Hos Mommer

21. december 2018

Christmas Carol Singers

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:12
Tags: , ,

Du GOdeste, hvor er her blevet julet siden vi kom i går. Forsinket pga. nogle sindssyge personers leg med droner i Gatwick, hvilket kunne mærkes i London Heathrow. En times forsinkelse gav det, pga. ekstraordinær travlhed, så vi nåede vores tog med tre minutters margin. Hader den slags …
Men vi er fremme, hvilket er det vigtigste. I går blev der pyntet over kaminen i spisestuen. Meget engelsk. Vi pakkede gaver ind i hobevis. Det er nok både dansk og engelsk.

P1030801P1030804.

I formiddags kørte vi til Marlborough for at få købt al julemaden ind. Det var der sandelig også ufatteligt mange andre, der gjorde. Det var sidste skoledag, så der var en masse mødre, der lige skulle have klaret alle indkøbene inden de skulle hente børnene. John og jeg skulle i Boots for at hamstre Beechams og andre sager til at gøre kål på de forkølelser, som jeg, men især John stadig ligger under for.
Charlotte har lavet juledekorationer, og børnene trillede romkugler af massen, som jeg lavede til dem.

P1030808P1030809

Hvis man undrer sig over, at der er tre børn, så kan jeg fortælle, at den tredje er nabodatteren, som på det nærmeste er flyttet ind her, men hun er en sød og dejlig pige, så det har ingen noget imod. Og der er altså ikke noget galt i hjemmet, vil jeg skynde mig at understrege, men begge forældre arbejder meget, så hun kommer herind og hygger sig.

P1030812

Og så har vi lige oplevet et klassisk engelsk fænomen: Christmas Carol singers. De er 20-25 personer fra landsbyen, som, startende fra Watford House, hvor de varmer stemmerne op, går landsbyen igennem til stort set alle dens husstande og synger julens sange. Nogle få steder (i år fem) bliver de inviteret ind – det går vist lidt på skift – og får et glas et eller andet og lidt knas. I dette tilfælde glögg og romkugler (som andre vist kalder havregrynskugler), fordi Charlotte godt kan lide at demonstrere sine nordiske rødder ved denne slags lejligheder.
Alle blev på mirakuløs vis proppet ind i spisestuen, hvor der skiftevis blev sunget på livet løs og budt glögg rundt.
Stemningen var høj, selv om det var det første sted på ruten.
Det var simpelthen så hyggeligt – jeg elsker den slags traditioner. Hele seancen tog kun omkring 30-40 minutter, men vi stod tæt, så det var fint nok.
Billederne er elendige – det er umuligt for mig at fotografere så mange i så lille et rum, men kan stemningen fornemmes bare en lille smule, er jeg tilfreds.

P1030813P1030822

Der var en, der spurgte mig, hvad vi danskere mener om Brexit, men jeg svarede, at det ville de slet ikke ønske at få svaret på ved sådan en hyggelig lejlighed som denne.
Så tog Richard lige over – Richard er manden på billedet herover helt til højre og ham, der på meget humoristisk vis skriver og redigerer landsbyavisen, som udkommer en gang om måneden – og brød ud i
WE WISH YOU A MERRY BREXIT, WE WISH YOU A MERRY BREXIT AND A HAPPY NEW YEAR.
Der var ikke et øje tørt.

10 kommentarer

 1. Godt, at I igen kom frem til tiden (på trods af droner). Tidligere var det vist en buschauffør, der ikke kendte ruten. Lad os håbe, at det er “tilfældig” dronechikane af lufttrafikken, men jeg frygter, at det er mere og bedre orkestreret end galmandsværk.
  Der er mange fordele og ulemper ved at bo i en landsby fremfor et større bysamfund. En fordel er, at beboerne er “afhængige” af hinanden, så de slutter op om initiativerne, hvis de ikke vil være udenfor. Til gengæld er det også en ulempe, hvis man ikke kan/vil passe ind.
  Dejligt at der er rum til nabodatteren og hun fylder rummet på en god måde.
  Undskyld mig, men at kalde havregrynskugler for romkugler går måske i UK, men ikke generelt i DK🤥
  Romkugler er findelte kagerester blandet med syltetøj/marmelade, kakao og rom(essens) formet til kugler, der er rullet i kagekrymmel (studenterbrød er samme masse, men i steden for kugle og krymmel er massen mellem mørdej, hvor det øverste kan være glasurdækket). Havregrynskugler er havregryn, sukker, smør, kakao og smagsstoffer: Rom(essens) eller appelsinskal(alkohol) er ofte brugt, men prøv også med lakrids (nok ikke dig) eller pebermynte. Derudover rulles de i kakao, kagekrymmel, kokosmel eller findelte mandler/nødder.
  X-mas Carols sunget af lokale for lokale har sin egen charme (Brentwood School’s CSU synger f.eks. på det lokale ældre-/plejecenter). Jeg får associationer til Luciaoptog. Måske kan Charlotte næste år – efter Brexit – iscenesætte et Luciaoptog, så briterne kan få en oplevelse af nordeuropæisk fastlandskultur.
  Mvh. og god jul

  Kommentar af Kristine — 21. december 2018 @ 23:37

  • Det ser ud som en ny form for terror, og det er nok ikke nemt at fange de formastelige.
   Landsbyfællesskabet er nemlig både godt og skidt. Sommetider er det bare for meget for C, og med andre ting er det helt okay. Hun er heldigvis god til at sige fra, hvilket respekteres … eller … det er man i hvert fald nødt til 🙂
   Jeg ved jo godt, at alle andre kalder dem havregrynskugler; de har bare altid heddet romkugler i vores familie, og det bliver de ved med at hedde 😉
   Jeg tror nok ikke helt på et luciaoptog, men man kan jo aldrig vide …

   Kommentar af Ellen — 22. december 2018 @ 12:02

 2. Det ser vildt hyggeligt ud.
  Hvorfor kan jeg ikke klikke dine billeder større?

  Kommentar af Kisser — 22. december 2018 @ 8:00

  • Det synes vi bestemt også 🙂
   Man kunne kun klikke bllederne større de første år; så fjernede jeg den feature, fordi jeg fandt ud af, at det tog alt for meget af den plads jeg havde til rådighed.

   Kommentar af Ellen — 22. december 2018 @ 13:31

 3. Det er vist den bedste side af landsbyfællesskab og engelske traditioner. Det ser vildt hyggeligt ud.
  Og hatten af for den kvikke forsanger😁😁
  Den politiske diskussion har vist godt af at hvile i juledagene.
  Ønsker jer alle en rigtig god jul🎄Med alle de traditioner I kan lægge sammen til det😉

  Kommentar af Anne Holtegård — 22. december 2018 @ 16:07

  • Det var ret sjovt at opleve noget, jeg ellers kun har læst om, og ja, nu lader vi politikken hvile i nogle dage.
   God jul ønskes også til jer 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. december 2018 @ 20:47

 4. Tak for beretningen. Spændende læsning.
  Jeg har netop hørt på tysk TV at man har anholdt to droneflyvere, der har forstyrret 1000 fly og vældig mange passagere. De kan idømmes 5 år bag lås og slå.
  Det lyder som en charmerende ide at sangerne går rundt i byen og synger, herunder kommer ind og bliver beværtet enkelte steder. Skulle det være alle steder, ville de til sidst ikke kunne synge, må man tro.

  Kommentar af Jørgen — 22. december 2018 @ 20:08

  • Jeg håber virkelig, at de får en hård straf – jeg kan ikke finde nogen argumenter for det modsatte. Sådan nogle snøbler!
   Ha, nej, jeg tror også, at det hurtigt ville gå ud over sangtalentet, hvis de skulle beværtes alle steder.

   Kommentar af Ellen — 22. december 2018 @ 20:55

 5. Godt I nåede frem, trods tåbelige drone’piloter’!
  Det ser meget, meget hyggeligt ud med jeres Christmas Carol Singers. Kender englænderne ikke gløgg som ‘mulled wine’? Måske er det ikke helt det samme, men det minder da om det. Vikingerne drak jól, så en smule beruselse hører sig til i juletiden, hvis man vil være autentisk 😉

  Kommentar af fiberfryd — 23. december 2018 @ 1:15

  • Jo, det er i princippet det samme som mulled wine, men det er åbenbart ikke så almindeligt på disse kanter. De kender det, men får det sjældent.
   Det er sjovt med de ord … også at englænderne bruger ordet yuletide 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. december 2018 @ 9:28


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.