Hos Mommer

19. november 2018

Svanerne fryser

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:01
Tags: , , ,

P1030698 - CopyDet blæser en halv pelikan i dag (ved I, hvorfor man siger sådan? Svaret fås her), og svanerne ligger med hovedet under armen eller med hovedet under vandoverfladen så meget som det kan lade sig gøre uden de drukner. Det må være koldt om næbbet, uanset om det befinder sig over eller under vandoverfladen.
Solen kommer og går; det ene øjeblik styrter det ned, det næste skinner solen. Jeg har været ude for at plukke en spand æbler fra bagboens træ, inden det bliver for sent. De har de skønneste æbler, og de har en million af dem. Mindst. Og når jeg nu har fået lov til at tage af dem, er det bare med at benytte sig af tilbuddet. Jeg gik i solskin, men inden jeg var nået de 50 meter op til æbletræet, stod det ned i tove, så jeg blev ret våd. Det overlever jeg dog nok …
I aftes lavede jeg den skønneste, gammeldags æbleflæsk. Det er bare SÅ lækkert, og dermed blev der plads til en ny forsyning æbler i den muse- og rottesikrede opbevaringskasse, John lavede til mig, så afsted med mig.

Der bliver syet og strikket julegaver. Som ikke er rigtige julegaver, men ting, jeg tager med til julefrokosten med mine søskende og deres børn.
Jeg har toiletpunge med, og jeg har huer, halstørklæder, sokker, hjemmesko og pandebånd med. Noget gider de godt have, men ikke det hele. De strikkede ting, de ikke vil have, ryger ned i Røde Kors-butikken, hvor de forhåbentlig kan blive afsat.

Nyt koncept i brødkurvNyt koncept i brødkurv

Der bliver også lavet lidt til mig selv. Herover en brødkurv, lavet af en slags pølser af stof med fyld i – inspireret af Made by Lil. Jeg så en ovre hos hende og faldt med det samme for den, og så er det jo altid rart at kunne lave noget nyt – eller i hvert fald lave noget velkendt efter en ny metode, så der kan komme lidt variation i produkterne.
IMG_8645KurvJeg lavede først kurven til højre, hvor jeg lige ville bruge nogle haloweenstoffer op, men den blev alt for stor; især alt for høj, og det selv om jeg oven i købet lavede den tre lag lavere end opskriften sagde … men nu havde jeg syet pølserne, og så valgte jeg at anvende dem alle. Det er dog nærmest blevet til en balje i stedet for en kurv, så nu ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal stille op med den. Hvis den skal bruges som brødkurv, så skal man være mere end 10 personer, hvis ikke brødet bare skal skjule sig nede på bunden af kurven.
Så blev den røde lidt bedre, selv om jeg regnede forkert, så bunden fik for lille en diameter. Overlappet skulle absolut ikke have været så stort, men sådan blev det.
Første gang er altid et pilotprojekt. Hvad kalder man det så, når heller ikke andet forsøg går helt efter planen?
Jeg har også lavet en lille toiletpung efter konceptet, men jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg synes om den. Den har en underlig og ikke specielt elegant lukning. Muligvis kan jeg forbedre den del af det – det vil pynte en del på udseendet.

20 kommentarer

 1. Et tilrettet pilotforsøg…?🤔 😀

  Kommentar af Lone Nielse — 19. november 2018 @ 16:42

  • Ja … det kunne det jo nok hedde 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. november 2018 @ 18:57

 2. Der er jo altid en co-pilot, så hvorfor ikke inden for syning 🙂 De er godt nok fine, de kurve, kan du ikke bruge halloweenkurven til garn? Knus og god aften herfra.

  Kommentar af Kirsten Jensen — 19. november 2018 @ 19:34

  • Mnjahh … det passer bare ikke fruen her helt at lave sådan en dum beregningsfejl 🙂
   Den er stor nok til garn, så jo, det er en mulighed.

   Kommentar af Ellen — 19. november 2018 @ 21:36

 3. Hvor er du go 😁 den blev da helt perfekt 😄

  Kommentar af Made By Lil — 19. november 2018 @ 19:36

  • Tak, Lil – og tak for inspiration 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. november 2018 @ 21:36

 4. Vejret i dag giver en forsmag på vinteren, men herhar det ikke regnet. Vi kunne ellers godt bruge et par spande vand.
  Brødkurvene er flotte. Kan de vaskes eller klares det med en serviet?

  Kommentar af Jørgen — 19. november 2018 @ 20:59

  • Det er måske kun hernede sydpå, det har regnet? Vi har fået mere end bare et par spande – herunder også noget slud.
   De burde kunne vaskes i maskine og alligevel holde faconen, men jeg har endnu ikke prøvet.

   Kommentar af Ellen — 19. november 2018 @ 21:38

 5. Du er dygtig til at lave smukke ting syntes altid du er igang med nogle ting.

  Kommentar af Jonna — 19. november 2018 @ 21:29

  • Det er jeg også. Altid. Både sy og strik 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. november 2018 @ 21:39

 6. Ej, den er altså fin, den kurv. Du bliver nødt til at finde på noget godt at bruge den til 🙂 Jeg synes ikke, den pelikan-forklaring er særlig god. Iøvrigt blæser det ofte trekvart pelikan herovre 😉

  Og så ganske uden sammenhæng: kan du anbefale en god engelsk grammatik, som kan købes for penge?

  Kommentar af Fruen i Midten — 20. november 2018 @ 9:06

  • Ja, den er faktisk ret fin … jeg må finde på noget …
   Det blæser nok trekvart pelikan fordi det er i Jylland – der blæser det altid mere end her 🙂
   Hmmm, der er jo så mange af slagsen, men hvad synes du er ‘penge’? Jeg kan bl.a. anbefale My Grammar and I (Or Should That Be ‘Me’?). Den koster 85 kroner hos Plusbog.dk, hvis ikke man er medlem af klubben. Det synes jeg er rimeligt, og bogen har en god og humoristisk tilgang til den engelske grammatik. Jeg nød ligefrem at læse den 🙂
   Skal det være som bog? Her er en elektronisk grammatik, som er ganske gratis: https://www.englishgrammar.org/

   Kommentar af Ellen — 20. november 2018 @ 10:36

   • 85 kroner er i hvert fald ikke urimeligt, men nu kigger jeg først på dit link. Problemet med (ellers gode) links er, at man ikke kan bruge dem i en eksamenssituation, og det er derfor altid godt at have en ‘bibel’ i bogform, som man kan slå op i, når man er helt lost mht. placeringen af adverbielle led eller brugen af ing-former … Gys altså, jeg synes, engelsk grammatik bliver lidt langhåret på A-niveau, og Donnaens forskellige opslagsværker er virkelig ikke meget værd. Tusind tak for hjælpen 🙂 🙂

    Kommentar af Fruen i Midten — 20. november 2018 @ 11:13

 7. Den smukke kurv ville jeg sætte på badeværelset med sammenrullede gæstehåndklæder.

  Kommentar af LeneTT — 20. november 2018 @ 16:40

  • Det er faktisk en rigtig god ide, Lene … bortset fra, at jeg i det ene badeværelse kører i søgrønblå farver og i det andet med lavendelfarvet til pynt og håndklæder, så denne orange vil skrige til himlen i begge. Men jeg tror jeg vil lave en i en farve der passer, for ideen er som sagt perfekt 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. november 2018 @ 17:20

 8. Du får da virkelig udlevet din kreative åre, og med smukke resultater til følge 🙂

  Kommentar af Lene — 20. november 2018 @ 19:30

  • Ja, jeg gør så – og jeg nyder virkelig, at stort set alle dage er mine egne.
   Men det ved du 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. november 2018 @ 21:29


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.