Hos Mommer

23. februar 2019

Det var fantastisk mad!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:53
Tags: , ,

Vi var, sammen med Pia og Allan, på Holberggård i aftes for at indtage en 10-retters menu. Plus vinmenu – vi fik fem forskellige vine til de ti retter. Plus overnatning, for med en så overdådig menu ville det ikke være fair at forlange at den ene halvdel af os skulle sidde og lade et enkelt glas vin vare hele aftenen, for vi ved jo så glimrende, at hvis de rigtige vine bliver sat sammen med god mad, går det hele op i en nærmest guddommelig enhed.
Det blev derfor en halvdyr fornøjelse, men det var alle pengene værd. Det var så godt, at vi snildt kunne finde på at tage på Holberggård igen.
Hvordan et lille kursussted ved Nyråd tæt på Vordingborg har præsteret at få shanghajet en stjernekok vides ikke, men han er en michelinstjerne værdig. Eller to. For HUlan, det var fantastisk.
Ti retter lyder voldsomt, men det var meget, meget små portioner, så vi var ikke mere end lige tilpas mætte, da vi gik fra bordet. Eller måske vaklede vi en lille smule, for der blev så absolut ikke sparet på vinen til os – vi nåede aldrig at tømme glasset, før de var der igen og skænkede op til os. Vinene var i øvrigt også superbe. Især to af dem; en riesling og en Hilberg-Pasquero Barbera d’Alba Superiore var excellente. Denne sidste købte jeg to med hjem af. De skal nydes ved en speciel lejlighed.
Og nu kommer der billedspam. I får simpelthen samtlige retter ‘serveret’ med titel og tilhørende vin. Bare så I kan blive misundelige …

P1040220P1040221

1) Til venstre på 1. tallerken: Rå laks, citroncreme og spinat, esdragon og sesam; til højre 2) salat med fennikelsyltet kammusling, mayo og rasp.
3) Ristet lange, jordskokkemayo og græskar.
Hertil Riesling Kabinett, Mosel, Hubertushof.

P1040222P1040223

4) Torsk i blomkålscreme, judasøre og purløg. 5) Stegt risotto, røget frilandskylling, mizuna og grønne tomater.
Hertil Chardonnay, Enrique Mendoza, Alicante.

P1040224P1040231

6) Kalvemørbrad, kirsebær, trøffelolie og østershatte. Den tog prisen! Det var aldeles og gennemført suverænt – jeg har ganske enkelt ikke ord til at yde den tilstrækkelig retfærdighed.
7) Confit af gris. Æblechutney og grønkål.
Hertil Hilberg-Pasquero Barbera d’Alba Superiore.

P1040232P1040235

P1040237

8) Kalvebov i rosmarinsky. Urtemos, persillerod, ramsløg og druer i kanel.
9) Vesterhavsost fra Thise Mejeri. Valnødder, karse, grøn jordbærsirup og sødskærm.
Hertil Santa Rosa, Enrique Mendoza, Alicante.

Endelig 10) Cremet is, skovmærkesirup og hvid chokomandel.
Hertil Porto Branco, Barbeito, Portugal.
Og mig, som normalt ikke bryder mig så meget om is … det gjorde jeg i aftes, og jeg kunne have spist meget mere, selv om det var ret nummer 10.

Den eneste ret, jeg godt kunne have levet uden, var den stegte risotto; for Johns vedkommende var det torsken, men ellers overgik retterne hele tiden hinanden i smagsoplevelser.
Vi blev enige om, at vi nok ville have serveret kalvemørbraden efter griseconfitten og kalveboven, men det var trods alt til at leve med, at man havde valgt den nævnte rækkefølge.
Jeg ved godt, at jeg gentager mig selv, men det var godt. Prøv det selv! Hvis I altså alligevel har et ærinde på Sydsjælland. Og holder øje med deres hjemmeside, for dette er ikke noget, der foregår hver uge hos dem.

12 kommentarer

 1. Det lyder meget lækkert.I er godt vant til god mad,da I præcis er hjemkommet fra et dejligt cruise i Syd-Amerika.Gennem hvilket rejsebureau har I bestilt jeres rejse?
  m.v.h. BRIT

  Kommentar af Brit Nielsen — 23. februar 2019 @ 19:36

  • Ja, der blev vi også godt forkælet, men det kunne dog ikke slå dette.
   Vi købte turen gennem Kulturrejser Europa, og Stjernegaard og Albatros har (næsten) den samme tur. Men vi havde den bedste guide 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2019 @ 19:42

 2. Det var nemlig rigtig godt det hele. Man kan godt blive forfalden til ar spise der hver 14. dag, men det bliver nok lidt for dyrt i længden, så nu tager vi en pause, selvom jeg så de næste datoer på skærmen i gangen. Jeg registrerede også at den ene allerede var udsolgt.

  Kommentar af Pigen fra landet — 23. februar 2019 @ 20:25

  • Jeg tror også det ville sprænge vores husholdningsbudget, men det kunne godt nok være dejligt … måske bare en gang om måneden? 😉
   Det er ikke så underligt, hvis deres arrangementer er ved at blive populære!

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2019 @ 20:55

 3. Vesterhavsosten er fra THISE 😉

  Kommentar af Anette — 23. februar 2019 @ 23:48

  • Det er den da! 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2019 @ 9:29

 4. Det ser helt fantastisk ud! Virkelig spændende med mange mindre retter i stedet for tre meget store. Hvor er I gode til at komme ud og opleve.

  Kommentar af Madame — 24. februar 2019 @ 7:08

  • Det var supergodt – og vi er vist lige gode til at komme ud og opleve 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2019 @ 9:30

 5. Det ser forrygende godt ud! Mums 😊

  Kommentar af fiberfryd — 24. februar 2019 @ 18:45

  • Ja, bare med store bogstaver: MUMS 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2019 @ 19:06

 6. Jeg har noteret mig Holberggård og netop den mulighed I benyttede jer af, nemlig overnatningen i forbindelse med middagen. Så måske beretter jeg om en oplevelse derfra engang.

  Kommentar af Jørgen — 25. februar 2019 @ 19:58

  • GOD ide, Jørgen – jeg tror ikke, I vil blive skuffede.

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2019 @ 20:54


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.