Hos Mommer

15. marts 2019

Kurve kan flettes. De kan også sys

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:41
Tags: , , , ,

Da jeg skulle skære stof til ‘pølse’-dækkeservietterne, skar jeg forkert i første omgang. Jeg bandede indædt, for umiddelbart var der lige gået 10 fat quarters (stofstykker på ca. 45 x 57 cm) til spilde. Sådan kan det gå, når man jeg forlader sig mig på sin hukommelse. Strimlerne til at lave stofpølser af skulle ikke være 10 cm, de skulle være 6,5 cml, og hvorfor jeg begik den åndssvage fejl, aner jeg ikke.
Der stod jeg så med 76 stykker stof på 10 x 27 cm. What to do?  
Det har jeg ikke helt fundet ud af endnu, men de ni af dem er nu brugt, nemlig til kurven til venstre på billederne.

P1020472P1020473

Den største er tiltænkt det igangværende strikketøj, som har plads ved siden af tv-kiggestolen. Den er ikke til at tage med i byen, for hankene er ikke bærehanke, men pyntehanke. Det er derfor jeg har undladt den på de to mindre kurve. Der mangler dog noget. En pynteknap i hver ende, måske? 
Jeg skal beslutte mig nu, for den brune er allerede blevet fyldt med gode hjemmelavede sager, såsom chilipasta, marmelader og kryddersalt.
Det skal min søster have i aften, når vi lander hos hende.
Kurvene kan bruges til alverdens småtterier – de er gode til ting, der ellers ville ligge og rode.
De er nemme at lave i lige præcis de mål, som måtte passe til et eller andet specifikt formål – det eksempel kunne fx være til bleer; det vil se lidt pænere ud på bade- eller børneværelset end den grimme pose de ligger i. De kan også bruges til at holde styr på de små cremedåser på badeværelset eller til at have rene gæstehåndklæder i – muligheder er der nok af.

P1020475

Jeg startede på kurvemageriet i går, for det er aldeles ikke vejr til udendørs aktiviteter.
Det håber jeg på, at det bliver i næste uge, for alle roserne kommer i dag, og flise-Jørgen kommer på mandag og begynder på at lave det pænt omme ved køkkendøren. Der er fine og meget gamle brosten på begge sider af de sekskantede fliser. Det burde derfor have været brosten, der blev lagt, men det bliver det altså ikke; det ville blive alt for dyrt. I stedet lægger han herregårdssten og bygger samtidig krydderurtebedet op i de samme sten.
Og nyt kloakdæksel. Det bliver forhåbentlig pænt – det kan i hvert fald kun pynte, for ih, hvor passer disse sekskantede fliser, som også lå ude foran hoveddøren og som terrasse bag stuen, bare dårligt til Den Stråtækte. Det ude foran var noget af det første, vi fik ordnet, da vi flyttede herned, og John byggede selv en træterrasse året efter for at skjule fliserne bagved, så nu er der snart ikke flere sekskantede fliser at se.
Man bliver aldrig færdig, når man køber sådan et gammelt hus … der er altid et eller andet projekt på tegnebordet eller under udførelse, men det gør heller ikke noget; vi skal jo holde os i gang, siges der.
Vi vil bare ikke selv lægge fliser – det er der andre, der er meget bedre til, end vi er. Og har kræfterne …

10 kommentarer

 1. Kan pedanten ikke have ret i, at “sin” i: “når man jeg forlader sig mig på sin hukommelse” – jeg får ikke gennemstregninger med, når jeg kopierer – burde være “min”?
  Mon ikke blebørnsforældre hellere vil bruge tid på andet end at flytte bleer fra købsemballage til kortvarig ophold i en pyntedims, med mindre at de har aupair-m/k eller lign.? Jeg har hverken kendt eller kender nogle forældre i dette årtusind, der vil bruge deres tid på det.
  Kan forkerte “pølsestrimler” ikke blive til Røde Kors-nørklerier eller “jeg køber grønt/frugt i løsvægt, men vil ikke acceptere at bidrage til (engangs)plastikposeforbrug, så jeg vejer, udskriver prislabel og putter varen i min medbragte stofpose”. Disse poser bør have stor åbning, så indholdet hurtigt kan overskues af kassemedarbejderen – der hvor scan-selv og bliv evt. udtaget til (stikprøve)kontrol endnu ikke er indført – og selvfølgelig snørelukke eller anden hurtig lukning.
  I generation-en/erne efter “jeg affaldssorterer efter kommunens anvisninger for afhentning og afleverer resten – herunder gamle (elektriske/elektroniske) apparater, når jeg har købt nye, selvom de gamle var fuldt funktionsdygtige, men de ikke har den sidste nye feature, som er rar at have, men jeg levede fint uden tidligere – på genbrugsstationen” er det blevet vigtigt at gå skridtet videre for at undgå plastik og overforbrug, når det kun er “nice to have” og ikke “need to have”, så jeg tror, at der er flere aftagere af grønt/frugt end bleforskønner.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 15. marts 2019 @ 16:32

  • Enig: Det var ikke specielt gennemført. Der skulle have stået sin sin min, med ‘sin’ gennemstreget.
   Jeg skal ikke kunne sige, hvad dagens blebørnsforældre foretrækker at bruge tid på, men for det første var det bare ét eksempel af flere, og for det andet har samme blebørnsforældre vist ikke altid specielt svært ved at finde tid til mobiltelefonen fremfor deres børn … det giver selvfølgelig kun endnu mindre tid til bleflytning … men er det bedre?
   Fejlstrimlerne kan såmænd i princippet godt blive til indkøbsposer, men der er grænser for, hvor meget tid jeg gider bruge på at sy sådan nogle. Hvis jeg skal bruge uforholdsmæssig meget tid på at sy eller strikke et eller andet, så skal det ikke afleveres hos RK. Jeg strikker gerne til både dem og til andre, men jeg har for længst besluttet, at jeg ikke syr/strikker noget til RK, der er ekstra tidskrævende. Jeg tror også, at der er forskel på at bo i Præstø og i Storkøbenhavn – og en patchworkindkøbspose hører trods alt sandsynligvis mere ind under begrebet ‘nice to have’ end ‘need to have’- selv i Storkøbenhavn 😉

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2019 @ 23:33

   • Jeg forholdt mig ikke til (blebørns)forældres og andre befolkningsgruppers tidsforbrug på SoMe eller andet på digitale medier, så jeg forstår ikke helt at du stiller mig det spørgsmål, men jeg svarer alligevel gerne. Mit svar er, at småbørnsforældre flest bruger meget af deres tid på aktivt samvær med deres børn. Om de prioriterer deres “når børnene sover”-tid på digitale medier eller “dimser” deres hjem er selvfølgeligt frivilligt og svært at måle, men bleomlæsning og tilsvarende kan ikke foregå udsplattet i sofaen eller når hovedet har ramt hovedpuden.
    At du har den underforståede præmis, at dit “spild” er for kostbart (tid og/eller materiale/penge), vidste jeg ikke. Du skrev selv, for meget kort tid siden, at en hobby kostede penge. Undskyld, men jeg troede, at dit engagement i Røde Kors var en del af din hobby.
    Som ethvert andet patchworkarbejde er det i vores sfære og tid “nice” og ikke “need” og ikke som for mange år siden et resultat af, at materiale-/købe-/pengeknapheden var større end tiden.
    Det er bestemt ikke en forudsætning for en brugbar “jeg bruger ikke plastikposer”-pose, hverken i Præstø eller Københavnstrup, at der er brugt megen tid/håndarbejde på fremstillingen af den, men at den er lavet af tiloversbleven tekstil ligger godt i tråd med at minimere vores overforbrug.
    Mvh.

    Kommentar af Kristine — 16. marts 2019 @ 20:17

    • Der er så meget, man ikke forstår 🙂

     Kommentar af Ellen — 17. marts 2019 @ 17:31

 2. Smarte kurve – når det nu skulle være.
  Der er aldrig ikke noget at foretage sig når man bor i hus med have. At der så ikke nødvendigvis skrides til handling er en ganske anden sag.

  Kommentar af Jørgen — 16. marts 2019 @ 14:42

  • Næh, man keder sig aldrig – så er det i hvert fald ens egen skyld!

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2019 @ 17:31

 3. Det er en rigtig fin måde du har brugt lidt af stofresterne på. Og små kurve kan bruges til værtindegaver.
  Jeg forstår virkelig godt, at I får hjælp med fliserne. Det fik vi også til vores terrasse for et par år siden, som nu har herregårdsten og før var det sekskantede fliser.

  Kommentar af Madame — 16. marts 2019 @ 17:04

  • De er nemlig gode til værtindegaver – og alle tre er nu også givet væk som sådanne.
   Så I har det på samme måde som os med de sekskantede fliser … også mht., at vi lader de professionelle komme til 😉

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2019 @ 17:33

 4. Det er ærgerligt, når man forregner sig, men dejligt når man alligevel finder en måde at udnytte det hele på. Kurve har mange anvendelsesmuligheder og der er mange, der er vilde med kurve af forskellig slags.
  Vejret byder ikke ligefrem til udendørs arbejde, men vi var heldige i går, indtil kl.16, hvor det væltede ned igen.
  Fik I sat en dato til næste familiesammenkomst?

  Kommentar af Pigen fra landet — 17. marts 2019 @ 8:22

  • Jeg vil ikke smide så meget nyt stof ud, så der måtte findes på noget.
   Det er rigtig aprilsvejr, er det, men det bliver vist lidt bedre i næste uge.
   Ja – besked kommer ud snarest muligt, men det bliver den 21. september.

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2019 @ 17:35


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.