Hos Mommer

23. januar 2019

Buenos Aires – tangoshow og La Boca

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:19
Tags: , ,

Verdens Bedste Guide havde lovet os at udmatte os totalt således, at vi ville være i stand til at sove på den lange tur hjem. Om lørdagen var der føromtalte ranch, som lå 100 km uden for Buenos Aires. Herfra kom vi hjem lidt i kl. 18 og havde et par timer til at komme i bad og få noget andet tøj på. Vi steg af båden igen, blev hentet i bussen og kørt ind til et sted, hvor der ville blive serveret en trerettersmenu plus vine, og efter det et tangoshow, hvor temaet – for kostumernes vedkommende – ville strække sig fra tangoens fødsel og op til vore dage.

P1040143

Gruppebillede 3 - TangoshowDet var et pudsigt sted, hvor man følte sig sat tilbage i tiden, hvad der selvfølgelig var bevidst. Det var nærmest 20’er-stil, uden jeg skal forsøge at gøre mig klog på, hvorfor jeg lige synes det, men det var min første tanke, da jeg kom ind.
Længere inde end på billedet herover kom man ind i en stor sal med en scene i den ene ende. Ovenover scenen en balkon til orkestret. Michael tog et billede til os, og jeg vil lige pointere, at tyk er jeg altså heller ikke blevet på turen, men jeg læner mig åbenbart lidt for mageligt tilbage i stolen …
I øvrigt var vi blevet for godt vant på skibet, for den mad vi fik her, var ikke god. Den var faktisk ret dårlig. Altså ikke som i rådden eller noget, men elendigt tilberedt. Manden overfor John er kok, og han kunne absolut heller ikke lide maden. Det gjorde det heller ikke nemmere, at vi alle stadig var mere end halvmætte efter alt det kød på ranchen.
Kl. 22:30 begyndte tangoshowet, som varede i 1½ time. Det var ½ time for langt, selv om det var virkelig flot at se på – det var ikke de rene amatører, de havde kapret til at danse – men også her havde det nok noget at sige, at vi allerede var kørt trætte, inden showet begyndte.
Vi var tilbage på båden en halv time efter midnat. Nu skulle der pakkes (færdig), og kufferterne stilles ud på gangen, hvorefter nogen ville hente dem og bringe dem til terminalen, hvor vi kunne afhente dem søndag morgen..

Buenos Aires' vartegn

..hvor vi efter udchekning atter blev hentet af bussen og kørt rundt i Buenos Aires (med adskillige gange ud og ind af bussen til diverse fotostop) frem til klokken 14, hvor vi blev sat af i lufthavnen.
Da var vi allesammen blevet grundigt trætte, og alle i gruppen sov vist en del mere, end vi havde gjort på vej hertil, så de 13 timer til Amsterdam føltes ikke helt så slemme.

P1040175P1040182

Første billede efter tangoshowet er Buenos Aires’ vartegn: En tulipanlignende blomst, der folder sig sammen om natten og folder sig ud igen om morgenen.
Herefter følger tre billeder fra det farverige kvarter La Boca, som er et must, når man er i Buenos Aires. Jeg vil nøjes med tre billeder af de mange, jeg tog, men prøv at klikke på mit link til kvarteret, så skal I bare se.

P1040183

Vi var inde på kirkegården, hvor alle de rige har ‘lejligheder’. Man køber en plads for temmelig mange penge og opfører et større eller mindre mausoleum.
Her så vi Eva Perons gravmæle, hvilket var årsagen til vores besøg. Det var dog næsten umuligt at tage et godt billede af det, fordi hendes ‘gade’ var ret smal, men det er det herunder med blomsterne på døren.

P1040158P1040159

Byen overraskede os på den go’e måde. Den var flottere og noget mere spændende, end vi havde regnet med. Her kunne vi godt tilbringe nogle dage, men jeg var nu alligevel glad for, at vi skulle hjem. Vi har fået så mange indtryk med os, at det vil tage lang tid at bearbejde dem alle.

Nu tror jeg ikke, der kommer mere om krydstogtet, så I slipper for at høre mere fra mig desangående. Der kommer muligvis på et tidspunkt nogle konklusioner og/eller betragtninger over fordele og ulemper ved den ferieform, men selve turbeskrivelserne/oplevelserne må det vist være nok med nu.

30 kommentarer

 1. For min skyld må du gerne komme med flere indlæg, jeg har nydt at være med jer. Jeg kan ikke rigtig regne ud om I er kommet hjem, men velkommen, når I kommer hjem 🙂

  Kommentar af Lene — 23. januar 2019 @ 17:29

  • Tak for ordene og velkomsten – vi kom hjem mandag aften 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2019 @ 18:56

 2. Man kan blive overmæt af såvel oplevelser som mad. Tak for at vi kunne være med på turen!

  Kommentar af Eric — 23. januar 2019 @ 19:35

  • Det kan man nemlig – og velbekomme; det var hyggeligt, at du gad rejse med 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2019 @ 20:52

 3. Tak for turen, interessant, jeg har selv været på en kortere krydstogtstur og derfor vil jeg se frem til dine samlede konklusioner/betragtninger om krydstogt som ferievalg.

  Kommentar af Anni — 23. januar 2019 @ 19:36

  • Velbekomme – mon du tager på et togt til? Din sidste bemærkning forpligter jo til at skrive det indlæg 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2019 @ 20:54

 4. Du ser godt ud i den smukke bluse og flotte sjal😊!
  Tusind tak for den spændende tur, du tog os med på, og for alle de fine billeder.

  Kommentar af Gitte — 23. januar 2019 @ 21:55

  • Jamen dog … tak for de pæne ord, Gitte 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 10:06

 5. Det har været spændende at læse dine indlæg og se billederne fra jeres tur. Sydamerika har aldrig stået på min ønskeseddel, men nu har jeg jo næsten været der 🙂
  I blev fyldt op med indtryk og oplevelser lige til det sidste, så jeg forstår godt, I trængte til at komme hjem.

  Kommentar af Betty — 23. januar 2019 @ 22:20

  • Det lyder måske lidt fjollet at sige i denne sammenhæng, men jeg har heller aldrig ønsket mig at komme til Sydamerika 🙂
   Det var alene tanken om at komme rundt om Kap Horn, der triggede lysten, og så passede det mig fint, at vi skulle sejle rundt og dermed kun ind nogle få steder. At det så var mere spændende, end jeg havde regnet med, gør selvfølgelig ikke noget, men det har såmænd ikke engang givet mig lyst til at se mere af Sydamerika.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 10:09

 6. Jamen, jeg har da nydt turen -helt uden at blive udsat for søgang og buffet-fristelser.
  Så er det hjem til en kølig, men smuk vinter.

  Kommentar af natural2222 — 24. januar 2019 @ 6:39

  • Dejligt at høre, Farmer – og så har du da sparet dig selv for at tage fire kilo på …
   Vinteren er kølig, men er endnu ikke specielt smuk – ikke her, i hvert fald, hvor vi ikke er nået længere end til den brune vinter – altså ingen sne.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 10:12

 7. Tak for turen og velkommen hjem til kulden.
  Lidt ærgerligt at slutte af med sikkert udmærket underholdning, som bare kommer på det forkerte tidspunkt. Kl. 22.30 er for sent for mig til at nyde noget – også selvom det er ferie.

  Kommentar af conny — 24. januar 2019 @ 8:43

  • Velbekomme og tak.
   På en normal aften hjemme i DK ville vi sandsynligvis også være gået i seng kl. 22:30, men skibet var fra starten indstillet på latinamerikanske rytmer. Således var vi hver aften booket til den sene seating i hovedrestauranten, hvilket var 20:30, så vi var aldrig færdige med middagen før 22:30. Det vænner man sig hurtigt til, men vi var ekstra trætte på tangoaftenen 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 10:16

 8. Jeg har moret mig med at følge turen på krydstogtskibet via app’en Marine Traffic. Celebrity Eclipse sejler ufortrødent videre, er nu næsten fremme i Ushuaia. Men det var nu sjovere at følge, når man “kendte” nogen ombord!

  Kommentar af Mads Madsen — 24. januar 2019 @ 9:32

  • Så du har også købt Marine Traffic? Pudsigt … og jeg er ganske enig i, at det er sjovere at følge, når man kender nogen på skibet – uanset hvor perifert man kender dem. Vi kender en, der skal cruise rundt i Caribien med Eclipses søsterskib om få uger, så der skal vi til at følge et skib 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 10:18

 9. Velkommen hjem igen (antager jeg?) – og tak for turen. Sydamerika står højt på vores ønskeliste, men det passer os bare ikke så godt, at det er en vinterdestination (dansk vinter). Men vi skal nok komme derover en gang. Lige nu taler vi om Peru i påsken til næste år

  Kommentar af Fru Z — 24. januar 2019 @ 11:02

  • Tak, ja, vi var hjemme mandag aften.
   Lyder spændende, men lykkes det ikke, må I vente, til I jobstopper – så er det jo ligemeget, hvornår på året man tager på ferie. Faktisk er det ideelt i januar, fordi den er så lang og kedelig; jeg vil hellere nyde sommeren herhjemme.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 13:05

   • Jo, men gemalen vil jo gerne stå på ski om vinteren, så så længe hans ben holder, er det prioriteter i vinterferien. I hvert fald for ham 😉

    Kommentar af Fru Z — 24. januar 2019 @ 18:49

    • Nåhrh, det er det, det handler om 🙂

     Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 22:16

 10. Jeg kan godt forstå, at I efter alle de spændende indtryk var glade for, at I skulle hjem. Det har været en stor fornøjelse at læse om.

  Kommentar af Madame — 24. januar 2019 @ 11:11

  • Tak … det er dejligt at være ude, men det er også altid rart at komme hjem igen.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 13:05

 11. Vil lige fortælle dig, at blogtræffet i Gavnø Slotspark bliver søndag den 28/4 🙂

  Kommentar af Madame — 24. januar 2019 @ 12:29

  • Herligt – min foretrukne dato – det er noteret, tak.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 13:06

 12. Det tangoshow gad jeg godt have set og hørt! Argentinsk tango, ægte tango altså, er noget helt andet, end det man ser hos pailletglinsende sportsdansere eller i vild med dans! Astor Piazolla har skrevet noget af det smukkeste tangomusik, efter min mening.

  Men det var da ærgerligt, at maden var dårligt tilberedt og at showet føltes for langt. Men man kan jo blive overmæt, både i maven og på oplevelser.

  Kommentar af Henny Stewart — 24. januar 2019 @ 14:46

  • Nu ser jeg hverken vild med dans eller dansekonkurrencer, for det siger mig normalt ikke noget, men det her var flot, det kunne selv en ignorant som mig se. Og samme ignorant kender så heller ikke Astor Piazolla, men det kunne YouTube ændre på 🙂
   En del af det har givetvis været mæthed, men selv om jeg havde været skrupsulten, ville jeg ikke have været imponeret over maden.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 16:50

 13. Jeg er vild med argentisk tango, så jeg ville nok ikke have syntes, at showet var for langt – hvis de vel at mærke dansede godt. Jeg er også vild med tangomurmaleriet fra Buenos Aires.
  Og jeg giver overstående kommentator ret: Piazzolla var en mester, når det drejede sig om at skrive smukke tangoer, men Carlos Gardel var nu heller ikke så ringe, selv om han vist kom fra Frankrig.

  Kommentar af Kirsten Kaae — 24. januar 2019 @ 16:26

  • Som jeg skrev til Henny, så er jeg ikke så meget til dans, men selv jeg blev lidt betaget og kunne godt se, at de alle var meget dygtige. Der skal både flyttes og flettes ben temmelig hurtigt!
   Jeg har lige YouTubet Astor Piazolla, men det er noget andet at høre tangomusik her i en kold januar, når man lige har oplevet det i dets hjemland 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2019 @ 16:53

 14. Tak for også denne indføring i Buenos Aires bydele, herunder det fine billede af Rasputins samovar.

  Kommentar af Jørgen — 25. januar 2019 @ 13:54

  • Velbekomme, Jørgen 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. januar 2019 @ 18:15


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.