Hos Mommer

10. januar 2019

Hårdt vejr i Magellanstrædet

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:52
Tags: , , ,

Vi lagde ellers så fint ud med at finde os en god plads ved et af vinduerne i baren øverst og forrest i skibet, mens vi sejlede gennem de smukke passager i Magellanstrædet.
God udsigt fra første parket.
Jeg tog kun nogle få billeder indefra, for jeg havde ikke medbragt overtøj. De blev derfor meget blå pga. de let tonede ruder. John gik lidt ud, men kom hurtigt ind igen, for vinden blæser frisk og kold. Magellanstrædet var dog ganske smukt at sejle igennem, så jeg var glad for vores gode plads.
Der var i øvrigt en quiz om almenviden, mens vi var der. Vi dannede et team med et andet dansk par, og tilsammen svarede vi rigtigt på så mange spørgsmål, at vi fik en førsteplads – dog delt – men vi var kun tre hold, der fik 14 point; andenpladsen havde bare scoret 10 point. Vi deltog, fordi de lagde ud med at spørge hvem der i 1967 gik fra venstrekørsel til højrekørsel. Rundt omkring os sagde amerikanerne, at det havde de da ikke den ringeste ide om. Nogle havde svaret Irland, men vi vidste jo, at det var Sverige, og så fik vi blod på tanden. Vi havde kun to forkerte (vi svarede slet ikke på dem), selv om et par af svarene var rent gætteri. Lidt heldig har man lov at være. Præmien var lodder til et eller andet, men vi syntes, at æren var fin.

1. klasses udsigt til MagellanstrædetMagellanstrædet

Klokken 11:30 blev de fleste smidt ud herfra, fordi der skulle foregå et eller andet med kaptajnen, som de havde glemt at invitere os med til.
Vi gik derfor i kahytten og slappede af, indtil uret viste kl. 13, hvorefter vi igen tog den til 14. etage for at indtage frokosten.
Her mødte vi et par, som var med Stjernegaard rejser, og som både kendte Præstø og Havdrup. Dem fik vi en hyggelig rejsesnak med. De forlod bordet, da vi skulle til desserten, for da havde de allerede siddet der i 1½ time og trængte til et hvil.
Nu begyndte båden pludselig at rulle og at gynge, hvilket kom bag på alle, også personalet, for hvem adskillige glas og tallerkener røg på gulvet.
Det blev værre og værre, så John og jeg besluttede at gå i kahytten igen, hvor vi kunne lægge os på sengen – så kunne vi da ikke falde …

P1040058

På gangen mødte vi ham, der gør rent i vores kahyt (to gange om dagen!); han spurgte, om vi var okay, til hvilket vi svarede ja.
Vi er også okay, men det er ret slemt, dette her. Vi bor på 6. dæk, så vi er allerede halvhøjt oppe, men det er ikke kun regn, vi får smidt på os, når vi går ud på balkonen – skumsprøjtet når vist helt op på øverste dæk.
Den ruller og hugger, men indtil videre er det faktisk ret sjovt – det er det, når man ikke er søsyg (banke, banke under bordet).
Stewarden sagde, at det ville vare resten af eftermiddagen, så skulle det løje af igen. Indtil videre er det sandelig ikke nemt at holde baligelancen.
Hele dagen i morgen (vi skal i land allerede klokken 07) er vi i Puntas Arenas og omegn, hvor de har lovet mellem 0 og 5 grader, så det er godt, jeg tog skiundertøjet med.

14 kommentarer

 1. Ja, godt med lange underbukser og lign, når det er så koldt 😉 Men ih altså nogle høje bølger. Ikke helt vild med dem… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 10. januar 2019 @ 19:41

  • Vi har heldigvis taget højde for dårligt vejr – rent tøjmæssigt. Bølger er kun sjove, hvis man er søstærk, men indtil videre går det fint 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 20:18

 2. Er det ikke netop det, havet syd om Sydamerika er kendt for; pludselige og voldsomme vejrskift? Så får I den oplevelse med 🙂 Håber, I kan holde søsygen på afstand? Kan I forresten slå sengeheste op på sengene, så I ikke dratter ned, hvis det bliver rigtig slemt?

  Kommentar af Fruen i Midten — 10. januar 2019 @ 22:25

  • Jo, jeg troede bare, at vi skulle endnu længere ned, men det kom altså nu. Det gør ikke spor; det er jo en del af oplevelsen 🙂
   Der er ikke sengeheste, men så slemt bliver det forhåbentlig ikke, for så er skibet jo nærmest ved at kæntre, hvis man ligefrem kan falde ud af sengen. Jeg har sejlet til Newcastle i orkan, og ikke engang der var jeg ved at blive smidt af, selv om det var slemt nok 🙂
   Vi er ikke spor søsyge, og det endda uden at have indtaget kemiske hjælpemidler!

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 22:51

 3. Håber I klarede jer igennem uden søsyge, jeg var formentlig allerede gået i seng. Søvn plejer at være mit middel mod søsyge.
  Her til morgen fik jeg kigget på et kort, jeg er så dårlig til landene i Sydamerika, så jeg tog mig lige en geografilektion i Chile og de steder I havde været 🙂

  Kommentar af Lene — 11. januar 2019 @ 7:05

  • Indtil videre går det glimrende 🙂
   Nogle – de fleste – af landene kan jeg placere, men jeg er elendig til byerne, så du er bestemt ikke alene, Lene 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. januar 2019 @ 20:53

 4. Jeg skal love for, I oplever noget – jeg håber, vinden har lagt sig nu. Hvor var det godt, du tog skiundertøj med, når der er varslet mellem 0 og 5 grader!

  Kommentar af Madame — 11. januar 2019 @ 7:18

  • Ja, det var godt. Det blev så ikke så koldt, men det blæser virkelig meget, så chill factor gør, at det føles pivkoldt.

   Kommentar af Ellen — 11. januar 2019 @ 20:55

 5. Hårdt vejr på søen kan være hårdt for nogle maver. Heldigvis har jeg ikke oplevet søsyge på egen krop; jeg håber, I kunne nøjes med at lægge jer.
  Nu har jeg måske ikke fået læst godt nok op på jeres tur, men skal I ned at se på Antarktis, eller er Magellanstrædet det sydligste, I kommer?
  Hvor bliver der bare tanket op på oplevelsestanken hos jer. Der bliver noget at fordøje, når I er tilbage i Den stråtækte.

  Kommentar af conny — 11. januar 2019 @ 9:38

  • Vær du glad for det, for det er rædsomt at være søsyg, men indtil videre har vi klaret det fint.
   Nej, ikke Antarktis. Det sydligste bliver Kap Horn, som vi sejler forbi i overmorgen.
   Vi oplever meget, men tempoet er langsomt, fordi vi sejler, så sjælen kan sagtens følge med.

   Kommentar af Ellen — 11. januar 2019 @ 20:58

 6. Fint med snak omHavdrup og Præstø, går jeg ud fra, og med god viden om ventrekørsel.
  Er I kommet til at tænke på sidste års sørejse til England, når det aktuelt blæser som et par havfugle?

  Kommentar af Jørgen — 11. januar 2019 @ 13:59

  • Nok mest snak om vores og deres mange rejser 🙂
   Vi har tænkt på englandsturene, ja … vi har haft flere temmelig vippende af slagsen, men dette var første gang, jeg klarede kraftig søgang igennem uden medicin.

   Kommentar af Ellen — 11. januar 2019 @ 21:01

 7. Ser ud til, at I har det utroligt sjovt! Lige bortset fra stormvejret. Det kan jeg ikke lide at være ude i, selv ikke efter mange år med sejlbåd (eller måske netop derfor). Jeg kunne godt forestille mig, at flere blev søsyge, og så lige efter frokosten ;O(

  Kommentar af Lene (Canada) — 11. januar 2019 @ 19:47

  • Vi har det herligt 😀
   Jeg ville have været skræmt fra vid og sans i en sejlbåd, men på så stort et skib føler jeg mig helt tryg.
   Vi oplevede ingen søsyge personer, men der var mange, der gik ned i kahytterne 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. januar 2019 @ 21:06


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.