Hos Mommer

11. april 2019

Hvem sagde forår?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:00
Tags: , ,

Det er vist kun kalenderen, der siger forår for tiden.
Der sker ikke så meget hernede i Den Stråtækte. Det er nemlig blevet vinter igen, med både frost og slud.
I aftes lavede jeg drivhuset om til det gravsted, det forhåbentlig IKKE bliver for mine nyplantede agurk, chili og tomater. Jeg satte to gravlys derind og lod dem selvfølgelig være tændt hele natten. Umiddelbart virker det som det modsatte af overkill, men visse drivhuserfarne hævder, at det virker; at det lige præcis kan holde temperaturen over frysepunktet. Det er naturligvis afhængigt af flere faktorer, hvor mange lys der skal til.
Jeg kan i sagens natur stadig ikke vide, om det var lysene, der gjorde forskellen, eller det bare ikke var frostvejr i hverken drivhus eller udenfor under nogen omstændigheder, men da jeg tjekkede i morges, var der 3° og alle planter havde det fint. Der var 4° udenfor, men da vi ikke har et min/max-termometer, ved jeg ikke hvor koldt det nåede at blive, da det var koldest. Vi har jo – også i den forbindelse – den fordel, at vi bor tæt på vand …

10 april 20199.april 2011

Meget tyk mand ...Billederne er lidt aprilstemning fra England – og et udtryk for lidt mere end en anelse misundelse fra min side.
Tim har lige sendt billeder med børnene ved swimmingpoolen – uden våddragter! De har simpelthen nærmest sommer derovre. De får også vand fra oven indimellem, så det er helt ideelt. Charlotte har næsten for mange kunder lige nu (nemlig seks, gående fra ingen at have haft i flere måneder), så hun synes ikke helt, at hun har tid nok til sin have, men hun nægter på den anden side at brokke sig over, at der endelig er kommet lidt gang i forretningen igen.
Vi fik lidt sne/slud i nat, men det kunne knap måles, og der er, ifølge DMI, ikke udsigt til regn på denne side af 20. april.
Jeg håber virkelig, at man tager fejl i den forudsigelse!

Det er længe siden, at manden til højre har udført nogen form for fysisk arbejde … ham forevigede jeg for præcis otte år siden. Også i England. Danmark er ikke særlig fotogent lige i øjeblikket.

12 kommentarer

 1. Her i Nordjylland var der lidt gråt en overgang, men ellers har der været smuk, blå himmel og fuglefløjt. Langt fra det slud/hagl/regn de havde truet med. Jeg håber, at dine chili m.m. overvintrede natten i god behold.

  Kommentar af Eric — 11. april 2019 @ 19:13

  • Det er ikke første gang vi har set store, regionale forskelle.
   Tak, de overlevede, men jeg skal vist ud og tænde lys igen i aften.

   Kommentar af Ellen — 11. april 2019 @ 19:26

 2. Det kan godt være, at vejrudsigten får ret denne gang. Påskeøsten har det med at bide sig fast. Du kan roligt indkøbe et par lys mere til drivhuset.

  Kommentar af natural2222 — 11. april 2019 @ 21:10

  • Hmmm. Men tak, det vil jeg så gøre …

   Kommentar af Ellen — 11. april 2019 @ 21:51

 3. Wow, sommerbilleder fra England her til påske. Det ser herligt ud.
  Hvis der ikke skal mere til for at holde temperaturen over frysepunktet i drivhuset, så kan jeg godt forstå, du sætter et par lys derud.

  Kommentar af Betty — 12. april 2019 @ 9:01

  • Ja, de har det godt derovre – hvis man ser bort fra et vist Brexit-problem … 🙂
   Det er i hvert fald en nem måde at løse det på, hvis ellers det er effektivt nok.

   Kommentar af Ellen — 12. april 2019 @ 11:01

 4. Hos os var der 5,5 grader i morges, da jeg kørte af sted på arbejde. Men hvad, jeg havde snestorm til min 18 års fest, der blev afholdt i april 🙂
  Åh de billeder fra England ser lækre og indbydende ud. Og brexit vil vi da slet ikke tale om. Hjemme hos os er der en, der synes vi skal gå samme vej og en, der ikke synes det. Du kan så selv gætte hvem 🙂

  Kommentar af Lene — 12. april 2019 @ 14:54

  • Uhaja, jeg kan også huske op til flere snestorme i april.
   Jeg er faktisk ikke sikker på, hvem der mener hvad af jer to, selv om jeg har en ide om det, men undrer mig bare nok lidt over, at en af jer kan ønske engelske forhold, som de er lige nu 😉

   Kommentar af Ellen — 12. april 2019 @ 15:13

 5. Det er lidt svært at forestille sig engelsk forårsvejr, når vejret i morges bød på lidt snedrys i Kbh. Ikke meget men i mindst en time.
  Hvorfor var temperaturen lavest i drivhuset? For det står vel også udendørs og har tilmed haft stearinlysopvarmning!
  Da døgnet er koldest lige før solopgang, kan du aflæse termometret, når du står op eller, hvis du sover længere end til solopgang kan du placere en underskål med lidt vand/isterninger i på husets nordside i skyggen, da nattens temperatur jo holder sig længere der. Hvis vandet er stift har der været frost og hvis ikke, så har det været tø eller du er stået sent op.
  Dejligt for Charlotte at der er kommet kunder i butikken og heldigvis forsvinder haven ikke, mens kundernes behov tilgodeses.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 12. april 2019 @ 18:23

  • Det kan vel have noget at gøre med følernes placering – det var jo kun en enkelt grads forskel og pyt med det, bare planterne overlever …
   Nej, haven forsvinder ikke – andet end i ukrudt, og det er ikke så godt, men det er godt, at der er kunder i butikken 😉

   Kommentar af Ellen — 13. april 2019 @ 16:24

 6. Det er som om man skal tilpasse sig det kolde vejr, der jo ikke rigtigt passer med lyset og dagslængden. Det er lidt mærkeligt at se hortensiaerne, der skulle være gamle hårdføre danske sorter, få betydelige frostskader som bevirker at årets blomstring bliver sparsom.
  Her ser vi efter om naboen tag er hvidt om morgenen – det tyder så på at det er eller har været frostvejr.

  Kommentar af Jørgen — 12. april 2019 @ 20:43

  • Næh, det føles lidt forkert med frostgrader i april, selv om det selvfølgelig ikke er specielt unormalt.
   Ærgerligt med hortensiaerne!

   Kommentar af Ellen — 13. april 2019 @ 16:26


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.