Hos Mommer

7. februar 2019

Selvpineri …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:10
Tags: ,

Hvorfor gør jeg det?
Relateret billedeHvorfor sidder jeg og ser den australske bagedyst og hvorfor i alverden ser jeg bagefter Bake Off: The Professionals (tidligere kaldet Bake Off: Creme De La Creme, og det er netop de tidligere, jeg for tiden ser over TV2Fri), hvor det er professionelle, engelske dessertkokke i hold á tre personer, der dyster i at fremstille de mest fantastiske kager og desserter?
Det er det rene selvpineri – jeg/vi er på diæt (jeg har tabt tre kilo, siden vi kom hjem!) – altså er overhovedet ingen form for søde sager tilladt for vores vedkommende. Ikke engang når vi har gæster; da står ‘desserten’ på ost, hvilket dog ikke er så tosset endda …
Men jeg elsker jo desserter af alskens art. Ikke fordi de skal være hvinende søde, men sukker i desserter kan vel næppe undgås.
Så hvorfor gør jeg det? Hvorfor sidder jeg og kan næsten ikke holde mundvandet inde?

Måske fordi især Creme de la Creme er så eventyrlig imponerende at se – amatørbagerne er skam rigtig gode, men det er intet mindre end fantastisk, hvad de professionelle kan præsentere for seerne og dommerne. Jeg kan i sagens natur kun bedømme udseendet, men min fantasi rækker fint til at forestille mig, hvor helt vidunderligt det må være at sætte tænderne i frembringelserne – også selv om dommerne er yderst kritiske og ofte også ret hårde i deres bedømmelser.

I går så John det også. Han så værten Tom Kerridge (som sidder på bænken i billedets venstre side) i cirka to sekunder, hvorefter han sagde: “Det er da ham, der har stået model til Schreck!”
Det var lidt ondt og måske heller ikke helt rigtigt, men jeg kunne sagtens se hvad han mente, og nu kan jeg ikke se den professionelle Bake Off uden at se Schreck for mig hele tiden.

Den australske bagedyst har i øvrigt haft en lige så ung deltager som vi havde i den seneste danske udgave – bare 16 år var han, og en lige så sød og sympatisk fyr som vores vinder Emil. Den australske Antonio kom helt til finalen, men jeg var næsten klar over, at han ikke ville vinde, for så kunne vi ikke i Danmark have hævdet at have verdens yngste bagedystvinder.
Jeg har set amatørbagedysten fra Danmark, Sverige, England og nu også Australien, og det er ret interessant at se, hvor forskellige opgaverne er fra land til land. Hvis I nu alligevel bare sidder og strikker fordi det ikke er vejr til at gå ud i, kan jeg anbefale at se de forskellige dyster og sammenligne de relativt store nationale forskelle. Eller bare se dem fordi I måske har lyst til lidt visuel forkælelse – det er jo trods alt ikke alle, der strikker og godt kan lide at have tv’et kørende imens …

Reklamer

16 kommentarer

 1. Jeg har også set bagedyster fra de lande, du nævner, og jeg foretrækker klart den britiske. I hvert fald i de gamle havde de en hel masse kultur- og lokalhistorie med, som gav en ekstra dimension. Den danske er jeg holdt op med at se. De laver jo bare kager nu, stort set alle kreeret over samme læst. Den burde hedde Den Store Kagedyst i stedet for Bagedyst.
  M.h.t. om det er selvpineri, så er det ikke sådan for mig. Jeg synes, det bliver for overdådigt og med alt for mange smage blandet sammen. Jeg foretrækker det mere enkelt. Rebildbolle er en af mine favoritter, men den kan man desværre/heldigvis næsten aldrig få.

  Kommentar af Kirsten Kaae — 7. februar 2019 @ 17:43

  • Jeg er enig: Den britiske er bedst – og den svenske er dårligst 🙂
   Også enig i, at variationen er blevet for lille, men jeg ser den alligevel …
   Til gengæld er vi ikke helt enige i det med overdådigheden – og rebildbolle måtte lige googles …

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2019 @ 17:52

 2. Du kan vel passende strikke cupcakes og doughnuts🍩, mens du ser det, for at gøre pinen komplet.
  Til lykke med vægttabet. Har du gjort dig erfaringer (nok) med, om det er lige “nemt” at tabe de samme kilo hver gang via LCHF og holde vægten? Forskning siger, at yoyo-vægt medfører, at den tabte vægt hurtigt tages på og ofte mere til.
  Mvh

  Kommentar af Kristine — 7. februar 2019 @ 18:09

  • Det kunne jeg da … Ikke 🙂
   Mine erfaringer er ikke særlig vægtige (tøhø) endnu, men jeg syntes det gik lidt hurtigere nedad med vægten, da vi startede for 1½ år siden. Det var også hurtigt at tage seks kilo på på to måneder, og det håber jeg ikke kommer til at gentage sig. Det er jo trods alt ikke hvert år, vi er på krydstogt … lige efter jul, oven i købet, så jeg bilder mig selv ind, at dette ikke bliver gentaget. Det er vel strengt taget også kun ‘yo’ endnu, da det er første gang, jeg har svinget mere end et par kilo i vægt siden jeg tabte de 13 kilo.

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2019 @ 21:03

 3. Hehe, det kommer jeg aldrig til at se, men det er ikke hver dag, man kan ønske tillykke med et tab 🙂

  Kommentar af Eric — 7. februar 2019 @ 19:20

  • Det er det ikke, men tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2019 @ 21:04

 4. Fri mig for bagedyster og deslige. Men det er ikke det samme som jeg ikke synes det er fint du ser dem. Hvad er egentlig gevinsten? Det kan vel ikke kun vlre trangen til selvplageri?
  Jeg synes det er langt sjovere at læse dit indlæg end at se bagekampe, og især at se om der er spændende kommentarer, hvad der oftest er – og måske selv formulere et eller andet, som fx. det med gevinsten.
  Og nu skal jeg lige svare på dit spørgsmål til min kommentar i forrige indlæg – så tid til TV har jeg ikke.

  Kommentar af Jørgen — 7. februar 2019 @ 19:32

  • Det er da ellers hyggeligt – selv John holder af at se den danske udgave 🙂
   Gevinsten er vel, at de bliver kendt og dermed ‘brugt’ i forskellige sammenhænge – nogle af dem er da blevet ret verdensberømte i Danmark. Og så er der jo æren … jeg går ud fra, at du mener gevinsten for deltagerne og ikke for mig som tilskuer? Jeg spørger fordi du brugte ordet ‘selvplageri’.
   Der er nemlig næsten altid både gode og spændende kommentarer – det er noget af det bedste ved at blogge.

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2019 @ 21:09

   • Den gevinst jeg taler om er din, jvf. overskriften. Måske er gevinsten hygge og ikke selvpineri.
    Jeg tror egentlig at jeg ikke ser så meget tv fordi det er forstyrret på en måde jeg ikke bryder mig om. Debatten i aftes er et glimrende eksempel.

    Kommentar af Jørgen — 8. februar 2019 @ 7:12

    • Hygge er i højsædet – så meget selvpineri er der skam heller ikke i det, men noget skulle jeg jo skrive 😉
     Jeg ser aldrig debatudsendelser. Jeg synes slet ikke, at bagedysterne er forstyrrede, men det er debatter i tv under enhver form.

     Kommentar af Ellen — 8. februar 2019 @ 10:47

 5. Tillykke med vægttabet. Det er flot, du allerede har tabt tre kg. Jeg har aldrig set en udenlandsk bagedyst, men engang imellem den danske. Mine børnebørn elsker det, og sammen med dem er det jo sjovt. Jeg bliver ikke grebet af det, når jeg er alene.

  Kommentar af Betty — 7. februar 2019 @ 21:47

  • Tak – det gik hurtigt med de første tre, men nu går det langsomt, desværre.
   Børns begejstring smitter 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. februar 2019 @ 10:45

 6. Og de genudsender det igen og igen, så jeg har set alle de bageudsendelser på selv samme kanal, og da jeg kan se dem forskudt og med mulighed for at trykke mig frem i programmet, så kan jeg se en masse på kort tid 🙂 Faktisk er jeg kun interesseret i resultatet af hver opgave og dommerens vurdering,men nu øver jeg mig i langsommelighed. Det går ikke for godt, jeg lægger kabale imens, det var bedre om jeg strikkede 🙂

  Kommentar af Lene — 8. februar 2019 @ 11:22

  • Og tillykke med vægttabet.

   Kommentar af Lene — 8. februar 2019 @ 11:23

   • Tak 🙂

    Kommentar af Ellen — 8. februar 2019 @ 11:43

  • Det er meget nemmere at øve sig i langsommelighed, hvis man har et strikketøj i hånden – så har man ingen hænder tilovers til at betjene tv’et med 😉

   Kommentar af Ellen — 8. februar 2019 @ 11:43


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.