Hos Mommer

31. oktober 2018

Som om vi ikke havde nok i forvejen …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:04
Tags: ,

Vi fik slæbt hjem fra Sverige. Vi fik slæbt det allermest nødvendige med hjem; det jeg kan på ingen måde kan bære at skille mig af med.
Problemet er bare, at vi i forvejen har rigeligt af alt muligt.
Sådan bliver det jo, når man har to komplette hjem – jeg skal nok bare være er glad for, at vi ikke skulle tømme huset for møbler og husgeråd, men mange af vægtæpperne jeg har syet, nænner jeg ikke at lade følge med i købet. Jeg gjorde det med de to nyeste, som var specielt designet til stuen og farverne den fik ved renoveringen i 2010, men resten måtte med hjem. Det ene skal en af Die Drei Mädchen have, for hun har altid syntes så godt om netop det tæppe. Et andet er kommet op på børneværelset, et tredje bliver hængt i soveværelset, hvor det der hænger nu nok ryger ud, for jeg har aldrig været 100 % tilfreds med det. Det sidste … tjah …

Lige nu roder der vildt med kasser nede i min ellers så fine og nyordnede systue. Jeg har fået meget på plads, men der mangler stadig en del … selvfølgelig den del af det, jeg ikke helt ved hvor jeg skal gøre af. På fredag kommer Det Fast Sammentømrede Engelskhold, og så ville jeg vældig gerne have tingene i orden inden da. Jeg vil ikke skille mig af med det, men i virkeligheden har vi ikke rigtig plads til det, og jeg gider ikke have et overfyldt hjem.
What to do? 

Jeg synes heller ikke jeg bestiller andet end at vaske håndklæder og sengetøj for tiden – først sættene fra Fanø, inklusive det, jeg havde med til Ditte, fordi hun kom med tog herned, og nu seks sæt fra opholdet ved Houvig. Englænderne kører med dobbeltdyner, så de har ikke sengetøj til enkeltsenge, andet end til børnene, så det sørger den flinke Ellen altid for i vores jyllandsferier.
Brændet, som vi tog med hjem i går, skulle også ind fra traileren og stables. Frisøren, som jeg på pinligste vis fuldstændig havde svedt ud i går, havde heldigvis en tid i dag i stedet for, men det skulle så også lige nås. John skulle over for at hjælpe den midlertidigt invalide Søren med at tage pavillonen ned, for den var ved at blæse ned – og ville dermed smadre hans drivhus.
Vi har en anelse travlt.
Hvem var det lige, der påstod, at pensionister har ferie hver dag? Jeg har altid opponeret mod dette, og lige nu gælder det da slet ikke!

Emneskift.
Eftermiddagskaffepausen (det skal der være tid til) blev indtaget i selskab med den britiske bageguru Paul Hollywood, som også er den ene af dommerne i den britiske bagedyst. Ham er jeg ret vild med, og han kan ikke gøre for, at at poppyseeds blev ‘oversat’ til solsikkekerner.
Poppyseeds er birkes, og selv folk, der er oversættere og ikke bagere, burde kende forskellen på de to – især når man samtidig viser billeder af bagels med birkes.

12 kommentarer

 1. Håber du får løst dit problem inden du får gæster. Men jeg er glad for at du sørger for at holde pauser, det skal der til uanset om man er pensionist eller andet 🙂

  Kommentar af Lene — 31. oktober 2018 @ 18:05

  • Og får jeg ikke, går det såmænd nok alligevel – vi skal jo ikke spise i systuen.
   Pauser er vigtige for alle, helt enig 🙂

   Kommentar af Ellen — 31. oktober 2018 @ 18:14

 2. Det ordner sig, det ordner sig. Alt det du skal ordne. Ellers må du jo klare det senere.

  Kommentar af Jørgen — 31. oktober 2018 @ 19:26

  • Ja. Sådan er det jo. Jeg ville bare så gerne være færdig hurtigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 31. oktober 2018 @ 21:33

 3. Alle de ting, man har samlet sig gennem livet 🙄 Det skal nok lykkes, men måske ikke allerede til på fredag! Jeg har igen kørt to store flyttekasser med ting og sager fra loftet og en stor sæk aflagt tøj til den lokale Røde Kors forretning. Det forslår som en skrædder i helvede, men mange bække små … Det siges at være godt at holde sig i gang, så det står helt sikkert godt til hos jer 😆

  Kommentar af fiberfryd — 31. oktober 2018 @ 23:29

  • Ja, mange bække små – og glorien er så stor, at den må være synlig fra månen, når man endelig får taget sig sammen 🙂
   Jeg smed mange ting ud fra Sverige, men der måtte altså noget med hjem!

   Kommentar af Ellen — 1. november 2018 @ 9:11

 4. Ja, hvor er det svært at skille sig af med ting, som rummer minder, eller som bare simpelthen er pæne ting. Det lærer jeg aldrig.
  Jeg håber du finder ud af noget, så du bevarer de ting, der betyder mest.

  Kommentar af Donald — 1. november 2018 @ 3:57

  • Jeg øver mig, Donald, men det er virkelig svært – vi har efterhånden været øvelsen igennem nogle gange, men det bliver det faktisk ikke nemmere af, fordi det der er tilbage er jo noget, man virkelig holder af. Jeg finder ud af det, men der skal tænkes 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. november 2018 @ 9:13

 5. Åh ja, som man dog samler til bunke. Allerede da Farmor døde, begyndte det at hobe sig op, og når mine forældre en dag ikke længere er, så går det da helt galt🙁 Jeg håber, du får passende med styr på dine kasser og bunker, førengelskholdet kommer 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 1. november 2018 @ 8:23

  • Jeg forstår godt din bekymring, for jeg har jo selv været der … og det er måske netop med tanke på stakkels Charlotte, som til sin tid vil stå helt alene med alt bøvlet, at jeg virkelig prøver på ikke at samle. Hun skulle helst ikke have alt for meget at smide ud … men det får hun jo nok …

   Kommentar af Ellen — 1. november 2018 @ 9:16

 6. Jeg bliver helt stakåndet af alle dine aktiviteter, som alle er gode på den ene eller den anden måde. Lige nu har jeg det fint med mine 8-16-aktiviteter og holder aktiviteterne udenom ud i strakt arm, så der bliver tid til pauser.
  Det er virkelig svært, det med at vælge, hvad der skal følge med en gennem livet. Men så længe du har princippet om, at du ikke vil have et overfyldt hus, har du også givet dig selv et godt beslutningsgrundlag.

  Kommentar af conny — 1. november 2018 @ 10:28

  • Jeg forstår dig godt – der er ikke kræfter til så meget andet med et fuldtidsjob – som jeg er ret glad for, at jeg ikke har længere 🙂
   Det er supersvært – ikke så meget det at vælge, men at vælge fra! Og overfyldte hjem er ikke hyggelige. Der skal være ting, men ikke for mange ting.

   Kommentar af Ellen — 1. november 2018 @ 15:48


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.