Hos Mommer

9. januar 2019

Vulkaner, vandfald og verdens mindste kok

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:28
Tags: , , ,

I går lagde skibet til ved Puerto Montt, og vores gruppe blev sejlet i land i de små tenderbåde, som også vil blive brugt som redningsbåde, hvis vi skulle komme i den situation – men det håber vi sandelig ikke!
Vi blev kørt afsted til vulkaner, til en lækker frokost, som i virkeligheden var en treretters middag, og endelig til Petrohue-vandfaldene, som var smaragdgrønne og naturligvis flotte.
Mit SD-kort gik i udu, og John tager billeder i rawformat, som ikke umiddelbart lader sig kopiere til det jpg-format, som er nødvendigt, hvis de skal uploades til min blog. Det passede ikke fruen her, så jeg måtte til at finde en måde at konvertere på, hvilket da også lykkedes, men det tager tid, så jeg forsøgte kun med to i første omgang.

petrohue IMG_4493

Så slipper I også for billedspam … her kommer i stedet historien om bådens restaurant Qsine – le petit chef.

Restauranten, vi oplevede for første gang, findes der kun ganske få i verden af. De lader en lille 3-D-kok både indfange og ‘tilberede’ maden på tallerkenen foran kunden.
Det var SÅ underholdende. Ikke kun det animerede, men også den lille koks små, ledsagende lyde var ret morsomt.
Jeg fandt Le Petit chef på Youtube, og fordi det er en 2-D-film af en 3-D-ditto, så er kvaliteten naturligvis derefter, men man kan måske få et indtryk af, hvordan det var. Und jer selv at se videoen, selv om den tager noget tid (håber linket virker – ellers googl selv). Celebrity-rederiet er ved at indføre konceptet på alle deres skibe.
https://www.youtube.com/watch?v=bK8-a10QFoQ
Fra animationen sluttede, til det (helt tilsvarende) måltid blev serveret, gik der højst 20 sekunder, så mange tjenere var der – men restauranten var hverken stor eller helt fyldt op. Havde den været det sidste, havde det nok taget 30 sekunder …
Det skal tilføjes, at det var mad i absolut topklasse.

Jeg synes, at, selv om der er en fantastisk middag hver aften inkluderet i rejsens pris, så bør man unde sig den ekstra oplevelse det er at gå på en eller flere af specialrestauranterne. Herregud – hvor tit tager man lige sådan et luksuskrydstogt som dette? Jeg vil i hvert fald have det hele med.
Man får lidt rabat, hvis man bestiller flere på én gang, så det har jeg gjort. Tre i alt. John var lidt svær at overbevise – han synes pr. definition, at sådan noget er spild af penge, men efter denne første oplevelse overgav han sig uden forbehold, og vi glæder os allerede til opleve, hvad de to andre restauranter har at byde på. Det er ikke med 3-D de andre steder, men den gourmetmæssige del er fuldt på højde med eliterestauranter på land.

Flot lys IMG_4409

Som jeg skrev tidligere, så er maden en væsentlig del af et krydstogt, og når jeg dertil mangler fotodokumentation, så må jeg jo finde på noget andet at berette om end vores smukke naturoplevelser, tøhø.
I dag har vi sejlet gennem den chilenske skærgård. Meget smukt, men det kunne godt minde lidt om Norge. I morgen går turen gennem Magellanstrædet.
Billedet viser lyset, som det kom ned gennem skyerne, da vi spiste morgenmad.

24 kommentarer

 1. Eksotisk, spændende og ikke mindst lækker mad. Lidt billedspam havde ikke været af vejen. Spørg John, om ikke hans kamera kan tage billeder i RAW og JPG på én gang. Det kan mit kamera (Canon), og det kunne det gamle (købt 2006) også. Det er ret nemt at finde ud af via kameraets menu.

  Kommentar af Eric — 10. januar 2019 @ 8:09

  • Tak for tip, men han ved godt, hvordan man gør … vi vidste bare ikke, at jeg havde et problem før det var for sent. Mine billeder ligger på kortet, kan vi se på kameraet, men min pc kan ikke genfinde dem. Underligt, men nu har jeg et andet SD-kort, som virker – OG John har lovet at tage begge formater som backup for mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 12:04

 2. Flot natur!
  Her til aften skal de danske håndboldherrer spille mod Chiles landshold, sådan apropos. Jeg glæder mig – og vil tænke på dig og dit krydstogt, selvom jeg har en anelse om, at du ikke vil savne at se VM i håndbold.

  Kommentar af conny — 10. januar 2019 @ 9:17

  • Vores guide har skaffet et mødelokale med storskærm, så der er en del, der skal op for at se kampen, men du har så ganske ret i, at jeg ikke er medlem af den gruppe 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 12:06

 3. Jeg håber da, at du får styr på dit kamera! Ellers kan du måske få fingre i et nyt SDkort på skibet? Du er nok ikke den første der har det problem. Herlig lille kok; sikken en sjov oplevelse – jeg kan godt forstå, at I (du) har lyst til at prøve nogle af specialrestauranterne.
  Tak for informationerne om deres takling af madspild. Man kan jo godt regne ud, at det er store mængder der ryger ud og selvfølgelig er det ikke noget, de har lyst til at ‘prale’ af.

  Kommentar af fiberfryd — 10. januar 2019 @ 9:35

  • Jeg havde et reservekort med med kun 8GB på, men det er nok; plus, at jeg har det lille Lumix, så det går. Jeg kunne bare ikke se, at det ikke fungerede, før det var for sent.
   Alt er virkelig en oplevelse på sådan en båd – også at få et indblik i ‘bagsiderne’.

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 12:11

 4. Whau! Mere fotospam, tak! Jeg prøvede at lokke min mand på netop det krydstogt, I er på, for 8 år siden, uden held. Men vi har sejlet flere gange med Celebrity, og er meget begejstrede for det selskab. I skulle også overveje Alaska eller turen gennem Panama, de var begge helt fantastiske. Er i øvrigt enig mht specialrestauranterne, de forhøjer lige turen. Glæder mig til at se flere billeder.

  Kommentar af Lisbeth — 10. januar 2019 @ 10:29

  • Celebrity har styr på tingene og nogle dejlige både, og du kan hilse din mand fra mig og sige, at han roligt kan lade sig overbevise om at tage på denne tur 🙂
   Vi har talt om netop Alaska (fra Vancouver); den tur må også være meget smuk.

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 12:16

 5. Jeg håber, du får et nyt SD-kort. Det er virkelig spændende at se dine (og Johns) billeder af naturen – og i dag at læse om specialrestauranterne.

  Kommentar af Madame — 10. januar 2019 @ 10:54

  • Jeg havde et mindre reservekort, så nu krydser jeg fingre for, at det ikke er selve kameraet, der ødelægger kortet. John har lovet at tage både raw- og jpg-format som backup, for det er superærgerligt, det der skete. Han er en eminent fotograf, men han ‘ser’ helt andre motiver (du ved sikkert, hvad jeg mener) end jeg gør, så vi supplerer hinanden godt.

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 12:20

 6. Ærgerligt med det der kort, for det er ellers et gude-smukt billede, det sidste. Håber sandelig, du bliver i stand til at tage flere flotte natur-billeder til bloggen. Fornemmer, at jeg nok ikke er/nogensinde bliver krydstogt-materiale, for al den mad interesserer mig ikke rigtigt …

  Kommentar af Fruen i Midten — 10. januar 2019 @ 14:29

  • Det håber jeg sandelig også … i morgen skal vi på heldagstur.
   Man kan jo også ‘krydstogte’ for naturoplevelsenes skyld, men dem kan man selvfølgelig få på andre måder også. Jeg kan dog rigtig godt lide kombinationen af gastronomi og natur, men det er der nok heller ingen, der er i tvivl om 😉

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 15:06

 7. Det er så flot, det nederste billede. John har fanget et specielt øjeblik, som sikkert ikke blev stående så længe.
  Hvor er det spændende med alle de særlige oplevelser. Både til lands og til havs.

  Kommentar af Betty — 10. januar 2019 @ 15:42

  • Ja, der var han heldig lige at være der med kameraet i det rette øjeblik.

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 18:54

 8. Hvis jeg skal være lidt kortfattet, kan det siges at I får en ordentlig en på opleveren – og fortsat god tur.

  Kommentar af Jørgen — 10. januar 2019 @ 16:16

  • Så kort – og rigtigt – kan det siges … og tak!

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 18:55

 9. Ha, jeg kan se at fruen i midten og jeg har det ligedan, så jeg håber på flere billeder af naturen I ser og de ture I oplever 🙂 Og så vil jeg rigtig gerne høre om mulighederne for at bevæge sig undervejs på skibet. er der svimmingpool? Fitnesscentre er der nok, men kan man gå sig nogle gode lange ture på det store skib?

  Kommentar af Lene — 10. januar 2019 @ 16:29

  • De skal nok komme, de naturbilleder – håber jeg 🙂
   I morgen er vi i land hele dagen, så der skulle vi gerne se en masse.
   Der er et KÆMPE fitnesscenter; der er tre swimmingpools (to udendørs og en indendørs), og der er et joggingtrek hele vejen rundt øverst, hvor man bliver bedt om kun at gå/løbe mod uret, for så sker der ingen sammenstød.
   Endelig kan man jo også bare tage trapperne fremfor elevatorerne … der er 16 dæk 😉

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 18:59

 10. Han er sjov, den lille kok – linket virker, og man kan jo heldigvis spole filmen, så det ikke behøver at tage så lang tid.

  Kommentar af Kirsten Kaae — 10. januar 2019 @ 18:11

  • Det bestemmer man heldigvis selv, men ja, han er så sød og sjov, den lille kok 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 19:01

 11. Man kan sagtens danne sig et indtryk med kun to billeder – når de er så fantastiske som de to her… Hvor ER det flot!

  Kommentar af Mia Folkmann — 10. januar 2019 @ 19:39

  • Det er det, Mia. Det er en meget smuk tur, også selv om vi er på havet.

   Kommentar af Ellen — 10. januar 2019 @ 20:16

 12. Håber at du kan få et nyt SD kort på et tidspunkt?
  Det sidste foto kan jo få en til at blive helt “overtorisk”. Det ser fantastisk ud!

  Kommentar af Lene (Canada) — 11. januar 2019 @ 19:50

  • Jeg har et lille reservekort. Det må gøre det indtil vi er hjemme igen.
   Ja, han var lige heldig med motivet, ham John.

   Kommentar af Ellen — 11. januar 2019 @ 20:51


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.