Hos Mommer

1. februar 2019

Brrrr

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:31
Tags: , ,

I forgårs lovede man, at der ville falde en del sne i England fra og med i går eftermiddags. Anna & Aubrey har 40 minutters kørsel med skolebus (hvortil de har 10 minutter i bil, så det er en lang transporttid for dem). Hvis ikke vej- og vejrforholdene er gode, vil chaufførerne ikke tage det store ansvar for andre folks børn. Safety first, og det er naturligvis helt i orden. I forgårs meldte man derfor ud på skolens intranet, at alle non-boarders i går ville få en time før fri. Hvorvidt bussen ville køre morgenen efter, ville der gå besked ud om senest klokken 07. Skolen tilbød, at børnene gratis kunne overnatte på skolen, hvilket altid er muligt, hvis man af en eller anden grund skulle have lyst eller behov for det, men normalt koster det en eller anden sum penge. Det havde nok heller ikke været muligt for alle non-boarders, men lur mig, om der var mange, der tog imod tilbuddet.  
Tim forsøgte dog:
– Children! You can stay on the school tomorrow night! Wouldn’t that be fun?
– And why would we do that??? We can get home an hour earlier tomorrow and we cross our fingers for a lot of snow, so the bus can’t drive. Why on earth should we board, then?
Han kunne godt se, at den ikke blev solgt …
Vejrudsigten holdt, skolebussen aflyst i dag, og børnene har brugt det meste af dagen på at bygge snemænd. Der faldt ganske rigtigt en del sne, men det er allerede tøvejr, så det bliver nok ikke til mere end en forlænget weekend, men det er heller ikke så ringe endda, synes de.

IMG_0284IMG_0155

Denne mængde sne er åbenbart nok til at lukke England ned. Charlottes ord i mailen lød nogenlunde således:
Sne. Fri fra skole. Ingen tog til London. Derfor heller ingen bil til Woodborough. Jubiii.  (Det er i Woodborough, C har sit lille værksted).

En kold Præstøfjord

Vi har det koldt, men vi har ingen sne. Det gør ikke noget.
De par minutter, det tog mig at tage nogle få billeder af fjorden, var rigeligt for mig – det blæser en del, så kulden går gennem marv og ben.
Jeg skal ikke ud og gå tur i dag!

En kold Præstøfjord

14 kommentarer

 1. At dømme ud fra billedet er det ikke mere sne, eller måske knap så meget, som vi fik forleden, men de har måske ikke det store materiel til at rydde? Vinden i Aalborg var ikke så kraftig i dag, så stort set ingen chillfaktor.

  Kommentar af Eric — 1. februar 2019 @ 17:20

  • Deres vinterberedskab er nærmest ikke-eksisterende, og det kommer totalt bag på samtlige kommunale instanser og jernbaner hver eneste gang, der falder en smule sne – også selv om det var forudsagt 🙂
   Jeg håber vores vind snart lægger sig lidt – den chillfaktor er slem for tiden.

   Kommentar af Ellen — 1. februar 2019 @ 17:42

 2. Det er jo næsten som når der falder sne i Grækenland. Intet virker. Mon det bliver værre hvis Brexit skulle vise sig at blive hård?
  Der har været lidt vind af og til, men faktisk synes jeg det har været fint at gå tur den seneste tid – i den henseende er vinteren fin. Men det bliver nu fint når vi i næste måned en enkelt eftermiddag kan sidde ude og nyde en kopkaf.

  Kommentar af Jørgen — 1. februar 2019 @ 18:29

  • Ha – det kan vist ikke blive værre … lige på det punkt.
   Der må være mere læ hos jer end hos os – men ret skal være ret: Det begyndte først at blæse i går.

   Kommentar af Ellen — 1. februar 2019 @ 18:57

 3. Hvor fint! ❤️ Jeg synes nu også godt jeg kunne bruge et lidt forsinket drys med julesne…

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 1. februar 2019 @ 19:05

  • Okay, et drys er i orden, men så heller ikke mere 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. februar 2019 @ 19:06

 4. Dette med sneproblemer er en relativ størrelse. En nordmand jeg gik på landbrugsskole med havde megen morskab af det radioens Lars E. Chistiansen kaldte snekaos og ufremkommeligt. Han kørte glad rundt i sin lille VW-boble hele vinteren 78/79, hvor Lars E. med få timers mellemrum vinteren igennem erklærede landet i undtagelsestilstand. For ham var sneproblemer noget helt andet og større.

  Kommentar af natural2222 — 2. februar 2019 @ 6:13

  • Ja, det er sandelig relativt – lige så meget nordmændene griner af os, griner vi af englænderne. Vi må ikke håbe, Norge finder ud af, hvor slemt det står til i UK, så dør de da af grin 😀
   Og så kunne Lars E altså noget med at få fem fnug til at lyde som som en landsdækkende katastrofe! Jeg kunne ikke lide ham – det var virkelig “ulven kommer”, så det baskede.

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2019 @ 10:22

 5. Mon ikke ethvert barn ville blive glad for en snevejrsdag og en fridag fra skolen, så der rigtig kan leges igennem, og det uanset hvor glad, man ellers er for at gå i skole, men herhjemme skal der meget, meget mere til før der er udsigt til fridage.

  Kommentar af Pigen fra landet — 2. februar 2019 @ 7:58

  • Umiddelbart kender jeg ingen børn, der ville blive skuffede over en snefridag 🙂
   Og ja, der skal noget mere til herhjemme.

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2019 @ 10:23

 6. Sne er bare skønt! (Men sjap, ikke så meget).
  Som barn oplevede jeg en enkelt gang, at vi blev sendt hjem fra skole p.gr.a. voldsomt snefald. Det var meget spændende at stride sig gennem snefald og driver! De store børn fik til opgave at følge os små helt hjem. Den gik nok ikke i dag, hvor stort set alle hjem står tomme midt på dagen 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 2. februar 2019 @ 9:07

  • Sne er dejligt, hvis det kunne blive væk fra vejene. Jeg er blevet lidt af en kylling på mine ældre dage.
   Jeg kan ikke huske at have haft snefri, men det må jeg næsten have haft mere end én gang – vi boede jo langt ude på landet.

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2019 @ 10:25

 7. Snefridage var ikke noget, der blev meldt ud da jeg var barn. Men dem på landet måtte af og til blive hjemme. Der var der også forskel, jeg gik i klasse med den tidligere statsministers bror (Anders Fogh) og de havde fem kilometer til skolen, men de dukkede altid op uanset vejret. Og det var på cykel.
  Her hos os nyder jeg sneen lige så meget som dine børnebørn 🙂

  Kommentar af Lene — 2. februar 2019 @ 10:59

  • Det var nok også sådan det var hos os: Det blev ikke gjort officielt. Vi havde 4½ km i skole, men var nok lidt mere pjevsede end Anders Fogh og hans brødre 🙂
   Nyd det endelig – det varer nok ikke så længe …

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2019 @ 11:35


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.