Hos Mommer

13. marts 2019

Læsning og syning

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:36
Tags: ,

Man har da først et alkoholproblem, når man ikke har mere alkohol.

Og hvis der endelig var et liv efter døden, hvordan kunne man så egentlig vide, at det ikke var det, man var i gang med, som han plejede at påpege, når folk begyndte at snakke om, hvad de håbede at udrette i deres næste liv.

“Rygning tager 10 år af dit liv.” – “Ja, men det er de sidste 10, ikke?”

Ovenstående tre citater er fra bogen Gud er bare hund stavet bagfra af Christian Frost. Det er første bog i en planlagt ‘dekadelogi’ (vi mangler en betegnelse, når det drejer sig om 10 bøger) med to drabsefterforskere som hovedpersoner. Jeg downloadede den uden at ane noget om hverken forfatter eller bog, men han/den har overrasket positivt; især ved at være ret så morsom hele vejen igennem, selv om plottet og nogle af scenerne ikke er for sarte sjæle. Jeg glæder mig allerede til de ni efterfølgere. De to som allerede er udkommet, står på min digitale boghylde og venter på mig.
Der er mange flere perler indimellem, men de er sjovest i konteksten.

Det var én af mine hobbyer, selv om det vel efterhånden er et lidt stort ord for det, da jeg ikke læser mere end en brøkdel i forhold til før i tiden. Pudsigt nok læste jeg meget mere dengang jeg arbejdede, men jeg har en fornemmelse af, at det var fordi jeg ofte var for træt til at foretage mig noget konstruktivt, når dagens pligter var overstået.

P1020465

En anden hobby er at sy. Pølsekonceptet er ikke helt opbrugt endnu; det skulle afprøves med nogle dækkeservietter.
Jeg er ikke tilfreds, men jeg kan ikke helt finde ud af, om det er konceptet eller stofvalget den er gal med. Stofferne passede faktisk fint sammen, da jeg lagde dem op, men det holdt ikke helt vand, da man kun kunne se omkring 1½ cm af hvert af dem ad gangen.
De bliver hermed degraderet til havebordsdækkeservietter (hvilket er irriterende, for farverne blev valgt, så de passer til køkkengardinerne), og jeg vil ikke sy nogle lignende; ikke engang selv om de var forholdsvis hurtigt syet – hvis jeg regner sammen, har jeg kun brugt cirka fem timer på disse fire dækkeservietter.
Godt man ikke skal leve af at lave den slags … tænk på din egen timeløn. Selv om jeg regner med bare 200 kroner pr. time, så skulle de fire her koste 1000 kroner (~600 kroner, når jeg trækker materialeforbruget fra).
Det tror jeg næppe nogen ville give – ikke engang hvis der havde stået et eller andet fancy designernavn på dem. Lad os så sige, at jeg snyder skattevæsenet (selv om man åbenbart skal hedde Britta Nielsen for at slippe afsted med det), skulle de koste omkring 125 kroner stykket. Og sagde jeg ikke lige, at disse var relativt hurtigt syet?
Den holder ikke en meter – jeg ville dø af sult inden for de første par måneder – eller tvunget til at bo i en campingvogn i en eller andens baghave, men så havde jeg ikke plads til alle mine syting (for slet ikke at tale om mit garn).
Det er heldigvis bare en hobby.

14 kommentarer

 1. Inden du degraderer dem til havebordsbrug, har du så vurderet udtrykket, når der er dækket på servietterne? Jeg har svært ved at vurdere “pølseriet” på billede, men synes, at stofvalget virker harmonisk.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 13. marts 2019 @ 16:14

  • Nej, det har jeg faktisk ikke – jeg blev så skuffet, at de bare blev lagt i skuffen … de bliver afprøvet i køkkenet inden endelig degradering.

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2019 @ 17:45

 2. Jeg synes, dine dækkeservietter er flotte, og med hvide tallerkner bliver det fint.
  Hvor lyder det spændende med Christian Frosts bog. Tak for tippet – den vil jeg kigge efter.

  Kommentar af Madame — 13. marts 2019 @ 17:20

  • Jeg vil følge dit og Kristines råd og give dem en chance til 🙂
   Velbekomme – hvis du normalt er til krimier, tror jeg du vil kunne lide hans bøger.

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2019 @ 17:46

 3. Jeg har tit været ude i at forklare for folk, hvorfor jeg ikke skulle strikke/hækle/sy til dem. Hvis man ikke skal være til grin for egen regning, bliver prisen gerne så høj, at folk ikke synes, det er til at komme i nærheden af. Den eneste grund, jeg kan komme i tanker om, er at man er fuldstændig afhængig af nørkleri og enten ikke har råd til materialer eller plads til færdige emner. De situationer har jeg ikke været ude i endnu. Det er selvfølgelig noget andet at lave ting og sager til familiemedlemmer eller venner, der sætter pris på den slags.

  Kommentar af Henny Stewart — 13. marts 2019 @ 18:28

  • Hvis ikke man selv kan strikke m.m., er der sjældent forståelse for det arbejde der ligger i det. Jeg har også sagt nej til kolleger, der er kommet og har spurgt. Et eksempel: “Jeg har denne her udtjente yndlingssweater. Kan du ikke lige strikke en mage til til mig?” – “Nej.” – “Jamen … hvorfor dog ikke? Jeg betaler selvfølgelig selv garnet!”
   Som om … troede hun mon, at hun så gjorde mig en tjeneste?

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2019 @ 21:04

 4. Synes faktisk dine dækkeservietter er ret flotte! Har aldrig stødt på ordet “Pølsekoncept” – er det en særlig form for patchworksyning?

  Kommentar af Fru Moll — 14. marts 2019 @ 10:01

  • Det er mit eget ord for det – jeg ved ikke, hvad det officielt hedder 🙂
   Du kan se princippet i denne video: https://www.youtube.com/watch?v=AL_fHb7vRoo – googl jelly roll og der vil komme mange hit med forskellige ting, inklusive pølseteknikken.
   Hvis du ønsker andre mønstre (jeg ved ikke om du syr pw), kan man købe dem i nogle pw-forretninger. Auntie Two har lavet flere forskellige, men de sælger kun til forretninger.
   Der er en tutorial i mine dækkeservietter her: https://blog.shabbyfabrics.com/p168/how-to-make-jelly-roll-placemats-and-coasters – den opdagede jeg først, da jeg var færdig med mine 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. marts 2019 @ 11:33

   • Jo, jeg syr også pw (dækkeservietter o.l.) og har set de to youtube om emnet. Det må jeg vist prøve en gang!

    Kommentar af Fru Moll — 15. marts 2019 @ 15:31

    • Det er spændende, fordi det er nyt – god fornøjelse 🙂
     Jeg har købt færdigklippet ‘batting’ her: https://www.stitchsupplyco.com/products/bosal-jelly-roll-batting
     Det gør det 10 gange nemmere. Du kan købe det herhjemme, men det koster 169 kroner for 25 meter. Hos Stitchsupply koster det 24 dollar for 50 yards (45 meter), så det er halv pris. Selv med porto og told kan det betale sig – jeg købte tre ruller 🙂

     Kommentar af Ellen — 15. marts 2019 @ 15:53

 5. Jeg synes, dine dækkeservietter ser fine ud. Men det handler selvfølgelig om, du selv skal være tilfreds. Måske du kan acceptere dem, med hvide tallerkener, som jeg kan se, du bliver foreslået. Det lyder som en god ide.

  Kommentar af Betty — 14. marts 2019 @ 22:32

  • Jeg må dække bord og se, hvordan det ser ud – jeg har kun hvide tallerkener, så den del giver sig selv 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2019 @ 11:23

 6. Det er fine formuleringer du har fundet.

  Kommentar af Jørgen — 16. marts 2019 @ 14:45

  • Det var en ret velskreven bog 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2019 @ 17:37


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.