Hos Mommer

27. november 2018

Jeg er alt for nem at friste

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:15
Tags:

Mens vi var i Grønland, gik mit Canon i udu; det ville ikke længere fokusere når jeg tog landskabsbilleder, som derfor blev uskarpe. Det er ikke sjovt, når man gerne vil have billeder, der skulle kunne ses på igen og igen som gode ferieminder resten af mit liv. Jeg har stadig mit lille Lumix TZ80, men jeg kan godt lide at have det store kamera med på den slags store ture, for billedkvaliteten er lige en tand eller to bedre. VAR lige en tand eller to bedre … John havde heldigvis både sit monsterkamera og sit Lumix FZ80 med, så sidstnævnte lånte jeg, når jeg ikke ville bruge mit eget miniLumix.
I lørdags sad John og kiggede på en FB-gruppe med brugt kameraudstyr, og her var der en, der havde et Lumix FZ82 til salg – helt nyt, påstod vedkommende, at det var. Det kostede 800 kroner mindre end et nyt i en hvilken som helst forretning, så jeg var fristet.
Så fristet, at jeg fik en aftale i stand med manden, og i går var vi i Nordsjælland for at hente det. Det viste sig at være en professionel fotograf, der havde brugt det én gang, men så alligevel ikke ville have det. Garantibevis (kvitteringen) und alles, så det var ikke en hælervare.
Jeg ville gerne have det. Jeg ved fra John, at det er et supergodt kamera, og er det godt nok til ham, er det også godt nok til mig.
Kunne jeg nu have undværet det kamera?
Ja, jeg kunne godt.
Vil jeg undvære det kamera?
Nej, jeg vil ikke.
En af dets store fordele er den kraftige zoom, som er helt oppe på 60x. Det er meget, og jeg vil ikke have et kamera uden en ordentlig zoom.
Så det er okay, at jeg er for let at friste – jeg er nu den glade ejer af et godt systemkamera, der kan en hel del mere end det lille lommeLumix – som faktisk kan temmelig meget.
Nu skal jeg bare til at sætte mig ind i det, og det er straks værre. John elsker at sidde og lege – han kan gøre det i timevis, og han kender da også sine kameraer temmelig godt. Jeg vil helst kunne det hele med det samme og har ikke rigtig tålmodighed til at læse manualer eller tage 25 ens, men alligevel forskellige billeder og den slags kedelige ting.
Det bliver jeg så bare nødt til, i hvert fald i et eller andet omfang, for kameraets muligheder er legio, og det er faktisk fjollet at købe et kamera, man ikke udnytter optimalt.
Julegaveønskerne blev hermed udvidet med et gråfilter, et polfilter og et UV-filter, for naturligvis passer dem jeg havde til Canonapparatet ikke. Det er rigtig ærgerligt, men jeg kunne selvfølgelig forsøge mig med at sætte dem til salg på den side, hvor John fandt mit nye kamera …
(Et gråfilter er uundværligt, hvis jeg vil tage silkevand.)

Træer ved Nysø i solnedgangen

20 kommentarer

 1. Dit nye kamera lyder meget lækkert – tillykke med det. Man er næsten nødt til at have både et lille lommekamera og et mere avanceret. Jeg sværger til Canon, men det er nok bare en vanesag.

  Kommentar af Madame — 27. november 2018 @ 19:50

  • Tak … jeg synes også det er rart med to udgaver. Jeg var glad for mit Canon – lige indtil jeg så hvad FZ80’eren var i stand til, men som du siger, er det også meget et spørgsmål om vane.

   Kommentar af Ellen — 27. november 2018 @ 21:14

 2. Tillykke med dit nye køb. Ja det med at lege sig frem til mulighederne, det er heller ikke mig. Så jeg overvejer om mit spejlreflekskamera skal have en renaissance ved at jeg tager på et weekendkursus i kend dit kamera 🙂

  Kommentar af Lene — 27. november 2018 @ 20:21

  • Så du har heller ikke helt den tålmodighed 🙂
   Jeg må så indrømme, at når man har taget sig sammen til at tage tiden til at sætte sig ind i finesserne, så er det faktisk ret sjovt også at bruge dem.

   Kommentar af Ellen — 27. november 2018 @ 21:15

 3. Jamen kære Ellen, hvorfor sætter du dig ikke tæt ved siden af John og lader ham undervise dig?? Du har eksperten lige ved hånden. Brugsanvisninger er ikke noget for mig.
  Tillykke med dit nye køb. Selvfølgelig skulle du have det kamera. I er omgivet af flotte motiver og fugle ude på vandet, så der skal zoom til.

  Kommentar af Betty — 27. november 2018 @ 21:07

  • John er dygtig, og han ved rigtig mange ting, men det er mest viden om teknikker, om hvidbalance, ISO, blænde versus lukker osv. i den dur. Han ved også hvornår han skal bruge hvad, men problemet er, at han aldrig helt kan huske, hvordan man indstiller Lumixen, så det tager ham næsten lige så lang tid for ham at finde ud af det, som det tager mig. Fordelen er naturligvis, at han prompte kan fortælle mig, hvad der vil være en fordel at bruge af fx ISO i en given fotosituation, og det benytter jeg mig i høj grad af.
   Tak – jeg ved, jeg bliver glad for det 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. november 2018 @ 21:20

 4. Det er ikke dårligt at lade sig friste. Ser frem til billeder taget med nyerhvervelsen.

  Kommentar af Jørgen — 27. november 2018 @ 21:31

  • Uhh, det er dejligt med fristelser 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. november 2018 @ 15:25

 5. Et godt kamera kræver (selvfølgelig), at man sætter sig ind i at bruge det optimalt. Men åh, hvor jeg kender problemet med at ville (vide) det hele med det samme. Et rigtigt kursus, som det Lene nævner, ville jeg bestemt også have godt af – jeg er aldrig blevet helt dus med mit spejlreflekskamera, som jeg snart har haft i mange år 🙈 Tak for visitten! 😀

  Kommentar af fiberfryd — 28. november 2018 @ 8:09

  • Ja, det er næsten en pligt at sætte sig ind i det, for ellers er det lidt fjollet at erhverve sig et, men læringsprocessen, altså …
   Selv tak … for kaffen, og for, at du var vaks ved havelågen 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. november 2018 @ 15:27

 6. Tillykke med dit nye kamera. Det var da også bare dårlig timing for nedbrud af Canon!
  Jeg kan altså heller ikke huske alle de tekniske finesser, så jeg tager en masse fotos og vælger de bedste!
  Er glad for mine lommekameraer… Men mobilen er mit “eraltidilommen”kamera.

  Kommentar af Anne Holtegård — 28. november 2018 @ 10:41

  • Det var vildt dårlig timing!
   Johh, men det er jo ikke bare at klikke løs med autofunktionen; det er jo netop finesserne ved siden af denne, der er grunden til købet af et lidt større kamera.
   Mobilen bruger jeg kun til IG-billeder 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. november 2018 @ 15:29

 7. Kender udmærket det med at ville kunne det hele NU og HER. Jeg kender bestemt ikke alle muligheder på nogen af mine kameraer, men jeg kender nogle.
  Og ligesom John har jeg også problemer med at huske, hvordan man nu egentlig indstiller isenkrammet – og somme tider kunne indstillingerne altså også være mere logiske.

  Kommentar af Kirsten — 28. november 2018 @ 14:47

  • Jeg tror aldrig, jeg kommer til at kende alle funktionerne – og vi er åbenbart flere, der har problemer med at huske. Jeg er i øvrigt ganske enig i, at det ikke altid er logisk, hvordan man finder frem til det man skal bruge.

   Kommentar af Ellen — 28. november 2018 @ 15:30

 8. Hvis du også lod dig friste i fredags, så sparede du nogle penge🤑 og hvis du ikke lod dig friste, så sparede💶💶💶 du jo endnu flere🤔, så det er da forståeligt, at spenderbukserne👖 måtte på i lørdags😉.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 28. november 2018 @ 15:16

  • De kommer ret tit på for øjeblikket, de bukser – i dag har jeg sparet rigtig mange penge 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. november 2018 @ 15:31

 9. Oh, syndige fryd ved at lade sig friste! Jeg synes ikke, at zoom er så vigtigt mere, nu hvor kameraerne kan tage billeder med så høj opløsning, at man kan “zoome” i det digitale mørkekammer, men desuagtet morer det mig da at lege med 200 mm objektivet.

  Kommentar af Eric — 30. november 2018 @ 16:48

  • Hvem var det, der sagde, at han kunne modstå alt, undtagen fristelser?
   Du har – delvis – ret i det med zoomen, men det kræver lidt mere end et lommekamera, hvis man skal kunne zoome ordentligt digitalt bagefter, og på en smartfons kamera kan man godt glemme alt om det.

   Kommentar af Ellen — 30. november 2018 @ 18:00

 10. Jamen man kan da ikke leve uden et ordentlig kamera. Lyder allerede til at du er glad for dit køb. Jeg har lige solgt mit canon spejlrefleks….syntes at det med de mange linser normalt er ret bøvlet. Så nu har jeg købt et med en fast linse. Vi faldt i snak med en mand på et fuglested på Lolland som havde et Sony rx10. Super flotte fotos af fugle, og den kunne virkelig komme tæt på. Så den måtte jeg have. Den er let og meget nemmere at have med på ferie end mit spejlrefleks, men jeg har ikke haft den i brug endnu. Nu må vi se om jeg bliver lige så tilfreds som du er med dit nye kamera 🙂 God weekend (og tillykke med hussalget)

  Kommentar af havehyrden — 1. december 2018 @ 8:19

  • Jamen også tillykke med dit nye kamera, så 🙂
   Jeg synes man på én gang bliver mere krævende mht, hvad det skal kunne og til enkelheden ved at sætte sig ind i det … for mig er enkelheden vigtig, mens John elsker at nørde.
   Tak – vi tager derop for at hente porse engang. Det er en god undskyldning!

   Kommentar af Ellen — 1. december 2018 @ 13:19


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.