Hos Mommer

4. december 2018

Jeg elsker overraskelser – de gode, vel at mærke

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:13
Tags: , ,

Overraskelser kan være ubehagelige og de kan være gode. Førstnævnte kan det vel næppe undgås at få indimellem, men det er naturligvis sidstnævnte, vi helst vil have.
I dag kom der en af den gode slags.
Der kom en pakke fra Charlotte, som vi var noget mystificerede over, for det er hende, der har fødselsdag lige om lidt, og vi skal derover for at holde jul, så hvorfor skulle der nu komme en fra hende til os?
En decideret fejl kunne det ikke være, for man pakker ikke et eller andet ind, skriver adresse på og går på posthuset for at få det sendt – nåhh nej, undskyld, det var en fejltagelse – det var slet ikke jer, der skulle have haft den pakke
Det viste sig at være en julekalender med et motiv af børnene på, taget i København i julen 2017 og med lækre chokolader i.
Det er første gang, jeg har fået en julekalender af min datter – det har ellers altid været omvendt. Fra hun var to til hun var 13, var det 24 pakker, og fra 14-18 år var det en adventskalender, så hun kunne få lidt større og dermed mere anvendelige ting.
Da hun gik i gymnasiet, foreslog jeg, at John, hun og jeg købte otte gaver hver, og så skulle vi lave en pakkekalender til hinanden.
Det blev nedstemt med to stemmer imod og en for …  
Da hun flyttede hjemmefra, fik hun til den første jul igen en pakkekalender, men denne gang en lidt anderledes en af slagsen. Nu indeholdt den en tube tandpasta, en pakke ris, en pakke vaskepulver, en pose mel, osv. i den dur. Alt sammen noget, man ikke lige tænker over, men som bare skal stå i skabene. Det kom nemlig som noget af en overraskelse for hende, hvor dyre den slags ting kunne være. Fra en af de første telefonsamtaler efter flytningen til Amager:
– Mor, er du klar over, hvad en tube tandpasta koster!?
– Ja, mit barn, det ved jeg skam godt …
Hun blev meget glad for den julekalender. Hun var på førsteårselevløn og havde lige købt lejlighed, så hun svømmede ikke ligefrem i penge.
I dag blev jeg lige så glad for hendes julekalender til os, selvom det selvsagt var tanken, der glædede mig, og ikke fordi det normalt kniber for os med at få den daglige økonomi til at hænge sammen.

Julekalender 2018

10 kommentarer

 1. Den slags overraskelser er gode overraskelser. Jeg forstår fint at I undrede jer.
  I øvrigt vil jeg se om jeg kan huske din ide med tandpasta, mel og andre uundværligheder, når børnebørne engang blive selvboende.

  Kommentar af Jørgen — 4. december 2018 @ 20:30

  • Den form for julekalender er vældig populær, og jeg har da også ‘solgt’ ideen flere gange.

   Kommentar af Ellen — 4. december 2018 @ 20:53

 2. Sikke en skøn ide og et skønt billede 🙂

  Kommentar af Lene — 4. december 2018 @ 21:19

  • Ja … det var en dejlig og glædelig overraskelse 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. december 2018 @ 21:38

 3. Min søn er lige fyldt 30 år, og jeg afleverer stadig adventgaver…. Jeg syede for mange år siden 4 julemandssække, som jeg “fylder” med en skøn blanding af praktiske og upraktiske ting. Så er der en sæk hver søndag, og i mellemtiden hygger dækkene i et hjørne af stuen.
  Jeg tror efterhånden jeg får svært ved at komme ud af den tradition

  Kommentar af Fru Z — 5. december 2018 @ 7:20

  • Hehe, den kommer du vist aldrig ud af – i hvert fald ikke før Ole eventuelt selv får børn – men det må være ret fedt med en mor som dig 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. december 2018 @ 9:24

 4. Sød ide 🙂 Og beroligende at vide, at I stadig selv har råd til lækre chokolader 😉

  Kommentar af Fruen i Midten — 5. december 2018 @ 15:09

  • ja, ikke sandt? Det er meget betryggende 😉

   Kommentar af Ellen — 5. december 2018 @ 17:00

 5. Sikke en dejlig overraskelse at få sådan en julekalender! Man bliver vist aldrig for gammel til at få den slags. Mit barnebarn fylder snart 14, og hun har plaget for at få en pakkekalender igen i år.

  Kommentar af Madame — 5. december 2018 @ 15:42

  • Nej, det bliver man vist aldrig for gammel til – og man er det da slet ikke, når man er 14 år 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. december 2018 @ 17:02


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.