Hos Mommer

29. december 2018

Hverdag igen … næsten …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:29
Tags: , ,

Vi er hjemme igen efter en næsten planmæssig rejse. Tim havde advaret os om, at de engelske tog af en eller anden grund ikke rigtigt er gearede til andet end arbejdsdage. I ferier og på helligdage går der beklageligt ofte noget galt. Da vi skulle hjem i forgårs, kunne vi på strækningens online-opdatering læse, at toget var forsinket ni minutter, hvilket vi ikke syntes lød særlig slemt, så vi kørte afsted til tiden, for familien skulle videre til Bath og kunne bare sætte os af – vejret var jo godt. Inden der var gået fem minutter på turen til stationen, opdateredes igen: Nu var det 20 minutter forsinket. Lidt øv, men pyt. Englænderne satte os af, men nu var toget 40 minutter forsinket. Hvordan man på cirka 15 minutter fïnder ud af, at toget går fra at være forsinket fra 9 minutter til 40 minutter, forstod vi ikke – og kort tid efter øgedes forsinkelsen oven i købet til 49 minutter. Vi var glade for, at vi havde rigtig god tid til at nå vores fly.
Det blev dog ved de 49 minutter, men da toget så langt om længe ankom, var det proppet som et københavnsk S-tog i den værste myldretid, og vi var mange, der skulle med fra Pewsey, som var sidste stop inden Reading, hvorfra vi, og sikkert også mange andre, skulle videre til Heathrow og nå et fly. Det vidste togpersonalet, så de gjorde meget for at få os ind i toget, og det lykkedes da også efter 10 lange minutter, hvor vi nåede at blive en anelse spændte, for kom vi ikke med dette tog, gik det næste først tre timer senere, og så ville vi naturligvis miste vores fly.
Vi kom med – alle kom mirakuløst nok med – men John og jeg måtte stå i samlingen mellem to vogne, og da det kørte ekstra stærkt for at indhente bare lidt af forsinkelsen på nu en time, var det noget af en rystetur, vi fik os.
Resten af turen gik planmæssigt, men vi kunne kun give Tim ret i, at man nok helst skal undgå First Great Western i ferier og på helligdage.

P1030915

(Vi har mange sangsvaner på fjorden lige nu. Det er så ærgerligt, at vi ikke kan have vinduerne åbne, for det er faktisk ret hyggeligt at høre på dem.)

Annemarie og Malle har været her til strikkekurset, og vi har hygget os. At jeg kvajede mig med en opskrifttolkning til AM og opdagede det i søvne, er noget helt andet. Jeg vågnede med et sæt i nat kl. 03, fordi fejlen åbenbart havde slået mig hårdt oven i hovedet. Jeg stod op, pillede hendes arbejde op til før fejlen og strikkede stykket igen. Det kostede mig en god times nattesøvn, men har med største sandsynlighed sparet det stakkels pigebarn for nogle voldsomme og fuldt forståelige spekulationer senere.

P1030920

Annemarie skulle afsted i formiddags til sin svømmehalslivreddervagt, men Malle er i aftenvagt for tiden, så hun blev her til midt på eftermiddagen.
Vi nåede at gå en skovtur, og på vejen undrede vi os såre over denne dysse: Hvor almindeligt var mon lige navnet Suzanne for omkring 5.500 år siden? Jeg vidste heller ikke, at de kunne skrive så pænt i stenalderen, men man bliver jo klogere hver dag …

22 kommentarer

 1. Offentlige transportmidler kan være en prøvelse. Og det må naturligvis undre at forsinkelser kundgøres som beskrevet. Jeg har dog set det samme på den lokale bane her, så det må have med togdrift at gøre. God hverdag.

  Kommentar af Jørgen — 29. december 2018 @ 17:13

  • Det er meget underligt, men ja, det må være noget, de lærer på internationale togdriftskurser 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 18:11

   • Forresten har vi da også prøvet det modsatte. På Køge station annonceredes 15 minutters forsinkelse. Vi gik en lille tur og toget var så kørt da vi kom tilbage i tide. Det næste tog komtil tiden, men ak.

    Kommentar af Jørgen — 29. december 2018 @ 19:35

    • Du godeste … det var da ikke lige til at forudsige.

     Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 20:08

 2. Pyha, det var da godt I nåede hjem igen, og at alt er godt igen! ❤️

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 29. december 2018 @ 17:29

  • Ja … jeg har endnu til gode at misse et fly, men jeg ønsker det bestemt ikke ind på erfaringskontoen 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 18:12

 3. Velkommen hjem, godt at I nåede flyet. Nu kan I vel lige nå at finde jer tilrette hjemme, før I skal af sted igen 🙂

  Kommentar af Lene — 29. december 2018 @ 19:01

  • Tak – og jojo, vi har da hele syv dage, inden det går afsted igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 20:09

 4. Forsinkelser kan være mere nervepirrende, end godt er. Derfor gør vi også, hvad vi kan, for at være i god tid. Som regel er det spildt, men når det gør forskellen, er det lykken.

  Kommentar af Eric — 29. december 2018 @ 19:17

  • I har det på samme måde som os – jeg sørger så vidt muligt også for at have virkelig god tid.

   Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 20:09

 5. Sikken hjemtur! Hvor er det hyggeligt, at du holder strikkekursus – og går så meget op i det, at du må ofre din nattesøvn for det.

  Kommentar af conny — 30. december 2018 @ 9:28

  • Ja, sikke noget – til begge dele, men jeg var glad for, at jeg kom i tanke om fejlen 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. december 2018 @ 10:11

 6. Godt i nåede det hele – din beskrivelse kunne være af Kystbanen, som er ufattelig upålidelig. Det tager mig 5 min at nå op til stationen og jeg tjekker altid om der er forsinkelser inden jeg tager afsted. Ofte er toget dog aflyst eller forsinket, når jeg så når frem…de her 5 minutter senere, men man lærer i et eller andet omfang at leve med det

  Kommentar af Moster Tulle — 30. december 2018 @ 10:11

  • Kystbanen hørte jeg også meget tit om, da jeg kørte i myldretiden. Jeg har tænkt på, at det kunne være interessant at komme til at se det hele bag kulisserne – se om man kunne finde ud af, om det er systemet eller visse af de ansatte, der er kropumulig(e), for imponerende ringe er det!

   Kommentar af Ellen — 30. december 2018 @ 10:38

 7. Velkommen hjem efter jeres skønne juleferie hos “Englænderne”, og det glæder mig at se, at John er på omgangshøjde igen, jeg hentyder til rasleturen i toget.. Vil du fortælle mig, hvor jeg kan finde opskriften til det smukke sjal, som er i flittig brug her i juletiden? Godt nytår ønskes I begge to. Kh Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 30. december 2018 @ 16:46

  • Tak – og den tur kunne han nok ikke have klaret for nogle måneder siden 🙂
   Hvis du mener sjalet, du købte, er det Martina Behms Corners, Edges, Stripes, som kan hentes gratis på nettet. Hvis du har problemer med at finde eller hente det, så send mig en mail.
   Tak, og i lige måde til dig 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. december 2018 @ 19:21

 8. Der er ikke noget værre end at være presset på tid, så hellere længere ventetid, selvom det er noget kedeligt noge at bruge tid på, uanset strikketøj og ande tidsfordriv.
  Det natteroderi må da bære skylden for vores kommunikation i går 😉

  Kommentar af Pigen fra landet — 30. december 2018 @ 19:02

  • Enig, det er virkelig stressende, men vi havde heldigvis masser af tid til at nå vores fly.
   Ja – og så kom der ikke engang noget ud af det 😉

   Kommentar af Ellen — 30. december 2018 @ 19:22

 9. Hvis toget skal holde længere ved stationer end normalt pga. mange passagerer, så kan der hurtigt akkumuleres forsinkelse, der ikke kan indhentes ved højere hastighed. Hvis toget også skal afvente overhaling af et andet forsinket tog (på samme spor, bortset fra ved stationer/korte overhalingsstrækninger) med færre stop og/eller afvente et forsinket tog fra en anden destination, der skal flette først ind på samme spor, så er der endnu en forsinkelsesmulighed. Med disse faktorer kan det være svært i god tid at forudsige et togs forsinkelse ved en given station.
  Mvh. og godt nytår

  Kommentar af Kristine — 30. december 2018 @ 19:18

  • Der er forhåbentlig en relativt god forklaring på det hele, og jeg ved ikke, om nogle af dine forsøg på det er gældende i vores tilfælde. Personalet gør nok, hvad de kan, men tog i England er et kapitel for sig selv. Da vi ankom d. 20. og stod på i Reading, var de to stationer bagud i højttalerannonceringen af den næste station, toget skulle holde ved. Vi vidste godt, hvor vi var, men vi kunne se forvirrede blikke fra et par stykker.
   Tak, i lige måde.

   Kommentar af Ellen — 30. december 2018 @ 19:28

 10. Det er så sindsoprivende, når der opstår forsinkelser på rejser. Godt I nåede det. Hvor er det pudsigt og forunderligt, du vågner midt om natten og er klar over en fejl i strikketøjet.
  Jeg er blevet nysgerrig efter at vide, hvad stensætningen betyder. Det ligner jo et gravsted fra svundne tider. Ingen sætter vel sådan et op for sjov (for det må jo være af nyere dato?) Ingen har et bud på et åbenbart?
  Godt nytår til jer.

  Kommentar af Betty — 31. december 2018 @ 9:39

  • Det var faktisk ret underligt, at opdagelsen af fejlen kom på den måde.
   Jeg er lige så nysgerrig som dig mht. den ‘dysse’, men finder nok ikke svaret, for vi gik tur i en privat skov, så der findes ingen forklaring på nettet.
   Godt nytår til dig også, Betty.

   Kommentar af Ellen — 31. december 2018 @ 11:03


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.