Hos Mommer

29. januar 2019

Det må vi have gjort noget ved …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:15
Tags: ,

Jeg har en skuffe i reolsystemet dedikeret til rejsepapirer, og siden vi gik på pension, har der konstant ligget en eller flere rejser og ventet på os. En af årsagerne er selvfølgelig, at vi forholdsvis tit er i England, og at jeg altid bestiller disse rejser i god tid.
Når vi lejer sommerhus i Jylland, er jeg også altid i god tid for at have et så stort udvalg som muligt.
Det var derfor helt forkert, at skuffen var tom, da vi kom hjem fra Sydamerika. Ingen ventende rejse – hverken stor eller lille. Det var helt forkert, for der skal altid være en rejse at se frem til, så i de seneste par dage har jeg arbejdet på at gøre alvor af at få set på den næste englandstur, som bliver i maj, og som, udover naturligvis at besøge familien derovre, denne gang skal gå til Lake District i det nordlige England. Vi har været der før, men det er 32 år siden, så det tåler efterhånden nok et gensyn – og det bliver det så alligevel ikke, for vi skal for det meste se andre steder end sidst. 
Sagen er undersøgt, FDM er kontaktet; vi fik en laaang sludder om England, og alle de foreslåede B&Bs er bookede. Nu skal jeg bare have anskaffet nogle færgebilletter.
Lake District er SÅ smukt et område.

Ydermere kom der endnu en rejse i skuffen i dag.
Ditte har nemlig sørget for at booke vores fælles tur til Færøerne og Island i september. Det bliver første gang, vi skal på ferie med venner, og vi glæder os rigtig meget.
Vi skal sejle fra Hirtshals til Færøerne til Island til Færøerne og tilbage til Hirtshals – altså endnu et krydstogt … vi er slet ikke til at stoppe igen, når vi først kommer i gang, åbenbart.
Desuden skal jeg se at få set på nogle flybilletter, også til England, men det er først til juli, så det haster ikke voldsomt.
Charlotte har inviteret hele sin danske familie til at komme over og besøge dem i juli, og det lader til, at de fleste vil kunne få det til at passe ind i ferieplanerne. 17 kan det blive til, hvis alle kommer, plus at de som bekendt selv er fire, så der skal lige sørges for nogle sovepladser, men hun er i gang med planlægningen, så det går vist – de tre af sengene kan nøjes med at være de billige børnesenge fra IKEA, plus to juniorsenge, som hun har gemt fra A&A, og de sidste 12 skal hun nok finde, siger hun – de otte af dem findes allerede, og hun er ved at gøre et sjældent brugt værelse i stand; der vil hun anbringe en dobbelt sovesofa og en køjeseng.
Det bliver da noget af en festuge …
Man må aldrig gå ned på planer! Hverken af den ene eller den anden slags.

24 kommentarer

 1. I er da helt ustyrlige 🙂

  Kommentar af Lene — 29. januar 2019 @ 19:17

  • Hehe – er det så underligt, at vi glædede os til at blive pensionister? 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2019 @ 19:26

 2. Rejseskuffen må ALDRIG være tom – der skal altid være et forventningens bolsje, man kan sutte på. Der kommer måske en tid, hvor man bliver for gammel og vag, men så må man fylde skuffen med erindringer. Det er godt, at I har et program 🙂

  Kommentar af Eric — 29. januar 2019 @ 19:22

  • Den må nemlig ikke være tom, nej, og selvfølgelig kommer den dag, hvor man må fylde den med noget andet end rejseplaner, men den bro krydser vi, når vi når til den 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2019 @ 19:27

 3. Det er godt der er råd for at fylde godt op i rejseskuffen når den nu er tom.
  Jeg er lige set på området syd for Elben ud mod havet. Der er vist et Unesco-sted dér. Kunne det lade sig gøre at kombinere det med at se frugttræerne blomstre i Altes Land, kunne det være et godt sted at tage til.

  Kommentar af Jørgen — 29. januar 2019 @ 20:00

  • Ja, det er godt – og det lyder også godt, at du igen er ved at lægge planer for en ny tur.
   Jeg googlede lige Unesco-stedet, du nævner – det landskab ser meget spændende ud; det er helt sikkert en rejse værd! God tur 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2019 @ 21:32

 4. Haha, I får aldrig nok! Jeg har det fint med en enkelt rejse i min (ikke eksisterende) skuffe 😄
  Men mon ikke det bliver rigtigt godt? Eneste anke er, at vi ikke stopper på Shetlandsøerne – man er vel dedikeret strikker 🧶

  Kommentar af fiberfryd — 29. januar 2019 @ 23:59

  • Det gør vi forhåbentlig ikke 🙃
   Jeg tror det bliver rigtig godt, men jeg er enig i, at det er lidt ærgerligt at misse Shetlandsøerne.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2019 @ 9:33

 5. Det var da godt, at skuffen kunne blive fyldt lidt igen!
  Aah, dejlige Lake District. Jeg kan anbefale Patterdale Hall Estate som overnatning – og at udforske hele området deromkring. Jeg skrev lidt om det på min blog, da vi var derovre. Men der er nok smukt alle steder. Jeg glæder mig til at se billeder!!!

  Kommentar af conny — 30. januar 2019 @ 14:00

  • Alle overnatningerne er booket, men området skal udforskes, for ja, der er så smukt, så smukt.
   Og billeder kommer der helt sikkert 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2019 @ 14:53

 6. Det lyder bare helt aldeles … vidunderligt!

  Kommentar af Anne Holtegård — 30. januar 2019 @ 14:46

  • Ja, ikke sandt? Det synes vi også 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2019 @ 14:54

 7. England fås vel ikke bedre end i maj, når det er inkl. besøg hos dine nærmeste? Lake District lyder interessant, men det skotske højland står højere på min rejseønskeliste.
  Jeg troede, der var noget med, at du ikke forlod haven i juli, men regler kan selvfølgelig gradbøjes – især når det gælder det engelske afkom – så jeg venter på den dag, hvor du lovpriser togrejser🛤🚂😉.
  God tur i Atlanterhavet og med jeres første skuffeselskab. Jeg ville også have valgt at anduve🛳, men (gen🇫🇴)besøge🇮🇸 et af rejsemålene i længere tid – heldigvis er smag og behag forskellig. Med mindre I står meget tidligt op på afrejsedagen, så får I svært ved at nå at komme frem rettidigt til indcheckning i Hirtshals. Må jeg foreslå, at I tager en overnatning i (nærheden af) Tversted og ankommer tids nok dertil til at kunne besøge Marianne Isagers butik der og keramiker Dorthe Hansens cafe i Sørig. Hvis I vælger overnatning, så er det ikke for tidligt at booke nu.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 30. januar 2019 @ 16:03

  • Vi kan bedst lide det hele i UK og Irland i maj. Skotland besøgte vi sidst i 1998, så vi mente, at det efterhånden måtte være Lake Districts tur – men der er også dejligt og smukt i Skotland.
   Jeg har ikke selv bestemt det besøg i juli – det var jo Charlotte, og der gik hensynet til skolesommerferier forud for hendes forældres præferencer.
   Jeg holder meget af at køre i tog, men der hvor toget kan komme, kan bilen også, og så længe vi kan køre bil, vil vi hellere det, fordi den kan bære meget mere end vi selv kan.
   Tak for tip til hirtshalsnærhedsovernatning – jeg er enig, og jeg vil booke to værelser et passende sted.

   Opdatering: Det tager kun 4½ time at køre derop, og da halvdelen af den anden part er arbejdsramt, er det nok smartere at køre ved ved 7-8-tiden lørdag morgen, men jeg tager lige en snak med dem.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2019 @ 19:31

   • Afgang kl. 7 lyder rimeligt, så evt. forsinkelse f.eks. pga. uheld på motorvejen ikke hindrer indcheckning i tide. Jeg har siddet og ventet længe, fordi nogle var kørt sammen i Limfjordstunnellen.
    Hvor lang tid man skal have om morgenen for at kunne være afsted kl. 7 er selvfølgelig forskellig. Jeg ville skulle op kl. 5:30, hvilket, jeg synes, er tidligt, men nogle er nok mere morgenfriske og hurtigere til de nødvendige gøremål (morgentoilette, morgenmad, frokostmadpakkesmøring og aflukning) end jeg. Under alle omstændigheder ved I jo selv bedst.
    Mvh.

    Kommentar af Kristine — 31. januar 2019 @ 12:04

    • En times tid er nok, men intet er for tidligt, når man er på vej på ferie 🙂

     Kommentar af Ellen — 31. januar 2019 @ 12:15

 8. Åh, I kan godt glæde jer. Nogle gange ville jeg næsten ønske, at jeg aldrig havde været på hverken Færøerne eller Island – udelukkende fordi jeg så havde mit første møde med de to skønne lande til gode. Jeg hæfter mig ved, at I skal sejle til Færøerne. Det tror jeg er at godt valg ….

  Kommentar af Fru Z — 30. januar 2019 @ 18:47

  • Et gensyn er også godt 🙂 Bortset fra, at vi ikke tidligere har været på det østlige Island – og Færøerne bliver første gang, men måske ikke sidste, for det bliver et ultrakort besøg.
   Jeg kan godt huske din beskrivelse af landingen på Færøerne 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2019 @ 19:05

 9. Sikke mange spændende rejser, du nu har at se frem til. Det er jo godt. Jeg drømmer om at se Sydamerika igen, Bahia (i midten) og Venezuela (når borgerkrigen er slut) og Equador med bjerge og folkemusik – efter at have lært noget ordentligt spansk og braziliansk! men jeg har også mere nærliggende muligheder, som jeg ser frem til. Det mest ligetil er at være turist i København i nogle dage her til sommer – helst når der er jazz-i-gaderne (Copenhagen Jazz Festival).

  Kommentar af Donald — 30. januar 2019 @ 22:44

  • Så du har været i Sydamerika! Spændende! Og drømmene skal man altid have 🙂
   I er vist mange, der ser frem til den jazzfestival – men der er da nok også helt sikkert fest og farver i hele byen i den periode.

   Kommentar af Ellen — 31. januar 2019 @ 9:59

 10. Sikke nogle spændende ferieplaner I har! Jeg elsker England, men jeres kommende tur til Island og Færøerne lyder helt fantastik.

  Kommentar af Madame — 31. januar 2019 @ 9:41

  • England er bare det bedste! Men det er også rart at se og opleve nye lande og kulturer.

   Kommentar af Ellen — 31. januar 2019 @ 10:00

 11. Godt med planer, og Lake District er vidunderlig. Vi lejede et hus laaangt væk fra alting deroppe i flere år i træk, og det var så skønt. Men nu er det efterhånden længe siden, så området står også på min ønskeseddel nu (vi var selvfølgelig i nærheden, da vi var i Yorkshire i 2017). Nåmen lige nu har jeg ingen planer, for jeg vil lige se, hvad det bliver til med alt det rod, der er i UK lige nu. Især og først og fremmest om der sker ændringer m.h.t. at tage en hund med. Der HAR været raslen med sablerne fra franskmændene om, at englændere, der vil have hunde med over til kontinentet, skal have 3 måneders “karantæne”, og det kunne ligne englænderne at give igen af samme skuffe. Også selv om der ingen grund er til det fra nogen af siderne… Lidt “spændende” at se, hvad det hele bliver til. Uanset hvad rejser vi i slutningen af marts… MED hund. HVOR vi så skal hen, må vi se til den tid… 😦

  Kommentar af Mia Folkmann — 31. januar 2019 @ 11:25

  • Det er simpelthen noget fis – og nok bare rent ‘hævntogt’, for hvorfor skulle karantæne pludselig være nødvendigt? Pjat … men de taler også om, at vi skal til at have visum til England. Jeg ville sådan ønske, at politikere kunne se at blive voksne! Vi andre er desværre nødt til at rette ind, uanset hvad de måtte finde på, så ja, det er lidt spændende hvad det hele ender med.

   Kommentar af Ellen — 31. januar 2019 @ 11:34


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.