Hos Mommer

26. december 2018

Jul på Dudmore

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:01
Tags: , , ,

I går var det Den Store Juledag i England. For vores vedkommende foregik den på Dudmore, som Tims bror efter otte år endelig er blevet (næsten) færdig med at sætte i stand og derfor nu er flyttet ind i. Han købte stedet som noget af en ruin for nogle af sine bonuspenge det pågældende år.
Han fik en bonus på en million. Pund. Han gjorde det vist godt det år …

DudmoreDudmore

Jeg tror ved, det har kostet flere penge at renovere end han gav for det, for det var virkelig i meget dårlig stand, men det er nu blevet rigtig flot indvendigt. Nu mangler han bare alt det udvendige plus en jungle af en have, men det skal nok blive godt engang.
Jeg ville give min venstre arm for at have sådan et køkken at arbejde i. Jeg er superglad for vores i Den Stråtækte, men dette er endnu bedre – med et kæmpestort AGA-komfur, ditto arbejdsbord og i den anden halvdel et skønt plankebord, der uden problemer kan sidde en halv snes mennesker omkring.

DudmoreP1030864

P1030868Dudmore

Vi vidste godt, at vi kunne forvente en overdådig julemiddag, og vi blev da heller ikke skuffede; først en dejlig forret, så den traditionelle kalkun, efterfulgt af frugtsalat med custard og til sidst et opulent og yderst lækkert ostebord, men dette blev dog først nydt efter at have gået en tur og efter gaveudpakningen, så vi kunne nå at oparbejde bare en lille smule appetit igen.

Jul på DudmoreDudmore-mostJul på DudmoreOst på Dudmore

Broderen kan oven i købet blære sig med sin egen æblesaft. De har haft et lige så stort æbleår derovre, som vi har haft i DK, så han fik små 200 flasker bare fra et enkelt af æbletræerne.
P1030891Gaveseancen foregik på den måde, at Anna og Aubrey delte alle pakkerne ud, og da bunken var fordelt, begyndte man udpakningen, hvorunder der lød spredte, men konstante udbrud af ohhhs, wows, thank yous og diverse andre lyde og ord. Man kan nok forestille sig variationen, mon ikke?

Børnene fik gaverne fra os i aftes, fordi den danske udgave af julen holdes den 24. Desuden var pakkerne så store, at det ville være ret praktisk ikke også at skulle have dem med i bilen, som var proppet nok i forvejen.
Bl.a. fik Anna en guitar og Aubie en greb. Den dreng har de besynderligste ønsker – sidste år var det et jordbor –men det er redskaber, han bruger i deres base camp, og hans mor var blevet lidt mere end en anelse træt af, at hun lidt for ofte skulle hente sin greb langt nede på marken, fordi han havde ‘glemt’ at tage den med tilbage.

Det er allerede næstsidste dag herovre. Sidste hele dag, da vi skal afsted herfra allerede ved middagstid i morgen. Tiden er fløjet endnu hurtigere end den plejer, men det gør den for det første i godt selskab, og for det andet har der været gang i et eller andet hele tiden – det er først i dag, vi laver slet ingenting, hvilket vi alle synes vi har fuldt fortjent.

36 kommentarer

 1. Virkelig overdådigt det hele.
  Det skal blive ganske spændende hvilket arbejde Aubie ender med at have…
  Fantasifulde børn 🙂

  Kommentar af Kisser — 26. december 2018 @ 19:03

  • Det har Charlotte og jeg ofte talt om, men det er ikke nemt at regne ud. Men kan man mon overhovedet det? Det snyder tit, har vi kunnet konstatere hos hos familiens generation under mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. december 2018 @ 23:29

 2. Det lyder som I har haft nogle gode dage, og mon ikke det bliver rart med en enkelt dagi ro og mag hjemme.

  Kommentar af Jørgen — 26. december 2018 @ 19:19

  • Det har vi, og vi når at få nogle få dage til os selv efter nytår, inden turen går langt væk.

   Kommentar af Ellen — 26. december 2018 @ 23:30

 3. Det er da vist Christmas med det hele!

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor meget anderledes det køkken skulle indrettes til en person med kun en arm …

  Kommentar af Henny Stewart — 26. december 2018 @ 23:01

  • Det har det været 🙂
   Jow … men … bare fordi det er stort? Eller hvad? Hvorfor kom du til at tænke på lige det? Sådan er det også hjemme – og mon ikke det gælder for de fleste køkkener?

   Kommentar af Ellen — 26. december 2018 @ 23:32

   • Nej, jeg tænkte bare – helt konkret – på, hvor meget, man egentlig bruger sin venstre arm. Sæt, at du fx skulle piske noget, så ville du jo have brug for en anordning til at holde skålen, eller? Og så fremdeles.

    Der er absolut intet i vejen med at have et stort køkken. I mit eget kan man bogstavelig talt ikke svinge en kat. Og med affaldssortering og mandens trang til at indkøbe mærkelige madlavningsgadgets kan man snart ikke være derude mere. Jeg flytter maskinerne ud i garagen efterhånden, men de er nødt til at stå og samle støv først, ellers vil der blive lagt mærke til det. Foreløbig har han ikke savnet kæmpemorteren, bagemaskinen eller juiceren. Næste på listen er trykkogeren, riskogeren og slowcookeren. Nej, det er ingen vits. Når det gælder køkkenudstyr, har vi en seriøs kommunikationsbrist her i huset. Som i jeg er slet ikke interesseret, og han finder med jævne mellemrum ud af, at der er noget, han ikke kan leve foruden.

    Hvis vi fik et større køkken, ville det også bare blive fyldt op, så det.

    Kommentar af Henny Stewart — 27. december 2018 @ 13:33

    • Okay … men ja, så – man bruger jo venstre arm hele tiden, også når man skal skære noget ud uden brug af andet end en kniv.
     Fnis … laver han så også al maden? For så må det da trods alt være lidt lettere et acceptere alle hans gadgets. Gad vide, om han ville være i stand til at fylde James’ køkken? Han ville sikkert nyde at prøve 🙂

     Kommentar af Ellen — 27. december 2018 @ 17:02

     • Nej, han laver ikke særlig tit mad, og -, lad os bare sige det sådan: Det er ikke hans spidskompetence. Ikke fordi jeg har særlig gode evner i den retning, men jeg vil mene, at jeg har styr på de mest almindelige ting. Madlavning har aldrig interesseret mig så meget.

      Når manden går i køkkenet, er det som regel for at rekreere noget, han kan huske fra sin barndom og ungdom. Diverse stuvninger og kålretter har åbenbart tit været på menuen. 🙂

      Det vil simpelthen ikke være en god idé at give ham mere plads til samlinger, hverken af køkkentøj eller andre ting. På den måde er jeg glad for, at vores hus er under 100 kvadratmeter, så bliver galskaben da begrænset en smule.

      Kommentar af Henny Stewart — 27. december 2018 @ 19:23

      • Det lyder ret morsomt, når du fortæller om det, men det er nok mindre morsomt at være din halvdel af forholdet 🙄

       Kommentar af Ellen — 27. december 2018 @ 22:00

       • Nu er det sådan, at jeg kommer med en del egne “features”, så alt i alt gør vi nok os selv en tjeneste ved at leve og lade leve, og kun lade irritationen komme op til overfladen, når der virkelig skal fjernes tryk. Ellers har vi begge en idé om, at vi da i hvert fald ikke er sat i verden for at gå hinanden på nerverne, så i den retning går anstrengelserne. Og den situation tror jeg slet ikke vi er alene om.

        Kommentar af Henny Stewart — 28. december 2018 @ 9:45

        • Jeg kunne godt se bagefter, at mit svar lød forkert, men jeg ville ikke rette det – jeg har ikke indtryk af, at I lever jeres ægteskab som et gensidigt tålt ophold 🙂
         Og ja, vi har jo allesammen vore styrker og svagheder, som det normalt ikke er noget problem at leve med.

         Kommentar af Ellen — 28. december 2018 @ 9:51

 4. Formuepleje kan være givtigt for både ejer og plejer.
  Nu har jeg forstået englændernes hang til den type store komfurer, for hvor skal de ellers hænge deres viskestykker🤔, men bortset fra det, hvilken privat husholdning har brug for den kapacitet (og vel slet ikke, hvis man ikke har venstre arm😜)!
  Det er interessant at læse om den engelske jul og i de omgivelser. Hvilken rolle spiller juletræet juledag?
  Er det pga. antallet af deltagere, at julegaverne først fordeles og deltagerne derefter pakker ud parallelt (uden alles opmærksomhed)?
  Mvh. og ønske om en god tur hjem (uden droner).

  Kommentar af Kristine — 27. december 2018 @ 1:58

  • Det er nemlig rigtigt 😉
   Der er vel næppe mange, der med rette kan hævde at have brug for så meget plads, men det er da bare så fedt at have.
   Juletræet spiller den samme rolle som herhjemme, men det kunne ikke være i stuen, hvor man syntes, at gaveudpakningen skulle foregå … og ja til dit sidste spørgsmål. Det ville have taget alt for lang tid.
   Tak. So far, so good 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. december 2018 @ 17:06

 5. Hvor er Dudmore dog et skønt sted! Så smukke billeder du viser. Og sikke en fantastisk jul I har haft. Jeg er kommet en del i Somerset, hvor jeg har familie, og har altid syntes det sjovt, at husene/matriklerne har navne.

  Kommentar af Madame — 27. december 2018 @ 7:21

  • Det har været en dejlig jul.
   Somerset er et skønt område – I må virkelig nyde det, hvis/når I besøger din familie! Jeg er i hvert fald totalt begejstret for England 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. december 2018 @ 17:08

 6. Utroligt hus. Og indhold. Nyder billederne.
  Det har da været en rigtig god jul.
  😄 Aubrey igen.. Næh, det er umuligt at gætte fremtiden. Men man må sige, at han er alsidig og at der er mange mulige karrierer…
  God tur hjem… Måske I allerede er landet i den stråtækte…

  Kommentar af Anne Holtegård — 27. december 2018 @ 17:48

  • Det har været en skøn jul, der bare varede alt for kort.
   Der er en del muligheder i den dreng, så det er ikke nemt at regne ud, hvad han bliver engang.
   Tak … vi er desværre ikke hjemme før ved 23-tiden.

   Kommentar af Ellen — 27. december 2018 @ 17:52

 7. Hold da op; det må være som at vinde i lotto med sådan en bonus. Det må have været en dobbelt bonus at få sådan et dejligt hus for pengene, for det ser skønt ud. God tur hjemad. 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 27. december 2018 @ 19:20

  • Det må have været ret godt, ja, bortset fra, at han nok ikke lige havde en 40-timers arbejdsuge for at opnå den ☺
   Tak – nu er vi landet 🙃

   Kommentar af Ellen — 27. december 2018 @ 22:03

 8. Jeg dør af grin over Hennys kommentarer, for det minder skrækkelig meget om mit liv 😂
  Det er et lækkert køkken, men jeg ville ikke afgive nogen lemmer for at få et tilsvarende, må jeg sige.
  Jeg laver en nogenlunde tilsvarende engelsk julekalkun hvert år – er det stuffingen, som er stegt som “boller”? Og bliver kalkunen og hele måltidet ikke koldt, når den serveres på den måde?
  Flot ser det ud, men jeg ender altid med at partere i køkkenet istedet for at tranchere ved bordet af samme årsag 😀

  Kommentar af Henriette — 27. december 2018 @ 19:45

  • Det var måske også en kende overdrevet med den arm, men lige siden jeg så mit første AGA for 17-18 år siden, har jeg været vild med sådan et.
   Hehe, så du har også sådan en mand? I må være ret tålmodige mennesker 😊
   Ja til dit spørgsmål, og det bliver ikke koldere, end at det er okay, og det ville være FULDstændig utænkeligt for dem at servere på anden vis end denne 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. december 2018 @ 22:12

 9. Dejligt at se, at vi ikke er de sidste i verden, som tørrer viskestykker på komfurstangen. Er det et rigtigt brændekomfur eller er det snydefacade for et gas/elkomfur?
  Billederne af det ret store hus får mig til at spørge: Hvordan går det i disse Brixit-tider med de, efter danske forhold, vanvittigt høje huspriser i England?

  Kommentar af natural2222 — 28. december 2018 @ 5:35

  • Det er ikke til brænde, men de første Agaer var til kul. Alle nyere er tro kopier af de originale, men i dag laves de både til el, gas og olie. Charlottes er til el, mens dette her i indlægget mener jeg er til olie. Et Aga-komfur er meget specielt, men som landmand og ejer af et gammelt hus kunne du muligvis være interesseret i at læse om det. Det pudsige er, at selvom det næsten ikke kan blive mere engelsk, er opfinderen en svensker. https://en.wikipedia.org/wiki/AGA_cooker
   Huspriserne er mig bekendt (endnu) ikke påvirket af Brexit, men det kommer måske. De er stadig rasende dyre i vores øjne.
   Til gengæld er bilerne superbillige, men det ændres måske også?

   Kommentar af Ellen — 28. december 2018 @ 9:49

   • Tak for linket. Man skulle jo tro, at højere arbejdsløshed og generel lavere indtjening ville give vigende priser; men det er langt fra sikkert, at teorien kommer til at passe. Hvis man virkelig VIL blive boende, er der ofte uendeligt meget andet, der kan spares væk.

    Kommentar af natural2222 — 29. december 2018 @ 6:46

    • C & T fortalte, at de får at vide, at det er mange, mange år siden, de har haft så lav arbejsaløshed, men for mig hænger det ikke helt sammen med de øvrige oplysninger, man får. Det er i det hele taget på én gang både lidt skræmmende og meget underligt, at de i UK og vi i DK får så forskellig information om hvordan det går i UK og med Brexit.

     Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 8:19

 10. Sikke en jul og godt med gaver som man kan bruge ☺️ velkommen hjem. Jeg står ved et busstoppested kl 5.55 og er træt. Kunne selvfølgelig ikke sove før denne første arbejdsdag efter jul.

  Kommentar af Lene — 28. december 2018 @ 5:56

  • Åh, hvor kan jeg huske, hvordan natten til den første arbejdsdag altid gik uden megen søvn 😦 – og så skal du oven i købet med bussen? Stakkels dig.

   Kommentar af Ellen — 28. december 2018 @ 9:52

 11. Jeg tror da lige at middag hos Tims bror ville være noget for mig (og gemalen)…ser vildt spændende ud. Elsker bare den der med crackers til jul og underlige hatte. Hvor kommer disse traditioner fra? Men ser ud som om i rigtig hyggede jer derovre 🙂 Glædelig jul

  Kommentar af havehyrden — 28. december 2018 @ 15:00

  • Efter det jeg kender til dig, så ville du elske at deltage i en engelsk jul i England 🙂
   Jeg ved ikke, hvorfor nogle af vores nytårsløjer frem til julen.
   Tak, og i lige måde.

   Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 8:23

 12. Der er altid spændende at se en ejendom blive renoveret. Ikke mindst når det er fra den ene yderlighed til den anden. Sådan et arbejde kan man kun beundre.
  Ethvert julebord er overdådigt. Selvom vi reducerer mængden er det stadig alt for meget, og det er jo svært at springe en ret over, når nu den er der. Af det fremviste vil jeg have rigeligt af forretten og osten.

  Kommentar af Pigen fra landet — 28. december 2018 @ 17:28

  • Det har været spændende at følge lidt med i, for ja, forskellen er voldsom.
   De to yderretter ville vist have været nok for de fleste af os, men sådan skal det ikke være i julen – hverken her eller der 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 8:26

 13. Det er da virkelig indbegrebet af engelsk jul! 🎄🦃🎁
  Velkommen hjem, efter endnu en skøn tid med familien. Så er der lige et par dage i fred og ro, indtil det igen går løs. Jeg bliver helt stakåndet af jeres farten rundt. En greb! Den knægt, altså … 😂

  Kommentar af fiberfryd — 29. december 2018 @ 1:29

  • Det er det!
   Tak, og ja, nu skal vi lige have gået sommergarderoben igennem og så er det afsted igen 🙂
   Den knægt er jo bare dejlig med sine noget anderledes ønsker 😉

   Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 8:28

 14. Wauv for et hus – wauv for en bonus og wauv for en fantastisk jul med din skønne familie 🙂

  Kommentar af Moster Tulle — 29. december 2018 @ 11:08

  • Åh, ja – det er bare godt alt sammen, og vi brokker os ikke. Ikke over livet i England, i hvert fald, selv om mange af englænderne ikke er helt tilfredse med tilværelsen for øjeblikket 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2018 @ 11:17


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.