Hos Mommer

19. december 2018

Stor begejstring, lille øv og en lidt trist historie

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 13:38
Tags: , , ,

Begejstringen er pga. vores pc’er, der har drukket af ungdommens kilde. Sikke en forandring!
It-krise? Ring til Henrik Friese. Det var det rigtige valg at ringe til ham. Vores bærbare er så hurtige som lynet, og der er ingen centrifuger, der kører for at køle harddisken ned. Det er bare SÅ godt.
Det er dermed ikke spor øv, men det er det, at min julegave til Tim lige er spoleret.
Jeg ringede for nogle uger siden til Charlotte for at fortælle hende, at jeg havde fundet alle tiders gave til Tim, nemlig bogen Wolseley – a Very British Car, skrevet af danskeren Anders Ditlev Clausager. Jeg var ret glad for mit fund – lige indtil i går, hvor C ringede:
Øhhh, jeg er ked af det, men Tim er lige kommet hjem med den bog, du har købt til ham. Han fandt den i London og er meget begejstret over den.
ØV, altså. Nå, men det viser jo bare, at han virkelig ville have været blevet glad for gaven.
Nu får han i stedet et par lidet spændende seler. Det er dog et ønske, men alligevel …

Han har købt sin tredje Wolsesly. Nummer to kom som samlesæt, men nummer tre var i køreklar stand. Den var også nyere end de andre; Tim kalder den for sin Matadorbil, fordi den er fra 30’erne.
Den er blevet brugt som bryllupsbil, og det fortsætter den med; noget, Tim gør, fordi hans gode hjerte ikke kan holde til, hvis to af landsbyboerne skal gå fra hus og hjem.
Hele England er gået i stå – jeg behøver vel ikke at nævne årsagen? Ingen tør bruge penge, ingen tør investere, små virksomheder lukker og ingen tør starte noget nyt op. Charlottes lille skrædderi lever også et meget stille liv og har gjort det i nogle måneder, men de er jo så privilegerede, at hun kun har det som hobby.
Alt, alt for mange mister deres job, bl.a. ham, der nu skal være chauffør på Wolseleyen. Han står uden arbejde, og konen er hjælpelærer på børnenes gamle skole og tjener derfor ikke ret meget. De har brugt deres opsparing på at kunne blive boende i deres hus, men hvis ikke deres situation ændrer sig, må de sælge det og flytte til noget, de helst ikke vil flytte til.
Tim og Charlotte har det skidt med den slags kedelige historier, så Tim spurgte den stakkels mand, om det ville gøre en forskel for dem, hvis han kunne lave lidt penge på at køre Wolseleyen som bryllupsbil.
Det ville det, hævdede han, så nu er de ved at få lavet en hjemmeside, hvorigennem man kan booke bilen.
Tim betaler driftsomkostningerne. Manden selv skal holde bilen ren og køreklar, men så får han også ubeskåret de penge, der måtte gå ind fra lejen af bilen – indtil han eventuelt får arbejde igen.
Jeg håber virkelig, at det vil gå godt med det lille projekt, og jeg synes ærlig talt, at jeg har en meget  god og betænksom svigersøn.

26 kommentarer

 1. Øv med den udsøgt betænksomme julegave, men kan det eksemplar ikke få plads i bryllupskørselsbilen, så chaufføren har noget at læse i, da der må være noget ventetid forbundet med kørslen?
  Iøvrigt en meget sympatisk tanke at stille bilen til rådighed.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 19. december 2018 @ 15:08

  • Ja, stort øv, for jeg var virkelig stolt af det gode fund 😦 – men det var en udmærket ide at lægge den i bilen. Jeg vil dog i første omgang forsøge at få pengene tilbage; alternativt bytte den til en anden bog, Tim gerne vil have.
   Det er nemlig en god tanke.

   Kommentar af Ellen — 19. december 2018 @ 15:31

 2. Det er jo ikke så sært, at englænderne ikke ved, hvilket ben, de skal stå på, sådan rent økonomisk – i øjeblikket. Det er jo en helt uoverskuelig situation, de har bragt sig selv i. Man må jo håbe på det bedste, og på et tidspunkt må der vel danne sig et mønster ud af kaos, så folk begynder at turde bruge penge igen, både på tøj og større investeringer.

  Kommentar af Henny Stewart — 19. december 2018 @ 15:30

  • Det er en naturlig følge af Brexit, som ikke rigtig kan komme bag på andre end dem, der har stemt for … og det hele kommer forhåbentlig i gang igen; enten pga. en aftale eller også til marts, når de under alle omstændigheder skal være ude, men ingen ved, hvad der kommer til at ske i fremtiden.

   Kommentar af Ellen — 19. december 2018 @ 15:33

 3. Godt du havde en anden mulighed for gavekøb. Ja det er mægtig trist med den usikkerhed, der er i England.

  Kommentar af Lene — 19. december 2018 @ 17:09

  • Ja … og ja. Det er noget værre hø derovre. Ikke for mine, heldigvis, men generelt.

   Kommentar af Ellen — 19. december 2018 @ 18:05

 4. Sikke en god idé du havde med bogen til Tim i julegave, men det blev altså desværre ikke til noget. Hvor er det skrækkeligt, at hele England er gået i stå – jeg var ikke klar over, at det er så slemt. Gid der dog blev en ny afstemning!

  Kommentar af Madame — 19. december 2018 @ 17:27

  • Det var ret ærgerligt!
   Og ja, det er absolut ikke godt at være englænder, men de er vist trods alt ikke klar til en ny afstemning. Det forstår vi andre ikke helt, men mange er bange for, at (for) mange slet ikke har flyttet sig.

   Kommentar af Ellen — 19. december 2018 @ 18:07

 5. Det lyder fint med de hurtigere pc’ere. Jeg så lidt på hans hjemmeside i går, så måske …
  Tim må lære at vente med bogindkøb til efter jul.
  Det lyder som en god løsning med bilen – og lad os håbe der snart kommer orden på Brexit så en ny normalitet kan udvikle sig.

  Kommentar af Jørgen — 19. december 2018 @ 19:21

  • Måske … jeg kan anbefale ham 🙂
   Ja, han må så!
   Det håber jeg også for dem, men jeg tror desværre det kommer til at koste Storbritannien enorme summer at have truffet det valg.

   Kommentar af Ellen — 19. december 2018 @ 20:11

 6. Det er -og bliver nok i nogle år- en hård tid for England. Men hverken i Norge eller i Schweiz er jo fallittens rand eller på anden måde truet, så mon ikke der er en vej.
  For den enkelte med jobtab eller manglende omsætning er det en ringe trøst og gør PC-hastighed og gavevalg til hyggelige småproblemer.
  Fint hvis bryllupskørsel kan bidrage til at naboen kan blive i huset; men omkostninger til bryllups-luksus bliver der sikkert også sparet på.

  Kommentar af natural2222 — 20. december 2018 @ 6:53

  • Der skal jo være en vej, men Norge og Schweiz har aldrig været medlemmer, hvilket må gøre en radikal forskel.
   Det havde jeg ikke lige tænkt på, men ja, der bliver vel sparet på alt … og ja, vores “problemer” er nødt til at blive sat i gåseøjne..

   Kommentar af Ellen — 20. december 2018 @ 22:36

   • Det skal nok komme til at køre godt for England når det bliver hverdag.
    Rest-EU står i al fald tilbage med problemer i en helt anden størrelsesorden, når den sydeuropæiske ballon-økonomi eksploderer.
    Samtlige lande sydpå -for øvrigt inkl. Frankrig, som blot evner i højere grad at skjule/sløre nationalregnskabstallene – låner år efter år til deres forbrug, og da de er med i euroen kan de ikke lade inflationen æde dumhederne. Problemet er ikke blevet mindre af at EU forleden accepterede Italiens rædsels-budget.

    Kommentar af natural2222 — 21. december 2018 @ 13:25

    • Det ender forhåbentlig godt alt sammen. For England …
     Og hvad den øvrige EU-økonomi angår, så ved du meget mere om den slags, end jeg gør. Jeg tror slet ikke jeg vil vide hvad du ved …

     Kommentar af Ellen — 21. december 2018 @ 22:20

 7. Den Tim, altså! Begejstringen for de gamle Wolselys er da overvældende. Din ødelagte juleoverraskelse er ærgerlig, men dog i småtingsafdelingen, set i forhold til de (selvskabte) problemer englænderne står i. Især de der nu er ramt på levebrødet. Det er dejligt, at Tim og Charlotte kan se ud over egen næse og har muligheden for at hjælpe.
  Jeg går ind for ‘oplyst demokrati’ (er der mon noget der hedder sådan?), men det kniber gevaldigt med oplysningen – og desværre ikke kun i England 😣
  Jeg håber I får en rigtig dejlig jul med jeres englændere – god tur!

  Kommentar af fiberfryd — 20. december 2018 @ 8:03

  • Selvfølgelig er det i småtingsafdelingen i sammenligning, og vi finder nok også på noget mere end selerne 🙂
   Termen ‘oplyst demokrati’ ved jeg ikke om er officiel, men det modsatte findes i ret høj grad – og bestemt ikke kun i UK. Jeg synes vi har et andet godt eksempel over there 😉
   Det får vi, er jeg sikker på – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. december 2018 @ 22:39

 8. Hvor er det godt at din familie ikke er ramt på økonomi og levebrød, og at Tim også har overskud til at skabe en indtægt for naboen. Den er svær, den Brexit. Jeg vidste ikke, at det påvirker på så mange områder.
  Du skal være stolt og glad over, du kunne ramme en gave så præcis, at Tim med begejstring har købt bogen selv. Men selvfølgelig er det irriterende, du nu skal finde på noget andet, men seler var vel et ønske. Og tanken om at svigermor havde havde købt bogen først, må da glæde ham. 🙂

  Kommentar af Betty — 20. december 2018 @ 18:12

  • Vi er bare så glade for, at det går Tims firma så godt som det gør, men det er trist for England lige nu.
   Jeg er faktisk også på en måde glad for valget af bogen, men vi er nødt til at gå lidt i tænkeboks, for de der seler er ikke helt nok erstatning, synes jeg 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. december 2018 @ 22:43

 9. Altså, har man fået en ønskeliste er det forbudt, at man selv køber noget fra den, siger jeg, der lige har stået i samme situation.
  Godt med en god EDB-mand, sådan en har vi også, vi benytter når vi ikke srlv kan klare det. Han er dog momsregistreret, men det gør jo ingen forskel. Vi kan jo alligevel ikke trække noget fra. Han iindlæser i øvrigt også lydbøger.

  Kommentar af Pigen fra landet — 21. december 2018 @ 18:35

  • Jeg kan ikke bebrejde Tim noget, for det var ikke et ønske fra hans side – bare en bog, han købte, fordi han faldt over den – han kendte den ikke inden han så den. Men ellers er vi enige: Havde den stået på ønskesedlen, havde han fået smæk 🙂
   Gode it-nørder er guld værd.

   Kommentar af Ellen — 21. december 2018 @ 22:23

 10. Nej du behøver selvfølgelig ikke at uddybe årsagen, jeg er lamslået over at UK politikerne har bragt sig i den situation – det er simpelthen ufatteligt, at man ikke ser alvoren. Er der overhovedet ikke nogen politikere (jo det ved jeg godt at der er – men bliver de hørt?) som siger at den første folkeafstemning var så tåbelig og mangelfuld, at man må lave uddybende afstemning og at det iøvrigt ville være godt om alle dele af UK fulgtes ad, koste hvad det vil?

  Dertil skal så uddybes, at man kan løse immigrationsproblem og social dumping på andre måder HVIS MAN VIL – undskyld jeg råber.

  Jo – du har i den grad en betænksom svigersøn, det er godt at høre at der er nogen, der har hjertet og fornuften på rette sted.

  Kommentar af Donald — 21. december 2018 @ 18:45

  • Det er der nogle politikere, der på deres måde siger, men meningerne er stadig meget delte herovre, så det er ikke nemt …
   Man kan heller ikke bruge ordet ‘tåbelig’, for hvem er tåbelig? Folket? Dets mening?
   Det er gået op for mange, at der er blevet løjet grundigt op til valget, men der er stadig mange der mener, at UK skal ud af EU.
   Nu er der dog efterhånden en del der tror på, at der kommer en ny afstemning, hvilket de fleste ikke gjorde for nogle måneder siden.

   Ja, han er god, er han. Og dygtig 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. december 2018 @ 22:30

   • OK ikke “tåbelig”! i stedet siger jeg: afstemningens opsætning var ikke meningsfuld (der var ikke nogen angivelse af hvordan “NEJ” skulle realiseres, – det ved jeg godt at du ved, men nu var det for at formulere mig uden ordet “tåbelig” 🙂 )

    Kommentar af Donald — 21. december 2018 @ 23:49

    • Der var så meget der var forkert i hele den valgproces, men uanset hvor skidt det hele ser ud, er der stadig mange (tåbelige, høhø) mennesker, der synes UK skal ud af EU. Der er dog også mange, der er kommet til fornuft, så måske kommer der et nyt valg, men ingen ved noget endnu.

     Kommentar af Ellen — 22. december 2018 @ 11:53

 11. Julegaveudfordringen! Find den rette gave.. Og håbe det bedste. Godt du fik at vide, at Tim havde købt bogen… Det kunne da ellers blive en spøjs situation julemorgen!
  Brexit! Jeg læse og lytter og bekymrer mig. Kan slet ikke forstå de englændere. En afstemning baseret på forkerte informationer… Og så vil den parlamentariske situation bare styre ud i kaos… Jeg håber vist på et julemirakel!

  Kommentar af Anne Holtegård — 22. december 2018 @ 16:13

  • Det havde der jo bare ikke været noget at gøre ved, men ærgerligt var det.
   De fandt jo alt for sent ud af, at der var givet forkerte informationer og at der var pyntet en hel del på nogle af tallene.
   Og ja, der skal vist et mirakel til at redde denne situation.

   Kommentar af Ellen — 22. december 2018 @ 20:45


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.