Hos Mommer

22. november 2018

Det hvertandetårlige dilemma

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:24
Tags:

Kan man sige som i overskriften? Det kan man godt, for jeg har lige gjort det … og hvad skal man ellers med ét ord kalde noget, der kun sker hvert andet år?
Vi har sat vinterens udendørsbelysning op i dag. Jeg ville have det i orden inden Inge og Hasse kommer på lørdag, og i dag har det kun blæst omkring en kvart pelikan – men det var skam rigeligt, for jeg frøs næsten mere end jeg gjorde i Grønland. Dog nok delvist, fordi jeg havde bare hænder, men nu er lyset på plads; både bålfadet, det nye lystræ, lanternen ved hoveddøren og de to lyskæder hhv. ud til vejen og omme i haven. Det er IKKE juleudsmykning; det er hyggebelysning til de lange, mørke vinteraftener, og det får lov til at blive der til langt ind i februar.

Det var således ikke dilemmaet. Det ville heller ikke give mening, hvis det kun skulle opstå hvert andet år.
IMG_8696Dilemmaet har jeg i alle lige år: Hvor meget skal/gider jeg pynte op til jul, når vi er i England en uge omkring juleaften?
Det er ikke noget problem, når de kommer her i de ulige år, for så får den hele armen og med alt til faget hørende.
Hvert lige år beslutter jeg mig i løbet af november for, at i år skal der ikke julepyntes inden døre. Således også i år.
Ganske langsomt kommer der alligevel noget snigende.
Nu er fx kalenderlyset på plads. Måske i lidt god tid, men det er da så fint, som det står der i den nye bakke med glas, jeg ikke kunne stå for i Meny i dag.
Der kommer garanteret også mere, hvis jeg kender mig ret.
Jeg kan jo ikke lade være. Det er kun en uge, vi er væk; jeg har tænkt mig at invitere vejens beboere ind til knas og hygge, og vi får da også andre gæster i løbet af december, så selvfølgelig bliver der pyntet. Jeg ved ikke, hvorfor jeg hver gang det er et lige år tror jeg træffer en fast beslutning, for jeg ved jo så udmærket, at det ikke holder – jeg elsker julen og jeg elsker julepynt.
Lige så meget jeg elsker at pynte op, hader jeg at tage det ned igen, hvilket er en kraftigt medvirkende faktor til, at julen hos os altid varer til Helligtrekonger. Her kapitulerer John som regel og begynder at pille det hele ned og lægge det i en bunke på sofabordet, så skal jeg bare lægge tingene på deres rette plads.
Men der bliver ikke lavet juledekorationer i år. Det gør der altså ikke. No way.
Tror jeg nok …

16 kommentarer

 1. Du havde jo garanteret heller ikke tre lag bukser, to lag sokker osv. på, da du var ude med dine lyskæder, så det er da klart, at du har frosset i det ubehagelige suse-vejr. Brrr 😦 Jeg vil godt gå med til hyggebelysning i november, men jeg har det altså stramt med, at der allerede er dansende rensdyr og andet gøgl sat op rundt omkring. Det er dælme for tidligt! Set herfra ligner dit kalenderlys ret meget en juledekoration 😉

  Kommentar af Fruen i Midten — 22. november 2018 @ 16:18

  • Nej, så meget tøj havde jeg ikke taget på 🙂
   Jeg gider heller ikke se på julemænd og rensdyr af/med lys, men det gider jeg ikke engang til jul – jeg synes det er meget for meget og alt for amerikansk.
   Den ligner en juledekoration, men den ligner ikke mine traditionelle juledekorationer 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. november 2018 @ 17:25

 2. Åh, jeg ELSKER når julen laver et snigangreb! Og jeg håber den holder godt fast i dig når den først har slået til! ❤️

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 22. november 2018 @ 16:47

  • Det gør den, Maude, jeg kan jo ikke undvære mit julepyntede hus – uden pynt er det ikke rigtig jul, heller ikke selv om jeg ikke er hjemme 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. november 2018 @ 17:28

 3. Det er altid rart at have noget at tage stilling til, så man kan træne sin beslutningsevne.
  Jeg havde forvildet mig i Rødovre Centrum i dag. Overdrivelsestendenserne huer mig ikke. For mig er det nok at se et lille grantræ behængt med en rødt lysende lyskæde. Meget charmerende. Den ses på en af vore gåture i nabolaget.
  Bortset fra det har jeg i de lokale aviser kunnet læse at “julen tændes”, men der er selvfølgelig ikke plads til så mange ord i avisoverskrifter.

  Kommentar af Jørgen — 22. november 2018 @ 17:04

  • Hehe, den er nu ellers i ret god træning 🙂
   Det kan sagtens blive for meget juleri, men lidt skal der til … den der gyldne middelvej er altid en god vej.
   Overskrifter skal fange opmærksomhed, ikke andet, så (næsten) alt er tilladt, og “julen tændes” er da ikke så slem endda.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2018 @ 17:30

 4. “Det toårlige dilemma” eller “toårshændelsesdilemma” kan være bud, men jeg synes, at det er pænere dansk og nemmere forståeligt med “dilemma hvert andet år”.
  God fornøjelse med dine december(forberedelses)sysler. “December” fordi hokus pokus, så er dit juledilemma pist er forsvundet.
  Mvh.
  PS: Hvad med at strikke et par halv-/torvevanter til når handsker eller vanter ikke er egnede.

  Kommentar af Kristine — 22. november 2018 @ 17:53

  • Så synes jeg, at mit forslag var lige så godt 🙂
   Jamen jeg hygger mig jo med det der julepyntning, så tak, fornøjelsen er der.
   Det er en udmærket ide – de er jo hurtigt strikket, så det vil næppe være spild af tid.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2018 @ 22:07

 5. Hyggebelysning er fint, men lyskæder er da jul, efter min mening, mens lanternerne er til hele året.
  Jeg selv er ikke startet på noget juleri endnu, bortset fra indkøb af en stor rulle juleindpakningspapir 😉

  Kommentar af Pigen fra landet — 23. november 2018 @ 6:30

  • Så længe belysningen ikke er formet som et grantræ, er det bare vinterbelysning for mig 🙂
   Det er også for tidligt at starte, men jeg har da de fleste julegaver i hus, heldigvis, men jeg er også nødt til at være i god tid pga. englænderne.

   Kommentar af Ellen — 23. november 2018 @ 9:20

 6. Jeg går all in på jul i år. Vores søn holder jul med sin kæreste i udlandet, men vi får mine forældre, min søster og svoger samt nevø og niece på besøg til både jul og 18 års fødselsdag den 25., så der skal ikke mangle noget. Lige nu forekommer både jul og vinter lidt langt væk ..::

  Kommentar af Fru Z — 23. november 2018 @ 8:02

  • Hvor hyggeligt, men ja, med alle de gæster, så skal man gå all in – det ville jeg også have gjort … jeg forstår dog godt, at det hele virker lidt surrealistisk, så længe du opholder dig, hvor du gør 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. november 2018 @ 9:22

 7. Selvfølgelig skal du julepynte, det giver glæde i den mørke tid. Og det bliver skønt at komme hjem til, når savnet tager over efter julesamværsglæden.
  I år har jeg brug for at være tidligt ude, jeg er lidt skrøbelig (bare rolig, jeg er ok, men der er så meget, der fylder), så jeg ser frem til denne weekend, hvor jeg vil bage og skrive julehilsen. Så kan jeg nyde hjemmebagte småkager hele december måned i stedet for at købe læssevis af julesmåkager i butikkerne.

  Kommentar af Lene — 23. november 2018 @ 9:33

  • Det er rigtigt, at huset ikke virker lige så tomt at komme hjem til. Sådan havde jeg vist ikke lige tænkt, så tak for tanken 🙂
   Godt, at du er okay. Jeg håber du får tid til at nyde din weekend, som du har planlagt. God fornøjelse med bagningen – det er bare SÅ meget bedre end det, man køber!

   Kommentar af Ellen — 23. november 2018 @ 9:38

 8. Ja, at fjerne julen igen er SÅ kedeligt. Faktisk så kedeligt, at jeg griber mig i at pynte mindre og mindre op hvert år. Peter er desværre helt immun overfor pynt, så han ville ikke bemærke det, om julen så blev hængende til det blev sommer 😉 Næste weekend er vi børnepassere for drengene, så sammen må vi sørge for, at det også bliver jul i Kildebakkehuset i år.
  Vinterbelysning må der ALTID til, så her er er den tændt fra midt i november til midt i februar. Men det er også kun lyskæder med bittesmå pærer i et par bærmispler, så jeg synes ikke det er specielt julet, bare hyggeligt i den mørkeste tid.

  Kommentar af fiberfryd — 24. november 2018 @ 8:12

  • Så kan du ikke bruge samme løsning som mig, hvis Peter ikke engang ser, at pynten er der. Surt 🙂
   Netop. Sådan ser jeg også på det: Det er ikke spor julet, når man gør det på den måde.

   Kommentar af Ellen — 24. november 2018 @ 9:15


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.