Hos Mommer

14. februar 2019

Nu bliver det lidt sjovt

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:58
Tags:

vívoactive® 3I mandags kom John hjem med sit nye Garmin Forerunner 235, som han, efter lidt indkøringsvanskeligheder, fik sat op som han ønskede det.
Med til denne historie hører, at jeg i fire år har haft et Vivofit ur/skridttæller, som jeg har været meget glad for, men da jeg så, hvordan teknikken er udviklet på den tid, var jeg meget fristet til at købe et nyt til mig selv. Og som man måske har læst i forgårs, så var min betænkningstid ikke særlig lang.
Jeg ville ikke have præcis det samme ur som John, men gerne en lidt mere feminin udgave, så det blev et Vivoactive 3 med hvid rem – dog ikke til prisen i det angivne link – Pricerunner er en god ting.
Jeg havde i forvejen Connect-appen til Garmin, så min opsætning gik forholdsvis let, da jeg først havde fået parret uret med telefonen. Og ja, det kaldes det altså …

Min nattesøvn

Min urskiveDet viste sig hurtigt, at mit smartur er smartere end Johns smartur. Med touchscreen, fx; John skal trykke på en masse forskellige knapper, så det er mindre brugervenligt. Mit har lidt flere funktioner; bl.a. en, der gør, at der måles forskelligt når man går på trapper frem for ligeud.
Det endelige slag for John kom i morges, da han fandt ud af, at mit ur, i modsætning til hans, også måler REM-søvnen.
Vi blev enige om, at han skulle prøve at få det byttet til et lige som mit, for efterhånden var han ikke så glad for sit nye ur.

Elgiganten ydede en upåklagelig service og byttede uden den mindste protest, så nu er han ved at indstille det nyenye ur…
Der er vildt mange urskiver at vælge mellem – til højre ses den, jeg har lige nu, men det står godt nok med meget småt, så muligvis har jeg snart en anden – de er gratis og man kan skifte så tit, man lyster.
Der står alt på skiven – også månefasen og solens op- og nedgangstider med borgerligt tusmørke und alles, men det med solen virker kun, hvis gps’en er tilsluttet, og det vil jeg kun have, hvis jeg er i ukendt tærren, for det er noget af en strømsluger.
Man kan ikke helt regne med søvnbilledet – hvis man ligger musestille og forsøger at falde i søvn, bliver det registreret som ‘let søvn’. Jeg vågnede kl. 6 i morges, hvilket ses (da det blev lyserødt), men al tiden fra 6 til 8:30 blev brugt med forskellige aktiviteter på ipadden, og det har snydt systemet lidt – alligevel er jeg ret imponeret over, at mit ‘opstandelsestidspunkt’ er så nøjagtigt (og korrekt) registreret.
Normalt har jeg mellem fem og ni perioder med dyb søvn, så det var en atypisk nat, men jeg følte heller ikke, at jeg havde sovet specielt godt. Til gengæld gik pulsen nærmest i nul (kan ikke ses på dette billede) under den dybe søvn, så jeg blev helt forskrækket, da jeg så pulsgrafen … “Guuud, John, jeg har været død i nat!”

Der bliver, via bluetooth, hele tiden synkroniseret mellem ur og telefon; på mit gamle ur skulle jeg bede om det, og glemte jeg det, kunne jeg miste data, for uret kunne ikke rumme mere end tre uger, så her er livet (igen) blevet lidt nemmere.

Bonusinformation til Lene: Johns fysioterapeut på Næstved Sygehus har sit siddende på anklen, så kan det registrere alt, inklusive pulsen, men hun går altid med lange bukser. Det vil måske se en anelse fjollet ud, hvis man har kjole på, men det er løsningen, når man ikke må gå med ur på armen.

12 kommentarer

 1. Tillykke med uret. Den næste udgave må vel kunne kombinere aktivitet og energiforbrug med forslag til kostplan udfra vegetar, veganer, LCHF, traditionel, altspisende eller kræsen ect. og ønsket vægt 😉.

  Kommentar af Kristine — 14. februar 2019 @ 17:26

  • Tak … det kunne da være fint – især hvis det også kunne tilberede og servere maden for mig 😀

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2019 @ 18:29

 2. Årh… det er fedt! Jeg kan godt lide det gammeldags kronologiske ur på det hvide… (min hjerne kan ikke finde rundt i digital tid!)
  Op til 7 dages batteritid er flot, hvis det holder. Mit lille samsung Gear holder 2 dage.
  Hvor stort er uret på et damehåndled? Jeg synes, de fleste er tvebakstore … Så det har afholdt mig fra at investere, selv om jeg gerne vil have de nye fordele!
  God service fra Elgiganten. 👍
  Og fikst at kunne sætte uret om anklen. Jeg brugte en Omron skridttæller, da jeg var i uniform. Skridttælleren fungerer selvom den ligger i lommen på uniform/taske…

  Kommentar af Anne Holtegård — 14. februar 2019 @ 18:17

  • Der er masser af muligheder også med gammeldags urskive. Det vigtigste er, at man hele tiden, uden at skulle igennem en eller flere menuer, kan se batteriprocenten.
   Tvebakstore er måske så meget sagt, men det er 4½ cm. Det feminine består nok mest i, at det er hvidt, men hvidt virker rent optisk faktisk en del mindre end sort, kan jeg se, fordi John nu har det samme ur. Jeg synes ikke det synes så voldsomt, som jeg frygtede, når det sidder på armen.

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2019 @ 18:33

 3. Spændende med nyt legetøj. Jeg stoppede med at bruge noget tilsvarende da jeg gik 40.000 skridt på en lørdag. En dag jeg brugte på at strikke🤪. Måske skulle man have den på anklen i stedet.

  Kommentar af Anette — 14. februar 2019 @ 19:02

  • Hahaha – mit nye ur lader sig ikke narre på den måde, har jeg kunnet konstatere i dag, hvor jeg har strikket temmelig meget 😀

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2019 @ 19:35

 4. Uh du frister, selv om jeg sidste gang, jeg købte et vivofit ikke kunne få det til at samarbejde med computer. Har I android telefoner?

  Kommentar af Lene — 14. februar 2019 @ 20:11

  • Ja, vi har android telefoner – jeg har ikke prøvet at få uret til at snakke med min pc eller iPad; kun med telefonen.

   Kommentar af Ellen — 14. februar 2019 @ 20:47

 5. Tillykke med din nye wearable. Jeg sad og blev helt fristet, men kom så til at tænke på at jeg tidligere i dag har skiftet batteri i min skridttæller. Det kostede vist 10 kr for de 10 jeg købte for år siden, og det batteri skal nu have lov at gøre gavn.
  Mere alvorligt er spørgsmålet: Hvad skal effekten af investeringen være?

  Kommentar af Jørgen — 14. februar 2019 @ 21:17

  • Pyt da med et batteri til en 10’er. Hvis du kan få glæde af sådan et smartur, er det da det, du skal have nu og ikke om et eller flere år – husk, at i vores alder skal man ikke udsætte noget … 🙂
   Gevinsten er vel, at det skal motivere til at få rørt sig lidt mere, men ellers er det bare sjovt at have sådan et ur.

   Kommentar af Ellen — 15. februar 2019 @ 9:31

 6. Det er giver temmelig god motion for hjernen, at anskaffe nye motionsgadgets 😆 Bliver der overhovedet tid til at gå de daglige skridt? Og sidst, men ikke mindst: Kan man streame strikkepodcasts på dem?

  Kommentar af fiberfryd — 15. februar 2019 @ 1:09

  • Ja, åbenbart, men det er jo også en form for sund motion 😉
   Det skulle ikke undre mig … man kan i hvert fald få masser af musik på den uden at have telefonen med.

   Kommentar af Ellen — 15. februar 2019 @ 9:33


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.