Hos Mommer

3. januar 2019

Hvorfor tror jeg egentlig, at …?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:20
Tags: ,

Hvorfor tror jeg egentlig, at der er forskel på at pakke til tre uger langt væk i forhold til tre uger ikke så langt væk?
For det er der ikke – i hvert fald ikke, når man i begge tilfælde rejser med fly. Det er noget andet, når vi er i egen bil; så er der ikke mange grænser for, hvad jeg kan finde på at tage med.

Strikketøjet er startet, så jeg bare kan fortsætte i flyet uden de store dikkedarer. Hulmønsteret er printet, klippet ud og lamineret, så det ingenting fylder. Det påbegyndte er et tørklæde til Charlotte i noget garn, der hedder Manos del Uruguay. Det er temmelig dyrt her i Danmark, hvorfor jeg plejer at købe det i England.

_1010416

Eftersom vi lægger til i Montevideo, Uruguay, håber jeg på, at det bliver muligt at finde garnet dernede, men jeg ved jo ikke, om de eksporterer det hele.
Manos del Uruguay er en særlig garnproducent, der har eksisteret siden 1968. Siden opstarten har der været fokus på at hjælpe kvinder i landsbyer i Uruguay. Det er tilmed værd at bemærke, at der er tale om en garnproducent, der er medlem af World Fair Trade Organisation. Manos del Uruguay holder mange kvinder beskæftiget – kvinder der fremstiller garn i høj kvalitet.”
Se, det kan vi lide … både garnet og dets baggrund … det er et super-überlækkert garn, som jeg har strikket flere tørklæder af til Charlotte, og nu skal hun altså have et til.
Denne lace-udgave af garnet er meget tynd, og selv om jeg mod forventning skulle nå langt, vil det stadig ikke fylde ret meget.

Skiundertøjet er pakket med, så der er taget højde for alle vejr-eventualiteter. Tror jeg. Der er masser af tøj med, og alligevel er der plads tilovers i kufferten, både hvad volumen og vægt angår (kun 16 kilo, og jeg må have 23!) Der er bekymrende meget plads til souvenirs. Johns kuffert vejer 22 kilo, så han er næsten fyldt op.

Nogle ting er nok overflødige, men man kender vel sin Murphy …
Insektforskrækker og kløestillende middel (bare for en sikkerheds skyld) Ö
Zovir (ditto – jeg gider IKKE rende rundt med et forkølelsessår) Ö
Reservestrikkepind (hvis ikke jeg har en ekstra med, knækker den, jeg bruger) Ö
Tre kvaliteter i tørklæder (1) ‘fint’ pashmina, 2) et tyndt, men stort og 3) et strikket; ikke stort, men varmt) Ö
Bælte (som om jeg får problemer med at holde bukserne oppe, når man kan få lækker mad HELE døgnet …) Ö
Badedragt (mig, som aldrig bader under andet end en bruser … men der er noget med massage, duftbade og alt det der fantastisk lækre) Ö

Billedresultat for exhausted cartoonJeg håber ikke, at jeg har glemt noget. Pakkeliste bruger jeg ikke, og selv om jeg gjorde, ville jeg garanteret glemme noget alligevel … den ville jo blive skrevet af mig selv …

Nu mangler jeg bare at ruste mig selv til 15 timer i en flyver, men det kan jeg ikke, ved jeg. FEMTEN timer har John regnet ud, at det tager fra Amsterdam til Santiago!!! Det bliver rædselsfuldt, og jeg ville ønske, at et sæde på første klasse ikke kostede mere end hele denne ferie gør, for jeg ville virkelig, virkelig, VIRKELIG gerne kunne lægge mig ned.

Reklamer

26 kommentarer

 1. Ja, 15 timer er en sej omgang, men nogle gange må man lide, før man kan nyde. Det lyder til, at der er styr på tjeklisten, men ellers er det vel ikke værre, end at du kan svinge your flexible friend 🙂

  Kommentar af Eric — 3. januar 2019 @ 17:45

  • Det bliver slemt, men det er jo rigtigt, at man ikke kan tage til den anden ende af jorden uden at lide den tort.
   Det har jeg selv tænkt – man kan sikkert købe stort set alt på sådan et skiw.

   Kommentar af Ellen — 3. januar 2019 @ 18:07

 2. Så er det godt at have et godt sovehjerte, som jeg har. Når jeg flyver, kører bil (som passager) , tog eller bus så er det stensikkert at jeg falder i søvn. Selv på motorcyklen kan det forekomme.
  Rigtig god rejse, jeg håber de femten timer vil føles mindre.

  Kommentar af Lene — 3. januar 2019 @ 18:51

  • Jeg ville ønske, at jeg havde et fly-sovehjerte som dig. Jeg kan falde i søvn på to minutter i en bil og på fem i et tog. Men i et fly? Nixen.
   Tak, og det håber jeg også 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. januar 2019 @ 19:17

 3. Bruger du udenrigsministeriets app “Rejseklar”? Den er god at have, hvis uheldet er ude.
  Hvad med ekstra briller, hvis I bruger sådanne hjælpemidler?
  Jeg plejer at have lidt af mit tøj i rejsepartnerens bagage og vice versa samt ditto med evt. medicin, der ikke er omfattet af et “pillepas”, i håndbagagen, så de første dage er reddet, hvis noget bortkommer eller stjæles, men det gør I vist allerede.
  Jeg tager også altid billeder af pas, visum, billet, boardingkort, rejseforsikring, medicin, osv. (samt af strikkeopskriften) og har dem med (på mobil, tablet eller …) så oplysningerne er tilgængelige, hvis originalen forsvinder. Også billeder af NemID-koder på pap, bruger-ID og kodeord, men da i hinandens besiddelse, så risikoen for evt. misbrug mindskes og iøvrigt huske at slette billederne ved hjemkomst. Tlf.nr. til spærring af betalings- og kreditkort ved hånden (i mobiltlf.ens telefonbog).
  At checke at alle ladere er med.
  Inden afgang: Slå roamingen fra på mobil/tablet og alle ikke strengt nødvendige notifikationer, så der er kontrol med dataforbruget.
  Så kan jeg ikke komme på mere fra min mentale checkliste og den er sikkert ikke forskellig fra din, men måske.
  Mvh. og god rejsefeber, flyvetur mm.

  Kommentar af Kristine — 3. januar 2019 @ 19:00

  • Jeg kan godt lide, at du kalder det ‘den mentale tjekliste’, og den er stort set mage til min.
   John har ekstra briller med, og jeg kan klare mig uden. Vi har byttet lidt tøj.
   Al Johns medicin er i håndbagagen, og vi har billeder af meget af det du nævner – undtagen NemID; det får lov at blive hjemme. Billetter, rejseforsikring m.m. kan findes online, boardingkort er på mobilen og strikkeopskrifter(ne) ligger på KnitCompanion på min iPad.
   Kortspærring er der styr på, og roaming er ikke noget problem, da Chile og Argentina er med i 3 Global Home, så det vil ikke koste os noget at roame i de to lande. Men det skal huskes i Uruguay!
   Tak fordi du nævner det hele – det kunne sagtens tænkes, at der var noget vi havde glemt, og det er ret godt at konstatere, at der åbenbart ikke er noget vigtigt af slagsen 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. januar 2019 @ 19:27

   • Jeg skal bruge NemID for at logge på min netbank, så jeg har det med, fordi jeg gerne vil følge min konto tilkoblet mine kort, når jeg bruger kort for at holde øje med evt. misbrug, men sådan er man så forskellig, heldigvis🙂. Det øvrige har jeg billeder af på tlf. for ikke at være afhængig af internetadgang, da den kan være meget sporadisk mange steder.
    På min “mentale ..” er der også lakrids, der dog ikke er aktuelt for dig, men måske noget andet!
    Hvad (er dine erfaringer) med udenrigsministeriets app?
    Mvh.
    PS: 3 Like Home😉

    Kommentar af Kristine — 3. januar 2019 @ 20:47

    • Vi har nok ikke den samme bank, for jeg skal kun bruge NemID, når der skal hives penge ud fra kontiene, Jeg skal ikke bruge det bare for at kigge, hvilket jeg gør tit, men det kræver bare mit login og password.
     På min mentale er der ABsolut ikke lakrids – men der er heller ikke noget andet – hverken slik eller chokolade. Lidt glorie må man da have lov at have 😉
     Mine erfaringer med udenrigsministeriets app er ikke-eksisterende 🙂
     Og PS: Nej, det hedder 3 Global Home for mit vedkommende, når man (fx) har et udenlandsk favoritnummer, som jeg har til C. Det koster mig 29 kr. om måneden at ringe til hende for stort set ingen penge, og det næsten uanset hvor i verden jeg befinder mig.
     Opdatering efter tjek: Til Storbritannien: 3 Like Home: 4,95 kroner/minut. 3 Global Home: 0,15 kroner/minut. Det er en stor forskel, når man taler en times tid ad gangen med sin datter. Helt præcist fra 300 kr. til 9 kroner for en times snak 🙂

     Kommentar af Ellen — 3. januar 2019 @ 21:02

     • Tak for udregningen, men ifølge min mentale lommeregner, så er det helt præcist 297 kr.😉
      Det er ikke for at fluekneppe, men 3 Like Home er da abonnementet inkluderet fri roaming i 59 udlande og fri telefoni fra disse TIL DK og lokale numre, mens 3 Global Home er et abonnementstilvalg, så telefoni FRA DK til udland er meget billigere, så jeg forstår ikke, at du kan ringe meget billigt til C fra andet end DK. Jeg har selv tilvalget 3 Global Home (og mener, jeg har forstået betingelserne), så ….😳
      Mvh.

      Kommentar af Kristine — 3. januar 2019 @ 22:56

      • Men du kunne ikke regne ud, at afrundingen var bevidst 😉
       Det er muligt, at jeg har misforstået et eller andet, men det abonnement jeg har, kan ikke tilvælges mere – man må bare ikke fratage mig fordele, jeg én gang har fået. 3 har rådet mig til ikke at pille ved det, for så kan det kun blive ringere end det nuværende.

       Kommentar af Ellen — 4. januar 2019 @ 10:51

 4. Det forstås, at der arbejdes på sagen.
  Jeg har ingen gode råd til håndtering af 15 timer i en flyver, men på et eller andet tidspunkt er mindre end halvdelen af tiden tilbage, og så går det jo nok.

  Kommentar af Jørgen — 3. januar 2019 @ 19:30

  • Det gør der – eller gjorde der …
   Haha, det er præcis sådan, jeg plejer at tænke, men tiden er dæleme lang alligevel 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. januar 2019 @ 19:31

 5. Rigtig god tur og husk opladere!

  Kommentar af Fru Moll — 3. januar 2019 @ 19:37

  • Tak, Fru Moll – og dem har vi husket! Begge to, så vi har i princippet dobbelt 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. januar 2019 @ 20:27

 6. Rigtig god tur – håber, den bliver lige så fantastisk som den lyder. Hvad med kompressionsstrømper til den lange flyvetur? (ja, ja, jeg er jo inden for sundhedsvæsenet ;-).

  Kommentar af Moster Tulle — 3. januar 2019 @ 20:55

  • Tak, det håber vi søreme også!
   Og jeg kan berolige dig med, at vi begge har brugt kompressionsstrømper på flyveture over tre timer, siden vi var i Sydafrika i 2004 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. januar 2019 @ 21:05

   • Selvfølgelig har i det – det kunne bare være så sjovt at finde noget, som du ikke har tænkt på :-)). Jeg tænker videre…..

    Kommentar af Moster Tulle — 3. januar 2019 @ 22:04

    • Gør endelig det … det ville være fint hvis du fandt noget vi havde glemt 🙂

     Kommentar af Ellen — 3. januar 2019 @ 22:13

 7. Jeg har Ike bidrag til pakkelisten, men vil bare ønske rigtig god ferie. Det ser ud til at blive en spændende tur.

  Kommentar af Pernille — 3. januar 2019 @ 22:52

  • Tak – det håber jeg virkelig, at den bliver 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. januar 2019 @ 10:52

 8. I har garanteret tjek på det hele, så rejsevante I er. Jeg kan ikke pakke uden en pakkeliste, selv ikke til de småture jeg plejer at gøre det i, så jeg er imponeret. Men igen, I har jo øvelsen.
  Så er der kun tilbage at ønske jer begge en fantastisk ferie, flyvetid til trods, og glæde sig til at høre spændende nyt fra den anden side af kloden. Kram ♥️

  Kommentar af fiberfryd — 4. januar 2019 @ 0:34

  • Jeg ved såmænd ikke, hvor meget tjek vi har på det, men jeg har da i det mindste aldrig glemt noget vigtigt 🙂
   Tak, Ditte, og et stort knus retur – vi glæder os allerede til at se jer efter ferien 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. januar 2019 @ 10:53

 9. Nøøj hvor lyder det som en spændende tur. Jeg glæder mig til at læse om Chile og Kap horn især. Der har jeg nemlig aldrig været. Jeg har været i Punda del Este og montevideo og Buenos Aires.

  Kommentar af Linda — 4. januar 2019 @ 9:15

  • Hva’ søren, Linda – er der et sted på jorden du ikke har været? Jeg troede du havde været overalt, men du har altså stadig noget til gode – kender jeg dig ret, så når du også Chile og Kap Horn 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. januar 2019 @ 10:55

 10. Oh, de der pakkelister. Hver gang jeg skal nogen steder og prøver at regne ud, hvad jeg skal have med, spørger Gemalen, om jeg har tjekket min pakkeliste? Det har jeg ikke, for jeg har ingen, men hver gang lover jeg mig selv at lave en til næste gang … 15 timer er godt nok lang tid – er der virkelig direkte forbindelse fra Amsterdam til Santiago? Jeg syntes, der var langt til Singapore, (eller især hjem, da Donnaen var faldet i søvn op ad mig, og jeg ikke nænnede at vække hende), men det tog vist ‘kun’ cirka 13 timer, tror jeg. I må ud og ‘vandre’ lidt rundt en gang i mellem for ikke at blive helt mystiske i krop og især ben. Rigtig god tur, hvornår er der afgang?

  Kommentar af Fruen i Midten — 4. januar 2019 @ 10:03

  • “Husk pas, penge, P-piller og ‘piletter'”, som vi sagde i mine noget yngre dage … i dag er det vel kun det første, der er vigtigt at huske – men okay, man skal nok ikke glemme plastickortet 😉
   Pakkelister må være forskellige fra destination til destination … jeg forlader mig på, at jeg husker det vigtigste, og endnu er det da heller ikke lykkes mig at glemme noget væsentligt.
   Jeg tror, der er et stop i Buenos Aires, men uden vi skal ud af flyveren – jeg kan ikke helt finde ud af det … på billetten er det angivet som et direkte fly.
   13 timer er (også for) langt – min hidtidige rekord er 11½ time i ét hug, hvilket var slemt nok, så jeg glæder mig IKKE til den del af ferien.
   Tak – vi letter 17:30 i eftermiddag.

   Kommentar af Ellen — 4. januar 2019 @ 11:07


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.