det er tre gange tilfredshed.

   Kommentar af Ellen — 15. april 2019 @ 9:37

 4. Campinglivet er bare sagen, når man har børn. Vores børn elskede det og det samme gjorde forældrene.

  Kommentar af Lene — 14. april 2019 @ 21:25

  • Det er det nemlig – både C og vi husker det som nogle skønne ferier.

   Kommentar af Ellen — 15. april 2019 @ 9:38

 5. Mums, det lyder lækkert (og ser lækkert ud). Det er dejligt at kunne forkæle sig selv med mellemrum, og det er et godt tegn, når kvaliteten er konsistent fra besøg til besøg.

  Kommentar af Eric — 15. april 2019 @ 8:28

  • Det er dejligt og vi nyder det – og ja, det er så fint, når man finder ud af, at man kan stole på stedet, så at sige.

   Kommentar af Ellen — 15. april 2019 @ 9:38

 6. Jeg blev først helt svedt, da du skrev 10 og 8 retter – men efter billederne at dømme var de enkelte portioner (selvfølgelig) tilpasset antallet af retter. Det både lyder og ser lækkert ud.
  Vi har også camperet en hel del, dog kun i telt. Et par år var vi på kanotur – også med telt, og det hele gav godt sammenhold, og pigerne taler om det endnu.

  Kommentar af conny — 15. april 2019 @ 12:37

  • De er som regel gode til at tilpasse portionerne. Vi var mætte, men ikke overmætte.
   Der er altså noget med børn og camping. Jeg har endnu til gode at høre om nogen, der ikke kunne lide den ferieform.

   Kommentar af Ellen — 15. april 2019 @ 15:58

 7. Det var så godt, på Holberggård!
  Tak for de gode dage, trods vejret – men det var nu godt at opleve, at I også kan have mindre smukt vejr. Da vi kom hjem var det solrigt – og vi har kun set sol siden 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 17. april 2019 @ 19:33

  • Det kunne så absolut godt gentages 🙂
   Velbekomme, og jeg håber ikke, at vejret var den kommende standard når I besøger os, men det tyder det nu ikke på 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. april 2019 @ 19:48


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.